Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Μειώθηκαν σημαντικά οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς και την κεντρική υπηρεσία

Δημοσίευση: 11/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με ευχές  “για καλή σχολική χρονιά, για καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή επιτυχία στους νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό των σχολείων μας” ξεκίνησε το εισαγωγικό σημείωμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και τόνισε ότι.

Α. Η εύρυθμη έναρξη και λειτουργία των σχολείων, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς στόχους του Υπουργείου Παιδείας.

Β. Στο πλαίσιο αυτό:

• Ολοκληρώθηκε η παράδοση των σχολικών βιβλίων, σε όλα τα σχολεία της χώρας, μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Tα βιβλία για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, παραδίδονται σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς, όπως κάθε χρόνο, αυτά αποστέλλονται αφού οι μαθητές έχουν πρώτα επιλέξει τα μαθήματα ειδικότητας.

• Έγιναν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των μόνιμων εκπαιδευτικών. Δόθηκε προτεραιότητα στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία. Ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε σχολεία και τμήματα ελληνικής γλώσσας του εξωτερικού.

• Μειώθηκαν σημαντικά οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς και την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου.

• Τηρήθηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη των αναπληρωτών μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Έγινε η μεγαλύτερη, σε αριθμό, πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών (πάνω από 20.000), με πρόνοια για τη μετακίνησή τους στις περιοχές τοποθέτησης, με έκπτωση 50%, με τρένα, λεωφορεία και πλοία, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας. Όποια νέα κενά καταγραφούν θα καλυφθούν άμεσα.

• Καταγράφηκαν  τα κτιριακά προβλήματα, με βάση τα στοιχεία που υπεβλήθησαν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συντονίζουν την επίλυση εκκρεμοτήτων, ιδίως λόγω φυσικών καταστροφών και τους σεισμούς στην Αττική.

Ετικέτες: 
Στέλιος Πέτσας

Σχόλια (9)

 
Ένας κάποιος
11 Σεπ 2019 16:00

Το ότι μειώθηκαν οι αποσπάσεις τι ακριβώς σημαίνει και το θεωρεί κατόρθωμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;

 
κολοκύθια
11 Σεπ 2019 16:09

οι αποσπάσεις σε φορείς του υπουργείου είναι πολλαπλά χρήσιμες και δεν πρέπει να κοπούν όλες. γιατί σε έναν φορέα όπου δεν έπαιρναν κανέναν (αίτηση όπου ζητήθηκα πρώτος λόγω βιογραφικού από τον φορέα παλιότερα χωρίς βύσμα ! αν το πιστεύει κανείς) φέτος πήραν ;;;;;;; όπου θέλει, όσους θέλει , όποιος θέλει. διαφάνεια με αριθμό συγκεκριμένο στις προκηρύξεις και σχετικά προσόντα ΤΩΡΑ !

 
Διαθεσίτης
11 Σεπ 2019 16:56

Λιγότερες μεν οι αποσπάσεις, αλλά πού να δείτε με τις διαθέσεις που κάνουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές πόσοι τελικά βρίσκονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης...

 
xm
11 Σεπ 2019 19:29

ένας κάποιος... ότι πολλοί επέστρεψαν εκεί όπου ανήκουν: στο σχολείο.

 
γιαννης
11 Σεπ 2019 20:13

Οι δήμοι δεν ειναι σε θέση να συντηρήσουν τα σχολεία και να τα διατηρήσουν σε ένα ανεκτό και αξιοπρεπές επίπεδο, στην πλειονότητα τους ειναι αδιάφοροι, έχουν αποτύχει, βρείτε άλλη λύση .

 
Γιώργος
11 Σεπ 2019 23:49

Ως τι το προβάλλει αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;Τι νομίζει ότι κάνουν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ειδικά στις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου; Λουφάρουν;;; Γνωρίζει άραγε αυτός και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πόσο μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό στις διευθύνσεις εκπαίδευσης; Μίλησαν με τους διευθυντές εκπαίδευσης γενικότερα για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους, ζήτησαν τις απόψεις τους;

 
εργασία στο μυαλό της κυβέρνησης με βουλα ΟΟΣΑ
12 Σεπ 2019 09:46

και όταν θα δουν τα λάθη να χτυπουν τιλτ θα καταλάβουν ότι όταν κάποιος κάνει κάτι πρέπει να βρίσκει υπάρχει χρόνος να τα ελέγξει. για λόγους αυτοσυνέπειας και μόνο.
όσο για το ψηφιακό κομμάτι, γλυτώνει κάποιους, επιβαρυνει κάποιους άλλους πχ το σύστημα invoices των σχολείων. έκοψε τα κόστη μεταφοράς και έφτιαξε μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης που απορροφήθηκε σιωπηλα.

 
Τακης Γιαννατος
12 Σεπ 2019 09:56

Να μην λησμονησει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να πει οτι οι αποσπασεις μειωθηκαν και λογω των μεταταξεων των συναδελφων που εγιναν τα τελευταια 3 χρονια στις ΔΔΕ.

 
Κώστας
12 Σεπ 2019 10:06

Θα πρέπει να καταργηθούν αυτές οι αποσπάσεις τελείως, που γίνονται χωρίς μετρήσιμα και αδιαφανή κριτήρια. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι διορίστηκαν για να διδάξουν στην τάξη. Φτάνει ποια αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο . Στους φορείς του Υπουργείου Παιδείας να τοποθετηθούν διοικητικοί υπάλληλοι, τελεία και παύλα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.