Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το υπ. Παιδείας θα παραγγείλει 181.050 Αριστεία, 50.920 Βραβεία, 15.210 Βραβεία Προσωπικής Βελτίωσης και 9.637 Ειδικούς Επαίνους

Δείτε αναλυτικά τις παραγγελίες ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 11/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε κονδύλι για να προμηθευτεί στις αρχές του Οκτώβρη 181.050 Αριστεία, 50.920 Βραβεία, 15.210 Βραβεία Προσωπικής Βελτίωσης και 9.637 Ειδικούς Επαίνους για τους μαθητές.  Πρόκειται για το αριστείο Προόδου που χορηγείται, για δεύτερη χρονιά,  στους αριστούχους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κατά την Εορτή της Σημαίας ( σ.σ. είναι ενταγμένη στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου), ενώ στους    μαθητές  οι οποίοι έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση της επίδοσης τους, απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης».
Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί, αναλυτικά τον αριθμό αριστείων κατά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και κατηγορία που το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για να κάνει την παραγγελία:

Ειδικότερα  :

Στους/στις μαθητές/τριες που επιτυγχάνουν βαθμό ετήσιας προόδου «άριστα» απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Αριστείο Προόδου».

Στους/στις μαθητές/τριες κάθε τμήματος που επιτυγχάνουν τον μεγαλύτερο βαθμό ετήσιας προόδου και διαγωγή «εξαιρετική» απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Βραβείο Προόδου». Σε περίπτωση ισοβαθμίας το «Βραβείο Προόδου» απονέμεται σε όλους/ες τους μαθητές/τριες που ισοβάθμισαν.

Στους/στις μαθητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση της επίδοσης τους, απονέμεται, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, «Έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης».

Στους/στις μαθητές/τριες που διακρίνονται για ιδιαίτερες πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και για πράξεις που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας απονέμεται ειδικός έπαινος.

Όλες οι τιμητικές διακρίσεις επιδίδονται σε επίσημη τελετή κατά την Εορτή της Σημαίας.

Στην τελετή αυτή προσκαλούνται να παραστούν οι τοπικές αρχές και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών.

Ετικέτες: 
ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Σχόλια (18)

 
Δεξιά πολιτική
14 Σεπ 2019 07:19

Όταν ιδρύθηκαν όλα αυτά τα τμήματα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ποιος κυβερνούσε;

 
Αριστεροδεξιά νοοτροπία
14 Σεπ 2019 01:15

ή γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ. Μου θυμίζει την εποχή των Σοβιέτ όπου μοίραζαν παράσημα και επαίνους με τους τόνους.Τουλάχιστον όμως έκαναν και καλά στην πατρίδα τους.Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ ( ΝΔ )με γραβάτες ακολουθεί πιστά όσα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς γραβάτες.Μόνο σε αυτό δισφέρουν.Η νοοτροπία,οι νόμοι,οι διορισμένες επιτροπές,τα ίδια στελέχη στην εκπαίδευση ,η υποταγή στην Μέρκελ ίδια ακριβώς.Να θυμάστε όμως ότι το μεταναστευτικό που εντείνεται ραγδαία θα ρίξει την ΝΔ.

 
Σ.Καραγιάννης@Αριστερή πολιτική
13 Σεπ 2019 19:02

Ποιος την πάτησε πολιτικά με την αριστεία?Ποιος είδε τα στάχυα που εξείχαν στο χωράφι του και τα έκοψε με το δρεπάνι του για να είναι πιο συμμετρική η θέα του;Ερωτήματα-δολώματα για τον καθένα....Όταν πρώην Υπουργός της Ανανεωτικής Αριστεράς ποζάρει σε selfies με την κόρη του,που μπήκε στην Ιατρική ,καμαρώνοντας ,τί πρέπει να συμπεράνουμε;Ότι μάλλον "κάπου ανάμεσα Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να παράπεσε η αληθινή μέρα"(Ελύτης) της Αριστεράς για την αριστεία..Πράγματι κυβερνάει ακόμα η παλιά ΚΝΕ και ο Σύριζα,μετάλλαξη του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.Χαρίλαος Φλωράκης προς ΚΝΕ,1975:"Πρώτοι στα μαθήματα,πρώτοι στον αγώνα"!

 
Αριστερή πολιτική
13 Σεπ 2019 11:37

Πώς αποδομείς με τον καλύτερο τρόπο την έννοια της αριστείας? Μοιράζεις σε όλους βραβεία και αριστεία και τους βάζεις όλους στα Πανεπιστήμια!! Ποιος είπε ότι δεν κυβερνάει πια ο ΣΥΡΙΖΑ?

 
Το 14
12 Σεπ 2019 23:49

Είναι καλό, υπάρχουν και παιδιά που ούτε για 7 δεν γράφουν και παίρνουν τη βάση και προάγονται κάθε χρονιά. Μετά πηγαίνουν στα πανεπιστήμια ή όπου αλλού αγράμματοι από εγκύκλιο παιδεία και κανείς δεν κοιτάει πώς πέρασαν 12 χρόνια στα σχολεία αυτά τα παιδιά χωρίς να τα βοηθήσει κανένας.

 
Νίκος Σαλτερής
12 Σεπ 2019 21:53

Ένας στους έξι μαθητές κερδίζει βραβείο αριστείας. Είμαστε για γέλια και για κλάματα

 
Κόστος???
12 Σεπ 2019 15:16

Περιμένω από το έγκριτο esos, να πληροφορηθεί και να μας πληροφορήσει για το συνολικό κόστος αυτής της αριστείας!
Περιμένω επίσης τον Υπουργού Παιδείας, που αντί για επαίνους και βραβεία (δηλαδή χαρτιά), το ποσό αυτό θα δαπανάται για σχολικό υλικό και γεύματα σε άπορους και μειονεκτούντες μαθητές. Προφανώς αυτή η Υπουργός δεν είναι η κ. Κεραμέως. Οι αριστούχοι μαθητές νομίζω θα συμφωνούσαν.

 
Κώστας
12 Σεπ 2019 11:36

Σαν εκπαιδευτικός προτιμώ και παίρνω πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση αν πάρω ένα μαθητή του 12 και τον κάνω του 15, παρά ένα μαθητή του 18 και τον κάνω του 20. Το πρώτο, θέλει πολύ περισσότερη προσπάθεια και κόπο και από τον εκπαιδευτικό και από τον μαθητή.
Ένα από τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι ότι η πλειοψηφία των διδασκόντων αρέσκεται στο να κάνει μάθημα σε καλούς έως άριστους μαθητές κυρίως γιατί το μάθημα μέσα στη τάξη βγαίνει ακούραστα και εύκολα. Στα Δημοτικά αν δείτε υπάρχουν 'καλά' και 'κακά' τμήματα, ανάλογα με το επίπεδο τους. Σχεδόν όλοι κυνηγάνε να πάρουν 'καλό' τμήμα, γιατί ξέρουν ότι η χρονιά τους θα βγει με λιγότερο κόπο.
Από εκεί και πέρα, αυτά τα βραβεία και οι έπαινοι είναι για γέλια και απλά δίνουν ένα ακόμα πάτημα ανταγωνισμού για τους ματαιόδοξους γονείς.

 
Απόφοιτος παλαιού Λυκείου
12 Σεπ 2019 11:27

Ας μην υπερβάλλουμε, προφανώς τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν περισσότερα κεφάλαια σε πληθώρα γνωστικών αντικειμένων: Ξένες Γλώσσες και Βιολογία και Πληροφορική και Μαθηματικά και Κοινωνιολογία και Φυσική.

Ίσως έχουν υποχωρήσει λίγο τα φιλολογικά μαθήματα αλλά μήπως και ασχοληθήκαμε ποτέ να γράψουμε ένα σοβαρό βιβλίο ευρωπαϊκής Ιστορίας ή Λογοτεχνίας για το σχολείο;

Μια παπαγαλία των γραμματικών και συντακτικών τύπων ήταν πάντοτε και παραμένει μέχρι σήμερα η διδασκαλία στα Αρχαία και τα Λατινικά, ξεκομμένη από την Αρχαία Γραμματεία, και τα παιδιά μετά από πεντε χρόνια το μόνο που θυμούνται είναι σκόρπιες φράσεις από Σοφοκλή, Θουκυδίδη και Περικλή.

Ποιος φταίει για αυτό; Πάντως, όχι οι μαθητές.

κολοκύθια χρήσιμα μεν
11 Σεπ 2019 17:38

αλλά τώρα υπάρχει υπερ-πληθωρισμός αριστούχων... και όπως λέει η σπουδαία κ. Ευθυμίου ο παλαιότατος απόφοιτος δημοτικού ήξερε περισσότερα από τον τωρινό απόφοιτο λυκείου.

 
Γ.Π.
12 Σεπ 2019 07:15

Ελάχιστα τα βραβεία προσωπικής βελτίωσης. Τον «αδύνατο» πρέπει να στηρίζει ο δάσκαλος και ο καθηγητής.

 
αριστος ....
12 Σεπ 2019 06:50

το βρήκαν το παραμυθάκι....βάλτε σε ολους 19 με 20 ...ετσι γλιτωνουμε τη γκρινια των γονέων και τις διαμαρτυρίες...είναι μεγάλη αμαρτία η βαθμολογία.....

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡ
11 Σεπ 2019 23:48

Γιατί αυτό να είναι είδηση;

 
Τom
11 Σεπ 2019 23:14

...…και στη διαδικασία επιλογής Συντονιστων εκπαίδευσης εξωτερικου η κ. Υπουργός καταπάτησε κάθε έννοια δικαίου κ αξιοκρατιας, πετώντας τον προσωρινό πίνακα επιλογής!
Περιμένετε αλήθεια, να πάμε μπροστά σαν χώρα με τέτοιες μεθόδους;;;

 
Ένας στους πόσους βραβεύεται;
11 Σεπ 2019 19:31

Η χώρα έπρεπε να είναι υπερδύναμη παντού με τόσους αριστούχους.Να σαρώναμε σε όλους τους τομείς και όχι να χρωστάμε μέχρι την Δευτέρα Παρουσία.Το "Παν μέτρον άριστον" πήγε προφανώς περίπατο.

 
Ιωάννης
11 Σεπ 2019 18:58

250.000 βραβεία. Αυτό είναι το ελλαδιστάν του 2019. Έχουμε χάσει πλήρως την σημασία των λέξεων.

 
Σ.Καραγιάννης@Τομ
11 Σεπ 2019 18:45

Να μην ενθαρρυνθούν δηλαδή οι καλύτεροι για να μή ρίξουμε τους υπόλοιπους..Ψάξτε ποιος απέτυχε στο ζήτημα της Αριστείας...Και μη μου πείτε ότι πρέπει να καταργήσουμε το Euroscola και το Πίζα..

 
κολοκύθια χρήσιμα μεν
11 Σεπ 2019 17:38

αλλά τώρα υπάρχει υπερ-πληθωρισμός αριστούχων... και όπως λέει η σπουδαία κ. Ευθυμίου ο παλαιότατος απόφοιτος δημοτικού ήξερε περισσότερα από τον τωρινό απόφοιτο λυκείου.

 
Τom
11 Σεπ 2019 17:32

Γελοιοτητες! Εχω 500 βραβεύσεις και στη διαδικασία επιλογής για Συντονιστές εκπαίδευσης εξωτερικού.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ