Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δεκτή η παραίτηση της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ

Δημοσίευση: 11/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεκτή έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την από  22-8-2019 αίτηση παραίτησης της Ελένης Γιαννακοπούλου, από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Από ποιους θα γίνει η αξιολόγηση των υποψηφίων για τη θέση του νέου  Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ.

Με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, εν όψει προκήρυξης για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ, προβλέπεται ότι:

Η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων γίνεται από τριμελή επιτροπή η οποία συγκροτείται από:

α. τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης   Γ. Βούτσινο , ως Πρόεδρο

β. τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής  Αν. Γκίκα  και

γ. τη ν Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Γεωργία Παπαευθυμίου  

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του 2013, του τότε υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου,  που εξακολουθεί να ισχύει:

1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος πρέπει να είναι επιστήμονας με επαρκή γνώση και εμπειρία σε θέματα διοίκησης, ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και εμπειρία σε θέματα συναφή με την αποστολή και τους σκοπούς του Οργανισμού.

2. Για την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση η οποία δημοσιεύεται άπαξ σε δύο ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας καθώς και στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α..

3. Η διάρκεια υποβολής αιτήσεων καθορίζεται με την πρόσκληση και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 10 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση.

4. Οι υποψήφιοι για την πλήρωση της θέσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου πρέπει να έχουν την ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διαθέτουν:

α) Πτυχίο Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και, κατά προτίμηση, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε θέματα οικονομίας ή διοίκησης ή έρευνας και λήψης αποφάσεων ή ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού ή δια βίου εκπαίδευσης.

β) Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε θέμα− τα εκπαίδευσης/κατάρτισης ή πιστοποίησης προσόντων ή αναγνώρισης επαγγελματικών τίτλων ή αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.

γ) Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στο σχεδιασμό και στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

δ) Αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, στην κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων, στη διαχείριση έργων και δραστηριοτήτων (project management), στη στοχοθεσία, στο συντονισμό ομάδων και στην παρακολούθηση επίτευξης στόχων.

ε) Γνώση ξένων γλωσσών ιδίως δε της Αγγλικής, που αποδεικνύεται από σπουδές, δημοσιεύσεις και άλλα πρόσφορα μέσα.

στ) Άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, η οποία, για τους μη κατέχοντες την ελληνική ιθαγένεια, αποδεικνύεται με το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας επιπέδου Γ2 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

5. Η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και κατά τη διάρκεια της θητείας του αναστέλλεται η άσκηση καθηκόντων σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ. και νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο επιλεγείς οφείλει, πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, να παύσει οποιαδήποτε έννομη σχέση με νομικό ή φυσικό πρόσωπο, από την οποία μπορεί να προκληθεί σύγκρουση συμφερόντων με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Ετικέτες: 
ΕΟΠΠΕΠ

Σχόλια (5)

 
@Μακης
14 Σεπ 2019 13:37

ΕΟΠΠΕΠ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, δυστυχώς και η ΓΓ διά βίου του υπουργείου θέλουν κατάργηση και η τελευταία αναδιάρθρωση (σάρωση και άροση). Και οι σχετικές δομές φυσικά... για να δούμε

 
Μακης
13 Σεπ 2019 20:23

Αν είχαμε μυαλό θα είχε κλείσει αυτός ο ΕΟΠΠΕΠ. Αλλη μια γραφειοκρατεία που δεν εξυπηρετεί κανέναν και δεν υπάρχει και πουθενά αλλου. Να'ταν ο μόνος...

 
Γ.Π.
12 Σεπ 2019 12:26

@ ΞΑΝΘΟΣ
Το 1990 ήταν, όταν μου ζήτησε ο προϊστάμενός μου να πάω επιτηρητής σ' έναν διαγωνισμό που θα έκανε η Εθνική Τράπεζα, να βοηθήσω, γιατί υπήρχαν κάποια "κενά" στην επιτήρηση... Καλή μου φάνηκε η αμοιβή και πήγα. Αμοιβή δεν πήρα!...
Εύχομαι να μην έχεις τη δική μου τύχη...

 
ΞΑΝΘΟΣ
12 Σεπ 2019 11:33

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 Ο ΕΟΟΠΠΕΠ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ. ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ ( 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ). ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ . ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ , ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ......ΛΕΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.....ΑΛΛΑ........ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ.......ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ.....ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2019.....!!!

 
Νικόλαος
12 Σεπ 2019 00:09

Θα γίνει ποτέ στην Ελλάδα η εφαρμογή του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων του ΕΟΠΠΕΠ ή η ύπαρξη του θα παραμείνει διακοσμητική;
Το αυτονόητο θα ήταν αυτή η οκταβάθμια κλίμακα του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου να αντικαταστήσει πλήρως τις αναχρονιστικές και μη αντικειμενικές κατηγορίες εκπαίδευσης (ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ) και με βάση αυτή να καθορίζονται οι μισθολογικές αμοιβές, η βαθμολογική εξέλιξη καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα σε συνάρτηση φυσικά με το αντικείμενο των σπουδών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ