Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σύμβουλος της υπουργού ο Θ. Γούπος

Δημοσίευση: 11/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμβουλος της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως τοποθετήθηκε ο πρώην Διευθυντής Σπουδών του υπουργείου Παιδείας   Θεόδωρος Γούπος.

Ο Θεόδωρος  Γούπος  σπούδασε Παιδαγωγικά (στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας(1985)-Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ,(εξομοίωση 2001), Δημόσια Διοίκηση στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του  Πάντειου Πανεπιστημίου, (1982), και Νομικά  στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.(1988).

Έλαβε πτυχίο μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης (1995) και γνώσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Α και Β Επιπέδου.

Είναι Κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης(2000).

Έχει υπηρετήσει στην Εκπαίδευση, από πολλές θέσεις ευθύνης αρχικά ως Προϊστάμενος Γραφείου (2002-2003) και στη συνέχεια ως Σχολικός Σύμβουλος (2003 - 2018), ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. του ΥΠΕΠΘ (2004-2006), ως Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Αττικής (2008-2009) και ως Υποδιευθυντής του 2ου Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Αθήνας (2008-2009 και 2010-2014).

Είχε το συντονισμό των έργων «Ολοήμερο Σχολείο» και «Ολοήμερο Νηπιαγωγείο». 

Έχει εργαστεί  στην ομάδα εκπόνησης των Προγραμμάτων Σπουδών της ΜτΠ.

Έχει διδάξει σε πλήθος επιμορφωτικών ημερίδων,  στα πλαίσια των ΕΚΔΔΑ., Π.Ι., Π.Ε.Κ. και του Προγράμματος της Μείζονος Επιμόρφωσης .

Το πλούσιο συγγραφικό του έργο [ βιβλία επιστημονικού περιεχομένου(12), άρθρα σε περιοδικά(55) σε πρακτικά συνεδρίων(65)]επικεντρώνεται :

•    Σε παιδαγωγικά θέματα( εκπαιδευτικές ανάγκες, δια βίου μάθηση, εμπόδια στη μάθηση, κίνητρα για μάθηση, εκπαιδευτικές τεχνικές, εκπαίδευση σε ομάδες, δυναμική της ομάδας,  εκπαιδευτικός χώρος και εποπτικά μέσα, κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών τεχνικών και μέσων, τα χαρακτηριστικά των ευπαθών ομάδων  και η διερεύνηση των αναγκών τους, κλπ),

•    Στη διδακτική μεθοδολογία( σχεδιασμός εκπαιδευτικών στόχων και σχεδιασμός περιεχομένου, μέθοδοι διδασκαλίας , διδακτικές προσεγγίσεις, κλπ)

•    Στην εκπαιδευτική αξιολόγηση( αξιολόγηση δομών και θεσμών , τεχνικές και μέσα αξιολόγησης, κλπ)

•    Στις καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση

•    Στην οργάνωση και διοίκηση στην εκπαίδευση

Σχόλια (12)

 
Κων-νος
11 Σεπ 2019 22:41

Καλή επιλογή,έμπειρος,σώφρων και με γνώση των σχολικών συνθηκών

 
sxolikos symboulos
11 Σεπ 2019 23:58

Έχει δείξει ότι γνωριζει τα θεματα και τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Σίγουρα ξέρει και το θεσμό του σχολικού συμβούλου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Θα δείξει...

 
Κωστας
12 Σεπ 2019 13:23

Άριστη επιλογή, Συγχαρητήρια, Καλη Δυναμη & Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα ώστε να πάει το σχολείο ένα βήμα ΜΠΡΟΣΤΆ!!!

 
Νικος
12 Σεπ 2019 13:54

Πολύ θετική επιλογή με γνώση!

 
Σ.Καραγιάννης
12 Σεπ 2019 14:36

Mε τις ευχές όλων,όσων σε ξέρουν Θόδωρε

 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
12 Σεπ 2019 16:04

ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
ΤΟΣΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΥΤΟ ΔΙΑΛΕΞΕ
2006: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ ΑΠΟ ΔΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ κ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ.....
ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ κ.ά.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΨΑΞΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .....

 
Χάρης
12 Σεπ 2019 18:29

Ουσιαστικός, έμπειρος και αθόρυβος. Τα προγράμματα της τελευταίας φάσης επιμόρφωσης νεοδιορίστων που οργάνωνε στο πλαίσιο του ΠΕΚ κατάρτιζαν και ενθουσίαζαν τους νέους συναδέλφους. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος και τα σχολεία ευθύνης του είχαν δουλέψει ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου.
Καλή επιτυχία και στα νέα καθήκοντά του.

 
Βασίλης
12 Σεπ 2019 20:16

Συγχαρητήρια !

ΑΨΟΓΟΣ ! με εμπειρία !

 
Νικόλαοσ Σαλτερής
12 Σεπ 2019 20:40

κύριε Συνταξιούχε, ως συνταξιούχος κι εγώ θα σας ρωτήσω ευθέως: θεωρείτε ότι οι σύμβουλοι Υπουργών πρέπει να επιλέγονται με βάση την "νεότητά" και τα τα όποια χαρτιά τους τους ή την εγνωσμένη εμπειρία και το πλούσιο βιογραφικό τους στο πεδίο; Από την εμπειρία μου στο χώρο και τις όποιες γνώσεις μου στον τομέα των εκπαιδευτικών πολιτικών στην Ελλάδα, θα σας έλεγα ότι θα ήταν ευχής έργο οι σύμβουλοι υπουργών να είχαν τη γνώση και την εμπειρία του κ Γούπου. Δεν σας κρύβω ότι τον γνωρίζω και έχω συνεργαστεί μαζί του, οπότε έχω κι προσωπική άποψη, αλλά το θέμα δεν είναι η προσωπικά μας άποψη αλλά η ανάλυση του "φαινομένου" σύμβουλοι υπουργών. Αν κάνετε μια αναδρομή θα διαπιστώσετε ότι αυτοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πρόσωπα που προέρχονται από τον κομματικό και συνδικαλιστικό σωλήνα και η μόνη τους συμβολή μέχρι σήμερα είναι η ανατροπή κάθε μορφής εκσυγχρονισμού και η αντίσταση σε κάθε πρόταση μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την υπόσχεση ότι "θα φέρουν ψήφους" στον/στην Υπουργό. Ελάχιστες εξαιρέσεις υπήρξαν σε αυτόν τον κανόνα, ανεξάρτητα από τα κόμματα που κατά καιρούς κατέλαβαν (στην κυριολεξία) την εξουσία. Είμαι βέβαιος ότι ο αγαπητός Θόδωρος θα αποτελέσει μια ακόμα εξαίρεση και όπως είναι γνωστό δεν ανήκω στον κομματικό χώρο της ΝΔ, καθαρά πράγματα. Άλλα είναι τα προβλήματά μας κ. συνάδελφε. Πότε και πώς οι πολιτικές ηγεσίες θα αποφασίσουν να αναπτύξουν διαδικασίες και μηχανισμούς εποπτείας και αξιολόγησης της Εκπαίδευσης και των παραγομένων αποτελεσμάτων αυτής. Πότε θα τελειώσει ο δυϊσμός διοίκηση VS παιδαγωγική καθοδήγηση που είχε αποτέλεσμα αρχικά τον παροπλισμό της δεύτερης και επί ΣΥΡΙΖΑ την ουσιαστική κατάργησή της και τον θρίαμβο του διοικητισμού, ουσιαστικά τον απόλυτο έλεγχο των πάντων από τους κομματικούς κομισαρίους που ντύθηκαν, όπως και στο παρελθόν άλλωστε, τον μανδύα των διοικητικών προϊσταμένων. Πότε επιτέλους θα τα βάλουμε κάτω ως χώρα και θα βρούμε ένα κοινό παρονομαστή σε θέματα εκπαίδευσης εγκαταλείποντας τις ρητορικές που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Γιατί δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εμείς την Αμερική. Όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα έχουν μηχανισμούς και θεσμούς ελέγχου και στήριξης. Εμείς απλά θεωρούμε την Εκπαίδευση ως κομματικό τσιφλίκι με αποτέλεσμα, όταν τέλειωσαν οι παχιές αγελάδες, να βάλουμε τους νέους μας συναδέλφους στον πάγο του "αναπληρωτή", γιατί δεν δεχτήκαμε ποτέ το αυτονόητο: να μετρήσουμε με θάρρος και αλήθεια τους αριθμούς και να δεχτούμε ότι αν δεν αξιολογήσουμε πρόσωπα και ανάγκες μια τρύπα στο νερό θα κάνουμε και πάλι.

 
Νέος
13 Σεπ 2019 00:16

Δεν είναι μόνο η ηλικία κριτήριο αλλά αλίμονο αν δε δοθούν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους: στις ΗΠΑ κάποτε είχαν πρόεδρο κάτω των 45 ετών!

 
Ιωάννα
13 Σεπ 2019 01:16

Συγχαρητήρια! Εξαιρετική επιλογή!

 
Νεότητα
13 Σεπ 2019 19:57

Με πρώην συμβούλους πρώην υπουργών (κ. Γιαννάκου) πώς θα γίνουν αλλαγές;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ