Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας: Πρόθεσή μας η θεσμοθέτηση νέου πλαισίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

“Χωρίς τις αστοχίες και τα δυσάρεστα παρεπόμενα των παρελθουσών πρακτικών νομοθέτησης”
Δημοσίευση: 12/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση  (Ε.Ε.Κ.) το οποίο θα υλοποιηθεί στη βάση μιας ειλικρινούς συνεργασίας και έγκαιρης διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς χωρίς τις αστοχίες και τα δυσάρεστα παρεπόμενα των παρελθουσών πρακτικών νομοθέτησης”.

Αυτό τονίζει ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης σε γραπτή απάντηση προς τη Βουλή ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή  Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, σχετικά με την αναστολή  έναρξης λειτουργίας των Διετών Πραγραμμάτων στα Πανεπιστήμια.

Σχετικά με τους λόγους αναστολής των Διετών Προγραμμάτων ο υφ. Παιδείας σημειώνει πως “Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κανένα από τα 43 δημοσιευμένα διετή προγράμματα, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω ιδρύθηκαν με υπουργικές αποφάσεις μόλις λίγες ημέρες πριν τις πρόσφατες εκλογές, δεν υπήρξε διατύπωση γνώμης από το Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού και την Εθνική Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όταν αυτό προέβλεπε ο ίδιος ο νόμος (άρθρο 48Α ν.4485/2017) της προηγούμενης Κυβέρνησης”.

Σχετικά με το κονδύλι 1,8 εκ ευρώ που εγκρίθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία , ως πρόσθετη επιχορήγηση των Πανεπιστημίων, για τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων ο Β. Διγαλάκης  αναφέρει στην απάντησή του ότι “η πίστωση αυτή μπορεί να μεταφερθεί στον αρχικό ή σε οποιονδήποτε άλλο Α.Λ.Ε. για την αντιμετώπιση δαπανών, οι οποίες θα προκύψουν κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2019”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Σχόλια (5)

 
Ενίσχυση της ΕΕΚ
12 Σεπ 2019 16:18

"Σκοπός είναι η Ε.Ε.Κ. να αναβαθμιστεί και να
αποτελεί ελκυστική και συνειδητή επιλογή για όλους τους ενδιαφερομένους, παρέχοντάς
τους τα κατάλληλα εφόδια και ενισχύοντας το γνωσιακό υπόβαθρο και τις δεξιότητες των
επωφελουμένων έτσι ώστε να υπάρξει μείωση του ποσοστού ανεργίας και προσφορά
ποιοτικών θέσεων απασχόλησης".
Από την απάντηση..

 
Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση
12 Σεπ 2019 23:50

Για τα παιδιά του λαού και οι άλλοι στα ιδιωτικά κολλέγια. Δικαιοσύνη και αξιοκρατία αλα γρεκα

 
stelios
13 Σεπ 2019 11:22

Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας
στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Λειτουργικά αναλφάβητοι οι μισοί μαθητές Λυκείου.

.«Λειτουργικά αναλφάβητο είναι το άτομο που δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ικανοποιητικά ανάγνωση, γραφή και αριθμητική για να ενταχθεί ως άτομο στην κοινωνία, απολαμβάνοντας πλήρως τα δικαιώματά του».

 
Αρθούρος
13 Σεπ 2019 14:32

Προς Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση:Πάντα αυτή η γκρίνια γιά τα παιδιά του λαού που είναι δήθεν αδικημένα από το εκάστοτε σύστημα. Απ' ό,τι γνωρίζω,φέτος πέρασαν στα ΑΕΙ γράφοντας και κάτω από τη μονάδα με άριστα το 20.Λειτουργούν ένα σωρό θεσμοί,γιά ποσοστώσεις εισακτέων από Τεχνικά, Επαγγελματικά,Εσπερινά,Μουσικά,Εκκλησιαστικά,γιά υποψήφιους από την περσινή χρονιά,γιά μειονοτικούς διαφόρων θρησκειών.Ακόμα κλαίμε γιά τα αδικημένα παιδιά του λαού!Πέρασαν στο Μαθηματικό Σάμου με 7500 μόρια και διαμαρτυρόμαστε γιατί επιτέλους θα μείνουν και κάποιοι που δεν έπιασαν ένα μέσον όρο που ούτε τα ΑΜΕΑ δεν πιάνουν,και θα πάνε στην Κατάρτιση; Είναι υποτιμητική η φοίτηση στα ΔΙΕΚ,χωρίς καθόλου δίδακτρα,με υποχρεωτική πρακτική εξάσκηση;
Και βέβαια,σήμερα έχουμε την καλύτερη δικαιοσύνη στην εκπαίδευση που παρέχει το κράτος μας σε σχέση με όλες τις εποχές του παρελθόντος.Δεν επιτρέπεται να μιζεριάζουμε και να επιχειρηματολογούμε λες και ζούμε στην εποχή της δεκαετίας του 1960,που λειτουργούσαν μόνο 5 πανεπιστήμια,ενώ σήμερα λειτουργούν 25!Τα "παιδιά του λαού" ας κάτσουν και λίγο να διαβάσουν γιατί με τέτοιους βαθμούς,όχι μόνο θ'αργήσουν ν'αποφοιτήσουν, αλλά και δε θα υπάρξει κανείς εργοδότης να τα δεχτεί σε εργασία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ