Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η εγκύκλιος για την υποβολή αιτήσεων επανεξέτασης, ανάκλησης απόσπασης και συμπληρωματικών αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ΟΠΣΥΔ θα είναι ανοιχτό από την Παρασκευή, 13/09/2019 έως και τη Δευτέρα, 16/09/2019 και ώρα 13:00
Δημοσίευση: 13/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την υποβολή αιτήσεων επανεξέτασης, ανάκλησης απόσπασης και συμπληρωματικών αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2019- 20.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Το ηλεκτρονικό σύστημα ΟΠΣΥΔ θα είναι ανοιχτό από την Παρασκευή, 13/09/2019 έως και τη Δευτέρα, 16/09/2019 και ώρα 13:00 για την υποβολή:

Α) Συμπληρωματικών αιτήσεων απόσπασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ. αριθμ. 56623/E2/10- 04-2019 εγκύκλιο αποσπάσεων, που αφορούν σε ειδική κατηγορία απόσπασης και σε αποσπάσεις κατά προτεραιότητα.

Επίσης, για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας δίνεται η δυνατότητα για αποσπάσεις ΑΜΕΑ, αποσπάσεις για λόγους υγείας, αποσπάσεις για συνυπηρέτηση με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και για απόσπαση σε ακριτικές περιοχές, ορεινές περιοχές και νησιά. Για την τελευταία περίπτωση, η δήλωση προτίμησης της περιοχής αυτής θα πρέπει να αναγραφεί από τους αιτούντες εκπαιδευτικούς στις παρατηρήσεις της αίτησης.

Β) Επανεξετάσεων αιτήσεων απόσπασης με δυνατότητα τροποποίησης των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ προτίμησης.

Σε περίπτωση μεταβολής των μοριοδοτούμενων στοιχείων απόσπασης σε σχέση με την αρχική καταχωρηθείσα αίτηση λόγω μεταβολής των κριτηρίων απόσπασης (π.χ. γέννηση τέκνου κ.ο.κ.), οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης, όπου θα αποστείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα προβαίνουν σε αλλαγή των στοιχείων της αίτησης, εφόσον αυτό προκύπτει από τα δικαιολογητικά.

Γ) Ανακλήσεων απόσπασης. Θα πρέπει να αναφερθούν συνοπτικά και με σαφήνεια οι λόγοι του αιτήματος ανάκλησης προκειμένου να εξεταστεί αρμοδίως.

Για την εκτέλεση όλων των ανωτέρω, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συνδεθούν με τους κωδικούς τους στο ΟΠΣΥΔ (https://opsyd.sch.gr), σύμφωνα με τις οδηγίες της υπ’ αριθ. 56623/E2/10-04-2019 (ΑΔΑ: 7ΜΦΣ4653ΠΣ-1ΚΥ) εγκυκλίου αποσπάσεων, και να επιλέξουν από το μενού την ενέργεια που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν (Ιστορικό αιτήσεωνΕνέργειεςΕπιλογές αίτησης).

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τροποποιήσουν τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ προτίμησης τους πρέπει να επιλέξουν επανεξέταση της αίτησης τους (Επιλογές Αίτησης  Επανεξέταση) και στη συνέχεια να προβούν σε αλλαγή των περιοχών προτίμησής τους (Επιλογές Αίτησης  Τροποποίηση περιοχών προτίμησης).

Ο έλεγχος και η επικύρωση των παραπάνω αιτήσεων θα πρέπει να γίνει από Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έως τις 15:00 της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Επισημαίνεται ότι:

1. Οι ανακλήσεις, επανεξετάσεις και οι νέες αιτήσεις απόσπασης αφορούν αποκλειστικά στις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

2. ΔΕΝ προβλέπεται υποβολή νέων αιτήσεων και επανεξετάσεων αιτήσεων απόσπασης σε ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε Σχολεία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

3. ΔΕΝ θα εξεταστούν τυχόν αιτήματα που υποβληθούν για επανεξέταση/τροποποίηση του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ απόσπασης εκπαιδευτικών που έχουν ήδη αποσπαστεί.

4. ΔΕΝ θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις/επανεξετάσεις που έχουν υποβληθεί εκτός του ηλεκτρονικού συστήματος ΟΠΣΥΔ.

Σχόλια (3)

 
απαράδεκτοι !
14 Σεπ 2019 01:10

άνθρωποι που αποσπάστηκαν όχι στις πρώτες επιλογές τους θα έπρεπε - εφόσον τελικά υπάρχουν κενά - να κάνουν τροποποίηση ! έλεος ! με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα και τη β' φάση καπάκι αναπληρωτών είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιοι αποκλεισμοί. με νέα απόφαση αυτόματα και αυτοδίκαια να ανακαλείται η προηγούμενη απόσπαση . τις ίδιες βλακείες κάνατε για πολύ λιγότερους (1-2 άτομα) και στην πρόσφατη προκήρυξη για τα ΣΔΕ (εκεί κάποιοι σας έγραψαν και εμφανίστηκαν στις λίστες - σιγά μην δεν έγινε δεκτή η αίτηση ! ) . δεν αποκλείστηκαν με την έκδοση των αποσπάσεων πχ όσοι είχαν κάνει άιτηση σε φορείς και μια χαρά ανακλήσεις έγιναν . με τις εκλογές και τα ανύπαρκτα χρονοδιαγράμματα και χρόνο έπρεπε να παίξουν κορόνα γράμματα τις ζωές τους οι εκπαιδευτικοί; μιλάμε για σαδισμό και εκδικητικότητα: κράζατε να γίνει β' φάση σιγά μη σας κάνουμε το χατίρι δίκαια ! απαράδεκτα παιχνίδια από τις ωραίες και σίγουρες καρέκλες στο υπουργείο. αφού δεν μπορείτε να προγραμματίσετε εκεί πάνω (και ήταν δύσκολη η συγκυρία), γιατί ταλαιπωρείτε κι άλλο τους εκπαιδευτικούς;

 
ΜΥΡΤΩ
14 Σεπ 2019 07:02

<,ΔΕΝ θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις/επανεξετάσεις που έχουν υποβληθεί εκτός του ηλεκτρονικού συστήματος ΟΠΣΥΔ>>.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ 30-8-2019 ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ 104 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Ο ΟΠΣΥΔ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ );
<<ΔΕΝ θα εξεταστούν τυχόν αιτήματα που υποβληθούν για επανεξέταση/τροποποίηση του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ απόσπασης εκπαιδευτικών που έχουν ήδη αποσπαστεί>>.
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ 30-8-2019 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΓΙΑ 5 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΟΠΣΥΔ ;ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!ΕΝΩ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ.

 
@Μυρτώ
14 Σεπ 2019 11:14

Πολύ σωστά , σκέτη κοροϊδία η απόφαση 30/8.
Και θα διαφωνήσω σφόδρα με το "χωρίς να εξεταζει τους λόγους" : η φύση της εργασίας με ετήσια περιοδικότητα ΔΕΝ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΜΒΆΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΙ ΕΤΗΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ! ΚΕΝΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. Τέρμα τα παιχνιδάκια . Και η απόσπαση επιτέλους να γίνει για σχολικό έτος, να πάψει η κωμωδία της ανάληψης 30/6 με μέιλ κλπ κλπ. Απλοποίηση διαδικασιών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ