Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Αύριο: Ημέρα αθλητισμού σε όλα τα σχολεία

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 26/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί αύριο  Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα εναρμονιστεί φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου».

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, με εγκύκλιο που υπέγραψε,   προτείνει οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

  • αερόβιες κινητικές δραστηριότητες : βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,
  • ομαδικά -ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, αναφέρει η εγκύκλιος, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Όσον αφορά στα ολιγοθέσια σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. συμμετέχοντας ενεργά στην 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ τη Υγεία μου», θα πραγματοποιήσει κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β ́ Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών/τριών διαφόρων αθλημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α. Αμαρουσίου)- στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών (έναντι του ηλεκτρικού σταθμού στάση Ειρήνη).

Οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, καλούνται να αποστείλουν τη δήλωση συμμετοχής αναγράφοντας τον αριθμό μαθητών/τριών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους, τον τρόπο και το μέσο μετακίνησής τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fysagogi@dide-v-ath.att.sch.gr μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες εορτασμού της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικούς Αθλητισμού-Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 απαιτείται:

α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),

β. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία,

επιπλέον των ανωτέρω, για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις εκτός της σχολικής μονάδας απαιτούνται:

  • συμπληρωμένη η ονομαστική κατάσταση συμμετοχής των μαθητών/τριών και των συνοδών εκπαιδευτικών, την οποία οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα έχουν μαζί τους την ημέρα της εκδήλωσης (επισυνάπτεται η σχετική κατάσταση),
  • ενυπόγραφη Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα/κηδεμόνα.

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων απρόβλεπτων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με ταυτόχρονη ενημέρωση των Υπεύθυνων Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού των Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (7)

 
Αθλητισμός και περίπατοι
26 Σεπ 2019 22:25

Να κάτι θετικό, φτιάξτε και τους στίβους και τα γήπεδα και τα πάρκα να έχουν τα παιδιά χώρους άθλησης. Να ξεκολλήσουν λίγο από τις οθόνες, μέρα-νυχτα.

Παλιά είχαμε την τηλεόραση στο σπίτι, τώρα έχουν έναν φορητό υπολογιστή στην τσέπη τους.

 
ANTONIOS
26 Σεπ 2019 21:29

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια

 
Απλα τραγικο
26 Σεπ 2019 21:15

Ημερα Αθλητισμου με καθηγητες συνοδους στις εκδηλωσεις με μεσο ορο ηλικιας τα 58 στα μεγαλα αστικα κεντρα

 
Γ.Π.
19 Σεπ 2019 19:54

Ολόκληρη τη μέρα και όλη τη νύχτα. Δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους στο μάθημα της Γυμναστικής. Ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή.
Πρώτη ώρα Γυμναστική όλοι!... Και Γυμναστές έχουμε και αναγκαίο είναι για την υγεία των παιδιών και θα γλιτώσουν δισεκατομμύρια τα Ασφαλιστικά Ταμεία αργότερα....

 
maro
19 Σεπ 2019 15:05

Ξέρει κανείς αν πρέπει ολόκληρη η ημέρα να αφιερωθεί στις αθλητικές δράσεις;

 
vicky
17 Σεπ 2019 22:12

Πότε θα κατανοήσουν στο Υπουργείο Παιδείας πως αυτή δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να διεξάγεται αυτή η μέρα; Οι μισοί ακόμη δεν ξέρουμε σε ποια σχολεία θα καταλήξουμε και δεν γνωρίζουμε στοιχειωδώς ούτε την κουλτούρα του σχολείου, ούτε τους μαθητές μας και τα προβλήματά τους... Τα περισσότερα παιδιά που είναι στην Α Γυμνασίου και την Α Λυκείου δεν έχουν καν προσκομίσει καν το Ατομικό Δελτίο Υγείας που είναι απαραίτητο για να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις... Συχνά συναντάμε σχολεία που δεν υπάρχει καν αθλητικό υλικό και μέχρι να γίνουν ενέργειες και να συννενοηθούν οι φορείς για να το παραλάβουμε έχει πάει μέσα Οκτώβρη... Η εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή μέρα Αθλητισμού μας μάρανε...

 
Ελεύθερος
17 Σεπ 2019 01:36

Μια χαρά ήταν οι γυμναστικές επιδείξεις στο τέλος της χρονιάς. Αυτή η αλλοπρόσαλλη τακτική να παρεισφρέουν ως εική όλως περιττές εκδηλώσεις που οχλαγωγούν / αποδιοργανώνουν την μαθητιώσα νεολαία την στιγμή ακριβώς που χρειάζεται να προσαρμοστεί απερίσπαστη στην ομαλή σχολική ζωή μετά την θερινή ραστώνη, στις αρχές δηλαδή του σχολικού έτους, πρέπει αμέσως να παύσει.

Παρεμπιπτόντως, θα καταργηθεί επί τέλους ο αντιπαιδαγωγικός θεσμός της τσάντας στο σχολείο ή θα βαφτιστεί και αυτή η σαχλαμάρα ως... αριστεία, που πρέπει να την σεβαστεί το υπουργείο, διότι το κράτος έχει... συνέχεια;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.