Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Καταργείται η αναγραφή του θρησκεύματος και ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών καθώς και στο «myschool»

Σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) .
Δημοσίευση: 17/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη “δρομολόγηση” της  τροποποίησης των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) .

“Προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.», αναφέρει η γραπτή  δήλωση της υπουργού Παιδείας, ενώ σημειώνονται τα εξής:

Α. Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Β. Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο.

Γ.  Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή.

Δ. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.

Σχόλια (22)

 
Alekos Salonikios
17 Σεπ 2019 13:19

H Kεραμέως δικαιώνει τον Φίλη...

 
Πωπω...
17 Σεπ 2019 14:23

Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!!! ...Ε; Τι δε θα πέσει;;;

Τώρα δε θα πούμε κάτι για την αλλοτροίωση της εθνικής μας ταυτότητας και απομάκρυνση του έθνους από τις ορθόδοξες χριστιανικές του ρίζες;

Α, ναι! Αυτά μας πείραζαν μόνο όταν ήταν στο τιμόνι οι "διεθνιστούληδες"... Τώρα απλά είναι Τρίτη...

 
Apostolos
17 Σεπ 2019 14:27

Σιγή ιχθύος από τους Ιεράρχες και τους Θεολόγους! Η δεξιά του Κυρίου ξέρει τι κάνει.

 
Αρθούρος
17 Σεπ 2019 14:59

"Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία
εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω,
σας αγαπάω,μα δεν παντρεύομαι".

 
Μπράβο...
17 Σεπ 2019 15:04

Στο πλαίσιο λοιπόν της ανεξιθρησκείας και της πολυτισμικότητας κα Υπουργέ θα πρέπει να αφαιρεθούν και απο τις σχολικές αίθουσες οι χριστιανικές εικόνες, ή να προστεθούν αντίστοιχες άλλων θρησκειών πχ. του Μωάμεθ, του Βούδα, του Βισνού& του Σίβα κ.λπ. και φυσικά να καταργηθεί η υποχρεωτική χριστιανική πρωινή προσευχή όπως έχει γίνει εδω και χρόνια με την έπαρση της Ελληνικής σημαίας !

 
Κωνσταντινος Γιαννακος
17 Σεπ 2019 15:30

Μεχρι τωρα η μη αναγραφη του θρησκευματος αποτελουσε αιτια πολεμου για την αριστερη κυβερνηση απο τη μια και την νδ-εκκλησια απο την αλλη. Ξαφνικα ενστερνιζομαστε την μη αναγραφη γιατι το λεει η ΑΠΠΔ. Τωρα ολα καλα. Σιγη ιχθυος απο καναλια και ομοιδεατες...

 
ph
17 Σεπ 2019 17:06

Εγώ παιδιά λέω μήπως είναι καλύτερα να μη διδάσκουμε ελληνικά στο σχολείο.
Στο κάτω-κάτω, γιατί να λέγεται ελληνικό σχολείο?

 
Αμύντωρ
17 Σεπ 2019 20:01

Το πρόβλημα δεν είναι η μη αναγραφή θρησκεύματος, αυτή δεν υπάρχει ούτε στην ταυτότητα, αλλά η μη αναγραφή ιθαγένειας. Δηλαδή να μη λέμε ούτε ότι είμαστε Έλληνες... απαγορεύεται. Η "πολιτική ορθότητα" το τερμάτισε!

 
Βικτωρία
17 Σεπ 2019 20:16

Σωστή η απόφαση για το θρήσκευμα, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να παραβλέψουμε την υποκρισία τόσο των νυν κυβερνώντων όσο και των ΜΜΕ. Αρκεί να σκεφτούμε τι θα ακούγαμε και διαβάζαμε αν έπαιρνε αυτή την απόφαση η προηγούμενη κυβέρνηση...
Για την ιθαγένεια όμως το πράγμα αλλάζει. Εκτός αν έχουν σκοπό να αφαιρέσουν και τα στοιχεία δημοτολογίου από τους τίτλους (προφανώς στους μη έχοντες ιθαγένεια δεν θα αναγράφονται στοιχεία οπότε πλαγίως πάλι θα είναι προφανής ο διαχωρισμός).

 
ΤΚ
17 Σεπ 2019 20:24

Αντί να κάνεις κάτι σωστό τα έβαλες με τη θρησκεία μας,μήπως είσαι του ΣΥΡΙΖΑ τελικά η συνέχεια......Γιατι και για τα ΤΕΙ αλλά λέγατε προεκλογικά πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών θα τα κάνετε για να σας δούμε και σε αυτό αφού καταργήστε σε μια μέρα ότι θέλετε καταργήστε και τις συνέργειες των ΤΕΙ!!!!

 
Δημήτρης
17 Σεπ 2019 20:50

Έλεος μ'αυτή τη θρησκειο - πατριδολαγνεία ! Το απολυτήριο δεν είναι ταυτότητα, ένα έγγραφο που πιστοποιεί αν είσαι κουμπούρας στα μαθηματικά και ικανός να γράψεις μια πρόταση, είναι. Εξάλλου, όσοι δήθεν διαμαρτύρονται το κάνουν καθαρά από αντιπολιτευτικό κόλλημα. Αν τους ενδιέφερε πραγματικά και στη Θεία Λειτουργία θα πήγαιναν και σημαία θα έβγαζαν στα μπαλκόνια. Το κάνουν ;

 
@ Μπράβο
17 Σεπ 2019 20:51

@ Μπράβο. ... και φυσικά να καταργηθεί και η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών. Να είναι υποχρεωτικό για ΟΛΟΥΣ σε ΟΛΗ την ελληνική επικράτεια, αφού πλέον στην ύλη συμπεριλαμβάνεται η διδασκαλία όλων των μεγάλων θρησκειών του κόσμου και ο σεβασμός στην ετερότητα. Τι, όχι????

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης θα διδάσκονται το ισλάμ, οι Εβραίοι τον Ιουδαϊσμό, οι ετερόθρησκοι θα παίρνουν απαλλαγή, και οι ορθόδοξοι θα διδάσκονται όλες τις θρησκείες??? Βρε παιδί μου, τι σου είναι αυτές οι ανεξάρτητες αρχές!!!

Πάντως είναι μοναδική ευκαιρία να καταργηθεί και η απαλλαγή από τα θρησκευτικά. Είναι η μοναδική ευκαιρία σας κα. Υπουργέ να κλείσετε και αυτό το ζήτημα, με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Καμία θρησκευτική αναγραφή στα απολυτήρια και καμία απαλλαγή από τα θρησκευτικά, εφόσον η απαλλαγή αποτελεί, κατ' ουσίαν, δήλωση θρησκευτικής ταυτότητας και συγκεκριμένα τι δεν είσαι, κάτι που απαγορεύεται από την αρχή, της οποίας την απόφαση κάνατε δεκτή. Το μάθημα πλέον είναι γνωσιολογικό και ανοικτό προς όλες τις θρησκείες.

Κλείστε αυτό το ζήτημα τώρα, είναι μοναδική ευκαιρία, έχετε επιχειρήματα και δε θα ανοίξει μύτη (εκτός από τους φανατικούς που πάντα διαμαρτύρονται για τα πάντα).

 
Δημήτρης
17 Σεπ 2019 21:20

Η αλήθεια είναι πάντως οτι και τα θρησκευτικά έχουν αλλάξει χαρακτήρα, κυρίως στο Λύκειο και δεν είναι μάθημα κατήχησης. Οπότε η απαλλαγή από το μάθημα δεν έχει νόημα. Αν συνεχίσουν κάποιοι να παίρνουν απαλλαγή και δεν αναγράφεται βαθμός στο Απολυτήριο, αυτό είναι έμμεση αποδοχή οτι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, που είναι προσωπικό δεδομένο. Οπότε, είτε καταργείται το μάθημα, είτε καταργείται η απαλλαγή απ΄αυτό. Νομίζω οτι ένα μάθημα θρησκειολογίας πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά και αν μερικά θέλουν (οι γονείς τους δηλαδή) εξτρά κατήχηση σε συγκεκριμένη θρησκεία ας το κάνουν έξω απο το σχολείο στα ειδικά σχολεία των διαφόρων θρησκειών.

 
Μούγκα στη Στρούγκα!
17 Σεπ 2019 23:07

Πού είναι ο 'Αδωνης (αντιπρόεδρος) ρε παιδιά? Που είναι ο Βορίδης?

 
Κανονικότητα
17 Σεπ 2019 23:31

Επιτέλους μια κανονική υπουργός, σε ένα κανονικό κράτος, που εφαρμόζει κανονικά τους νόμους που σέβονται τους πολίτες του. Οι ... "άλλοι" μόνο λόγια, κοτσίδες και κούφια αριστεροσύνη πουλούσαν. Δεν είχαν το στοιχειώδες θάρρος να τολμήσουν το αυτονόητο.

 
Θεολόγος
18 Σεπ 2019 01:04

Βασιλικοτερη του Βασιλέως.... Θερμά συγχαρητήρια... Αλλά δε ξεχνάμε...Όπως και με τα προγράμματα σπουδών των Φίλη - Γαβρογλου....

 
Κανονικότητα από τα lidl
18 Σεπ 2019 11:41

Στους προηγουμενους γιατί είχαν κηρύξει πόλεμο νδ,εκκλησιά,μμε και τώρα που γίνεται το ίδιο πράγμα ξαφνικά όλα είναι ''κανονικά''?....την κανονικότητα σου μάλλον την πουλάνε τα μμε και όπως είπα πιο πάνω, αυτή είναι κανονικότητα από τα lidl.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
18 Σεπ 2019 14:24

Τόση ευαισθησία για συμμόρφωση πια;Με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά-σαλάτα του Φίλη γιατί δεν γίνεται συμμόρφωση και εκεί;

 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ
18 Σεπ 2019 14:37

Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ!!!
Αυτονόητο για οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα στον κόσμο. Το κράτος δεν επιτρέπεται να αναμιγνύεται με τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός.
Μπράβο στην κ. Κεραμέως και την ΝΔ που σέβεται και υλοποιεί τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών. Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν "προοδευτική δύναμη". Το μόνο που έκανε ήταν να διώξει τον κ. Φίλη! Όσο ήμουν Διευθυντής σχολείου, μάλλιασε η γλώσσα μου..

 
3 ημέρες μετά και....
20 Σεπ 2019 15:35

...άκρα του τάφου σιωπή. Ούτε επίσημη θέση της εκκλησίας, ούτε ανεπίσημη από κάποιον ιεράρχη, ούτε από Άδωνη+Βορίδη κτλ, ούτε από τα παπαγαλάκια .
Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία τον σεβασμιότατο Άνθιμο, που και λαλίστατος ήταν πάντα (last year) σε τέτοια θέματα και στο κάτω κάτω είναι πια και συνάδελφος εκπαιδευτικός (επίτιμος Δρ.) εδώ και λίγο καιρό....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.