Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

100 Χρόνια Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

Δημοσίευση: 17/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το  σχέδιο δράσεων  που προγραμματίζει το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να τιμήσει  την επέτειο    συμπλήρωσης 100 Χρόνων από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοίνωσε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

«Από την ίδρυσή του έως τις μέρες μας, η πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  συνοδεύει αδιάλειπτα την Ιστορία του Έθνους μας, αποτελώντας φάρο για την Παιδεία και την Επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά», τόνισε  ο Πρύτανης.

Παράλληλα  αναφέρθηκε στην επιστημονική ταυτότητα του Πανεπιστημίου, την οποία προσδιορίζουν σήμερα οι τρεις Σχολές του, με αντίστοιχες κατευθύνσεις: Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επιστημών & Τεχνολογίας της Πληροφορίας, με περίπου 12.000 ενεργούς φοιτητές.

Τη διακεκριμένη παρουσία του ΟΠΑ, πρόσθεσε ο κ. Γιακουμάκης,  υποστηρίζουν επίσης τα Μεταπτυχιακά και τα Διδακτορικά του Προγράμματα, τα οποία κατατάσσονται σε διαρκώς υψηλότερες θέσεις μεταξύ των κορυφαίων αντίστοιχων προγραμμάτων  από τις διεθνείς λίστες κατάταξης.

«Πρεσβευτές της προσφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών», σημείωσε ο Πρύτανης του ΟΠΑ,  «είναι οι 70.000 απόφοιτοί του, μεταξύ των οποίων συναντά κανείς προσωπικότητες που διαχρονικά ηγούνται στους χώρους της Δημόσιας Διοίκησης, της Οικονομίας, της Επιχειρηματικότητας, της Επιστήμης, της Παιδείας και στο στίβο της ενασχόλησης με τα Κοινά.»  

Ο κ. Γιακουμάκης, ανέπτυξε τους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου για τα επόμενα χρόνια, ανάμεσα στους οποίους είναι:

  •  η Αριστεία στην Έρευνα και την Εκπαίδευση,
  • η παροχή υψηλής στάθμης προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών,
  • η αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης,
  • η ενεργός συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό περιβάλλον,
  • η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών υψηλού κύρους, και,
  • η εν γένει διεύρυνση της διεθνούς απήχησης και αναγνωρισιμότητάς του.

«Όραμά μας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελεί σταθερά διεθνώς αναγνωρισμένο  κέντρο αριστείας στις επιστήμες της Οικονομίας, της Διοίκησης και της Πληροφορίας, και να συμβάλλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας. Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, στη διαρκή αναπτυξιακή του πορεία, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  έχει ως βασικούς πυλώνες τις ιδρυματικές αξίες του: την Αριστεία, την Καινοτομία, την Εξωστρέφεια και την Κοινωνική Προσφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά,  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, και κατέληξε:  

«Κοιτάζουμε το Παρελθόν,  την Ιστορία μας, με Σεβασμό και υπερηφάνεια, διότι αυτή είναι η  ταυτότητά μας. Σχεδιάζουμε όμως παράλληλα το Μέλλον, με επίγνωση. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι προετοιμασμένο να ανταποκριθεί  στις προκλήσεις των καιρών που έρχονται, με Όραμα και Ευθύνη.  Γιατί θεωρούμε ότι η πατρίδα μας και η νεολαία μας έχουν δικαίωμα στην πρόοδο, την ελπίδα, το αύριο.»

Στη συνέχεια, ο Ομότιμος Καθηγητής Σπύρος Λιούκας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού της Επετείου 100 Χρόνων από την Ίδρυση του ΟΠΑ, αναφέρθηκε  στο πλάνο  των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται εντός του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με βασικότερες:
•    Την κεντρική επετειακή εκδήλωση με την παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2019
•    Την έκδοση επετειακού ιστορικού τόμου
•    Τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου
•    Σειρά εκδηλώσεων για τους αποφοίτους του ΟΠΑ
•    Καλλιτεχνική εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό
•    Δημιουργία ειδικού επετειακού microsite
•    Δημιουργία video για τα 100 χρόνια ΟΠΑ
•    Αγώνα δρόμου ΟΠΑ Run
•    Σειρά αναμνηστικών ειδών με το λογότυπο των 100 χρόνων ΟΠΑ

Όπως τόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής Σπύρος Λιούκας, «Η χρονιά αυτή θα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια μοναδική ευκαιρία για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να μοιραστεί με την κοινωνία την ιστορία του και την επίδρασή του στη χώρα, αλλά και το όραμά του για το μέλλον. Η παρουσία του ΟΠΑ θα είναι αισθητή όλο αυτό το διάστημα, σε όλα τα μέσα επικοινωνίας.  Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη επικοινωνία του προγράμματος του εορτασμού αλλά και του ενδιαφέροντος ιστορικού και επίκαιρου υλικού που έχει συγκεντρωθεί με αφορμή τα 100 Χρόνια ΟΠΑ.»

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση τα στοιχεία της νέας επετειακής οπτικής ταυτότητας του Πανεπιστημίου, από τον Στρατηγικό Συνεργάτη του ΟΠΑ,   Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο.
 Όπως ανέφερε ο κύριος Λαμπρόπουλος, “Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει το µακρινό παρελθόν του, το ζωντανό παρόν του και το πολλά υποσχόµενο µέλλον του.  Βασικό αναγνωριστικό όχημα που θα συνδέει όλες τις εορταστικές ενέργειες για τα 100 χρόνια, είναι η εικαστική ταυτότητα της επετείου που σχεδιάστηκε να μεταδίδει, με αναγνωρισιμότητα, την ιστορική στιγμή.”

 

Ετικέτες: 
ΟΠΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ