ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι Κοσμήτορες και οι Συνελεύσεις των Σχολών του ΕΑΠ απαντούν στην 10μελή απελθούσα Διοικούσα Επιτροπή

"Το γραπτό κείμενο των μελών της απελθούσας Διοικούσας Επιτροπής, αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο την εμπάθεια, την ιδεοληψία, την προκατάληψη, προπάντων όμως τον αυταρχισμό με τον οποίο διοίκησαν το ίδρυμα επί τέσσερα χρόνια"
Δημοσίευση: 20/09/2019
ΕΑΠ
Alt Text: 
ΕΑΠ
Title Text: 
ΕΑΠ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Οι Γενικές Συνελεύσεις των Σχολών του ΕΑΠ, λαμβάνοντας γνώση του περιεχομένου της από 17/9/2019 ανακοίνωσης των 10 μελών της απελθούσας Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, εκφράζουν τη θλίψη και τη βαθιά αγανάκτησή τους για τη θλιβερή σε ύφος και περιεχόμενο ανωτέρω ανακοίνωση, που μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί.

Το γραπτό αυτό κείμενο των μελών της απελθούσας Διοικούσας Επιτροπής, αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο την εμπάθεια, την ιδεοληψία, την προκατάληψη, προπάντων όμως τον αυταρχισμό με τον οποίο διοίκησαν το ίδρυμα επί τέσσερα χρόνια.

Αντώνης Λιοναράκης, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Αθανάσιος Μιχιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας

Αυγουστίνος Δημητράς, Εκλεγμένος Εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ

Ακολουθούν οι αποφάσεις των Σχολών:

Απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ

«Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ σε συνεδρίασή της στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 εκφράζει τη βαθιά αγανάκτησή της για τη θλιβερή σε ύφος και περιεχόμενο ανακοίνωση των 10 μελών της απελθούσας Διοικούσας Επιτροπής, που προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Το γραπτό τους κείμενο είναι η καλύτερη απόδειξη για την εμπάθεια, την ιδεοληψία, την προκατάληψη, προπάντων όμως τον αυταρχισμό με τον οποίο διοίκησαν το ίδρυμα επί τέσσερα χρόνια.»

Απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του ΕΑΠ

«Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του ΕΑΠ σε συνεδρίασή της στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 εκφράζει τη θλίψη της για το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των 10 μελών της απελθούσας Διοικούσας Επιτροπής. Το γραπτό τους κείμενο είναι η καλύτερη απόδειξη για την εμπάθεια, την ιδεοληψία, την προκατάληψη, προπάντων όμως τον αυταρχισμό με τον οποίο διοίκησαν το ίδρυμα επί τέσσερα χρόνια.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η αναγκαιότητα του Αυτοδιοίκητου του Ε.Α.Π.»

Απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ

«Η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ σε συνεδρίασή της στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 εκφράζει τη βαθιά αγανάκτησή της για τη θλιβερή σε ύφος και περιεχόμενο ανακοίνωση των 10 μελών της απελθούσας Διοικούσας Επιτροπής, που μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί.

Το γραπτό τους αυτό κείμενο αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο την εμπάθεια, την ιδεοληψία, την προκατάληψη, προπάντων όμως τον αυταρχισμό με τον οποίο διοίκησαν το ίδρυμα επί τέσσερα χρόνια.»

Ετικέτες: 
ΕΑΠ

Σχόλια (12)

 
@@ΠΛΗ
23 Σεπ 2019 09:21

H Πληροφορική να γίνει 5ετής. Μάλιστα. "Μηχανικών Πληροφορικής" (whatever that is). Και η Φυσική να γίνει 5ετής Μηχανικών Φυσικής και η Χημεία κι αυτή 5ετής και να συγχωνευθεί με τους Χημικούς Μηχανικούς. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η παράνοια και η τρέλα όλοι να θέλουν να γίνουν 5ετείς σχολές. Βρείτε μια, ΜΙΑ άλλη χώρα στον κόσμο που η Πληροφορική να είναι 5ετής και να μην έχει βασικό πτυχίο 3 ή 4 έτη. Στο τέλος θα καταλήξουμε με όλες τις σχολές 5ετείς, απο Μηχανικών ως την Αγγλική φιλολογία.

 
Μ.Π
22 Σεπ 2019 12:20

Δεν έγιναν τα ΤΕΙ 5ετη. Τα ΤΕΙ καταργήθηκαν και στη θέση τους ιδρύθηκαν πανεπιστημιακές σχολές. Κάποιες σχολές μηχανικών ΤΕ αντικαταστάθηκαν από σχολές ΠΕ μηχανικών και κάποιες σχολές ΤΕ γεωπόνων από ΠΕ γεωπόνων. ΟΙ ΦΥΕ του ΕΑΠ είναι σχολή αντίστοιχη των τετραετών πανεπιστημιακών, όπως το Φυσικό, Χημικό κλπ και το πρόγραμμα σπουδών της είναι και θα είναι 4-ετές. Η ΣΕΜΦΕ είναι μια σχολή που έφτιαξαν εντός του ΕΜΠ και έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν μπορεί η ΦΥΕ να γίνει ΣΕΜΦΕ γιατί δεν θα υπάρχει αντιστοιχία των παλιών προγραμμάτων σπουδών με τα καινούργια. Ομοίως και με την ΠΛΗ, είναι απολύτως αντίστοιχη με τις πανεπιστημιακές σχολές πληροφορικής, όπως η Επιστημη Υπολογιστών του παν. Κρήτης. Επιπλέον, σπουδές εξ' αποστάσεως μηχανικού δεν υπάρχουν και δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν, γιατί απαιτείται σταθερή παρουσία σε εργαστήρια που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν εξ αποστάσεως, πχ πάνω σε ηλεκτρονικά, hardware H/Y, τηλεπικοινωνιών κλπ. Δεν ξέρω πάντως ποιο μπορεί να είναι το νόημα αυτών των δημοσιεύσεων.

 
μακης
22 Σεπ 2019 01:44

το ΠΛΗ του ΕΑΠ δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο τα ΤΕΙ που γινονται σιγα σιγα 5ετη και ισοτιμα πλεον πολυτεχνειου. Το ιδιο και το ΦΥΕ πρεπει να γινει 5ετες οπως το ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ. Ριξτε μια ματια παγκοσμια τι γινεται με τις εξ αποστασεως σχολες τεχνολογικων-μηχανικων επιστημων.

 
Επαγγελματικά δικαιώματα, αυτή η πληγή
21 Σεπ 2019 11:52

Να δώσει το υπουργείο τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχει στο...συρτάρι του στα τμήματα ΕΠΟ και ΕΛΠ. Να γίνει άμεσα.

 
Άκης
21 Σεπ 2019 07:28

Πολύ σημαντικό είναι και το θέμα με την παιδαγωγική επάρκεια με τη δυνατότητα επιλογής μιας ΘΕ αλλά δυστυχώς έμεινε στα λόγια και αυτό.

 
Μ.Π
21 Σεπ 2019 00:45

Σαν φοιτητής της ΠΛΗ έχω να πω δυο πράγματα σε όσους δε γνωρίζουν και παραπληροφορούν. Το πρόγραμμα σπουδών της ΠΛΗ είναι η Επιστήμη Υπολογιστών και όχι Μηχανική Υπολογιστών. Η πρώτη είναι κλάδος των εφαρμοσμένων μαθηματικών ή δεύτερη κλάδος του ηλεκτρολόγου ή ηλεκτρονικού μηχανικού. Έχουν διαφορετικά προγράμματα σπουδών και δεν γίνεται να μετατραπεί το ένα στο άλλο. Στο ΕΜΠ μπορεί να υπάρχει κάποια ροή που δίνει αυτή την ειδικότητα (CS) και να αποκτούν ταυτόχρονα Ε.Δ μηχανικού Η/Υ αλλά είναι διαφορετική σχολή με διαφορετικό αντικείμενο.

Η ΠΛΗ έχει εργαστηριακή δουλειά σε όλες τις θεματικές ενότητες, γίνεται κυρίως εξ αποστάσεως και μέσω των υποχρεωτικών εργασιών που έχει κάθε ΘΕ (4 έως 5). Αν δεν σας αρέσει το πρόγραμμα σπουδών της ΠΛΗ παίδες, λυπάμαι πολύ, συνιστώ πανελλαδικές για πολυτεχνείο και καλή τύχη. Μη γράφετε όμως πράγματα που δεν στέκουν σε καμία περίπτωση και δυσφημείτε τη σχολή μας.

 
@ΠΛΗ
20 Σεπ 2019 21:54

Είσαι σίγουρα φοιτητής του ΕΑΠ? Φυσικά και έχει εργαστήρια το ΕΑΠ. Και ναι Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες πρέπει να γίνουν 5ετή, όπως προανέφερε ο συνάδελφος. Και η Πληροφορική Μηχανικών Πληροφορικής. Σε όσα δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα το υπουργείο να τα αποδώσει τάχιστα.

 
@
20 Σεπ 2019 20:32

Ως απόφοιτος ΤΕΙ και ως μεταπτυχιακός σπουδαστής ΕΑΠ (γνωρίζοντας την λειτουργία και το επίπεδο του), μπορώ να πω ότι μας αδικούν τους ΤΕΙτζιδες αν είμαστε τριτοβάθμια ή όχι, ένας που δεν έχει κάνει εργαστήρια όσο στα ΤΕΙ γίνετε απόφοιτος ΠΕ από ΕΑΠ ενώ εμείς μια ζωή ΤΕ μαύρο πρόβατο

 
ΠΛΗ
20 Σεπ 2019 17:50

Κώστα δεν κατανοώ γιατί η ΠΛΗ πρέπει να γίνει 5 έτη. Είναι μια σχολή πληροφορικής και όχι μηχανικών. Επιπλέον δεν μπορεί να γίνει μηχανικών από το ΕΑΠ, διότι είναι απίθανο να γίνονται εργαστήρια εξ αποστάσεως. Με παλιά 'η νέα διοικούσα η ΠΛΗ δουλεύει καλά και ανταποκρίνεται σε αυτούς που εγγράφηκαν σε αυτή.

 
κωστας
20 Σεπ 2019 16:39

ευχομαι με την νεα διοικουσα να αναμορφωθουν τα προπτυχιακα τμηματα και να δοθουν σε ολα οσα δεν εχουν επαγγελματικα δικαιωματα

τα ΠΛΗ και ΦΥΕ πρεπει να γινουν 5ετη

 
@Σπυρος
20 Σεπ 2019 15:13

Η απελθούσα είναι αυτή που θα έπρεπε να απαντήσει για το χάλι στο οποίο οδηγήθηκε το ΕΑΠ και συγκεκριμένα τους ελλειματικούς προϋπολογισμούς, τα προγράμματα σπουδών της τελευταίας στιγμής κυριολεκτικά, τον τρόπο μοριοδότησης και επιλογής μελών ΣΕΠ, και αρκετά άλλα, να μην τα ξαναλέμε. Το να βγαίνει η απελθούσα και να κάνει δηλώσεις σαν αυτές που έκανε, δε είναι απάντηση.

 
Σπύρος
20 Σεπ 2019 11:24

Εκτός των χαρακτηρισμών καλό θα ήταν να δοθεί και μια πραγματική απάντηση στα λεγόμενα της απελθούσας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ