ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Συμπληρωματική έγκριση κατ ́ εξαίρεση λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ.

Δημοσίευση: 20/09/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συμπληρωματική έγκριση, κατ ́ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2019-2020,   λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ., υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (3)

 
Γ.Π.
22 Σεπ 2019 10:50

Αν και ασυλία κατά την άσκηση των καθηκόντων δεν υπάρχει, δεν πρόκειται να διατυ-πωθεί καταγγελία και να ξεκινήσει κάποια προβλεπόμενη από τον νόμο έρευνα γιατί υπάρχει πολιτικό κόστος. Αντιθέτως υπάρχει πρόσκαιρο πολιτικό όφελος από τη λειτουργία αυτών των τμημάτων, - η κοινωνική και η εκπαιδευτική ευαισθησία δεν είναι μονοπώλιο - που θα συμβάλλει στην επίτευξη του «τελικού στόχου»... Μετά θα πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε. Τμήματα τόσο ολιγομελή, δεν υπάρχουν ούτε και στις πιο εύρωστες οικονομικά χώρες.

 
Ηλεκτρονικός Γραφειοκράτης
21 Σεπ 2019 11:03

Παραβλέποντας το γεγονός ότι αυτές οι «κατ’ εξαίρεση» εγκρίσεις Ολιγομελών Τμημάτων ΕΠΑΛ είναι εκτός νομοθετικού πλαισίου (γι’ αυτό και η απόφαση δεν βγαίνει από κάποιο τμήμα του Υπουργείου αλλά κατευθείαν από γραφείο Υπουργού/Υφυπουργού που έχουν ασυλία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους), θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει αποτίμηση της όλης διαδικασίας των ηλεκτρονικών εγγραφών και εάν δημιούργησε περισσότερα θέματα από όσα έλυσε (εάν έλυσε κάποιο θέμα).
Από τη στιγμή που τελικά (κατόπιν διαφόρων πιέσεων) σχεδόν όλα τα Ολιγομελή τμήματα εγκρίνονται (πέρυσι έγιναν 4 συμπληρωματικές εγκρίσεις Ολιγομελών ΕΠΑΛ, μέχρι και στα τέλη Νοεμβρίου: Ρ6ΒΑ4653ΠΣ-Σ66), ποιος ο ρόλος της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εγγραφών και ποιος ο ρόλος των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων που θέτουν όρια ελάχιστου αριθμού μαθητών και μάλιστα τα συσχετίζουν και με την Κατηγορία (μόρια) της σχολικής μονάδας;
Προσωπικά βλέπω ότι έχει εισαχθεί ηλεκτρονική γραφειοκρατία και ταλαιπωρία σε μαθητές, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και υπηρεσίες της Εκπαίδευσης, χωρίς να επιτυγχάνεται κάτι (κι αν ο αρχικός στόχος ήταν η καταπολέμηση πλασματικών εγγραφών μαθητών που γίνονταν για να σωθούν κάποια τμήματα, κάπου χάθηκε στην πορεία, αφού τελικά εγκρίνονται τμήματα ακόμα και με 1 μαθητή).
Όλο για απλούστευση διαδικασιών ακούμε σε αυτή τη χώρα και μόνο απλούστευση δεν βλέπουμε.

 
Aporias
21 Σεπ 2019 00:39

Για τα ΓΕΛ; Θα υπάρξει νεότερη συμπληρωματική ή πήγαν άκλαυτα αυτά τα τμήματα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ