Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τσάντα στο σχολείο: Μέχρι αύριο η προθεσμία

Σ. Ζαχαράκη: Η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων
Δημοσίευση: 26/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέχρι αύριο Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι    Διευθυντές των Δημοτικών  Σχολείων   να αποστείλουν στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το πρακτικό  του Συλλόγου Διδασκόντων για την εφαρμογή της εγκυκλίου   να παραμένει η τσάντα των μαθητών με τα διδακτικά  βιβλία στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, η οποία παράλληλα   Παιδείας καλεί τους  Διευθυντές του σχολείου με τον Σύλλογο Διδασκόντων να μεριμνήσουν :

1) Για τη σωστή εφαρμογή της δράσης και την ενδεχόμενη διαμόρφωση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος για την υποστήριξη της.

2) Για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων με ανάρτηση των ημερομηνιών εφαρμογής της δράσης με τους ακόλουθους τρόπους:

α) σε εμφανές σημείο του σχολείου,

β) στην ιστοσελίδα του σχολείου, γ) με ενημερωτικό σημείωμα έντυπο ή ηλεκτρονικό.

Η Σοφία Ζαχαράκη σχετικά με το μέτρο αυτό που εφαρμόζεται για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά στις σχολικές μονάδες επισημαίνει ότι:  

Α. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιείται τουλάχιστον δύο (2) φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.

Β. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.

Σχόλια (43)

 
ΠΑΠΑΣ
23 Σεπ 2019 11:41

............ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΕΕΙ ....... ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ .......ΑΞΙΑ ...... ΔΥΟ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ......ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ..........ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ......ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.......ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ......ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ.......ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.......!!! ΩΠΩΣ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ .....ΑΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.......!!! ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.......ΕΝΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.....Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ......Η ΚΟΥΡΑΣΗ........ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ........ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ.........!!! ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ.......ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΕΣΛΥΣΕΙΣ .....!!! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ........ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ......ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ.......!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ.....!!!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
23 Σεπ 2019 12:10

Μα αφού η επιδίωξη είναι "οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων", οι μαθητές μπορούν να μην διαβάσουν ακόμα κι αν η τσάντα παραμένει στο σπίτι τους! (το έχουν αποδείξει άλλωστε και το αποδεικνύουν συνεχώς...). Τότε γιατί πάει να επιβληθεί η αφαίρεση για ένα Σαββατοκύριακο περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην οικογένεια (τσάντα και βιβλία); Όσοι γονείς δεν επιθυμούμε να αφήνουμε εκτεθειμένη την τσάντα του παιδιού στο σχολείο, γιατί θα πρέπει να υποχρεωθούμε σ' αυτό; Μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε χωριστή δήλωση ότι δεν το επιθυμούμε, υφιστάμεθα διακρίσεις όταν κάποιοι δάσκαλοι βάζουν στο σχολείο επιπλέον εργασία σε όσους παίρνουν μαζί τους την τσάντα στο σπίτι κλπ. Ας πει το Υπουργείο ότι δεν μπαίνουν μαθήματα για τη Δευτέρα και τέλος. Τι νόημα έχει ν' αφήνεις εκτεθειμένη την τσάντα, με κίνδυνο απώλειάς της;

 
Ποιος είπε ότι οι όμορφες δεν έχουν μυαλό
23 Σεπ 2019 12:11

Και μυαλό έχουν και μπόλικη αγάπη για τα παιδιά. Οχι μόνο δεν κατάργησε την ιδέα του κ Γαβρόγλου αλλά την επαύξησε λέγοντας ''τουλάχιστον δυο σαββατοκύριακα το μήνα '' .
Επιτελούς να χαρούν τα παιδάκια λίγο την ηλικία τους , ίσως και να αγαπήσουν περισσότερο το σχολείο.
Άντε και σύντομα να γίνουμε Φιλανδία ( στην εκπαίδευση μόνο)

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
23 Σεπ 2019 13:08

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥ
-----------------------------------------------------------------
3/9/2018
-----------------------------------------------------------------
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Έχετε αποτιμήσει τα αποτελέσματα της πρώτης εφαρμογής της εν λόγω δράσης; Αν ναι, έχουν γνωστοποιηθεί; Αν όχι, πώς αποφασίστηκε η επέκταση της δράσης και μάλιστα με την καθιέρωση διπλάσιου χρόνου παραμονής της τσάντας στο σχολείο;

2. Έχετε υπ’όψιν σας σχετικές έρευνες διεθνώς που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σχετικά με τη δράση αυτή; Αν ναι, έχουν ληφθεί υπ’ όψιν; Ποια τα αποτελέσματά τους σχετικά με τις πιθανές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στα παιδιά και τον αντίκτυπο στην μαθησιακή τους σταδιοδρομία;
3. Πώς ενεργήσατε, κατά την πρώτη εφαρμογή της δράσης, ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε σε εφαρμογή αυτής της δράσης με σεβασμό στο ωρολόγιο πρόγραμμα; Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί εν όψει της δεύτερης εφαρμογής της δράσης;

Προς πληρέστερη ενημέρωση, παρακαλείσθε, όπως καταθέσετε στη Βουλή των Ελλήνων τα αποτελέσματα της πρώτης εφαρμογής της δράσης, καθώς και άλλες έρευνες/μελέτες σχετικά με τη δράση και τις πιθανές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στα παιδιά και τον αντίκτυπο στην μαθησιακή τους σταδιοδρομία.

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας
Γιάννης Ανδριανός, Αργολίδας
Μαρία Αντωνίου, Καστοριάς
Χρήστος Κέλλας, Λάρισας

 
Ιωάννης Κ.
23 Σεπ 2019 13:29

Μπαίνουν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο και δεν έχουν βασικές γνώσεις, το δε διάβασμα και η μελέτη θεωρούνται πλέον κάτι το....εξωγήινο. Και χωρίς κανένα κόπο, έχουν την απαίτηση να περνούν τα ιδιαίτερα απαιτητικά μαθήματά τους. Αυτή την κατάσταση τη ζούμε τώρα, οπότε φαντάζομαι ότι οι τωρινοί μαθητές που μεγαλώνουν με τα νέα ήθη "τσάντα στο σχολείο κ.ά" δηλαδή ακόμη λιγότερος κόπος και προσπάθεια, θα απαιτούν να τους δίνουμε και το πτυχίο πανεπιστημίου με την εισαγωγή τους στις σχολές. Λυπάμαι, αλλά με την καλλιέργεια της τεμπελιάς δεν θα πάει τίποτε μπροστά και θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

 
., Νικος
23 Σεπ 2019 13:38

Τι κι αν λεειτο υπουργειο. Η δασκάλα δίνει τρεις φωτοτυπίες για γλώσσα, δύο φωτοτυπίες για μαθηματικά επί τρία παιδιά που έχω στο δημοτικό, καταλαβαίνετε τι περνάμε κάθε σαββατοκύριακο.

 
Ελεύθερος
23 Σεπ 2019 16:24

Το λέγαμε πως η ΝΔ είναι γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ (θανάσιμος εχθρά και της μελέτης/αριστείας), αλλά κάτι... αμερόληπτοι δεν μας πίστευαν.

 
Κώστας
23 Σεπ 2019 16:49

Η παιδεία των παιδιών μου είναι πολύ σοβαρό μέλημα για μένα ώστε να την αφήσω στις ορέξεις των εκάστοτε υπουργών α-παδείας. Φυσικά και θα τα προετοιμάζω στο σπίτι κάθε μέρα και πολύ περισσότερο τα Σαββατοκύριακα. Έλεος πια με τις αλχημείες τους. Με διάβασμα και μελέτη θα πάμε μπροστά αλλιώς πάμε για φούντο (και φούντες).

 
Γονιός
23 Σεπ 2019 16:50

Κάποτε οι δάσκαλοι κυνηγουσαν τους μαθητές για να ανοίξουν κανένα βιβλίο. Τώρα οι μαθητές παρακαλουν τους δασκάλους να μην τους πάρουν τα βιβλία... Και οι δάσκαλοι εφαρμόζουν έναν αντι-εκπαιδευτικό νόμο... Δηλαδή το διάβασμα είναι κακό; η αγάπη στο βιβλίο το ίδιο...;; Όχι στο παραφορτωμα. Όχι όμως και στο άλλο άκρο...

 
ΠΕ04
23 Σεπ 2019 17:39

Αγοραστές διπλά βιβλία και τα Σαββατοκύριακα μελέτη μαζί με τα παιδιά σας από 10 ώρες.
Σίγουρα θα είναι οι Αυριανοί "Άριστοι". Αφήστε εμάς τους "φτωχούς" να αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν τα Σαββατοκύριακα!!!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
23 Σεπ 2019 17:47

ΚΡΙΜΑ !!!!
ΝΟΜΙΣΑΜΕ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ
ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΥΤΗΣ
ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.......

 
Γ.Π.
23 Σεπ 2019 18:40

Πάει και η ΝΔ!... Χάλασε!... Πήρε τον κακό δρόμο!...
Βαδίζει προς το «σιδηρούν παραπέτασμα»!

 
Εκπαιδευτικός για @ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
23 Σεπ 2019 19:04

Είναι η συνέχεια του Φίλη και του Γαβρόγλου δηλ.του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτες.Κακώς νόμιζες αυτό που νόμιζες.Αλλά κατά βάθος το ήξερες.Και αφού το ήξερες γιατί διαμαρτύρεσαι;Δεν το κατάλαβες από την θέση τους για την επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών;Δεν το καταλαβαίνεις τώρα που γεμίζουν την Ελλάδα hotspots;Δεν το κατάλαβες από την απαλοιφή της ιθαγένειας;Τί δεν κατάλαβες;

 
Εξωσχολικά βιβλία
23 Σεπ 2019 19:32

Δεν χάθηκε ο κόσμος, ας διαβάσουν τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Δέλτα ή Ιούλιο Βερν! Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πρώτα από την οικογένεια: αν οι γονείς και οι συγγενείς είναι κολλημένοι στα κινητά και την τηλεόραση ό,τι και να γίνεται στο σχολείο μικρή σημασία θα έχει για τα 7χρονα παιδιά...

Υπάρχουν τόσες Δημοτικές Βιβλιοθήκες, τόσα βιβλιοπωλεία και μουσεία με εκδηλώσεις για παιδιά και φυσικά το εκπαιδευτικό Διαδίκτυο με τις χιλιάδες χρήσιμες πηγές σε κάθε μορφή - δεν έχουν συγκεντρωθεί πια όλες οι γνώσεις του κόσμου στις 100 σελίδες της Γλώσσας και της Αριθμητικής του ελληνικού Δημοτικού Σχολείου.

Μέχρι την ηλικία των δέκα ετών -πριν το Γυμνάσιο και την εφηβεία- τα παιδιά πρέπει να μάθουν να διαβάζουν ΚΑΛΑ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, όχι να εθιστούν στη βαθμοθηρία των δεκάδων ασκήσεων και εργασιών χωρίς νόημα.

Μετά, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αρχίζει η πιο λεπτομερής μελέτη του κάθε μαθήματος και εκεί φυσικά χρειάζεται μέτρο και σωστή ισορροπία, να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν οι μαθητές όχι να παπαγαλίζουν μηχανικά από βοηθήματα, και να έχουν χρόνο και για αθλήματα και για άλλες ασχολίες.

Σχολιάζουν όλοι για την παιδική παχυσαρκία και την παιδική κατάθλιψη, αλλά όταν πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις για την καθημερινότητα των παιδιών αντιδρούν σαν να καθορίζει έναν νέο άνθρωπο ένας βαθμός σε ένα ενδοσχολικό διαγώνισμα!

 
@ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
23 Σεπ 2019 22:12

Μας απογοητεύσατε ….το γαλάζιο συριζα ήρθε !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Άρτεμις
24 Σεπ 2019 00:20

Θερμά συγχαρητήρια για την απόφαση. Επιτέλους προχωράμε στοιχειωδώς προς το να φτάσουμε τις προηγμένες χώρες. Αν και προφανώς κάποιοι γονείς και κάποιοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ούτε τις γνώσεις ούτε ίσως και την εγκεφαλική δυνατότητα να αντιληφθούν το ότι τα παιδιά δεν έχουν έλλειψη από "διάβασμα" αλλά από άλλα πράγματα. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα... Δεν απορούν καν με το γεγονός ότι με τόσο περισσότερο "διάβασμα" σε σχέση με άλλους λαούς οι μαθητές μας είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης. Δεν μπορούν καν να αντιληφθούν γιατί ενώ τα παιδιά στη Φινλανδία δεν πάνε ποτέ δουλειά στο σπίτι είναι πάντα τόσο μπροστά από τα Ελληνόπουλα σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς και αξιολογήσεις. Σχολές γονέων χρειάζονται μάλλον...

 
@., Νικος
24 Σεπ 2019 00:27

Αγαπητέ δεν είστε ανήμποροι. Πηγαίνετε στον Διευθυντή του σχολείου και διαμαρτυρηθείτε. Επίσης ρωτήστε αν έχει το δικαίωμα η δασκάλα να φωτοτυπεί από βιβλία του εμπορίου. Και ρωτήστε αν υπάρχει κόστος για τις εκτυπώσεις αυτές. Ποιός τις πληρώνει; Ο φορολογούμενος μήπως; Ποιό περιβαλλοντικό μάθημα δίνεται στους μαθητές όταν κατασπαταλούνται φυσικοί πόροι (δέντρα) για άχρηστες φωτοτυπίες; Ποιός ελέγχει το περιεχόμενο των φωτοτυπιών; Έχουν έγκριση από το Υπουργείο; Μην ψάχνετε...... Από 15 μεριές παράνομο είναι το μοίρασμα φωτοτυπιών!

 
Τούλα
24 Σεπ 2019 10:37

35 χρόνια εκπαιδευτικός, και το συμπέρασμα; Το εκπαιδευτικό μας σύστημα βασισμένο στην αποστήθιση και στο φόρτο εργασίας κάνει τα παιδιά να μισούν τη μάθηση. Θα έπρεπε να απαιτούμε εκπαιδευτικό σύστημα παρόμοιο με αυτό της Φινλανδίας, που οι μαθητές της ευτυχούν και πρωτεύουν στους διεθνείς διαγωνισμούς και τα δικά μας παιδιά καταθλίβονται και πατώνουν με τόσες ώρες στείρας μελέτης. Ας μην αναλωνόμαστε με ένα μικρό βήμα. Χάνουμε το δάσος!

 
Freeman.
24 Σεπ 2019 17:50

Οι συνάδελφοι που επικαλούνται τη Φινλανδία ίσως δεν έχουν ενημερωθεί ότι στους διαγωνισμούς πρωτεύουν πλέον οι μαθητές της Νοτίου Κορέας με ένα σύστημα που απαιτεί πολύ και σκληρή δουλειά. Στη Φινλανδία παρεπιπτόντως γίνεται η επιπλέον δουλειά στο σχολείο με διαφοροποιημένη προσωποποιημένη διδασκαλία ανά μαθητή ώστε να αποκτήσει ο οποιοσδήποτε τουλάχιστον το βασικό στόχο γνώσης.

 
@Freeman
24 Σεπ 2019 19:33

Μάλλον εσύ δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος. Σε παραπέμπω στο άρθρο της Diane Ravitch με τίτλο: “Γιατί δεν πρέπει να αντιγράψουμε την Ν. Κορέα”. (απευθύνεται στους Αμερικάνους μεταρρυθμιστές). Ο λόγος απλός: το εκπαιδευτικό σύστημα της Ν. Κορέας ισοδυναμεί με θεσμοθετημένη κακομεταχείριση του παιδιού. Προκειται για ένα σύστημα που οδηγείται από υπερβολικά ενθουσιώδεις γονείς και μία τερατώδη ιδιωτική βιομηχανία και είναι μη βιώσιμο μακροπρόσθεσμα, ειδικά με τα φυσικά και ψυχολογικά κόστη που καλούνται να αντέξουν οι μαθητές. (από New York Times). Το σύστημα της Ν.Κορέας είναι θεσμοθετημένη παιδική κακοποίηση. Τα παιδιά υπάρχουν είτε για να δοξάσουν την οικογένεια είτε για να χτίσουν την εθνική οικονομία. Τι θυσιάζεται; Η ευτυχία των παιδιών, το δικαίωμα να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή στην οποία δεν είναι γρανάζια της εθνικής οικονομικής μηχανής. Πηγή: Ηuffingtonpost

Συγχαρητήρια στην υφυπουργό που βάζει πολύ σωστά προτεραιότητα την σωστή ανάπτυξη των παιδιών!

 
Fortran
24 Σεπ 2019 21:58

Μπράβο στην Υπουργό και την Υφυπουργό. Ανοιχτά μυαλά χωρίς μικροκομματικές αγκυλώσεις. Τα παιδιά μορφώνονται και από το παιχνίδι αλλά και από τον ελεύθερο χρόνο τους.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
24 Σεπ 2019 22:29

Μπράβο στην Υπουργό και την Υφυπουργό που κατακεραύνωναν μέχρι πέρυσι το μέτρο αλλά φέτος με ένα εντυπωσιακό ζεϊμπέκικο άλλαξαν αφήγημα. Ανοιχτά μυαλά χωρίς μικροκομματικές αγκυλώσεις και άφθονο σανό για τους ιθαγενείς. Τα παιδιά μορφώνονται και από το παιχνίδι αλλά και από τον ελεύθερο χρόνο τους. Πρότυπό μας πλέον η Ελένη.

 
Freeman @Freeman
25 Σεπ 2019 09:47

Ως προς το αποτέλεσμα, πρωτεύουν ή όχι οι μαθητές της Νοτίου Κορέας; Δεν νομίζω ότι έχεις να επιλέξεις μεταξύ άσπρου και μαύρου.

 
ilias
26 Σεπ 2019 09:34

@Freeman Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα (2015-16. Νεώτερα δεν έχουν βγει) η Σινγκαπούρη πρωτεύει. Η Νότια Κορέα είναι 9η (η Φινλανδία 8η).

 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
26 Σεπ 2019 14:44

Σκοπός του σχολείου θα πρέπει να είναι η ώθηση των μαθητών στην μάθηση και η προτροπή τους προς το σκοπό αυτό.Είναι αδιανόητο να υποχρεώνουν μαθητές δημοτικού σχολείου, να παραδίδουν προσωπικά τους αντικείμενα σχεδόν δια της βίας και να εξωθούνται στην ραστώνη.
Ένα εκ των αθλιοτέρων μέτρων που κάποιοι εμπνεύστηκαν και δυστυχώς ματαίως ελπίζαμε ως γονείς ότι θα καταργούνταν τάχιστα.Κρίμα...

 
@ Κατερίνα
26 Σεπ 2019 15:51

Αν από την τσάντα και τα σχολικά βιβλία εξαρτάται η φιλομάθεια των παιδιών στο Δημοτικό κάτι πήγε πολύ στραβά στον σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάτι είχαμε καταλάβει, ευχαριστούμε που σαν γονέας με ανησυχίες το επιβεβαιώνετε και γραπτώς.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί στο εξωτερικό το International Baccalaureate προσφέρεται και από τα Δημόσια Σχολεία ενώ στην Ελλάδα μόνο στα ιδιωτικά;...

Αντί να ζηταμε ενισχυμένο απογευματινό πρόγραμμα με πολιτισμικές και αθλητικές ή επιστημονικές δραστηριότητες ασχολούμαστε με το τετράδιο εργασιών και τη γομολάστιχα.

 
αναγνώστης
26 Σεπ 2019 16:58

Το υπουργείο παιδείας ασχολείται τελικά με την παιδεία? με κάτι σοβαρό θα ασχοληθούν η όχι. Είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση και να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες των μαθημάτων ώστε να μη πηγαίνουν τα παιδιά με μισές γνώσεις στις επόμενες τάξεις...απογοητευτικο μέχρι τώρα το έργο τους.

 
Βεν. Αικατερίνη
27 Σεπ 2019 13:50

Αυτό γίνεται απο την περσινή σχολική χρονιά επι Σύριζα ξεκίνησε....η ΝΔ το έκανε πρόγραμμα του Γαβρογλου ηταν και η σημερινοι το συνεχίζουν.Παντως σην Νίκαια Κερατσίνι Αμφιαλη κλπ περιοχες του Πειραιά λειτουργεί το συστημα απο πέρυσι

 
Παναγιώτης
27 Σεπ 2019 16:26

Μπλε συριζαίοι! Δεν ξέρεις τι να εμπιστευτείς σε αυτή τη χώρα. Η εν λόγω δράση είναι η χαρά του αδιάβαστου και ανεύθυνου σήμερα μαθητή και αύριο πολίτη! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

 
Γεωργία
27 Σεπ 2019 17:02

Αναρρωτιέμαι γιατι η υπουργός διαφωνούσε ως αντιπολίτευση( ερωτηση της στη Βουλή) και τώρα ,ενώ περιμέναμε την κατάργηση της "δράσης" οπως την ονομάζουν, θέλει να την εφαρμόσει;
Γιατί εφαρμόζεται μόνο στα δημόσια δημοτικά σχολεία;
Γιατί οι γονείς δεν ρωτήθησαν ποτέ; ενω ζητάνε την γραπτή συναίνεση μας για μικρότερης σημασιάς θέματα;
Γιατί δεν προσπαθούν να αλλάξουν την όλη διαδικασία της σχολικής μάθησης ώστε να μην χρειάζονται οι μαθητές ΚΑΜΙΑ ημέρα μελέτης στο σπίτι αλλά ΜΟΝΟ στο σχολείο;
Γιατί περνάνε το μηνυμα της χαλαρότητας, της αυνέπειας και του" δε βαριέσαι" στα παιδια μας και στους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας;
Γιατί έχουν την εντύπωση ,ότι η μελέτη των μαθημάτων το ΣΚ , μας εμποδίζει να "διασκεδάσουμε" και να "κάνουμε βόλτα στην εξοχή"; Μήπως δεν ζουν στην ελληνική πραγματικότητα;
Γιατί θέλουν άραγε πολίτες ανευθυνους και ασυνεπείς; Για να τους χαλινωγούν;;;
Γιατί την τσάντα που πλήρωσε άμεσα ο γονιός και τα βιβλία έμμεσα( με φόρους) , μας ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ να τα αφήσουμε στο σχολείο , λες και είναι επικίνδυνο όπλο; Μήπως είναι άραγε;;;
Νομίζω ότι όλοι οι γονείς μπορούμε να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του βατράχου που τον κάψανε, ζεσταίνοντας τον σιγά σιγά, ευχάριστα στην αρχή και στο τέλος τον ΕΚΑΨΑΝ.
Όπως έγραψε και ο Μπρέχτ στις "Ιστορίες του κου Κόινερ" στα "Μέτρα κατά της βίας" ο ήρωας του στην ερώτηση του εξουσιαστή του "Θα με υπηρετείς" , εμεινε αμίλητος και εδωσε την εντύπωση ότι θα τον υπηρετεί ...μέχρι που απο την πολύ περιποίηση ο εξουσιαστής του πέθανε και πετάγοντας τον νεκρό έξω από το σπίτι του , πήρε ανάσα κι απάντησε:"ΌΧΙ".

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.