Διάταξη για την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων

Δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών - μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών

03/10/2019

Ενημερώθηκε: 04/10/2019, 13:57

Άκουσε το άρθρο

Διάταξη για την αυτοματοποιημένη διαδικασία επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων, κατατέθηκε   από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, προς επεξεργασία, στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Με τη διάταξη καταργείται το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων  (ΣΑΕΠ) και εγχωρούνται οι αρμοδιότητες της επαγγελματικής ισοδυναμίας στο Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ).

Πρόκειται ουσιαστικά για επαναφορά επαγγελματικής ισοδυναμίας των συγκεκριμένων  πτυχίων  και   θεσμοθέτηση  αυτοματοποίησης επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Ειδικότερα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που θα εισαχθούν προς συζήτηση στη Βουλή , δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών - μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών .

Περαιτέρω, διατηρείται η δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/ΕΚ, όπως ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 38/10 και ισχύει.

Επίσης, διευκολύνεται διαδικαστικά η διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων.

Σημειωτέον ότι οι μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που διαπιστώνονται από τη σημερινή λειτουργία του ΣΑΕΠ, θέτουν ζητήματα συμβατότητας του ελληνικού δικαίου με τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τα κράτη - μέλη από το ενωσιακό δίκαιο.

Η διάταξη θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο, άσχετο με το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου  να ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα .

Με τη διάταξη  θα αποδίδεται άμεσα με αυτοματοποιημένες διαδικασίες στους αποφοίτους ξένων Πανεπιστημίων και Κολλεγίων , κατόπιν αίτησής τους, την αναγνώριση   επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Ο πρόεδρος των Κολλεγίων

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων Β. Δασκαλάκης  δήλωσε στο esos: “Η διάταξη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου   να μην πεδεύονται χωρίς λόγο οι απόφοιτοί  μας”

 

Σχόλια (61)

Πετρος
|

Θα γινουν δηλαδη οι κατοχοι των πτυχιων με αναγνωριση μελη των δικηγορικων συλλογων του ΟΕΕ και του ΤΕΕ?????

George
|

Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το επίπεδο σπουδών των πτυχίων Bachelor’s και Master’s που παρέχουν τα κολλέγια που έχουν σύμπραξη με τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια είναι πολύ υψηλό !!!!
Τα πάντα κρίνονται στην αγορά εργασίας ..... όποιος είναι ικανός ...βρίσκει δουλειά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δικαιώνεται επαγγελματικά ...

Κατασκευαστές Πτυχίων
|

Τα υπόλοιπα τα καθορίζει η ελεύθερη αγορά. Αυτοί ξέρουν.

Αρθούρος
|

Προς Γιώτα Γεωργιάδου: Επιμένω στον όρο "ιστορικός αναχρονισμός"όσο αφορά τη διατήρηση του διαχρονικού διαλόγου της εκάστοτε κυβέρνησης με τα ιδιωτικά κολλέγια και ξένα πανεπιστήμια.Εμείς παλιά,κυρία μου,επειδή μιλάτε γιά ανάρμοστη κριτική,είχαμε ένα σύστημα κουραστικό,αλλά αξιόπιστο:όταν δεν περνούσαμε στη σχολή της αρεσκείας μας(δηλαδή αυτή που μας είχε επιβάλει το σύστημα,ο περίγυρος ή οι γονείς μας).Ξαναδίναμε εξετάσεις κυρία μου και δεν επιβάλαμε και μάλιστα σε σκληρές οικονομικές συνθήκες ,στους γονείς μας,τις σπουδές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Άλλαξε τίποτα από τότε;Η χώρα μας παρέμεινε φτωχή με πολύ λίγους πόρους και μάλιστα σε χειρότερη κατάσταση.Όμως τώρα,οι σχολές πολλαπλασιάστηκαν.
Όμως,παρά την αναλυτική εξιστόρηση της κατάστασης από μέρους μου,εσείς επιμένετε κιόλας στη μελλοντική ισοτίμηση αυτών των πτυχίων που αποχτήθηκαν μ'αυτό τον τρόπο,γιατί το βλέπετε συναισθηματικά κι όχι αντικειμενικά.Αν το βλέπατε αντικειμενικά,δηλαδή όπως είναι και ισχύει και γιά τα 11 εκατομμύρια και σε λίγο και γιά τους εξωτερικούς μετανάστες,τότε θα συμφωνούσατε μαζί μου.Στην Ελλάδα,ως οικονομία των 11 εκατομμυρίων ισχύει ένας συγκεκριμένος καταμερισμός εργασίας και σύμφυτα,αναπτύσσεται ένας παρόμοιος ανταγωνισμός στη μικρή της αγορά,μεταξύ των επαγγελμάτων.Έτσι,δεν μπορούν όλοι να γίνουν φιλόλογοι αγγλικής, γιατροί, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι, νομικοί, οδοντίατροι, αρχιτέκτονες, ναυπηγοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι και χημικοί μηχανικοί.(Αυτές είναι οι σχολές με τις ψηλότερες βάσεις που ζητούνται λόγω μεγάλης πιθανότητας γιά επαγγελματική αποκατάσταση).
Ζούμε σε καπιταλιστικό(κεφαλαιοκρατικό)σύστημα,το οποίο όπως γνωρίζετε, ΑΥΤΟ κι όχι εγώ,δεν καταλαβαίνει από συναισθηματισμούς και χατίρια,τα οποία είναι στο αίμα μας,εμάς των Ελλήνων.Αυτό,δεν το καταλαβαίνει δυστυχώς καμιά κυβέρνηση και κάνει αυτό που έκανε η κυρία υπουργός πριν από λίγες ημέρες.

LG
|

Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται τίποτε άλλο , παρά τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η οποία έχει και υπερνομοθετική ισχύ.

Νομοθεσία
|

Δεν θέλω τίποτα. Να τηρείτε η ευρωπαϊκή νομοθεσία και το κράτος να απαντά εντός 3μηνου. Απλά τα πράγματα. Τα υπόλοιπα τα καθορίζει η ελεύθερη αγορά. Αυτοί ξέρουν.

Γιώτα Γεωργιάδου
|

Μετά από παρέμβαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως σε μία εποχή που για τους νέους φοιτητές επικρατούν η ανασφάλεια, η ανεργία και λιγοστεύουν οι θέσεις εργασίας,( η δυνατότητα να παρέχονται πιστοποιημένα πτυχία απ' τα κολλέγια χωρίς επαγγελματική αναγνωρισιμότητα) το μέτρο της τροποποίησης αποτελεί δικαίωση σε σπουδαστές και γονείς και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο επίπεδο σπουδών, στην υποδομή και στις επαγγελματικές δυνατότητες.
Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση και να περιοριστούν οι προκαταλήψεις που ενισχύουν την διάκριση μεταξύ των δημοσίων σχολών και των ιδιωτικών κολλεγίων.Ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν με την τροποποίηση και με τι κριτήρια ορίζουν και περιορίζουν την εξέλιξη των νέων αυτών ατόμων που η αξιολόγηση τους γίνεται κάτω από ιδιαίτερα αυστηρές και απαιτητικές μεθόδους και όχι επί πληρωμής όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Αναμφισβήτητα δεν υπήρξε η ίδια αντίδραση όταν οι σχολές των ΤΕΙ αναβαθμίστηκαν σε ΑΕΙ.Ο αποκλεισμός από το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα τους στην ισοδυναμία των πτυχίων και κατ' επέκταση στην εργασία απέναντι σε όσους το απολαμβάνουν και τους το στερούν είναι απόλυτα λαθεμένη στάση.Πρέπει να δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης κάθε είδους επιμόρφωσης(είτε αυτή προέρχεται απ' το δημόσιο φορέα είτε απ' τον ιδιωτικό) προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις μακροπρόθεσμα,κοινωνική ευαισθητοποίηση και όχι ανάρμοστη κριτική! Γι' αυτό ανεξάρτητα από τα επιμέρους μέτρα και προτάσεις το θέμα της τροποποίησης(περί αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και ισοδυναμίας των πτυχίων από απόφοιτους ξένων πανεπιστημίων και κολλεγίων)επιβάλλεται γιατί σχετίζεται άμεσα με τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας!
Η μητέρα ενός "κολλεγιόπαιδου"που για λίγα μόρια έχασε την σχολή της αρεσκείας του!

Εύνοια και αξιοκρατία
|

Νομίζετε είναι εύκολο να ανταποκριθεί κάποιος στις οικονομικές απαιτήσεις -δίδακτρα και διαβίωση- σε μια ξένη χώρα;

Ελάχιστοι λαμβάνουν υποτροφία. Συνήθως οι ευνοημένοι πολίτες σπουδάζουν στο εξωτερικό όχι όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

@ Εν αναμονή 05 Οκτ 2019 09:26

Θα έπρεπε πρώτα να ενδιαφερθούμε να φτιάξουμε τη δομή των ελληνικών ΑΕΙ, ποιοτικές σπουδές σε προγράμματα με σαφή επιστημονικά θεμέλια και επαγγελματικά δικαιώματα. Αρκετό χρόνο χάσαμε από το 1975 μεχρι σήμερα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π
|

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.

Sakis
|

Έχετε μπερδευτεί όλοι. Ποιός σας είπε ότι τα ιδιωτικά κολλέγια και Δημόσια ΑΤΕΙ=1? Τα ιδιωτικά κολλέγια συνεργάζονται με εξ΄ολοκλήρου ΑΕΙ του εξωτερικού και όχι ΤΕΙ ή και ΑΤΕΙ του εξωτερικού. Γιατί πέφτετε όλοι μαζί στο ίδιο λάθος? Ποιός σας είπε ότι τα Τεχνικά Επιμελητήρια δέχονται όλες τις ειδικότητες για εγγραφές μέσω ΣΑΕΠ και ΔΟΑΤΑΠ? Από που προέκυψε το παραπάνω συμπέρασμα? Όταν ο απόφοιτος κολλεγιού παίρνει πτυχίο Bachelor εγγράφεται ή θα είναι υποχρεωτική η εγγραφή του στο αντίστοιχο επιμελητήριο ή και επιμελητήρια της χώρας που είναι απόφοιτος. Που είναι το λάθος?

Παρασκευαε
|

Ολα καλά πες οτι περνουμε τα επαγγελματικα προσόντα με τα επιμελητήρια τι γίνετε μπορούμε να γραφτούμε να ασκήσουμε. το επάγγελμα αυτο πρέπει. να επιλυση αλιως αχρηστα όλα

Να σας χαιρόμαστε!!!
|

ΙΔΙΩΤΙΚΑ Κολλέγια - ΔΗΜΟΣΙΑ (Α)ΤΕΙ σημειώσατε 1

Και όσο η διαμάχη δημόσιων ΑΕΙ-ΤΕΙ συνεχίζεται επί 10ετίες ξεπήδησαν τα ιδιωτικά κολλέγια και σε μία μέρα κατάφεραν να μας καπελώσουν και τους δύο..!

ΝΔ δε θέλατε..?

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ
|

ΥΠΟΒΙΒΆΖΕΤΑΙ Η ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!ΤΟ ΊΔΙΟ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ! ΔΗΛΑΔΉ ΘΑ ΔΊΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΙΣΟΔΥΝΑΜΊΑ ΚΑΙ ΈΠΕΙΤΑ ΘΑ ΖΗΤΆ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΣΕΠ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΉ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ! ΚΑΙ ΠΟΊΟ ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ? ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ !!!!ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ Η ΧΏΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΉΣΕΙ

Μανώλης
|

Απορώ με τους αποφοίτους ΤΕΙ που αφενός κάποιοι δηλώνουν καταξιωμένοι στον επαγγελματικό χώρο και αφετέρου ισχυρίζονται ότι δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα επί 40 χρόνια. Τι δουλειά κάνουν χωρίς δικαιώματα;

Sakis
|

Κύριοι και κυρίες μη βιάζεστε. Γιατί δεν έχει φορτώσει κάποιος/α την παραπάνω διάταξη σχετικώς με την αναγνώριση των πτυχίων της αλλοδαπής για να την διαβάσουμε και να την κρίνουμε αν είναι σωστή ή όχι? Ποιό είναι το οριστικό ΦΕΚ? Όποιος μπορεί ας το κάνει upload για να είμαστε ενημερωμένοι. Περιμένουμε να διαβάσουμε την παραπάνω διάταξη.

Αρθούρος
|

Προς εν αναμονή:Οι πτυχιούχοι(και οι φοιτητές)ξένων πανεπιστημίων είναι ένας ιστορικός αναχρονισμός,που επιβίωσε στη χώρα μας,όπως δυστυχώς επιβιώνουν κι άλλοι αναχρονισμοί,γιατί εμείς οι Έλληνες,ως αισθηματίες, λατρεύουμε την ιστορία,πέφτουμε όμως στα ίδια λάθη.Με δεδομένη την ύπαρξη και λειτουργία στη χώρα μας 450-500 πανεπιστημιακών τμημάτων διαφόρων αντικειμένων και την εισαγωγή σ'αυτά φοιτητών με βαθμολογίες μέχρι και 4000 μόρια,η φοίτηση ελλήνων σε ξένα πανεπιστήμια θα έπρεπε να έχει εκλείψει.
Με ποιά κριτήρια μπαίνετε σ'αυτά;Με απολυτήριο Λυκείου;Μα απολυτήριο Λυκείου έχουν όλοι σήμερα.Ή μήπως επειδή σώνει και καλά θέλετε να περάσετε σε σχολές αιχμής και δεν πιάσατε τις βάσεις;Μα η πατρίδα,τόσο αντέχει.Δεν μπορεί να γίνουν όλοι γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί,οδοντίατροι,ναυπηγοί μηχανικοί,γιά ν'αναφέρω τις σχολές με τις ψηλές βάσεις και μετά να επιστρέφουν στη χώρα και να ζητούν εξομοίωση των πτυχίων τους.Η διαχρονική εμμονή των διαφόρων υπουργών Παιδείας στην αναπαραγωγή του ίδιου φιλανθρωπικού δήθεν μοντέλου, αναγνώρισης κι εξομοίωσης, επιτείνει την εργασιακή ζούκλα σε συγκεκριμένους κλάδους και τελικά είναι εναντίον των ίδιων των νέων.Κάνω λάθος;

Θανασης
|

Μας δουλευουν κανονικά αυτα που ήταν πριν πεντε χρόνια τα επαναφερουν το αποτέλεσμα μηδεν αν δεν αναγνωρισθουν ακαδημαϊκά δεν σε γραφουν σε κανενα επιμελητηριο ξυπνήστε

Ελ. Χ.
|

@@@
Είναι η συνολική αντιμετώπιση ζητημάτων παιδείας. Είναι η θέσπιση κοινών κανόνων της Γ/βάθμιας εκπαίδευση στη χώρα μας. Για τις επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπ. Παιδείας είναι απαιτητό να αποκατασταθεί η μορφή του διαχωρισμού των αποφοίτων Γ/βάθμιας εκπαίδευσης.
Συνήθως, μετά το πέρας των σπουδών έρχεται η εργασία. Στα χρόνια της οριζόντιας ‘μεταρρύθμισης’, το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Εσωτερικών) επικαλείτο και συνεχίζει να επικαλείται νομοθετικό κενό από τις μη-ρυθμίσεις του υπ. Παιδείας. Αποτέλεσμα, υπάλληλοι με εξειδικευμένη προσφορά εργασίας, βρέθηκαν σε κλάδους ΤΕ με βάση το πτυχίο (κι ας είχαν προσληφθεί με προ του ΑΣΕΠ διαγωνισμό ή/και πρόσληψη ειδικού σκοπού) από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και με τις Διοικήσεις των φορέων τους, χωρίς αξιολόγηση δομών, χωρίς τα περιγράμματα των θέσεων σε κλάδους που θα τους καταργούσαν μετά από το μέτρο της 'διαθεσιμότητας', αφού θα είχαν ήδη απολυθεί. Οι κλάδοι, μπορεί να μην καταργήθηκαν οι υπάλληλοι όμως αντικαταστάθηκαν για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών.
Επειδή, η φαινόμενη ισορροπία σε μια ζούγκλα καταστρέφει την κοινωνική συνοχή, επιζητούμε λύσεις.

Παναγιωτης
|

Το νομοσχέδιο πρέπει να επιλύει την εγγραφή στα επιμελητήρια αλιως μας κοροϊδεύουν απο οτι κατάλαβα παει να επαναφερει την επαγγελματικη ισοδυναμεία αν δεν περναμε απο δοαταπ το τεε δεν μας εγγραφει οποτε αχρηστα

Εν αναμονή
|

Γιατί σώνει και καλά αγαπητοί αποφοιτοι των ΤΕΙ περιφέρετε τις δυσκολίες σας σε σχέση με την αναγνώριση σε πεδία που αφορούν στην αναγνώριση πτυχιούχων ξένων πανεπιστημιων????
Θα πρέπει δηλαδή το θέμα να είναι αυτοί ή εμείς"???
Μπορείτε να συμφιλιωθειτε με την ιδέα ότι κάποιοι επιλέγουν άλλο δρόμο από τα ελληνικά πανεπιστήμια? Μπορείτε να καταλάβετε ότι σε κάθε κοινωνία υπάρχει ή πρέπει να υπάρχει χώρος για όλους? Πως θα σας φαινόταν πτυχιούχοι ελληνικών πανεπιστημιων, εάν σας απέκλειε η Αγγλία ή η Αμερική επειδή θεωρούνταν το πτυχίο σας αμφιβόλου ποιότητας ή και ισχύος?
Ο αγώνας σας είναι σεβαστός, σεβαστείτε τους αγώνες άλλων, συνεχίστε τη ζωή σας και βρείτε το χώρο σας να διεκδικήσετε και να πετύχετε.
Και προ πάντων 'ανοίξτε την οπτική σας' και σκεφτείτε ότι αρκετοί από τους αποφοίτους ξένων πανεπιστημιων δεν ήταν από πλούσιες οικογένειες, απλά δούλευαν ή δουλεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο, για να πληρώσουν τα δίδακτρα. Δεν τους χαρίστηκε κάτι ποτέ.

Στήριξη κυβέρνησης σε αποφοιτους
|

Αυτά να τα βλέπουν οι σχολιαστες απόφοιτοι ΤΕΙ που με μανία και «πληροφορίες εκ των έσω» στράφηκαν εναντίον των φοιτητών των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων μηχανικών (κυρίως του ΠαΔΑ) με αποτέλεσμα να χάσουν και τη δίκη τους υποστήριξη..
Τώρα αγαπητοι απόφοιτοι τι εχετε να πείτε για την υποτιθέμενη μετατροπή του ΠαΔΑ σε «εφαρμοσμένο» πανεπιστήμιο χωρις δικαιώματα απλά για να πάρετε μια αντιστοίχιση ανούσια; Που είναι η πολυπόθητη στήριξη της κυβέρνησης που σας έκανε να επιμένετε σε αβάσιμες απόψεις τόσο πολύ;

Μινος
|

Καλο θα ηταν να δουνε πρωτα την εφαρμογη του Εθνικου πλαισιου προσοντων και να καταταξουν τους παντες μεσα σε αυτο... Μετα ας δουνε για τα νομοθετικα ρυθμιζομενα, το πλαισιο που θα ισχυει για τα επαγγελματικα ρυθμιζομενα. Και μετα ας πουνε το οργανο αναγνωρισης προσοντων οπως σκ*** θελουν... Οτιδηποτε αλλο αδικει τοσο τους αποφοιτους των ΑΕΙ/ΤΕΙ / ΑΤΕΙ, οπως και των ΕΠΑΣ/ΕΠΑΛ/ΙΕΚ.
Το προβλημα της Ελλαδας ειναι οτι δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ πλαισιο προσοντων για ΚΑΝΕΝΑ αποφοιτο... και ετσι καθε αποφοιτος δημοσιας σχολης τριτοβαθμιας ή πάροχου τριτοβαθμιας (βλεπε ιδιωτικα κολλεγια) ειναι ερμαιο στο τι θα κανει τελικα ο επαγγελματικος φορεας...
Ο παραλογισμος σε ολο του το μεγαλειο...

Δεν το καταλαβα...
|

Δεν ντρέπεστε... Για τους αποφοίτους ΤΕΙ τι θα γίνει?@ οτι γίνεται 20 χρόνια με τους διπλωματούχους ΙΕΚ που τους αποδίδουν επαγγελματικά δικαιώματα λυκείου

Louis ΧΙV (1638-1715)
|

@Αρθούρος
"ακόμα και στα δευτερεύοντα,έχετε λάθος"
https://www.esos.gr/arthra/63212/k-hatzidakis-oi-protes-nomothetikes-pr…
"Ο κύριος Χατζηδάκης, αυριανός υπουργός,διείδε με σοφία που είναι το δυναμικό που βρίσκεται σε ύπνωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση..."
"Αρκετά!Από 8 Ιούλη θα υπάρξει πραγματική αλλαγή".
"Όταν λές την αλήθεια και μάλιστα την περιγράφεις γλαφυρότατα,ο άλλος όχι μόνο δεν μπορεί να την καταλάβει...".
Έτσι. Ουδείς άσφαλτος (γνωστή τραγουδήστρια το είπε πρώτη). Και στα 2εύοντα και στα 3εύοντα και όπου αλλού θέλετε. Όλοι έχουμε λάθος. Μόνον εσείς και ο Χατζηδάκης (που τον βλέπατε και στο Παιδείας) είστε οι σοφοί που λέτε την αλήθεια. Τη μία και μοναδική ασφαλώς. Από τις 8 Ιούλη και μετά....αλλά όχι και για πολύ φοβάμαι...

Αμαλία
|

Επιτέλους! Η "Αριστεία" επανήλθε!

Δεν ντρέπεστε... Για τους αποφοίτους ΤΕΙ τι θα γίνει?
|

Ίχνος ντροπής, Τσίπας.
Καμία αναφορά σε αποφοίτους των ΤΕΙ που περιμένουν 35 χρόνια περίπου για επαγγελματικά δικαιώματα, και τι περίφημες διαδικασίες ισοτιμησης...και εσείς καιγεστε να δώσετε δικαιώματα στους στα Κολλέγια! Ίχνος ντροπής.

Αρθούρος
|

Προς bob Mastoras:Παρατηρώ ότι όχι μόνο εσείς,στέκεστε σε επιμέρους στοιχεία των τοποθετήσεών μου,αλλά δε σχολιάζετε το κυρίως θέμα που δε γνωρίζω τελικά αν συμφωνείτε.Κι όμως,ακόμα και στα δευτερεύοντα,έχετε λάθος.
Λέτε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1980,υπήρχαν κι άλλα Πανεπιστήμια ή ανώτατες σχολές εκτός από το ΕΜΠ,το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ και ότι τα λησμόνησα. Μα επίτηδες δεν τα ανέφερα,γιατί τα περισσότερα απ'αυτά που αναφέρετε,είτε δεν είχαν δώσει ακόμα πτυχιούχους,εκτός από το Πανεπιστήμιο Πατρών,είτε δε βρίσκονταν σε πλήρη λειτουργία τα τμήματά τους,έτσι ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τα υπόλοιπα διεθνώς.Χωρίς προσωπικό,τμήματα,επαρκείς δημοσιεύσεις,μεταπτυχιακά,μόνο ο τίτλος υπήρχε κι αυτός δεν αρκεί γιά διεθνείς εκπροσωπήσεις.Έπειτα,και βέβαια υπήρχαν ανώτατες σχολές,αλλά δεν είχαν τμήματα που τα απόχτησαν μετά το νόμο-πλαίσιο του 1982,οπότε οι Έλληνες που τελείωναν Κοινωνιολογία ή Στατιστική ή Πληροφορική ή ακόμα και Δημοσιογραφία σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ή σε ιδιωτικά κολέγια του εσωτερικού,γίνονταν ανάρπαστοι και ήταν περιζήτητοι στην Ελλάδα την ίδια εποχή.Εκτός της τότε ΑΣΟΕΕ και της ΑΓΣΑ,οι υπόλοιπες σχολές,χωρίς να είναι διαχωρισμένες σε τμήματα,δεν μπορούσαν ν'ανταγωνιστούν διεθνώς τις αντίστοιχες σχολές.
Άρα,παραμένει η κεντρική ιδέα,ότι τα ολοκληρωμένα Πανεπιστήμια που υπήρχαν τότε και λίγα ήταν και συγκεντρωμένα στο λεκανοπέδιο Αττικής και της Θεσσαλονίκης,με μοναδική εξαίρεση εκείνο των Πατρών,που είχε μόνο την τότε Φυσικομαθηματική και την Πολυτεχνική σε πλήρη λειτουργία,εκτός των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής.Η Ιατρική υπήρχε,αλλά πτυχία δεν είχε ακόμα δώσει.
Δεύτερο,παραξενεύεστε επειδή χαρακτηρίζω την Ελλάδα,αποικία.Φυσικά και δεν κυριολεκτώ,γιατί από την αρχή η χώρα μας είχε πολιτική και στρατιωτική κυριαρχία,όχι όμως και οικονομική,γιατί ήδη από τα χρόνια της Επανάστασης, ο εξωτερικός δανεισμός ήταν τόσο μεγάλος,ώστε δίκαια να τη χαρακτηρίζουν αρκετοί ιστορικοί,ως αποικία χρέους.Επειδή αυτή η εικόνα δε άλλαξε τα επόμενα διακόσια χρόνια,νομίζω ότι μου επιτρέπετε να χρησιμοποιώ αυτό το χαρακτηρισμό γιά τη χώρα μας και σήμερα.
Φιλικά.Ευχαριστώ.

Απόφοιτη Τ.Ε.Ι. Αθήνας
|

Είναι υποχρέωσή σας κυρία Κεραμέως να ικανοποιήσετε πρώτα τα αιτήματα των αποφοίτων Τ.Ε.Ι. και μετά να κοιτάξετε το ζήτημα των ιδιωτικών κολεγίων, το οποίο είναι και αυτό σημαντικό! Είμαστε απόφοιτοι δημοσίων Α.Ε.Ι. και έχουμε υποστεί την μεγαλύτερη αδικία και τον μεγαλύτερο ρατσισμό! Με τις διατάξεις που επιχειρείτε να φέρετε θα μας θέσετε στο περιθώριο! Φέρτε διατάξεις για την αντιστοίχιση των πτυχίων μας και ταυτόχρονα ανοίξτε το θέμα των κολεγίων!

Αλήθειες
|

Η αναγνώριση των πτυχίων από Ιδιωτικά Κολλέγια στρώνει το δρόμο για τα παιδιά που δεν θα εισάγονται στα Δημόσια Πανεπιστήμια με εφαρμογή της βάσης του 10 ή άλλου βαθμού.

Τεράστια πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια...

Αντί να τρέχουν στις γειτονικές χώρες, Κύπρο κλπ...

Κοινή λογική
|

Όσοι θέλουν εξίσωση με πανεπιστημιακά πτυχία ας σπούδαζαν σε πανεπιστήμιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ