Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μητρώο Συντονιστών Εμπειρογνωμόνων και Εκπονητών Προγραμμάτων Σπουδών

Δημοσίευση: 07/10/2019
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
Alt Text: 
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
Title Text: 
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τo Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)  προτίθεται να δημιουργήσει ΜΗΤΡΩΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ, ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ και ΕΚΠΟΝΗΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ για την υποστήριξη της Πράξης «Αναβάθμιση περιεχομένου σπουδών στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση και στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας», η οποία έχει ως αντικείμενο την πλήρη ανανέωση του περιεχομένου σπουδών για όλα τα γνωστικά αντικείμενα των τριών τάξεων της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας και περιλαμβάνει την επικαιροποίηση και εκπόνηση των Προγραμμάτων Σπουδών και την παραγωγή του σχετικού επιμορφωτικού υλικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ετικέτες: 
ΙΕΠ

Σχόλια (10)

 
Γιάννης
07 Οκτ 2019 21:22

Η ίδια πρόσκληση είχε ξαναγίνει το 2018 (Αρ. Πρωτ.: 13566 / 21.12.2018).

https://www.esos.gr/arthra/60537/programmata-spoydonaitiseis-gia-mitroo-...

Ακολούθησαν οι αντίστοιχες αποφάσεις ένταξης στα Μητρώα

Τι συμβαίνει τελικά; Τα προηγούμενα μητρώα καταργούνται;
Υπάρχει κάποια εξήγηση για την επανάληψη της πρόσκλησης;

Συγκρίνοντας τις δύο προσκλήσεις παρατηρούμε ότι στην νέα πρόσκληση οι δικαιούχοι έχουν αλλάξει, προστέθηκαν οι εκπαιδευτές ΙΕΚ.

 
ΣΑΚΗΣ
08 Οκτ 2019 08:44

Πότε σκέφτεται να ξεκινήσει το ΙΕΠ τη συγγραφή νέων προγραμμάτων σπουδών? Όταν λήξει το ΕΣΠΑ? Ήδη όπως επισήμανε ο ανωτέρω σχολιαστής, η ίδια πρόσκληση πριν 10 μήνες? Γιατί άραγε δεν ανταποκρίνονται οι συνάδελφοι? Ας βάξουν εκεί στο ΙΕΠ την αιτία.

 
ΑΝΤΖΕΛΑ
08 Οκτ 2019 09:14

Με την επαγγελματική εκπαιδευση θα ασχοληθούν καθόλου στο ΙΕΠ?

 
@ΑΝΤΖΕΛΑ
08 Οκτ 2019 13:27

Πρέπει πρώτα να ασχοληθούν με την εκπαίδευση γενικά και μετά ίσως ασχοληθούν και με την επαγγελματική εκπαίδευση

 
Γεωργία Παντίδου
08 Οκτ 2019 16:42

Αφενός μεν δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων την προηγούμενη φορά για συγκεκριμένα μητρώα, αφετέρου δε δεν προβλεπόταν μοριοδοτηση εκεί που υπήρχε πληθώρα αιτήσεων. Αστοχίες...

 
ΛΟΥΚΑΣ
09 Οκτ 2019 08:45

Τι να πρωτοπει κανείς. Σημειώνω μόνο τούτο. Η προκήρυξη αποκλείει όλους τους πρώην σχολικούς συμβούλους άρα και την πλειοψηφία των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου, καθώς αναγράφεται πως την τελευταία πενταετία (έγινε τριετία) θα πρέπει να ήταν στην τάξη, αγνοώντας ότι όλα σε σχεδόν τα προγράμματα σπουδών οι σχολικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στη συγγραφή τους. Ας μας πει λοιπόν ξεκάθαρα το ΙΕΠ. Πόσες αιτήσεις αναμένει? Πόσοι έχουν δηλώσει έως τώρα? Οι πληροφορίες λένε πως όυτε το ένα δέκατο από αυτές που περίμεναν. Ας ψαχτούν λοιπόν γιατί ο χρόνος εξαντλείται και δεν βλέπω να ξεκινούν. Ήδη κόπηκαν τρεις ειδικότητες μαθητείας και δεν θα λειτουργήσουν εξαιτίας του ΙΕΠ που δεν συνέταξε προγράμματα σπουδών για τις ειδικότητες αυτές. Αλήθεια, δεν υπάρχει ευθύνη? Καλημέρα.

 
Γεωργία Παντίδου
09 Οκτ 2019 16:45

Δεν ισχύει αυτό που λέτε. Χρειάζεται μία τριετία διδακτικής προϋπηρεσίας την τελευταία 15ετια. Από κει και πέρα υπάρχει μοριοδοτηση. Το θέμα είναι ότι οι υπηρετούντες σε ΕΠΑΛ επί πολλά έτη δεν μοριοδοτουνται επιπλέον και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να γνωρίζεις για ποιο σχολείο και μαθητικό κοινό συντασσεις Π.Σ.

 
ΛΟΥΚΑΣ
09 Οκτ 2019 17:57

@Γεωργία Παντίδου. Για να είμαι ακριβής: 1η προκήρυξη. Διδακτική εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) έτη την τελευταία 10ετία στην Επαγγελματική Εκπαίδευση η οποία αποδεικνύεται με αναλυτική βεβαίωση διδακτικής προϋπηρεσίας από το αρμόδιο όργανο (όπως το ΠΥΣΔΕ). Αποκλείονται όλοι οι σχολικοί σύμβουλοι με μία θητεία.
2η (νέα) προκήρυξη. Διδακτική εμπειρία τουλάχιστον τρία (3) έτη την τελευταία 15ετία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (απαιτείται Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών ή βεβαίωση όπου να δηλώνεται σαφώς η διδακτική προϋπηρεσία που αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση). Αποκλείονται οι σχ. σύμβουλοι με δύο θητείες.
Το ερώτημα είναι γιατί άλλαξαν τα κριτήρια? Ή μάλλον πως άλλαξαν? Στην αρχική προκήρυξη είχαν επικαλεστεί προδιαγραφές ΕΣΠΑ. Τώρα τι έγινε? Η απάντηση είναι απλή. Δεν έχουν καθόλου ικανοποιητικό αριθμό αιτήσεων. Ας βγουν να ανακοινώσουν το πλήθος των αιτήσεων της πρώτης προκήρυξης. Ιδού η Ρόδος...

 
Γεωργία Παντίδου
09 Οκτ 2019 19:05

Με βάση τα αποτελέσματα που είχαν ανακοινώσει, πράγματι, ο αριθμός των ενταχθεντων στο Μητρώο Συντονιστών ήταν απελπιστικά μικρός. Έτσι όπως το θετετε, έχετε δίκαιο. Πάντα, όμως, υπάρχουν προϋποθέσεις και τίθενται περιορισμοί αναλόγως του Target group στο οποίο αποσκοπεί η κάθε προκήρυξη.

 
Πλατάρος Γιάννης
10 Οκτ 2019 16:44

Παρετήρησα ένα «φοβερό» Δικαιολογητικό που ζητείται:
«Βεβαίωση Διευθυντή Σχολικής μονάδος για το αν έκανε μαθήματα στο οικείο ΠΕ την τελευταία 15-ετία. Το MySchool έχει στοιχεία από το 2014 . Για πιο πριν θα ψάχνουν όλοι στα Σχολεία Υπηρέτησης. Τα ωρολόγια, τις Αναθέσεις μαθημάτων από τον Σύλλογο κτλ Πολλοί εκπαιδευτικοί, εξ αιτίας και μόνον αυτού του Δικαιολογητικού θα πουν «δεν κάνω αίτηση» (Ζητάει πότε έκανες λ.χ. Φυσική ως Μαθηματικός Σε Γυμνάσιο ως Β΄ανάθεση κτλ , δεν είναι απλό )
Όποιος κατάλαβε κάτι άλλο να με διορθώσει. Δεν ζητάει δηλαδή «Διδακτική» πάνω στο ΠΕ τα τελευταία έτη, αλλά πολύ πιο ειδική πληροφορία, αν έκανε λ.χ. και πόσο Β΄ανάθεση ή του Β΄πτυχίου του μαθήματα κτλ Η βεβαίωση αυτή είναι μείζων για την μοριοδότηση και μετρά υπέρμετρα . Για κάποιους δεν θα είναι πρόβλημα αυτή η Βεβαίωση, αλλά όχι για όλους. Δεν θα έπρεπε να την ζητούν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.