Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Το “μίνι” Σχέδιο Νόμου του υπ. Παιδείας, όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Κολλέγια,Μεταπτυχιακά, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία,κατάργηση “πράσινων” Σχολών, Πανελλαδικές και παλαιούς υποψηφίους
Δημοσίευση: 09/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos δημοσιεύει το “μίνι” Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας, όπως  κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως, προς ψήφιση, στη Βουλή και αφορά:

  1. Κατάργηση “πράσινων”σχολών για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ
  2. Εισαγωγή παλαιών αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων το σχολικό έτος 2019-20
  3. Ρυθμίσεις  για τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία
  4. Επαγγελματική ισοδυναμία πτυχίων Κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων
  5. Μεταπτυχιακά

Σχόλια (14)

 
Μεταπτυχιακά
11 Οκτ 2019 00:10

όπως λέει και η γνωστή ρήση "Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη"

 
Νίκος
10 Οκτ 2019 21:42

Μια επιπλέον κατηγορία "κατ' εξαίρεση εισαγωγής στην τριτοβάθμια": Μέσω προσφυγών στο ΣτΕ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Παιδείας νομοθετεί αντισυνταγματικά. Με υπουργό δικηγόρο όμως, παραπάει.

 
Γιώργος
10 Οκτ 2019 19:35

Πρεπει με το νομοσχέδιο που καταθετει να επιλύει την εγγραφή στους συλλόγους και επιμελητήρια τεε για τα κολλέγια αλιως θα μας έχουν Ομήρου ς

 
απορίες
10 Οκτ 2019 19:33

Δηλαδή το 2019-2020 θα μετρήσει το απολυτήριο;;;;;;;

 
κριτικός αναγνώστης
10 Οκτ 2019 19:22

στο υπουργείο θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν θελουμε αλλά δεκάδες ΦΕΚ που θα καταργούν επιμέρους παραγράφους προηγούμενων ΦΕΚ, θα αντικαθιστούν άρθρα, και θα προσθέτουν διατάξεις, συνεχίζοντας αυτή την απίστευτη πολυνομία που επικρατεί και συνέπεια της είναι όλα τα μέλη ενός πανεπιστημίου, διοικητικά και μη, να κυκλοφορούν με ένα ΦΕΚ ανα χείρας. Αν υπάρχει το σθένος και η όρεξη, να γραφεί ένας μοναδικός νόμος για τα ΑΕΙ που θα καταργεί όλους τους προηγούμενους και θα ισχύει καθολικά. Φυσικά αυτό θέλει πολύ κόπο και ‘κότσια’ και δεν είμαι βέβαιος ότι θα καταβληθεί αντίστοιχη προσπάθεια από τα στελέχη του υπουργείου.

 
μπουμ! Πληροφορική
10 Οκτ 2019 17:09

και ποιος είπε ότι πρέπει να υπάρχει συνάφεια. Κανείς δεν είναι ριγμένος αν δεν υπάρχει συνάφεια....

 
ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;
10 Οκτ 2019 17:00

Πρέπει να καταργηθεί η διάταξη για την προσμέτρηση του βαθμού του απολυτηρίου για την οποία η νέα δημοκρατία και το κιναλ έκαναν φασαρία, ισχυριζόμενοι ότι υπονομεύεται η διαβλητότητα των εξετάσεων. Ειδάλλως γιατί έκαναν τόση φασαρία;
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: γιατί λέει ότι δεν θα προσμετρηθεί το 20 και το 21, αφού είναι γνωστό ότι για τα παιδιά της β (που του χρόνου θα πάνε γ λυκείου) θα προσμετράται. Έτσι όπως διατυπώνεται συνάγεται ότι ο βαθμός του απολυτηρίου θα μετρήσει για του μαθητές που φοιτούν στην α λυκείου, οι οποίοι θα δώσουν το 2022.
Πάντως το πρόβλημα έγκειται στο εξής σημείο:
1) Θα ασκηθεί πίεση στους καθηγητές να βάλουν 20άρια στα τετράμηνα.
2) Οι περιφερειακού τύπου εξετάσεις είναι αμφίβολο πόσο αδιάβλητες θα είναι
3)Η δυσκολία των θεμάτων δεν θα είναι ίδια από περιφέρεια σε περιφέρεια
4) Θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τις υψηλόβαθμες σχολές για τις οποίες και το 0,1 παίζει ρόλο
5)Οι απόφοιτοι που αποφοίτησαν μέχρι και το 2021 θα συμμετέχουν στις πανελλήνιες χωρίς να προσμετράται ο βαθμός του απολυτήριου ενώ όσοι αποφοιτούν από το 2022 και μετά θα προσμετράται, δημιουργώντας δυσμενείς συνθήκες για τους δεύτερους. Ειδικά αν θελήσουν να ξαναδώσουν θα υφίστανται μία μείωση μορίων εξ αρχής (αφού το 10% θα το καταλαμβάνει ο βαθμός του απολυτηρίου) ενώ οι απόφοιτοι του 2021 και πριν θα μπορούν να ξεκινήσουν από μηδενική βάση αν ξαναδώσουν. Είτε τελειόφοιτος είτε απόφοιτος είναι κάποιος πρέπει να δίνει με τους ίδιους όρους.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ!!!!

 
μπουμ!
10 Οκτ 2019 15:10

Αντισυνταγματική, έβγαλε λέει το 2018 το Επικρατείας την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας. Η Γλώσσα δεν μπορεί να έχει ίδιο συντελεστή με τα υπόλοιπα μαθήματα. Πρέπει να έχει μικρότερο συντελεστή!
Γιατί λέει δεν είναι συναφές μάθημα με το αντικείμενο σπουδών της ιατρικής και οι υποψήφιοι πρέπει λέει να αξιολογούνται σε συναφή αντικείμενα.

 
Ελενη
10 Οκτ 2019 11:33

Κα κεραμεως ασχοληθείτε και λίγο με το μέλλον τις Ασπαιτε.... Δυστυχώς μια τόσο καλή σχολή την έχετε πετάξει τελείως έξω από κάθε ρύθμιση σας......

 
@γιαννης
10 Οκτ 2019 11:24

Μα πως γίνεται αυτό; Αφού ήταν τόσο σίγουροι οι σχολιαστες που θίγαν το θέμα μέχρι και προχθές..ξέρουν εκ των έσω!

 
Σοφία
10 Οκτ 2019 11:07

Tο 20-21 δε θα μετρήσει ο βαθμός απολυτηρίου. Tο 19-20;

 
γιαννης
10 Οκτ 2019 11:05

Το είπαμε, το παδα ούτε κανένα άλλο δεν γίνετε πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών , δεν το θέλει το ίδιο, δεν το θέλουν οι φοιτητές του ,δεν το θέλει η ευρώπη. Προχθές και οι μηχανικοί του παπελ έγιναν πενταετείς .Τι άλλο πιά?

 
Ζητούνται σχολιαστές που γνωρίζουν με σιγουριά
10 Οκτ 2019 09:03

Αγαπητοί σχολιαστές-γνώστες του θέματος περί μετατροπής του ΠαΔΑ σε "εφαρμοσμένων" επιστημών παρακαλούμε τοποθετηθείτε επί της απουσίας της εν λόγω διάταξης και σε αυτό το νομοσχέδιο.. Περάσανε τόσοι μήνες και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα, σε λίγο θα γίνει πολυτεχνική σχολή!

 
Οικονομου
10 Οκτ 2019 08:50

Ολο με τις πανελλαδικές ασχολούμαστε, αφού δεν αλλάζει τίποτα...τι νομοσχέδια φέρνουν συνέχεια..οι μισοι περνάνε με 4.000 μόρια οι υπολοιποι με ειδικές διατάξεις αθλητών, με τριτεκνιες, με ειδικές ρυθμίσεις για αλλοδαπους..αφου ολοι περνάνε σε κάποια σχολή..δεν περνάνε κάποιοι στην σχολή που θελουν..αυτό ναι...με 4000 μόρια δεν θα τους κάνουν αρχιτεκτονες, ουτε χειρούργους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ