Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τέταρτη αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων κατά του νόμου “Γαβρόγλου”

Συνάντηση ΠΕΣΣ με ΚΙΝΑΛ
Δημοσίευση: 13/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη  για την ερχόμενη Πέμπτη  17 Οκτωβρίου, συζήτηση  της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την τέταρτη  αναβολή συζήτησης επί της συγκεκριμένης προσφυγής που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2018.

Η τρίτη προγραμματισμένη συζήτηση ήταν    για τις 9 Μαΐου, αλλά είχε αναβληθεί.

Την   δεύτερη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, του περασμένου Γενάρη,  ζήτησαν οι δικηγόροι της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Ο  πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου  με ανακοινωθέν, έχει κατηγορήσει την ΠΕΣΣ ότι με αυτή τη δικαστική  κίνηση  επιδιώκει να μπλοκάρει το νέο θεσμό των  Συντονιστών Εκπαίδευσης και απηύθυνε έκκληση αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.  

“Λειτουργούμε χωρίς  «υποδείξεις» , πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τοποθετούμαστε  στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης”, απάντησε η ΠΕΣΣ στον Κ. Γαβρόγλου.

Η Ν. Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, στην προ ημερών συνάντηση με το ΔΣ της ΠΕΣΣ, επαναβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τη θέση της για την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, όπως άλλωστε είχε διατυπωθεί στη Βουλή και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ. συναντήθηκε   με την υπεύθυνη Τομεάρχη Παιδείας του ΚΙΝ.ΑΛ., Βουλευτή Δράμας,   Χ. Κεφαλίδου.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΠΕΣΣ:

  • Στη συζήτηση διαπιστώθηκε συναντίληψη για την αναγκαιότητα κατάργησης του ν.4547/18, την επανασύσταση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών».
  • Η Τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝ.ΑΛ. διαβεβαίωσε το ΔΣ της Π.Ε.Σ.Σ. ότι όχι μόνο υποστηρίζει πλήρως τις παραπάνω θέσεις, αλλά και ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα αναλάβει άμεσα σειρά πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην υλοποίηση των παραπάνω.

Σχόλια (25)

 
Σ.Καραγιάννης@ @Σ.Καραγιάννης,ΣΕΕ
19 Οκτ 2019 09:09

[Όσον αφορά τον προβληματισμό για την θητεία των ΣΕΕ, γιατί είναι αδύνατο να διακοπεί;]

Τίποτα δεν είναι αδύνατο.Με μια φράση μόνο "καταργούνται ο 4547 και οι δομές των ΠΕΚΕΣ".Άρα επιβεβαιώνετα;ι το γρήγορο σενάριο για το οποίο μιλούσαμε εδώ και καιρό.Γιατί αν ισχύσει το κάτωθι απόσπασμα

[Στο νομοσχέδιο “σκούπα” δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν:

Α. Διατάξεις επαναφοράς του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου, αλλά κι ενδεχομένων για το σύνολο της διαδικασίας επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, προκειμένου οι νέες κρίσεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Μάιο]

 
Σακης
18 Οκτ 2019 19:43

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε και το δούλεμα συνεχίζεται.οχι μόνο θα λήξει η θητεία των ΣΕΕ αλλά θα πάρουν και παράταση

 
@Σ.Καραγιάννης,ΣΕΕ
18 Οκτ 2019 16:04

Αυτά που αναφέρετε, είναι ευχολόγια ή θα γίνουν πραγματικότητα; Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ένα: Πώς θα αποκαταστήσει ηθικά η κ. Υπουργός όλους του ΣΣ που αδικήθηκαν στις επιλογές των ΣΕΕ; Γιατί η επαναφορά του θεσμού είναι ανεξάρτητη από την δικαίωση (νομική και ηθική) των αδικηθέντων...
Όσον αφορά τον προβληματισμό για την θητεία των ΣΕΕ, γιατί είναι αδύνατο να διακοπεί;;; Καταργείται εύκολα και άμεσα, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση. Υπάρχει όμως;

 
Σ.Καραγιάννης@ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
18 Οκτ 2019 10:42

Ανεξαρτήτως του πότε θα γίνει τα ζητούμενα είναι τα εξής:
1.Δικαίωση η μή.Στην πρώτη περίπτωση τί έπεται και τι όφελος θα έχει η δικαίωση της ΠΕΣΣ.Μεγάλο.Πάταξη ηθική των αδικιών το ελάχιστο και κύρωση εκ νέου του θεσμού των ΣΣ.
2.Χρονικό διάστημα κρίσεων των νέων ΣΣ μετά την έκδοση του νέου νόμου και την κατάργηση του 4547.
3.Διακόπή της θητείας των ΣΕΕ το καλοκαίρι του 2020 ή ολοκλήρωσή τους το καλοκαίρι το 2021.
Αυτό το τελευταίο έχει προβληματίσει κόσμο και κοσμάκη..

 
ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
17 Οκτ 2019 14:49

Πότε θα γίνει η επόμενη συζήτηση της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “4547/2018” για τις Δομές Εκπαίδευσης; Μήπως μετά την λήξη της θητείας των ΣΕΕ? Ήθελα να γνώριζα ποιός δουλεύει ποιόν;

 
Νοστράδαμος
15 Οκτ 2019 22:36

Βλέπω ότι ακόμα και μετά από 4 αναβολές, υπάρχουν ακόμη αιθεροβάμονες ποιητές. Και κάνουν και τους προφήτες. Βασιζόμενοι πού παρακαλώ? Σε συζητήσεις με ....Μητσοτάκη και Γενηματά!!! Μόνο που αν πετάς στα σύνεφα, η απόσταση είναι μεγάλη μέχρι τη γη....είπε ένας άλλος προφήτης...

 
Σ.Κ.@Νέο αίμα
15 Οκτ 2019 19:47

Ο αγώνας της ΠΕΣΣ είναι ο αγώνας των στελεχών με 30 χρόνια εκ/κή υπηρεσία και 15 στην τάξη,που ο 4547 τους τράβηξε το χαλί κάτω απ'τα πόδια με τους κόφτες.Δώδεκα το πολύ στην τάξη ήταν στον παλιό νόμο.Με τα 20 βάζεις νέο κόφτη στους παλιούς που μάχονται για τη δικαίωσή τους,συνομιλούν με την πολιτική ηγεσία,με ΝΔ και Κινάλ, και θα δικαιωθούν..

 
Νέο αίμα
15 Οκτ 2019 16:55

@ Σύμβουλοι
Σωστά και όχι μόνο αυτό αλλά και από τα 37 χρόνια υπηρεσίας οι περισσότεροι έχουν διδακτικά (μέσα στην τάξη ) 10 το πολύ 15 χρόνια και πολλά λέω , τα υπόλοιπα είναι προϋπηρεσία σε Υπουργεία και άλλους φορείς πχ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κλπ κλπ. Πρέπει επιτέλους να οριστούν ως προϋπόθεση συμμετοχής στην διαδικασία επιλογής των ΣΣ τουλάχιστον 15-20 χρόνια στην ΤΑΞΗ. Αν κοιτάξεις τον πίνακα με τα αντικειμενικά μόρια των υποψηφίων ΣΕΕ το 2018 θα καταλάβεις πολλά , αλλά ευτυχώς που το «ασανσέρ» συνέντευξη , έσωσε πολλούς.

 
Σύμβουλοι
15 Οκτ 2019 15:23

@Στ.Καραγιάννης
Ακούγεται πως πρόθεση του Υπουργείου είναι η παντελής ανανέωση προσώπων... Πώς θα επιτευχθεί αυτή; Τα έμπειρα στελέχη τι θα απογίνουν; Θα υιοθετηθούν νέοι κόφτες; Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται ''φρέσκα'' μυαλά. Δε γίνεται να έχει κανείς 37 έτη υπηρεσίας και να φιλοδοξεί να μπει σε ακόμη μια θητεία και να συμβουλεύει με ''παρωχημένες'' γνώσεις και εμπειρίες τους εκπαιδευτικούς.. Η αλλαγή επιβάλλεται.

 
Σ.Καραγιάννης@Ταφοπλακάκιας
15 Οκτ 2019 12:03

Με υπομονή,ψυχραιμία και δίχως απαισιόδοξες κορώνες ,ευελπιστούμε ότι η ΠΕΣΣ θα καταθέσει σύντομα στην πολιτική ηγεσία μια σοβαρή πρόταση για την επανεκκίνηση του θεσμού.Καλά θα ήταν να την δούμε όλοι αυτή την πρόταση, ήτοι να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της για ανατροφοδότηση.Η αναβάθμιση ενός επιτυχημένου εκπαιδευτικού θεσμού,που αντικατέστησε τον παρωχημένο επιθεωρητισμό ,είναι υπόθεση όλων μας που πιστεύουμε σ'αυτόν.

 
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΚΙΑΣ
15 Οκτ 2019 09:35

Και θα έρθουν χρόνια χλωμά και αδύναμα μέσα στη γάζα και θα έχει ο καθένας τα λίγα γραμμάρια της ευτυχίας και τότε θα είναι τα πράγματα μέσα στην κόλαση ωραία ερείπια.

 
αναβολή
14 Οκτ 2019 23:17

Οι αναβολές ανακοινώνονται την ημέρα τις εκδίκασης και όχι τόσο καιρό πριν !!!

 
Η αναβολή του ΣτΕ
14 Οκτ 2019 14:34

Μόνο με σύμφωνη γνώμη των προσφυγόντων(ΠΕΣΣ) και του Υπουργείου μπορούσε να επιτευχθεί αυτή η αναβολή.Είναι απίθανο το ΣτΕ να ζητούσε αναβολή από μόνο του και με ποιό άραγε σοβαρό αιτιολογικό;Η αναβολή συμφέρει τους πάντες.Ειδικά την ΝΔ που υποσχέθηκε επαναφορά των σχολικών συμβούλων.Τώρα η απόφαση θα βγεί λίγο πριν την λήξη της θητείας των ΣΕΕ.Ότι έγινε και με την απόφαση του ΣτΕ και για τους Διευθυντές σχολείων που η απόφαση για την αντισυνταγματική ψηφοφορία βγήκε λίγο πριν τις νέες επιλογές τους.

 
ΚΣ
14 Οκτ 2019 14:13

Είμαστε σοβαρή χώρα τώρα; Αντί να βελτιώνονται τα πράγματα με την απονομή της δικαιοσύνης χειροτερεύουν. Εκτός λοιπόν από την πολυνομία η κυβερνήση πρέπει να κάνει κάτι και γι αυτό κι οχι μόνο για τις επενδύσεις αλλά ευρύτερα.

 
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
14 Οκτ 2019 09:10

Ωραίο το παραμύθι με την επαναφορά των πρώην ΣΣ με νόμο κατά προτεραιότητα, αποκατάσταση των αδικιών και άλλα τέτοια όμορφα. Ποιός ασχολείται άλλωστε. Να χαμε να λέγαμε. Εδλω δεν έχουν αλλάξει οι ΔΔΕ. Έτσι φτιάχνονται τα νομοσχέδια και οι διαδικασίες?
Όλα τριγύρω αλλάζουνε
και όλα τα ίδια μένουν
και σένα οι ΣΕΕ
σε λύνουν και
σε λύνουν και σε ΔΕΝΟΥΝ.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
14 Οκτ 2019 07:39

Δεν βιάζεται κανείς γιατί απλά οι πιο πολλοί ΣΣ έχουν γίνει ΣΣΕ.
Επίσης υπάρχουν και θητείες για να μην το ξεχνάμε.
Τέλος είναι αστείο κάποιοι να προβάλλουν το δόγμα "μια φορά ΣΣ για πάντα ΣΣ" "μια φορά Δντης ΣΜ για πάντα Δντης ΣΜ" κλπ από την στιγμή που οι θέσεις δεν είναι προσωποπαγείς σύμφωνα με τον νόμο.

 
Το υπουργείο των παρατάσεων θητειών
14 Οκτ 2019 01:41

Οι διευθυντές εκπαίδευσης βρίσκονται στον 15ο μήνα παράτασης της θητείας τους.Οι σχολικοί σύμβουλοι ήταν σε παράταση όση σχεδόν και η θητεία τους.Οι προστάμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων σε διαρκή παράταση.Οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων το ίδιο.Τί είδους υπουργείο είναι αυτό που δεν μπορεί μια έστω φορά έγκαιρα να κάνει τα νόμιμα και τα αυτονόητα;Αυτό πρωταθλητής στις καθυστερήσεις και παρατάσεις και όταν είναι να ζητάει στοιχεία από τα σχολεία ζητά να απαντιούνται άμεσα .

 
@ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
14 Οκτ 2019 00:31

Τι καταλάβαμε ? ότι δεν υπάρχει σωτηρία καμία σε αυτόν τον τόπο ...ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον εκπαιδευτικό ….Τι ντροπή αλήθεια για τους πολιτικούς ταγούς μας !!!!!!!!!!!!

 
Αριστείδης ο Δίκαιος
13 Οκτ 2019 19:01

τι ωραία !!! "αναβολή θα ζητήσει το δικαστήριο" … συνήθως αναβολή ζητά ένας εκ των αντιδίκων, δηλαδή εν προκειμένω είτε η ΠΕΣΣ είτε το ΥΠΑΙΘ … όμως, κανείς εκ των αντιδίκων (έχοντας το "νόμιμο") δεν θα είχε πλέον το "ηθικό" να ζητήσει αναβολή … έτσι λοιπόν, το δικαστήριο … "κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό" κατά την λαϊκή ρήση. Βγαίνει και το ΥΠΑΙΘ από την "υποχρέωση" της άμεσης επαναφοράς των ΣΣ … να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη αναβολή … η πρώτη ζητήθηκε από την ΠΕΣΣ (Ιανουάριος 2019), η δεύτερη από το ΥΠΑΙΘ - Γαβρόγλου (Μάιος 2019), έ να μην ζητήσει μια και το ΣτΕ; Έτσι, το άμεσο δια χειρός ΣτΕ πάει στα αζήτητα … νέος νόμος ακούγεται για αρχές Ιανουαρίου 2020 … ενώ όπως είχε πει κάποιος κάπου κάποτε: "στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δεν λέγονται" … διαχρονικός έ;

 
Αναμενόμενη αναβολή του ΣτΕ
13 Οκτ 2019 15:44

Η απόφαση θα βγεί λϊγο πριν την λήξη της θητείας των ΣΕΕ.Αυτό βολεύει τους πάντες πλην των ΣΣ που δεν έγιναν ΣΕΕ.Και η κυβέρνηση βολεύεται για να μην πιέζεται για την υλοποίηση των υποσχέσεων της για άμεση επαναφορά των ΣΣ.Και οι ΣΕΕ επίσης που θα ολοκληρώσουν την θητεία τους και γενικά όλοι είναι χαρούμενοι ,εκτός των ΣΣ που δεν έγιναν ΣΕΕ.4 αναβολές ειναι σπανιότατο φαινόμενο που μόνο αν το επιδιώκει η προσφύγουσα πλευρά μπορεί να γίνει.Καταλάβατε τι εννοώ.Εξ άλλου του χρόνου πιθανότατα να. έχουμε εκλογές.Άρα θα έχουμε παρατάσεις θητειών παντού.

 
Στράτος
13 Οκτ 2019 15:16

Φαίνεται πως τελικά οι πολιτικές αποφάσεις για την τύχη του θεσμού των Σχολ. Συμβούλων θα υπάρξουν νωρίτερα από την απόφαση του ΣτΕ. Δεν αποκλείω μάλιστα η υπόθεση να μην συζητηθεί τελικά στο ΣτΕ επειδή μέχρι τότε θα υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο και το ζητούμενο της ακύρωσης του παρόντος πλαισίου θα έχει παρέλθει.
Προφανώς οι πολιτικές αποφάσεις θα συμπεριληφθούν στον νέο νόμο για την επιλογή στελεχών και τις δομές εκπαίδευσης που αναμένεται το Νοέμβριο.

 
Σ.Καραγιάννης
13 Οκτ 2019 14:24

Ιδού ο βραδυπορειακός σέ όλο το μεγαλείο του και σε όλες τις κρατικές δομές.Τουλάχιστο θα έχει χρόνο η ΠΕΣΣ να καταθέσει με ηρεμία τις προτάσεις της..Υπομονή..

 
TIRANTAKIAS THE UNEDUCATED
13 Οκτ 2019 13:50

Πολύ περίεργο! Δεν έχει ξαναγίνει. Τι συμβαίνει;

 
ΑΔΙΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ
13 Οκτ 2019 13:40

Στο νόμο 4547/2018 παρ.2, αρθρο 17, αναφέρεται η κατάργηση θεσμών – δομών – υπηρεσιών με ταυτόχρονη έναρξη της πλήρους λειτουργίας των Νέων Δομών (ΠΕΚΕΣ και ΚΕΣΥ). Με το ΦΕΚ 3813/4-9-2018 αποφασίζεται η παράταση για έξι μήνες, βάσει του ν.4547 της θητείας των Σχολικών Συμβούλων, διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η επιλογή των νέων στελεχών, κάτι που ακόμη εκκρεμεί… μόλις τον Αύγουστο του 2019 κυρώθηκε πίνακας με νέα στελέχη – συντονιστές εκπαίδευσης αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά τοποθετήθηκαν. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι λοιπόν και κυρίως όσοι προέρχονταν από άλλο τόπο καταγωγής προγραμματίζουν βάσει αυτού την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Εντελώς ξαφνικά και κατά τη γνώμη μας παράνομα, χωρίς να έχει καν ξεκινήσει η επιλογή των Προϊσταμένων ΚΕΣΥ, ο κ. Γαβρόγλου στις 5 Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά, αλλάζει γνώμη και παύει τους Σχολικούς Συμβούλους (ΦΕΚ 4511/15-10-2018).
Επίσης, δεν έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης ενώ με προφορική εντολή της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως σταμάτησε η διαδικασία της επιλογής προσωπικού των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ), πρώην Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το «νέο σύστημα», είναι πολύ «δυσκίνητο», δε λειτούργησε ακόμη και μετά από ένα χρόνο τυπικής έναρξης της λειτουργίας (σε καμία περίπτωση πλήρους λειτουργίας) των ΠΕΚΕΣ με στελέχη εκπαίδευσης τοποθετημένα στις έδρες των Περιφερειών χωρίς εξοπλισμό και χωρίς τη δυνατότητα να καλύψουν την τεράστια εμβέλεια περιοχών ευθύνης που προκύπτει από το νόμο 4547/2018.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.