ΒΟΥΛΗ

Ανοικτό το υπ. Παιδείας σε προτάσεις για επανακαθορισμό των δυσπρόσιτων σχολείων

Δημοσίευση: 15/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας λαμβάνει υπόψιν και μελετά οποιαδήποτε πρόταση αφορά στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον εξορθολογισμό της κατάστασης  των δυσπρόσιτων σχολείων.

Αυτό τονίζει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σε γραπτή απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή  Σωκράτη Βαρδάκη ,σχετικά με τον   επανακαθορισμό  των δυσπρόσιτων σχολείων του Νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα η υφ. Παιδείας σημειώνει στην απάντηση:

Α. Οι σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8, του άρθρου 16 του ΠΔ 50/1996 (45 Α ́), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του ΠΔ 100/1997 (94 Α ́), την παρ. 2 του άρθρου 1 του ΠΔ 39/1998 (43 Α ́) και το ΠΔ 111/2016 (193 Α ́), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, κατατάσσονται σε δεκατρείς (13) κατηγορίες με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, ύστερα από πρόταση των αρμοδίων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τα οποία λαμβάνουν υπόψιν και τη γνώμη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και τις εισηγήσεις των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων αυτών, οι οποίες διαμορφώνονται σε συνεργασία με τα αρμόδια πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, με βάση τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων, τις συνθήκες διαβίωσης εκεί των εκπαιδευτικών, την οργανικότητα, την απόστασή τους από την έδρα του Νομού, τις συγκοινωνιακές συνθήκες και το υψόμετρο.

Β. Επιπλέον, για την κατάταξη σε αξιολογικές κατηγορίες και τον καθορισμό δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ισχύει η με αρ. πρωτ. 133529/ΓΔ4/07-08-2018 (ΦΕΚ 3941 Β/2018) Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την με αρ. πρωτ. 190318/ΓΔ4/13-11-2018 (ΦΕΚ 5065 Β/2018).

Γ. Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, ως δυσπρόσιτες καθορίζονται οι σχολικές μονάδες που κατατάσσονται στις κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ. Ειδικότερα, οι σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης Βοριζίων και Καμαρών, σύμφωνα με την ίδια Y.A., κατατάσσονται στην κατηγορία Θ με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται ως μη δυσπρόσιτες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.