Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ναι από τον Πρύτανη του ΑΠΘ για τη “λεκτοροποίηση” των ΕΔΙΠ με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα

Δημοσίευση: 15/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αμέριστη υποστήριξή του στο αίτημα για ένταξη μετά από κρίση των μελών ΕΔΙΠ με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα σε μόνιμη θέση Λέκτορα, με κλειστές διαδικασίες και περαιτέρω εξέλιξή τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εξέφρασε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Ν. Παπαιωάννου στη συνάντηση με το νέο προεδρείο  της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π., παρουσία του Αντιπρύτανη του ΑΠΘ  Ανδρέα Γιαννακουδάκη (σ.σ.  όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας) .

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ο κ. Πρύτανης συνεχάρη τα δύο μέλη του ΑΠΘ (Πρόεδρος  ο  Δρ. Νίκος Παραλυκίδης, και   Γεν. Γραμματέας  ο Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας) για την εκλογή τους στο προεδρείο του ανωτάτου συνδικαλιστικού οργάνου των Ε.ΔΙ.Π..

Τα δύο μέλη ενημέρωσαν τον κύριο Πρύτανη για τις αποφάσεις του 7ου συνεδρίου της Π.Ο.Σ.Ε.ΔΙ.Π., που έλαβε χώρα στο Βόλο 27-29/9/19, μεταξύ των οποίων ήταν και η ένταξη μετά από κρίση των μελών ΕΔΙΠ με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα σε μόνιμη θέση Λέκτορα

Στη συνάντηση, τέλος, επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το σύνολο των ακαδημαϊκών θεμάτων.

Σχόλια (98)

 
Ερώτηση
15 Οκτ 2019 21:23

Με κλειστές διαδικασίες κ Πρύτανη;

 
Δ.Ε.Π. Πα.Πελ.
15 Οκτ 2019 21:56

Μόνιμα μέλη ΔΕΠ με κλειστή διαδικασία στην εποχή που όλα τα υπηρετούντα μέλη ΔΕΠ έχουν αξιολογηθεί και πολλαπλώς κριθεί με ανοικτές διαδικασίες; Τέτοιες πρακτικές την εποχή των εσωτερικών και εξωτερικών αξιολογήσεων των Πανεπιστημίων; Γιατί κάποιοι φοβούνται τις ανοικτές διαδικασίες εφόσον έχουν αυξημένα προσόντα; Σοβαρότης, παρακαλώ...

 
Λέκτορας ΕΔΙΠ
15 Οκτ 2019 21:59

Μόνιμη θέση Λέκτορα, με κλειστές διαδικασίες και αυτό είναι ο ορισμός της εσωστρέφειας στην πρόσληψη νέου ακαδημαϊκού προσωπικού

Απαράδεκτο στα σημερινά ΑΕΙ να μην μπορούν να προκηρυχθούν θέσεις για μέλη ΔΕΠ, με συμμετοχή υποψηφίων εκτός ιδρύματος, πολλοί από τους οποίους είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 
Δρ. ΕΔΙΠ Μεταδιδακτορικός Σορβόννη
15 Οκτ 2019 22:09

@Ερώτηση & @ΔΕΠ ΠαΠελ: Οι Δρ Εδιπ έχουν εισρεύσει στα πανεπιστήμια με εισηγητικές εκθέσεις (συνταγμένες από επιτροπές μελών ΔΕΠ του Τμήματος) που αναφέρονται στα ακαδημαϊκά τους προσόντα. Κρίσεις λοιπόν έχουν γίνει. Ποιες είναι οι "πολλαπλές" των μελών ΔΕΠ; Οι κλειστές στην αναφορά του Πρύτανη του ΑΠΘ εννοούνται ως κρίσεις που έχουν ήδη συντελεστεί κατά το παρελθόν και έχουν σταθεί ως αφόρμηση για την άσκηση καθηκόντων ΔΕΠ ήδη. Αναρωτιέμαι γιατί δεν γκρινιάζετε που κάνουν μάθημα τα μέλη ΕΔΙΠ και γκρινιάζετε γιατί θα εξακολουθούν να κάνουν μάθημα αλλά αυτή τη φορά με προοπτική για τούς ίδιους επίσης και όχι αποκλειστικά για το Τμήμα τους. Μήπως σας πειράζει τελικά η λέξη προοπτική και όχι αυτή που ισχυρίζεστε ότι σας πειράζει;

 
Μέλος ΔΕΠ
15 Οκτ 2019 22:30

Δίκαιο αίτημα...δίκαιη εξέλιξη...ας μη μένουμε σε αγκυλώσεις και δοξασίες....υπάρχουν μέλη ΕΔΙΠ με πλούσιο ερευνητικό έργο, πολύ μεγαλύτερο ήδη υπηρετούντων μελών ΔΕΠ, μέλη ΕΔΙΠ τα οποία προσφέρουν σημαντικό έργο στα πανεπιστήμιά μας.Το διδακτικό αυτό προσωπικό πρέπει να αξιοποιηθεί και να του δοθεί η δυνατότητα εξέλιξης και αναβάθμισης. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Μόνιμη θέση λέκτορα και στη συνέχεια ανοικτή προκήρυξη. Ελπίζουμε να υιοθετήσει τη θέση αυτή και το υπουργείο. Και θα πρέπει να γίνει σύντομα.....

 
Cristine
15 Οκτ 2019 22:32

Η εξέλιξη τους θα γίνει με ανοικτές διαδικασίες.Γιατί κάνετε πώς δεν καταλαβαίνετε?

 
Δρ Χρύσα Παπαδ.
15 Οκτ 2019 22:33

Συγχαρητήρια στις Πρυτανικές Αρχές που στηρίζουν ένα ώριμο και δίκαιο αίτημα, των ανθρώπων που κράτησαν όρθιο το Ελληνικό Πανεπιστήμιο σε όλη τη διάρκεια της κρίσης.
Ανθρώπων με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα που δικαιούνται να κριθούν αντικειμενικά και εφόσον πληρούν τα κριτήρια να εξελιχθούν στη βαθμίδα του Λέκτορα.
Άλλωστε επιτελούν ερευνητικό και διδακτικό έργο.

 
@ Ερώτηση @ ΔΕΠ ΠΑΠΕΛ
15 Οκτ 2019 22:42

Συνάδελφοι αφορά σε θέσεις μονίμων λεκτόρων οι οποίες θέσεις εκ της νομοθεσίας δεν προκηρύσσονται και για άτομα με προσόντα λέκτορα που ήδη κάνουν αυτό το έργο και έχουν πιστωση χωρίς επιβάρυνση δηλαδή για τον προϋπολογισμό. Στη συνέχεια, προφανώς αν ανοίξουν τη θέση τους για επίκουροι θα είναι με ανοικτή διαδικασία... Δεν αφορά σε όλα τα ΕΔΙΠ αλλά μόνο σε όσους πληρούν τα κριτήρια της σχετικής νομοθεσίας και ήδη κάνουν το εν λόγω έργο δεδομένου ότι έχουν ήδη πίστωση... Είναι ευκαιρία στο επόμενο βήμα να ανοίξουν πολλές περισσότερες θέσεις με ανοικτές διαδικασίες!

 
Δρ Εδιπ
15 Οκτ 2019 22:47

Επιτέλους, ένα δίκαιο αίτημα γίνεται δεκτό! Αναφέρεται σε διδάκτορες με αυξημένα προσόντα που είναι ήδη μόνιμοι διδάσκοντες στα πανεπιστήμια. Οι ένταξη αφορά μόνο τη θέση του λέκτορα. Είναι δίκαιο, από τη στιγμή που είναι ήδη μόνιμοι και πολλοί διδάσκουν ήδη αυτοδύναμα. Δεν μπορεί να έχει υπάρξει ρύθμιση για τους πρώην καθηγητές εφαρμογών κι οι Διδάκτορες ΕΔΙΠ να μένουν στάσιμοι. Όσοι δεν το βλέπουν εθελοτυφλούν. Από εκεί και πέρα εξελίσσεται όποιος έχει τα προσόντα, με ανοιχτή διαδικασία, όπως όλα τα μέλη ΔΕΠ.

 
Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ-Να δοθεί λύση τώρα
15 Οκτ 2019 22:51

Πολλά μπράβο στον κ. Πρύτανη του ΑΠΘ. Η εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ σε θέση λέκτορα είναι δίκαιο αίτημα πολλών ετών ειδικά μετά τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ όπου έγιναν λέκτορες εφαρμογών διδακτικό προσωπικό χωρίς καν διδακτορικό δίπλωμα. Το χρόνιο αυτό πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα από το Υπουργείο Παιδείας.

 
@Δ.Ε.Π. Πα.Πελ.
15 Οκτ 2019 22:52

Επειδή κ. Δ.Ε.Π. Πα.Πελ. είναι τόση η δίψα των ΑΕΙ για μέλη ΔΕΠ που όποτε προκηρρύσεται θέση ΔΕΠ αποκλείεται να την πάρει μέλος ΕΔΙΠ που ήδη διδάσκει αλλά νέος συνάδελφος... Τώρα με αυτόν τον τρόπο όταν πάνε για Επίκουροι θα αναγκαστούν και οι σημερινοί ΕΔΙΠ να ανοίξουν τις θέσεις τους οπότε θα αυξηθούν οι διαθέσεις θέσεις και όσοι λέκτορες δεν το αξίζουν θα μείνουν για πάντα λέκτορες και νέα μέλη θα καταλάβουν τη θέση τους που τώρα δεν προκηρύσσεται... Είναι win win για όλους αυτό... Και για τα ΕΔΙΠ που έχουν προσόντα, και για τα δυνάμει μέλη ΔΕΠ που θα έχουν περισσότερες θέσεις να διεκδικήσουν από Επίκουροι και πάνω (αφού θέσεις λεκτόρων ούτως ή άλλως δεν προκηρύσσονται)...

 
Για αυτό...
15 Οκτ 2019 22:59

Διαβάστε με προσοχή την άποψη πρώην Κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
Επιτέλους πρέπει να λυθεί ο γόρδιος δεσμός... Μπράβο στον κ. Πρύτανη!

 
ΠΕ04
15 Οκτ 2019 23:19

Κλειστή σε θέση Λέκτορα, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αν είναι ανοιχτή πρέπει να ζητήσει εξέλιξη σε θέση Επίκουρου. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η διαφορά Λέκτορα από τους Καθηγητές!!!

 
Congratulations to the RECTOR of AUTH!!!
15 Οκτ 2019 23:21

Συγχαρητήρια στις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ! Το αίτημα των ΕΔΙΠ με αυξημένα προσόντα να δύνανται να εξελίσσονται, είναι προς τη κατεύθυνση παροχής κινήτρων όπως άλλωστε αρμόζει για την περίπτωση του διδακτικού προσωπικού και προκειμένου να επιτελείται το έργο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως πρέπει. Δηλαδή, η δυνατότητα εξέλιξης δημιουργεί την πρέπουσα ανταγωνιστικότητα με αποτέλεσμα και την εξέλιξη των επιστημών σε όλους τους τομείς της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης! Εξάλλου, είναι και θέμα αξιοκρατίας όταν σήμερα δίνεται η δυνατότητα της εξέλιξης στους λέκτορες εφαρμογών χωρίς διδακτορικό!!!!

 
ΕΕΠ/ΕΔΙΠ
15 Οκτ 2019 23:23

Πολύ θετικό πρώτο βήμα, αλλά βρίσκονται και μέλη ΕΕΠ σε ανάλογη θέση με αυξημένα προσόντα, οπότε καλό είναι να συμπεριλαμβάνονται στη ίδια συζήτηση.

 
ΕΔΙΠ ΕΚΠΑ
15 Οκτ 2019 23:33

Οι ΕΔΙΠ με διδακτορικό έχουν ήδη καθήκοντα λέκτορα αλλά όχι τη θεσμική αναγνώριση από το κράτος. Ας μετονομαστούν λοιπόν σε λέκτορες όσοι έχουν συγκεκριμένα - υψηλά - προσόντα (για να μπορούν να προκηρύξουν τη θέση τους) και ακολούθως ας εξελιχθούν όσοι αξίζουν με απόλυτα ανοικτές διαδικασίες. Θεωρώ την πρόταση εξαιρετικά σοβαρή. Όσοι νομίζουν ότι η πρόταση αυτή οφείλεται σε φόβο για τις ανοικτές διαδικασίες μάλλον ή δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να δουν το πως αντιμετωπίζονται οι ΕΔΙΠ στις περισσότερες προκηρύξεις. Μπράβο στον Πρύτανη του ΑΠΘ!

 
Dr ΕΔΙΠ ΑΠΘ
15 Οκτ 2019 23:47

Συγχαρητήρια στον Πρύτανη του ΑΠΘ για την υποστήριξή του στο δίκαιο αυτό αίτημα.
Τα μέλη ΕΔΙΠ με διδακτορικό και δημοσιεύσεις ήδη, άτυπα, επιτελούν τα καθήκοντα του λέκτορα. Το αίτημα για «ένταξη μετά από κρίση των μελών ΕΔΙΠ με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα σε μόνιμη θέση Λέκτορα, με κλειστές διαδικασίες και περαιτέρω εξέλιξή τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις» είναι δίκαιο και πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη από τη νέα κυβέρνηση.
Με τον τρόπο αυτό:
1) Διασφαλίζεται η τήρηση των ακαδημαϊκών κριτηρίων, καθώς η ένταξή τους στη βαθμίδα του Λέκτορα θα γίνεται μετά από κρίση,
2) Δεν απαιτείται εξασφάλιση νέων κονδυλίων, τα οποία θα αφαιρούνταν από τις νέες θέσεις που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τα Πανεπιστήμια, αν ακολουθούνταν ανοιχτές διαδικασίες
3) Μετά την ένταξή τους στη βαθμίδα του Λέκτορα, η μετέπειτα εξέλιξη τους σε θέσεις Επίκουρων επί θητεία θα γίνεται με ανοιχτή διαδικασία (όπως και τώρα συμβαίνει για εκλογή και εξέλιξη από τη θέση του Επίκουρου και επάνω και όχι για θέση Λέκτορα, αφού δεν προκηρύσσονται τέτοιες θέσεις).

 
Επίκουρος
15 Οκτ 2019 23:53

Κάποιος από υπάλληλος του Πανεπιστημίου, που διορίστηκε χωρίς ΑΣΕΠ ή άλλη αξιολόγηση, με μια απλή αίτηση γίνεται ΕΔΙΠ. Άλλος, από εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης, που πιθανώς να διορίστηκε με μόρια από ενισχυτική διδασκαλία, επίσης με μια απλή αίτηση γίνεται ΕΔΙΠ. Τώρα με μια απλή αίτηση θα γίνεται Λέκτορας μόνιμος. Στη συνέχεια, με την ασφάλεια της μονιμότητας ανεβαίνει βαθμίδες. Και άσε τους άλλους, με απίστευτα προσόντα, να παιδεύονται να βρουν μια θέση ΔΕΠ με ανοικτές διαδικασίες. Μήπως τελικά δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη χώρα;

 
Μπάμπης ΕΔΙΠ
15 Οκτ 2019 23:55

Συγχαρητήρια !!!
Τα ΕΔΙΠ με διδακτορικό κάνουν αυτοδύναμη διδασκαλία ή συνδιδασκαλία συμμετέχουν σε ερευνητικά έργα και αρκετές φόρες ως επιστημονικώς υπεύθυνοι και δεν μπορούν να εξελιχθούν!!!

 
@ Δ.Ε.Π. Πα.Πελ.
16 Οκτ 2019 01:51

Στην εποχή που γίνανε μέλη ΔΕΠ χωρίς διδακτορικό από τα ΤΕΙ και χωρίς να ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες... για αυτήν την εποχή μιλάμε... αν σε αυτή την εποχή δεν θέλετε να γίνουν διδάκτορες με δημοσιεύσεις κατόπιν κρίσεων Λέκτορες (θέσεις που δεν προκυρήσσεται) και στη συνέχεια προφανώς να κριθούν με ανοικτές διαδικασίες, μάλλον έχετε περίεργη αίσθηση ακαδημαϊκής ιεραρχίας...

 
Κρίμα
16 Οκτ 2019 04:40

"με κλειστές διαδικασίες και περαιτέρω εξέλιξή τους"!Πόσο κρίμα πραγματικά!!!και μετά συλλογίζεται κανείς γιατί δεν πάμε μπροστά!!!

 
Δρ. ΕΔΙΠ
16 Οκτ 2019 05:25

Η αξιολόγηση, έστω και με κλειστές διαδικασίες, θα καταδείξει ότι πολλοί υποψήφιοι Λέκτορες έχουν προσόντα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ επίκουρου καθηγητή. ΕΥΓΕ στις Πρυτανικές Αρχές που τολμούν!

 
Έχει διαφορά?
16 Οκτ 2019 07:31

Ανοιχτές ή κλειστές διαδικασίες, μήπως έχει διαφορά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια? Τουλάχιστον να μην κοροιδευόμαστε ρε παιδιά. Αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύεστε, που λέει και η διαφήμιση.

 
Μακης
16 Οκτ 2019 07:45

Ντροπή κ. Πρύτανη! Ντροπή να υποστηρίζετε κλειστές διαδικασίες δημιουργίας θέσεων ΔΕΠ. Αλλο να δοθούν θέσεις, να προκηρυχθούν κανονικά και να κάνουν αίτηση όσοι ΕΔΙΠ θέλουν (μαζί και με οποιον άλλο θέλει) και να επιλεγεί ο καλύτερος/η, και άλλο να στηρίετε μεθόδους από πριν 30 χρόνια. Περιμέναμε καλύτερα από εσάς. Φυσικά θα εισπράξετε το χειροκρότημα από αυτούς που ωφελούνται - έτσι ειναι η πολιτική. Αλλά μην ξανακούσουμε "να πάρουμε τους καλύτερους" και τέτοια, ε;

 
Δρ. ΕΔΙΠ
16 Οκτ 2019 08:37

Συγχαρητήρια στον Πρύτανη του μεγαλύτερου και ιστορικότερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας! Προφανώς και γνωρίζει το πολυετές επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό έργο των Δρ. ΕΔΙΠ, που κατά την τελευταία 20ετία στηρίζουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και συνεισφέρουν στη διεθνή κατάταξη και αναγνώρισή τους.
Η ένταξη σε θέση λέκτορα των ΕΔΙΠ με αυξημένα προσόντα μετά από κρίση:
1.Έχει εφαρμοστεί πολλάκις στο παρελθόν με αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις (χωρίς κρίση κάποιες φορές και χωρίς την απαίτηση διδακτορικού)
2. Ενισχύει το έργο των μελών ΔΕΠ, ειδικά σε υποστελεχωμένα Τμήματα/Σχολές, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
3. Αφορά ένταξη στη χαμηλότερη βαθμίδα (για την οποία δεν προκηρύσσονται θέσεις) με δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης με ανοιχτές διαδικασίες
4. Δεν παρακωλύει τις τρέχουσες διαδικασίες προκήρυξης θέσεων
5. Δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης στους επιστήμονες εκείνους που στηρίζουν αφανώς τις περισσότερες φορές το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

 
@Μακης
16 Οκτ 2019 09:38

Αγαπητέ κ. Μάκη,
δεν γνωρίζετε την κατάσταση καλύτερα από τον πρύτανη... Ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος είναι γνωστός για την προτίμησή του στην αξιοκρατία... Για να είναι υπέρ αυτό κάτι σημαίνει και θα πρότεινα να ψάξετε τι είναι αυτό... Αναφέρω ενδεικτικά:
1. Ο αριθμός των νέων θέσεων Επίκουρου είναι συγκεκριμένος έστω n και προβλέπεται από τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας.
2. Με τη θέση του Πρύτανη ο αριθμός αυτός θα γίνει n+αριθμός νέων λεκτόρων που θα προκηρύξουν τη θέση τους (άρα δεν έχετε καλή εικόνα, όντως αυτό που λέτε "αντί..." θα συμβεί.
3. Με το τρέχον καθεστώς τα γνωστικά αντικείμενα που υπηρετούν τα μέλη ΕΔΙΠ δεν πρόκειται να ανοίξουν για να τεθούν σε ανταγωνισμό σε ανοικτές διαδικασίες επειδή τα Τμήματα έχουν ήδη διδάσκοντες (τα μέλη ΕΔΙΠ) να τα υπηρετήσουν και τα μέλη ΕΔΙΠ δεν έχουν πλέον εκ της νομοθεσίας δυνατότητα εξέλιξης (ενώ πάντα είχαν αυτή τη δυνατότητα).
Συνεπώς το "κλειστές" αναφέρεται στην ένταξή τους μη καθηγητικό κλάδο ο οποίος δεν προκηρύσσεται (πόσες νέες θέσεις λεκτόρων είδατε να προκηρύσσονται;) και από εκεί και πέρα προφανώς και οι θέσεις τους θα ανοίξουν και τα προστεθούν στις ήδη υφιστάμενες...
Κανείς δεν έχει να χάσει από την εξέλιξη αυτή και οι μόνοι που είναι λογικό να αντιδρούν είναι μέλη ΕΔΙΠ που δεν έχουν τα προσόντα για να εξελιχθούν...

 
ΕΔΙΠ Δρ. ΑΠΘ (πλέον με ελπίδα..)
16 Οκτ 2019 09:49

Συγχαρητήρια στον Πρύτανη του ΑΠΘ Ν. Παπαιωάννου και στον Αντιπρύτανη Α. Γιαννακουδάκη για την απόφαση να στηρίξουν τους Διδάκτορες Ε.ΔΙ.Π. με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα στο αίτημα τους για ένταξη σε θέση λέκτορα μετά από κρίση.

Η κίνηση αυτή είναι ταυτόχρονος:
- τολμηρή γιατί σπάει αυτό που έχει δημιουργηθεί εντός των Πανεπιστημίων και το οποίο έφερε άδικους και αδικαιολόγητους φραγμούς σε οποιαδήποτε εξέλιξη των μελών Ε.ΔΙ.Π.
-ελπιδοφόρα γιατί αναπτερώνει το ηθικό όλων αυτών των ανθρώπων που αγόγγυστα και με χαμηλούς τόνους προσέφεραν πάντα τις υπηρεσίες τους στο Πανεπιστήμιο έχοντας ταυτόχρονα αφοσιωθεί στην έρευνα με μόνο κίνητρο το ενδιαφέρον τους, χωρίς ποτέ έως τώρα να έχουν δυνατότητα εξέλιξης και σταδιοδρομίας
-έξυπνη και αποτελεσματική γιατί μέσα από την διαδικασία της εξέλιξης δίνονται πάρα πολλές νέες δυνατότητες σε ανθρώπους που έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά να κάνουν ακόμη περισσότερα για το Πανεπιστήμιο.

Τελικά το Πανεπιστήμιο βγαίνει κερδισμένο γιατί αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προσωπικό που ήδη έχει !

[Το ότι κάποιος εργάζεται σε ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερος από κάποιον που εργάζεται σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού !!! -Γιατί συχνά αναφέρεται ότι αυτοί που είναι στο εξωτερικό είναι και αυτοί που είναι οι αξιόλογοι]

 
Απορίες
16 Οκτ 2019 09:51

Σύμφωνα με τον Ν.4009 η βαθμίδα του Λέκτορα καταργήθηκε. Οι βαθμίδες των ΔΕΠ είναι Καθηγητής - Αναπληρωτής - Επίκουρος. Ο ίδιος νόμος προβλέπει μόνο την εξέλιξη λεκτόρων επί θητεία, κι όχι των μόνιμων. Επομένως οι ΕΔΙΠ θα αλλάξουν απλά όνομα σε "Μόνιμοι Λέκτορες", θα εξακολουθούν να είναι μια ενδιάμεση κατηγορία προσωπικού, δεν θα ανήκουν στο ΔΕΠ και δεν θα συμμετέχουν στη συνέλευση του τμήματος.
Τα λέω καλά ή κάνω λάθος;
Τουλάχιστον το Lecturer ακούγεται καλύτερο από το Laboratory Teaching Staff.

 
Iωαννης Κοντογιαννης Δρ. ΕΔΙΠ ΠΑΔΑ
16 Οκτ 2019 10:25

Καταρχας δεν μπορει να γινει ανοικτη προκηρυξη για θεση που πλεον δεν υπαρχει οπως η βαθμιδα του Λεκτορα. Οι ανοικτες προξηρύξεις ειναι για τις 3 βαθμιδες του καθηγητη. . Δηλαδή η διεκδίκηση θεση βαθμίδας καθηγητη για έναν που δεν ειναι στο Πανεπιστημιο και για ενα Δρ. Εδιπ γίνεται με τον ιδιο τροπο δηλαδή ανοικτη προκήρυξη. Τωρα τι νοημα έχει οι Δρ. Εδιπ να τοποθετηθουν σε θεση Λεκτορα οπως προετείνει η ομοσπονδία των ΕΔΙΠ και προτεινε και ο πρυτανης. Πρεπει να ξερουν οι εκτος Πανεπιστημίου οτι για τους Δρ Εδιπ υπάρχει μια ερμαφροδιτη κατασταση πολλα χρονια τώρα. Οι Δρ εδιπ εχουν τα ιδια καθηκοντα στα περισσοτερα πανεπιστημια με τα μελη ΔΕΠ λογω των αυξημενων αναγκων αλλα και της κουτοπονηριας του κρατους που κοιταει να γίνει η δουλεια με μικρότερες αμοιβες . Δηλαδη εχουν ερευνητικό έργο, δημοσιεύσεις , συμμετοχή σε προγραμματα, αυτοδύναμη διδασκαλια , επιβλεψεις, ωράριο, οπως τα μέλη ΔΕΠ, χωρις να ειναι όμως ακαδημαΙκο προσωπικο για λογους οικονομίας. Αυτή η ανώμαλη κατάσταση πρεπει καποτε να τελειωνει και αυτό ειναι που προτεινει ο Πρυτανης. Η καλυτερη λυση για να γίνει αυτό ειναι η λεκτοροποιηση και μετα με ανοικτες διαδικασίες ας προχωρήσουν ή οχι.

 
@ΕΔΙΠ Δρ. ΑΠΘ (πλέον με ελπίδα..)
16 Οκτ 2019 10:36

Μα και οι του εξωτερικού θα μπορούν να διεκδικήσουν όχι μόνο τις νέες θέσεις που είναι σταθερές σε αριθμό ανά έτος και ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ τις θέσεις των νέων Λεκτόρων όταν τις προκυρήξουν με ανοικτές διαδικασίες για θέσεις Επίκουρων κάτι που τώρα είναι αδύνατο... Άρα μια τέτοια εξέλιξη αυξάνει τον αριθμό των υπό διεκδίκηση θέσεων και για αυτούς...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ