Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ναι από τον Πρύτανη του ΑΠΘ για τη “λεκτοροποίηση” των ΕΔΙΠ με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα

Δημοσίευση: 15/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αμέριστη υποστήριξή του στο αίτημα για ένταξη μετά από κρίση των μελών ΕΔΙΠ με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα σε μόνιμη θέση Λέκτορα, με κλειστές διαδικασίες και περαιτέρω εξέλιξή τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εξέφρασε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Ν. Παπαιωάννου στη συνάντηση με το νέο προεδρείο  της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π., παρουσία του Αντιπρύτανη του ΑΠΘ  Ανδρέα Γιαννακουδάκη (σ.σ.  όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας) .

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ο κ. Πρύτανης συνεχάρη τα δύο μέλη του ΑΠΘ (Πρόεδρος  ο  Δρ. Νίκος Παραλυκίδης, και   Γεν. Γραμματέας  ο Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας) για την εκλογή τους στο προεδρείο του ανωτάτου συνδικαλιστικού οργάνου των Ε.ΔΙ.Π..

Τα δύο μέλη ενημέρωσαν τον κύριο Πρύτανη για τις αποφάσεις του 7ου συνεδρίου της Π.Ο.Σ.Ε.ΔΙ.Π., που έλαβε χώρα στο Βόλο 27-29/9/19, μεταξύ των οποίων ήταν και η ένταξη μετά από κρίση των μελών ΕΔΙΠ με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα σε μόνιμη θέση Λέκτορα

Στη συνάντηση, τέλος, επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το σύνολο των ακαδημαϊκών θεμάτων.

Σχόλια (98)

 
Συγχαρητήρια!
21 Οκτ 2019 18:46

Συγχαρητήρια στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ που δεν κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλι. Δεν είναι σωστό επιστήμονες των Πανεπιστημίων που έχουν υποχρέωσεις ως μέλη ΔΕΠ (διδασκαλία, έρευνα, διοικητικό έργο), και με δημοσιευμένο επιστημονικό έργο, να μην έχουν δικαιώματα και δυνατότητα εξέλιξης μέσα στο χώρο στον οποίο προσφέρουν. Υπάρχουν μέλη ΕΔΙΠ με πολλαπλά προσόντα από υφιστάμενα μέλη ΔΕΠ. Μήπως αυτό τρομάζει όλους αυτούς που κόπτωνται για ανοικτές διαδικασίες. Εξάλλου οι άξιοι θέλουν τις ανοικτές διαδικασίες αλλά θέλουν και την ευκαιρία να εξελιχθούν. Κάτι που συστηματικά βρίσκει αντίθετους μια μερίδα μελών ΔΕΠ. Γιατί άραγε;;;

 
Φ.Φ.
21 Οκτ 2019 09:28

Δεν είναι σωστό να προσμετρώνται όλες οι διδασκαλίες για την επιλογή ΔΕΠ γιατί έτσι σαφώς και προτάσσονται οι ΕΔΙΠ γιατί τους έχουν ανατεθεί περισσότερες ώρες από εμάς τους 'απέξω'. Να προσμετρώνται τα ακαδημαϊκά κριτήρια που δείχνουν το δυναμικό κάθε υποψηφίου: συνάφεια διδακτορικού, συνάφεια και ποιότητα δημοσιεύσεων, hi index, ετεροαναφορές, και ό,τι πιο αξιόπιστο όσον αφορά δείκτες.

 
@Ερωτηματικά
21 Οκτ 2019 08:55

Μα τι λέτε αγαπητέ; Γράφετε σε νήμα στο οποίο η είδηση είναι ότι ο Πρύτανης του μεγαλύτερου ΑΕΙ της Ελλάδος υποστηρίζει την ένταξη των Δρ. ΕΔΙΠ με προσόντα λέκτορα στη βαθμίδα του λέκτορα μετά από κρίση και ενώ και η ΠΟΣΔΕΠ έχει εκφραστεί θετικά εδώ και ένα έτος εσείς ρωτάτε "2. Γιατί μετά από 83 σχόλια εδώ στο esos, δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ σχόλιο από Αναπληρωτή Καθηγητή ή από Καθηγητή, που να υποστηρίζει το αίτημά τους? Δεν είναι άξιο απορίας?". Όσο για το 1ο ερώτημά σας, το ίδιο ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε τα αντίστοιχα στατιστικά και για τα μέλη ΔΕΠ...

 
Αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ
21 Οκτ 2019 00:31

Η εξέλιξη είναι αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε ανθρώπινο ον. Συνεπως ο φυσικός αυτός νόμος ταιριάζει και στην περίπτωση των ΕΔΙΠ και ΕΕΠ.

 
ΠΕ19
20 Οκτ 2019 23:44

@@ΠΕ19
Προφανώς ξέρω πάρα πολύ καλά τι λέω !!! Απλά αν κάποιος προσμετράτε (κακώς) στους ΔΕΠ (ΛΕΚΤΟΡΑΣ) και κάποιος όχι (ΕΔΙΠ-ΕΕΠ) δεν είναι απαραίτητο να προσμετράτε και ο ΕΔΙΠ στους ΔΕΠ, Αλλά να προσμετράτε ο Λέκτορας στους ΕΔΙΠ. Απλά και οι δύο να έχουν αξιοπρεπή μισθό.

 
Κώστας
20 Οκτ 2019 22:40

@ ΠE19
Λυπάμαι που έχετε άποψη για θέματα που δε γνωρίζετε. Οι ΕΔΙΠ που ήδη έχουν τα καθήκοντα λέκτορα πρέπει να αναγνωρίζονται και ως λέκτορες. Μιλάμε για μια υποομάδα των ΕΔΙΠ και όχι για το σύνολο. Αυτή η υποομάδα δεν είναι ούτε 1.000 ούτε 2.000 ούτε 100.000. Μάθετε περί τίνος πρόκειται και μετά σχολιάστε.

 
@ΠΕ19
20 Οκτ 2019 22:21

Κανεις δε θελει να γινει επικουρος. Θελει να γινει λεκτορας. Αν δεν γνωριζετε τη διαφορα των θεσεων και των διαδικασιων εξελιξης ειναι λυπηρο. Ακομα πιο λυπηρο μαλιστα ειναι να εχετε και γνωμη ενω ειναι ξεκαθαρο οτι εχετε αγνοια.

 
ΠE19
20 Οκτ 2019 22:05

@Δρ ΕΔΙΠ 2
Τι να πω συνάδελφε σίγουρα αν ο αλγόριθμος εφαρμοστεί σε υψηλότερες βαθμίδες θα υπάρχουν θέματα. Όμως όταν ήρθες από το Σχολείο ήξερες ότι πας σε θέση ΕΔΙΠ και όχι ΔΕΠ. Αν ήθελες να γίνεις Επίκουρος δεν σου είπε κανείς να μη λάβεις μέρος σε μια προκήρυξη. Λυπάμαι για τις απόψεις σου.

 
@ΠΕ19
20 Οκτ 2019 15:39

Προφανώς δεν το ξέρετε αλλά εδώ και πολλές δεκαετίες το δικαίωμα να προκηρύσσουν τη θέση τους την έχουν τα μέλη ΔΕΠ. Επομένως επισημαίνετε μάλλον αργά την αδικία που επικαλείστε. Κατά τα λοιπά ο αριθμός που υπερβαίνει μεν το 1000 αλλά πλησιάζει το 2000 πως προκύπτει; Έχετε κάποια στοιχεία;

 
Θύμιος
20 Οκτ 2019 15:33

Ας το ξαναπούμε: οι Λέκτορες δεν είναι μέλη ΔΕΠ. Δεν μπορεί να γίνει προκύρηξη σε θέση Λέκτορα, νομικά δεν προβλέπεται. Ο αχταρμάς των μη-μελών ΔΕΠ στα πανεπιστήμιο με κλάδους προσωπικού που είναι ανομοιογενείς και αλληλεπικαλυπτόμενοι πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει. Με όποιο όνομα και ας έχουν τελικά.

 
Δρ ΕΔΙΠ 2
20 Οκτ 2019 13:21

Όλοι εμείς που μεταταγήκαμε από τη Δευτεροβάθμια με προσόντα επίκουρου...και μεταφέραμε τη θέση μας και το κονδύλι μας στα τμήματα θέλετε να βγάλουμε τις θέσεις μας σε ανοιχτή προκήρυξη για να τις διεκδικήσουν άλλοι επιστήμονες προσοντούχοι ,όπως λέτε; Ας διεκδικήσουν τις θέσεις των μελών ΔΕΠ που προκηρύσσονται.

Όσο για τον αλγόριθμο που αναφέρεται παραπάνω, λέμε ναι, αρκεί να εφαρμοστεί πρώτα στις ανώτερες βαθμίδες, δηλαδή στα ΔΕΠ, το οποίο είναι και λογικό. Δεν μπορεί να ζητάμε κάτι τέτοιο από ανθρώπους που θέλουν να μεταβούν στη βαθμίδα του λέκτορα και να αφήνουμε εκτός ανθρώπους που εξελίσσονται σε ανώτερες βαθμίδες και καταλαμβάνουν θέσεις ΔΕΠ; Eυχαριστούμε πολύ τον Πρύτανη του ΑΠΘ που επιθυμεί να αποκατασταθεί η αδικία τόσο ετών... και βλέπει τα πράγματα με την απόσταση που αρμόζει σε έναν πρύτανη.

 
@ΠΕ19
20 Οκτ 2019 12:59

Προφανώς δεν έχετε καμία σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση για να τα λέτε αυτά. Πρωτοφανές είναι να υπάρχει μια κατηγορία προσωπικού που έχει ακριβώς τις υποχρεώσεις του λέκτορα αλλά κανένα δικαίωμα. Τις υποχρεώσεις τις έχει νομοθετήσει με πολλούς διαφορετικούς νόμου η εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Οι αριθμοί που παραθέτετε σε ποια στοιχεία βασίζονται; Έχετε κάποια πηγή; Ή απλά πετάτε κάτι για να εντυπωσιάσετε; Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω τι σχέση έχει ο ΕΔΙΠ με τον βοηθό καθηγητή που αναπολείτε;

 
Πε19
20 Οκτ 2019 11:49

@Φθόνος
Δεν υπάρχει κανένας φθόνος απλά συνάδελφοι ( όλοι εκπαιδευτικοί είμαστε ) θεωρώ άδικο να μπορεί κάποιος να προκηρύσσει τη θέση του ενώ κάποιος άλλος όχι. Ο κλάδος, ειδικά των ΕΔΙΠ (και ακόμα ειδικότερα των ΤΕΙ), είναι ο ποιο αδικημένος σε όλη την εκπαίδευση ο μισθός των ΕΔΙΠ είναι ο μικρότερος (σχετικά με τα προσόντα τους) στο Δημόσιο. Δεν υπάρχει σαφές καθηκοντολόγιο και όποτε συμφέρει είναι εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΕΙ αλλιώς βοηθητικό. Όμως όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να γινεί το εξής πρωτοφανές: 9 χρόνια μετά την κατάργηση μιας θέσης (Λέκτορα) να τοποθετήσεις στην θέση αυτή προσωπικό ίσο με το 10% περίπου των μελών ΔΕΠ της χώρας. !!!! ( με τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς με Δ.Δ που εντάχθηκαν σε θέσεις ΕΔΙΠ ο αριθμός αυτών που έχουν τα τυπικά προσόντα υπερβαίνει τους 1000 και πλησιάζει τους 2000)

Η λύση είναι δίκαιοι μισθοί για τους ΕΔΙΠ και καθορισμός του έργο τους και όχι αλχημείες τύπου βοηθών καθηγητών του 80.

 
Ερωτηματικά
20 Οκτ 2019 11:35

1. Πόσοι ΕΔΙΠ που ζητούν σήμερα "λεκτοροποίηση", έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, από ΑΛΛΟ ίδρυμα από αυτό που εργάζονται ή και από ίδρυμα του εξωτερικού? Μπορεί κανείς να δώσει στοιχεία?
2. Γιατί μετά από 83 σχόλια εδώ στο esos, δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ σχόλιο από Αναπληρωτή Καθηγητή ή από Καθηγητή, που να υποστηρίζει το αίτημά τους? Δεν είναι άξιο απορίας?

 
Φθόνος...
20 Οκτ 2019 07:02

Είναι απίστευτο το τι γράφεται εδώ μέσα... Κανείς δεν μίλησε για κρίση με κλειστές διαδικασίες στη πρώτη βαθμίδα καθηγητή που πλέον προκηρύσσεται, αλλά για τη δυνατότητα να μπορούν τα μέλη ΕΔΙΠ να κρίνονται σε αυτή με ανοικτές διαδικασίες κάτι που μόνο με τη διαδικασία ένταξής τους μετά από κρίση στη βαθμίδα του λέκτορα μπορεί να γίνει πλέον βάσει της κείμενη νομοθεσίας. 100 φορές έχει εξηγηθεί ότι αυτό θα είναι θετικό για όλους ακόμα και για τη συνάδελφο 36 ετών (η οποία σημειωτέον έχει γεννηθεί στην Αμερική που είναι διακεκριμένος επιστήμων στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο). Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλα αυτά τα επιχειρήματα παρατίθενται με στόχο να μη προχωρήσει αυτή η διαδικασία ενώ δεδομένων των συνθηκών προς την αντίθετη κατεύθυνση πείθουν...
Με ποια λογική είναι χειρότερο για όλους τους νέους επιστήμονες να μην υπάρχουν N θέσεις διαθέσιμες αλλά Ν+Μ(και οι θέσεις των ΕΔΙΠ που τώρα μένουν κλειστές); Παράνοια... ή απλά φθόνος εκ μέρους ΟΧΙ των νέων επιστημόνων οι οποίοι ευνοούνται και αυτοί από μια τέτοια εξέλιξη...

 
ΑΠΘ και έλληνες ερευνητές
19 Οκτ 2019 18:52

Αντί οι πρυτανικές αρχές να προσπαθούν να "λεκτοροποιήσουν" εργαστηριακό προσωπικό ας ασχοληθούν με την μετακληση ερευνητών και καθηγητών από το εξωτερικό.

Όσοι ΕΔΙΠ στην Ελλάδα έχουν αξιόλογο βιογραφικό μπορούν να συμμετέχουν σε τέτοιες ανοικτές διαδικασίες επιλογής ερευνητικού και διδακτικού, όμως είναι σημαντικό ένα πανεπιστήμιο να θέτει υψηλούς στόχους.

Συνεχώς ακούμε λόγους περί αριστείας αλλά λείπουν ουσιαστικές ενέργειες για την προώθησή της.

 
ΠΕ19
19 Οκτ 2019 18:38

@ Νέα Ελληνίδα ερευνήτρια
Σίγουρα η εν λόγω ερευνήτρια δεν έφυγε από τη χώρα μας (με μαύρη πέτρα) λόγω της ΔΕΠοποίησης των ΕΔΙΠ αλλά αν δημιουργούμε τρύπες στο σύστημα σίγουρα την αποθαρρύνουμε από το να γυρίσει πίσω.
ΕΔΙΠ-ΕΕΠ είναι ΕΔΙΠ-ΕΕΠ, μαζί με Λέκτορες πάσης φύσεως ΜΙΑ Κατηγορία, ΛΕΚΤΟΡΩΝ-tutors-δασκάλων όχι ΔΕΠ Καμία προνομιακή μεταχείριση. Αλλά και να μην είναι παιδιά για όλες τις δουλείες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ διδακτικό έργο με υποχρεωτικό ωράριο(15-16 ώρες εργαστήριο ή 10 θεωρία). Δυνατότητα έρευνας και διαχείρισης έργων με ξεχωριστή μισθοδοσία. Μισθός ίσος με αντιστοίχων προσόντων υπαλλήλων του δημοσίου και δυνατότητα επιπλέων αποζημίωση για οτιδήποτε ερευνητικό κάνουν. Αν προκύψει, όπως προκύψει θέση ΔΕΠ και επιλεγούν με ανοικτές διαδικασίες, να μη χάνετε η θέση τους και να επαναπροκηρύσσεται Άμεσα.
Το κράτος πρέπει να είναι έντιμο απέναντι σε όλους.

 
Regato kerigold
19 Οκτ 2019 16:31

Προς @απέξω και @απομέσα
Αν λέω, αν ήμουν πολιτικός, στους πρώτους (που είναι σαφώς περισσότεροι), θα άφηνα να ελπίζουν ότι θα γίνει με ανοικτή προκήρυξη και στους δεύτερους με κλειστή. Ως τις εκλογές και βάλε.....
Καλή όρεξη και bonne nuit σε όλους αδέλφια.

 
@ Νέα Ελληνίδα ερευνήτρια
19 Οκτ 2019 15:13

Ατυχές το παράδειγμά σας. Η ιστορία που παραθέτετε δείχνει ξεκάθαρα ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν θα βρεθούν ποτέ στα ελληνικά Πανεπιστήμια με ευθύνη ΟΧΙ των ΕΔΙΠ.

 
@Νέα Ελληνίδα ερευνήτρια
19 Οκτ 2019 15:07

Συγνώμη αλλά οι ΕΔΙΠ με ποιον ακριβώς τρόπο σχετίζονται μ αυτή την ιστορία; Η πολύ καλή αυτή ερευνήτρια δεν βρήκε θέση στην Ελλάδα. Οι ΕΔΙΠ τι φταίνε σ αυτό; Η δική τους εξέλιξη ή στασιμότητα τι σχέση έχει μ αυτή την ιστορία; Και μας το παρουσιάζετε και ως αντιπαράδειγμα; Τετοια εμπαθεια;

 
@ Νέα Ελληνίδα ερευνήτρια
19 Οκτ 2019 11:53

Είναι ξεκάθαρο πως η νέα ερευνήτρια εκδιώχθηκε από την Ελλάδα λόγων των ΕΔΙΠ που δεν έχουν δικαίωμα εξέλιξης. Ε ρε τι διαβάζουμε εδώ μεσα.....

 
Νέα Ελληνίδα ερευνήτρια
19 Οκτ 2019 11:09

Το 2008, στα 25 έτη της, έγινε η νεότερη ερευνήτρια που έλαβε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ερευνας (ERC).

«Η χρηματοδότηση ήταν της τάξεως των 1,13 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια και αποφάσισα να έχω ως βάση μου το ΑΠΘ για να «θεμελιώσω» στην Ελλάδα την έρευνα που ήθελα να διεξαγάγω επάνω στη συμπεριφορά των νανοϋλικών και τις εφαρμογές τους στις μπαταρίες λιθίου και στη βιολογία» σημειώνει.

Μπορεί να είχε τις καλύτερες των προθέσεων για να ενισχύσει τη χώρα της, δεν φαίνεται όμως πως η χώρα της είχε τη διάθεση να υποδεχθεί το άξιο τέκνο της (τι πρωτότυπο…)

Ετσι, η ελληνίδα ερευνήτρια βρέθηκε ξανά στις ΗΠΑ: «Αρχικώς δέχθηκα θέση αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και πλέον βρίσκομαι στο Πανεπιστήμιο της Φλόριδας, όπου εργάζομαι ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών και Αεροδιαστημικής Μηχανικής.

Τα παραπάνω αποσπάσματα από πρόσφατη συνέντευξη νέας καθηγήτριας (36 ετών), με διεθνή εμπειρία, ως αντιπαράδειγμα για όλους τους ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ στα ΑΕΙ της χώρας, που ανησυχούν ότι δίχως τη συνεισφορά τους δε θα βρεθούν άνθρωποι να στηρίξουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

 
Ελληνικά ΑΕΙ
18 Οκτ 2019 17:25

Το 2020 οι ΕΔΙΠ θα γίνουν Λέκτορες, το 2025 θα εκλεγούν πάλι Επίκουροι, με "ανοικτές" διαδικασίες. Όλοι καταλαβαίνουν πού οδηγούν αυτές οι ρυθμίσεις, όπως και η ρυθμίσεις για τους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ.

Μάριος
17 Οκτ 2019 21:09

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω εγώ, είναι γιατί υπάρχει τόσο πάθος από όλους αυτούς τους επιστήμονες που νιώθουν ότι αδικούνται, και θέλουν να καταλάβουν θέση σε μια κατηγορία κάτω από την ελάχιστη για μέλος ΔΕΠ, που είναι ο Επίκουρος Καθηγητής. Υπάρχει κάποια λογική;

 
Συνενώσεις ΑΕΙ και Σχολών
18 Οκτ 2019 17:20

Μόλις ενωθούν οι παρεμφερείς σχολές θα φανεί ότι τα κενά δεν είναι τόσο πολλά: δεν μπορούν να λειτουργούν 40+ τμήματα Πληροφορικής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, πολλά υποστελεχωμένα και χωρίς υποδομές, ενώ οι καθηγητές επιδιώκουν να μετακινούνται στα κεντρικά ΑΕΙ αφού δεν μπορούν να εργαστούν στα χωριά και τα νησιά.

Όλες οι θέσεις πρέπει να ξεκινούν από βαθμίδα Επίκουρου και φυσικά με ανοικτές διαδικασίες, τα υπόλοιπα απλώς είναι κατάλοιπα μιας παλιάς κατάστασης.

 
Γιώργος Τασκασαπλίδης
18 Οκτ 2019 15:27

Η Ομοσπονδία κατά την άποψη μου λειτουργεί στρεβλά. Δηλαδή ενώ ο νόμος δίδει την δυνατότητα σε ΕΔΙΠ της καταληκτικής βαθμίδας να αναλαμβάνουν αυτοδύναμο διδακτικό έργο και η βαθμίδα Λέκτορας Εφαρμογών έχει μη διδάκτορες που διδάσκουν δυστυχώς αιτείται μόνο για τους διδάκτορες ακόμη και αν στο Πανεπιστήμιο τους δεν έχουν αυτοδύναμο διδακτικό έργο. Στο εξωτερικό διδάσκουν και άνευ διδακτορικού σε πανεπιστήμια ως και επίκουροι. Στα δικαστήρια, στο Κράτος αν κάποιος εκτελεί καθήκοντα μέλους ΔΕΠ και θέλει να γίνει μέλος ΔΕΠ το συζητάνε, στην Ομοσπονδία του κλάδου όχι! Έτσι δημιουργείται χάσμα στον κλάδο. Επίσης έλαβαν απόφαση κατά της κατάργησης του Ασύλου και παράλληλα είναι και επαναστάτες αλλά ζητούν να γίνουν μόνο αυτοί μέλη ΔΕΠ. Ουσιαστικά έχουν νομίζω χάσει τον προσανατολισμό τους. Ή Ομοσπονδία πρέπει να ενώνει να ζητά πράγματα που ο νόμος και τα δικαστήρια ανά καιρούς δικαίωσαν μέλη ακόμη και ΕΤΕΠ και το κράτος - Πανεπιστήμια να αποφασίσουν τι θέλουν κάι τι θα πράξουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

 
Απίστευτο...
18 Οκτ 2019 08:48

Βλέπω θέσεις ανθρώπων που μιλάνε για αντίθεση στην εσωστρέφεια για το τι θα ήταν το ιδανικό κτλ. και φαίνεται να αγνοούν πλήρως την κατάσταση στην Γβάθμια την τελευταία δεκαετία όπου υπάρχουν τόσες κενές θέσεις που οι ΕΔΙΠ είναι το 5% των ελλείψεων... Είναι τόσες οι ελλείψεις που δεν πάει άλλο! Και νέες θέσεις χρειάζονται και μάλιστα περισσότερες από τώρα και λεκτοροποίηση των ΕΔΙΠ ώστε να ανοίξουν και αυτοί τις δικές τους ως Επίκουροι και πολλά άλλα!

 
@Δ.Π.
17 Οκτ 2019 23:45

Δ.Π. έχει απαντηθεί πολλές φορές αυτό... Δεν προβλέπεται πλέον εκ της νομοθεσίας να προκηρυχθεί θέση Λέκτορα με ανοικτές διαδικασίες γιατί δεν είναι θέση καθηγητή και αυτή η δυνατότητα είχε καταργηθεί ήδη από το Ν.4009... Θυμίζω ότι κάθε νέα προκύρηξη θέσης επαιτεί πίστωση κάτι που οι εξωτερικοί δεν έχουν αλλά οι ΕΔΙΠ έχουν... Αυτό είναι απλά ένας τρόπος ώστε οι ΕΔΙΠ να μπορέσουν να προκηρύξουν τη θέση τους με ανοικτές διαδικασίες για θέση Επίκουρου όπου θα μπορεί να έρθει ο καθένας... Τώρα τα υπόλοιπα περί προστατευμένης θέσης κτλ. δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις... Ότι οι ανοικτές διαδικασίες δεν είναι τόσο ανοικτές;

 
Προκήρυξη θέσεων Επίκουρου
17 Οκτ 2019 22:56

Με ανοικτές και ουσιαστικές διαδικασίες, και διάθεση ανανέωσης προσωπικού όχι ανακύκλωσης.

Εάν κάποιοι ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια στα ΑΕΙ παρά τη θέλησή τους μπορούν να παραιτηθούν, εξάλλου μάλλον θα είναι περιζήτητοι εντός και εκτός Ελλάδας, και συμφέρουν...

Δεν μπορούν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την εκπαίδευση στην Ελλάδα του 2020 και της συνεχιζόμενης κρίσης να αφορούν κατηγορίες προσωπικού: εάν δε δοθούν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους σε 10 χρόνια θα επανέλθει χειρότερος κύκλος κρίσης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 
Δικαιοσύνη
17 Οκτ 2019 22:52

Με μια απλή ερευνα στα διδακτορικά γρ θα φανεί από ποια ΑΕΙ έχουν διδακτορικό τα μέλη ΕΔΙΠ και ΔΕΠ. Η αξιολόγηση και η εξέλιξη είναι κοινή και για τις δύο κατηγορίες προσωπικού τα τελευταία χρόνια: εσωτερικές διαδικασίες.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.