Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το έργο 100 ημερών της Ν. Κεραμέως στο υπ. Παιδείας

Το νομοθετικό έργο, οι δεσμεύσεις, οι υποσχέσεις και το αρχικό σχέδιο
Δημοσίευση: 17/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

.Σήμερα η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Ν. Κεραμέως, Σ. Ζαχαράκη και Β. Διγαλάκης, κλείνουν 100 ημέρες στο “τιμόνι” του υπουργείου Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως και ως τομεάρχης της ΝΔ μέσα από το πρόγραμμα του κόμματος είχε θέσει σειρά στόχων (Διαβάστε εδώ), αλλά και όταν ανέλαβε υπουργός Παιδείας  ανέπτυξε μέσα στη Βουλή το σχέδιο της Κυβέρνησης για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης  (Διαβάστε εδώ)

Εκατό ημέρες μετά η νυν πολιτική ηγεσία:

Σε νομοθετικό έργο περιορίστηκε στην προώθηση στη Βουλή επί μέρους διατάξεων σε άσχετα με το υπουργείο Παιδείας νομοσχέδια  και όχι δομημένου  νομοσχεδίου για θέματα παιδείας.

Ωστόσο έχει ανακοινωθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή θα αφορά  τα Πανεπιστήμια και "δρομολογείται" ένα δεύτερο νομοσχέδιο  για την Πρωτοβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε επίπεδο δημοσίων διαβουλεύσεων κατατέθηκαν πέντε επιμέρους διατάξεις  (σ.σ.  ψηφίστηκαν στη Βουλή) που αφορούσαν:

 •     Το Ακαδημαϊκό Άσυλο  
 •     Την  κατάργηση του νόμου για τη ίδρυση της Νομικής Σχολή Πατρών
 •     Τη θητεία των εκπαιδευτικών στα τα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία  
 •     Τις πιστώσεις για την πρόσληψη των αναπληρωτών   και
 •     Τις αποσπάσεις στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας  

 Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με λογότερα προβλήματα,  σύμφωνα με δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ενώ προσλήφθηκαν  πάνω από 30.000 εκπαιδευτικοί  ως αναπληρωτές και  χθες ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία  με την οποία διπλασιάζονται οι πιστώσεις , προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να έχει τη δυνατότητα να προσλάβει επιπλέον  μεγάλο  αριθμό αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Ειδικότερα

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νομοθετικό έργο (Διατάξεις, αποφάσεις)

 • Υπερψηφίστηκαν , κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής οι δύο τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας που αφορούν την διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων και τον διπλασιασμό των πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών  για το τρέχον σχολικό έτος 2019-20 (Διαβάστε εδώ).
 • Μίνι” Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας,   κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως, προς ψήφιση, στη Βουλή , σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου, και αφορά (Διαβάστε εδώ):

-Κατάργηση “πράσινων”σχολών για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ

-Εισαγωγή παλαιών αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων το σχολικό έτος 2019-20

-Ρυθμίσεις  για τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία

-Επαγγελματική ισοδυναμία πτυχίων Κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων

-Μεταπτυχιακά

 • Διατάξεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Διαβάστε εδώ).
 • Ειδική ρύθμιση “Κεραμέως” για την εισαγωγή στα ΑΕΙ των αποφοίτων Ομογενειακών σχολείων της Τουρκίας (Διαβάστε εδώ).
 • Υπογράφηκαν από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως  οι πέντε αποφάσεις  για την απαλοιφή του Θρησκεύματος και της Ιθαγένειας από τους Απολυτήριους Τίτλους (Διαβάστε εδώ).
 • Μίνι” νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας 11 άρθρων όπως ψηφίστηκε στη Βουλή (Διαβάστε εδώ).
 • Διάταξη: Τα ΚΠΕ συνεχίζουν να λειτουργούν- Καταργείται απόφαση για ντα ΚΕΑ (Διαβάστε εδώ).
 • Παράταση για την εκπαιδευτική επάρκεια και τα ΚΔΒΜ (Διαβάστε εδώ).
 • Απόφαση για τη συνεξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Διαβάστε εδώ).
 • Η νέα εξεταστέα ύλη της Γ Λυκείου στα μαθήματα Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία, Αρχαία Ελληνικά (Διαβάστε εδώ).

Δεσμεύσεις-Υποσχέσεις

 • Την επέκταση του θεσμού της Πρακτικής Άσκησης και στους μαθητές του Λυκείου προανήγγειλε  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας την έκθεση της ΑΔΙΠ σχετικά με την ανεργία των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Διαβάστε εδώ).
 • Ετοιμάζουμε ένα συνολικό νομοσχέδιο που θα αφορά  την επαγγελματική εκπαίδευση, δήλωσε σ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (Διαβάστε εδώ).
 • Τη βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την αλλαγή των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών και υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, προανήγγειλε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας  Nίκη Κεραμέως (Διαβάστε εδώ).
 • Επαναφορά του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου (Διαβάστε εδώ).

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νομοθετικό έργο

 • Μίνι” Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας,   κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως, προς ψήφιση, στη Βουλή, σε νομοσχέδιο άλλο υπουργείου,  και αφορά (Διαβάστε εδώ):

-Κατάργηση “πράσινων”σχολών για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ

-Εισαγωγή παλαιών αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων το σχολικό έτος 2019-20

-Ρυθμίσεις  για τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία

-Επαγγελματική ισοδυναμία πτυχίων Κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων

-Μεταπτυχιακά

 • Επιστολή  προς τους τομεάρχες παιδείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης έστειλε   η υπουργός  Παιδείας Ν. Κεραμέως με την οποία  τους προσκαλεί στο γραφείο της για συνάντηση εν όψει της μεταρρύθμισης για τα Πανεπιστήμια (Διαβάστε εδώ) .
 • Πρόσθετη χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια της χώρας,ύψους 12.417.034,41 ευρώ υπέγραψε   η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, υλοποιώντας τη δέσμευσή της στη Σύνοδο Πρυτάνεων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών οικονομικού έτους 2019  (Διαβάστε εδώ).
 • Επιστολή προς την ακαδημαική κοινότητα (τα προεδρεία της Συνόδου Πρυτάνεων, ΠΟΣΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ) απέστειλαν η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Β Διγαλάκης, με την οποία θέτουν 22 θέματα και ζητούν τις προτάσεις τους (Διαβάστε εδώ).
 • Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία  με την οποία αναστέλλονται μέχρι δύο ακαδημαικα έτη τα Διετή Προγράμματα “Γαβρόγλου” (Διαβάστε εδώ).
 • Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία  για πανεπιστημιακούς που διορίζονται στο ΣΟΕ (Διαβάστε εδώ).

Δεσμεύσεις-Υποσχέσεις

 • Διατάξεις για την απλοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των ΕΛΚΕ για την ουσιαστική επιτάχυνση των σχετικών διοικητικών ενεργειών (τροποποίηση ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, διαδικασιών κ.αλ. για μεγαλύτερη ευελιξία και μείωση της γραφειοκρατίας), με τις κατάλληλες θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας και λογοδοσίας, ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (Διαβάστε εδώ).
 • Νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη ο οποίος θα σχεδιαστεί από της ΑΔΙΠ , προανήγγειλε   στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (Διαβάστε εδώ).

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νομοθετικό έργο

 • Διατάξεις για τα πτυχία των Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων (Διαβάστε εδώ).
 • Δεσμεύσεις- Υποσχέσεις
 • Νέος νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση (Διαβάστε εδώ).

Σχόλια (30)

 
@ΣΤΕΦ Κοζάνης -Χαλκίδας
19 Οκτ 2019 15:31

Να βγάλεις ανακοίνωση στην Γραμματεία της Σχολής για να το πληροφορηθούν όλοι.Έτσι με σχόλια δεν γίνεται.Μαζί με τις σχετικές πληροφορίες

 
ΣΤΕΦ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΑΣ
19 Οκτ 2019 14:17

ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΟΝΔΙΚΩΝ ΣΤΕΦ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΜΙΑ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ
ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ

 
ΤΕΙ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΣΤΕΦ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΑΣ
19 Οκτ 2019 01:35

Κα.Κεραμέως επιτέλους πότε θα αποκαταστήσετε την αδικία, την αδικαιολόγητη και ακατανόητη εμπάθεια του προκάτοχου σας Γαβρόγλου που κατάργησε την ΣΤΕΦ Κοζάνης και της Χαλκίδας και δεν την ενσωμάτωσε στο Παν.Δυτ.Μακεδονίας;Είναι τα μόνα τμήματα ΤΕΙ της χώρας που καταργήθηκαν.Ή ήρθατε σαν συνέχεια των μεροληψιών Γαβρόγλου και θα έχετε την τύχη του στις εκλογές που είναι ποιο κοντά από ότι φαντάζεσθε ή θα κάνετε την διαφορά από αυτόν.Τελικά είστε η ΝΔ του ιδρυτή Κ.Καραμανλή ή πιστή συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ; Ή γραβατωμένος ΣΥΡΙΖΑ;

 
Αναπληρώτρια
18 Οκτ 2019 23:06

Από τη στιγμή που δεν προχώρησε στην προκήρυξη μόνιμων διορισμών στη γενική παιδεία αυτή η κυρία δεν έκανε τίποτα! Μας έχει 10+ χρόνια σε ομηρεία. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ Κεραμέως να βγάζουμε το φίδι από την τρύπα, δεν θέλουμε πιστώσεις και καλύτερες εργασιακές συνθήκες για να μας δέσετε λίγο καλύτερα με την αγχόνη της αναπλήρωσης. Απαιτούμε ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ...

 
Φεβρουάριος 2020
18 Οκτ 2019 16:20

Τα λέμε τότε, πρώτο chechpoint, να έχουν κατατεθεί και συζητηθεί τα νομοσχέδια.

Μέχρι τώρα όλο λόγια, λίγα και αποσπασματικά έργα.

 
Νομοθετικό Έργο
18 Οκτ 2019 15:52

Τα πρώτα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά για τη σωστή και στοχευμένη νομοθέτηση: ποιες είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου, οι σημαιοφόροι και το ακαδημαϊκό άσυλο; Ή μήπως η διευθέτηση των διαφόρων σχολών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων;

 
Γιατί δεν απαντάτε κ.Κεραμέως για τις ΣΤΕΦ Κοζάνης &Χαλκίδας
18 Οκτ 2019 15:28

Σας κατέθεσε σχετική επερώτηση προ μηνός ο βουλευτής Χήτας και δεν απαντήσατε.Και από όσο βλέπω δεν απαντάτε σε πολλές και "δύσκολες" επερωτήσεις ,όπως έκανε και ο Γαβρόγλου που τον κατηγορούσατε για αυτό.Λογικό βέβαια αφού είστε η συνέχεια του κράτους άρα και του εκτρώματος του νόμου Γαβρόγλου για την κατάργηση των ΣΤΕΦ Κοζάνης &Χαλκίδας.Όταν σας αποκαλούν θαλασσί ΣΥΡΙΖΑ δίκαιο έχουν.

 
@@Που είναι οι «σίγουροι» σχολιαστες τώρα
18 Οκτ 2019 14:47

Τελικά εχετε πλάκα!
Ακόμα και τώρα λέτε «έχουν γνώση οι φυλακές»! Ποσο «κάτω» πια;

 
Αρθούρος
18 Οκτ 2019 12:41

100 μέρες και σιγά σιγά ξεκινά η συγκομιδή.Ο λαός είναι εκεί με το μπλοκάκι και γράφει.Ζυγίζει στη ζυγαριά ποιά είναι τα θετικά και ποιά τα αρνητικά. Μάλλον όμως τα αρνητικά είναι τα περισσότερα.Πάμε λοιπόν:
α)Κατάργηση της 4ης Νομικής στην Πάτρα,με ψευδή επιχειρήματα,ενάντια στη βούληση του λαού της συγκεκριμένης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,όπως επιβεβαιώνονται κι από πρόσφατη δημοσκόπηση.
β)Απλούστευση των διαδικασιών ισοτίμησης και απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους ιδιωτικών πανεπιστημίων και κολλεγίων, δυστυχώς με επιχείρημα την ύπαρξη 3 ιδιωτικών Νομικών στην Κύπρο που αποδείχνει τα ψεύτικα επιχειρήματά της γιά την κατάργηση της τέταρτης Νομικής.
γ)Σημερινή απλούστευση των διαδικασιών εισδοχής σε ελληνικά μεταπτυχιακά των απόφοιτων ιδιωτικών ξένων ιδρυμάτων.
δ)Ετεροβαρής ισορροπία μεταξύ της αποδοχής του Συμβουλίου Επικρατείας γιά απολυτήριο Λυκείου χωρίς αναγραφή του θρησκεύματος και της εθνικότητας,που δε λαμβάνει υπόψη την αντίδραση του λαού γιά το δεύτερο και παραπομπής γιά μελέτη της αντισυνταγματικότητας του νόμου γιά τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
ε)Εμμονή γιά την επιβολή του ν+2 στα προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημίων.
στ)Αποδοχή του κατάπτυστου νόμου Γαβρόγλου γιά τις μετεγγραφές και δημιουργία κλίματος αποσάθρωσης στα Πανεπιστήμια,ενώ με το νομοσχέδιο που προτείνει πάλι με την εφαρμογή του ν+2 και την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια,άλλο μήνυμα θέλει να περάσει.
Από την άλλη,η κατάργηση του ασύλου,όπως και η αλλαγή του νόμου γιά την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών στα Δημοτικά και η προσπάθεια που κάνει γιά την εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων ώστε ν'αποχτήσουν ξένους φοιτητές με δίδακτρα,δε θα φέρουν ισορροπία στη ζυγαριά της κρίσης της υπουργικής της καρέκλας.Άλλα δύο λάθη να κάνει ακόμα και μέχρι την Πρωτοχρονιά,δηλαδή σε 72 μέρες ακόμα,θα μας τελειώσει.Οι φοιτητές μας θα φροντίσουν γι'αυτό όπως πάντα.

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης-Χαλκίδας
18 Οκτ 2019 12:22

Τί θα κάνετε επιτέλους με τις ΣΤΕΦ Κοζάνης-Χαλκίδας που κατάργησε ο Γαβρόγλου;Θα συνεχίσετε και εδώ το έργο του επιβεβαιώνοντας όσους μιλάν για γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα;

 
@@Πού είναι οι «σίγουροι» σχολιαστες τώρα;
18 Οκτ 2019 10:27

Δηλαδή η οικογένειά σας στηρίχτηκε στους σχολιαστές του ESOS και σε φήμες ότι θα καταργηθούν νόμοι, με τους οποίους έγινε η φετινή εισαγωγή στα ΑΕΙ; Δε σας πέρασε από τον νου ότι αυτοί που θα εισάγονταν νομίμως σε πενταετή τμήματα δε θα μπορούσαν να μεταφερθούν εκ των υστέρων - χωρίς να προκληθεί δικαστική κόλαση - σε τετραετή τμήματα;

Κατά την επιλογή σας δεν είδατε τα στοιχεία του κάθε τμήματος (προσόντα καθηγητών, διεθνοποίηση, πρόγραμμα σπουδών, εγκαταστάσεις) αλλά μόνο το "κέλυφος"; Μήπως παρασυρθήκατε από τους ιδιώτες συμβούλους εκπαίδευσης ή θέλατε να παινεύεστε ότι το παιδί σας πέρασε σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ κι όχι σε κάποιο ΤΕΙ;

Προς τον "@Πού είναι ..." : Πετάτε μια αστήρικτη αοριστολογία, μπράβο. Το ίδιο γινόταν την άνοιξη, το καλοκαίρι και είδαμε την αξία τους.

 
Εγκλωβισμένη
18 Οκτ 2019 00:03

Συγχαρητήρια κ Κεραμεως για τον εγκλωβισμό και την εξαθλίωση των φοιτητών των πρώην ΤΕΙ!!! Εύγε.

 
PE19
17 Οκτ 2019 23:24

ΑΜΕΣΑ κρίση Διευθυντών εκπαίδευσης με το μόνο "νόμιμο" μέχρι τώρα νόμο τον 3848. Στη συνέχεια ψήφιση νέου νόμο και επιλογές διευθυντών το καλοκαίρι. Το μόνο που πρέπει να κρατήσουν από τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι 2 θητείες στην ίδια θέση με τη διαφορά ότι η θητεία του Δ/ντη να είναι 4 χρόνια του Δ/ντή εκπαίδευσης και του Συμβούλου 5 (Αλλά 5 χωρίς παράταση).

 
George
17 Οκτ 2019 20:18

Δυστυχώς δεν έχετε προχωρήσει στην κατάργηση του ν.4547 και στην ψήφιση νέου νόμου επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Το γεγονός ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης βρίσκονται σε παράταση θητείας πολλών μηνών εξοργίζει τον κόσμο. Επίσης δεν έχετε αλλάξει τα διορισμένα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ). Τι περιμένετε λοιπόν;

 
100 ημέρες ΣΣ και αντισυνταγματικά θρησκευτικά
17 Οκτ 2019 18:35

Είπατε ότι θα μελετήσετε την απόφαση του ΣτΕ και τις προηγούμενες δυο για τα αντισυνταγματικά των Θρησκευτικών.Θα συνεχίζετε να τις μελετάτε για τις επόμενες 100 ημέρες ή θα κάνετε κάτι σεβόμενη την απόφαση του ΣτΕ;
Για τους ΣΣ θα τηρήσετε τις δηλώσεις σας πριν τις εκλογές για το επόμενο εκατονταήμερο;

 
Οκτώβριος 2020
17 Οκτ 2019 18:34

Τον Οκτώβριο του 2020 θα φανούν οι πρώτες αξιολογήσεις του κυβερνητικού και νομοθετικού έργου. Μέχρι τώρα, όλες οι κινήσεις είναι διερευνητικές.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
17 Οκτ 2019 18:11

ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

 
100 μέρες της κ.Κεραμέως
17 Οκτ 2019 18:04

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης που για εσάς σαν νομικού και Υπουργού που έχουν νομικό πρόβλημα δεν συμπεριλήφθηκαν στις ενέργειες σας των 100 ημερών.Επειδή βρίσκονται στον 15ο μήνα παράτασης της θητείας τους θα τους συμπεριλάβετε στις επόμενες 100 μέρες;

 
@Που είναι οι «σίγουροι» σχολιαστες τώρα;
17 Οκτ 2019 15:37

Υπομονή κε γονέα του γιού σας ... Όλα θα γίνουν στην ώρα τους ... Έχουν γνώση οι φύλακες ...

 
@Που είναι οι «σίγουροι» σχολιαστες τώρα;
17 Οκτ 2019 15:36

Υπομονή κε γονέα του γιού σας ... Όλα θα γίνουν στην ώρα τους ... Έχουν γνώση οι φύλακες ...

 
100 μέρες
17 Οκτ 2019 15:22

Τί μανία με το 100;100 μέρες μοναξιάς,100 μέρες ευτυχίας,100 μέρες στο Παλέρμο,100 μέρες της Ανοιξης,100 μέρες του Ναπολέοντα κλπ.100 και το τηλ της Άμεσης Δράσης.Γιατί 100 καο όχι άλλος αριθμός; Και το γνωστό σύνθημα 100% στον μεγάλο αρχηγό

 
Τασία
17 Οκτ 2019 14:35

Ακόμη περιμένουμε την αποκατάσταση των Λατινικών, κυρία Υπουργέ, και την εν γένει αναβάθμιση των κλασικών μαθημάτων, όπως είχατε υποσχεθεί. Ποιον θα αναστατώσετε πάλι, αν τα επαναφέρετε στις Πανελλαδικές του 2021;

 
Ιάκωβος
17 Οκτ 2019 14:23

Στο σχολείο μου που βρίσκεται στο κεντρο της Αθήνας λείπει και μαθηματικός και φυσικός.

 
Μελλοντολογος
17 Οκτ 2019 13:12

Έχει χρόνο να ως το Πάσχα του 2022, όπου θα νομοθετήσει

 
Εξαγγελίες
17 Οκτ 2019 12:05

Εκατό χρόνια, εκατό ημέρες, δεν ήταν το ακαδημαϊκό άσυλο το πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης.

 
Που είναι οι «σίγουροι» σχολιαστες τώρα;
17 Οκτ 2019 10:03

Που είναι όλοι αυτοί που με τόσο σθένος και περίσσεια σιγουριά διατυμπάνιζαν περί μετατροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικης σε Εφαρμοσμενων Επιστημών;
Τα πενταετή προγράμματα μηχανικών τρέχουν εδώ και ένα μήνα και λέξη περί μετατροπής τους σε τετραετή-μη απόδοση integrated master κτλ..
Το δυστύχημα είναι ότι πολλοί μαθητές (μαζί και ο γιος μου) σας πίστεψαν και επέλεξαν ένα τμήμα στην επαρχία (πχ φυσικομαθηματικο) αντί ένα στο ΠαΔΑ και τους πήρατε στο λαιμό σας.. Εύγε..

 
γιαννης
17 Οκτ 2019 09:48

Απαγορεύω,καταργώ, διώχνω και αργοπορώ vs δημιουργώ, βελτιώνω 1:0
Άντε να δούμε η συνέχεια θα ειναι καλύτερη?

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
17 Οκτ 2019 09:09

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ !!

 
100 Υποσχέσεις
17 Οκτ 2019 08:21

οι 100 πρώτες μέρες είναι κυρίως υποσχέσεις...

 
δεδομένα
17 Οκτ 2019 07:32

1. η προηγούμενη πολιτική ηγεσία παρέδωσε μια απαράδεκτη κατάσταση χάους σε όλα τα επίπεδα
2. κάνατε πολλά φάουλ και αστοχίες ασύγγνωστες για τη σοβαρότητα της κατάστασης. και κάποια θετικά αλλά σε επίπεδο διάθεσης και συμβολισμών τελικά.
3. περιμένουμε κωδικοποίηση νομοθεσίας, διαφάνεια, λογική και δικαιοσύνη, απλοποίηση - εκλογίκευση διαδικασιών και μας λέτε για εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και νέο χάρτη (απαραίτητος με καταργήσεις και συμμάζεμα) από την ΑΔΙΠ , ο επικεφαλής της οποίας θεωρείται ο σύμβουλος για το μπάχαλο ή όχι.

δεν υπάρχει σωτηρία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ