Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Β. Διγαλάκης: Διακυβεύτηκε η ομαλή διαδικασία του θεσμού των μετεγγραφών, λόγω νόμων «Γαβρόγλου»

“Υπάρχουν κατηγορίες φοιτητών που δεν δύνανται φέτος να αιτηθούν μετεγγραφής εξαιτίας του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση”
Δημοσίευση: 17/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξέσπασε σήμερα, μία ημέρα μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων μετεγγραφών, ο  υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης κατά των νόμων «Γαβρόγλου» για τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια , καταγγέλλοντας ότι διακυβεύτηκε  η  ομαλή διαδικασία του θεσμού των μετεγγραφών.

Ειδικότερα ο υφυπουργός Παιδείας με σημερινή γραπτή δήλωση τονίζει:

Α. Η φετινή διαδικασία προετοιμασίας και λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

Β.  Η δυσκολία αυτή συνδέεται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας άλλαξαν τον ακαδημαϊκό χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, ακόμα και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Γ.  Η ανομοιομορφία των νομοθετικών διατάξεων των συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων – ΤΕΙ, καθώς και η έλλειψη μελέτης για τη διαδικασία υλοποίησής τους, προκάλεσαν πολύ μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό και τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων, όπως και στο αρμόδιο προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  διακυβεύοντας έτσι την ομαλή διαδικασία του θεσμού των μετεγγραφών.

Δ. Προτεραιότητά μας ήταν και είναι να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα της ηλεκτρονικής εφαρμογής των μετεγγραφών στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα με τα προηγούμενα έτη.

Ε. Στη σχετική εγκύκλιο ενημερώνουμε για τους όρους και τις προϋποθέσεις του πλαισίου των μετεγγραφών, και επισημαίνουμε εκείνες τις κατηγορίες φοιτητών οι οποίοι δεν δύνανται φέτος να αιτηθούν μετεγγραφής εξαιτίας του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Παιδείας  αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «ευχαριστεί ιδιαιτέρως και συγχαίρει το προσωπικό του Υπουργείου, το οποίο εργάστηκε με ταχείς ρυθμούς για την υλοποίηση των απαιτούμενων προσαρμογών. Επίσης, ευχαριστεί τη διοίκηση και τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUnet), τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα στις επαυξημένες ανάγκες διαλειτουργικότητας, τις οποίες εντοπίσαμε από κοινού με αγαστή συνεργασία».

Σχόλια (27)

 
γιαννης
17 Οκτ 2019 10:41

Πρώτα να δώσουμε τα εύσημα στον κ υφυπουργό για την πραγματικά ωραία εφαρμογή των μετεγγραφών.
Για το άλλο όμως την μη δυνατότητα των δευτεροετών των πρώην ΤΕΙ να μην μπορούν να πάρουν μετεγγραφή σε άλλα ιδρύματα που τρέχουν και αυτά πρόγραμμα ΤΕΙ ή και σε άλλα που δεν έχουν πρόγραμμα ΤΕΙ αφού πρότερα αποποιηθούν του δικαιώματος αυτού? ο Γαβρογλου φταίει? Αυτός το έβαλε στο νόμο συγχώνευσης γιατί αυτό μπορούσε να κάνει, γιατί παρά γκρίνιαζαν τα πανεπιστήμια μηχανικών και το ΤΕΕ. Εσείς που είστε υπέρ αυτών των παιδιών και καλά κάνετε να είστε, γιατί δεν φέρατε μια τροπολογία να το επιτρέψετε. Για τον σημαιοφόρο στο παιδάκια όμως μπορούσατε να νομοθετήσετε?
Ωραία θέλω να σας δω τώρα, τι θα κάνετε για την ισοτίμιση των αποφοίτων των μηχανικών ΤΕΙ στα νέα δεδομένα , αυτό που έχει αρχίσει το ΠΑΔΑ, θα το υποστηρίξετε. Εκείνος ο φάκελος του ΠΑΔΑ για τα integrated masters που στάλθηκε στην ΑΔΙΠ και τον αποσύρατε για λίγο περί τήρησης της νομιμότητας γιατί δεν ξαναπήγε? Αντε να σας χαρώ κύριε υφυπουργέ

 
Πολίτης
17 Οκτ 2019 10:51

Ντροπή σας κ. Διγαλάκη!! Ντροπή σας κ. Κεραμέως. Είναι η πρώτη φορά, που απαγορεύετε στα αδέρφια να κάνουν αίτηση για μεταγραφή!!!! Βάζετε το είσοδημα 12.500 ως όριο!!!! Απαγορευτε σε δύο δημόσιους υπάλληλους με 2 παιδιά να κάνουν αίτηση γιατί δεν πιανουν το οικονομικό όριο.!!!! Πως θα πληρώνουν τα έξοδα σε 3 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας???
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

 
Κάντε αλλαγές
17 Οκτ 2019 11:20

Κάντε αλλαγές κύριε Διγαλάκη. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την κατάσταση. Γιατί δεν τα μαζεύετε τώρα που είναι αρχή;

 
Κατερίνα
17 Οκτ 2019 12:19

Παρακαλώ την παρούσα κυβέρνηση να διορθώσει το πρωθύστερο που περιέχεται στο νόμο της ¨ανωτατοποίησης¨των ΤΕΙ σε ΔΙ.ΠΑ.Ε., όπου ενώ δημοσιεύεται την 7 Μαΐου 2019, αναφέρει ότι μετεγγραφές θα διενεργηθούν τελευταία φορά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019! Δηλαδή νόμος που βγαίνει στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, προβλέπει ως λήξη της προθεσμίας την αρχή της! Παρακαλώ θερμά να δοθεί άμεσα λύση για όσα παιδιά εγκλωβίστηκαν χωρίς επιλογή!

 
γιαννης προς πολιτη
17 Οκτ 2019 12:22

Δίκιο έχεις άνθρωπε μου . Με ένα εισόδημα 4x12500=50000 δηλαδή καθαρό στο χέρι 38000 δεν μπορείς να υποστηρίξεις 2 παιδιά εκτός + δάνεια ,++ . Κάθε παιδί θέλει 10000 τον χρόνο και με τα νέα ενοίκια τύπου airb&b άστα, ούτε εστία δικαιούστε ,ούτε σίτιση. Για το κράτος αυτό είστε πλούσιοι και προνομιούχοι.
Βέβαια το όριο αυτό δεν το έβαλε ο υφυπουργός προϋπήρχε αλλά δεν το άλλαξε.
Κάποια στιγμή το κράτος δεν θα πρέπει να μου καταλογίζει αυτό το μουσαντενιο μικτό εισόδημα αλλά το καθαρό, αυτό στο χέρι. Οι φόροι δεν ειναι εισόδημα δικό μου ειναι του κράτους ,μην το χρεώνετε σε έμενα.Σωστα? ναι σωστά.

 
Θεσμός μετεγγραφών
17 Οκτ 2019 12:55

Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που ιδρύθηκαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμα, και αυτό είναι ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων όχι μιας και μοναδικής.

Με τον "θεσμό" των μετεγγραφών συντηρήθηκαν τοπικιστικά αιτήματα: μόνο στην Κρήτη λειτουργούν από τη δεκαετία του '90 τρία ξεχωριστά ΑΕΙ, Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο και ΤΕΙ.

 
κατηγοριες?
17 Οκτ 2019 14:22

1 ειναι!!Οι φοιτητες των πρωην τει!!Οι οποιοι μαλιστα ενταχθηκαν αυτοδικαια στα πανεπιστημια!!Δεν ξεχναμε κ.Διγαλακη κ.Κεραμεως!!!

 
Αγανακτισμένος γονιός
17 Οκτ 2019 14:31

Οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα φέτος από τα πρώην ΤΕΙ έχουν και αδέρφια σε άλλη πόλη θα πρέπει τώρα να συντηρούμε 2 σπίτια λοιπόν σε αντίθεση με τον νόμο για τα αδέρφια .όλο αυτό ήταν σαφώς προσχεδιασμένο για να μει

 
Απόφοιτοι ΤΕΙ
17 Οκτ 2019 14:45

Κύριε Διγαλακη,
Τι θα κάνετε εσείς ως κυβέρνηση για να συμμαζέψετε την κατάσταση?
Με τους αποφοίτους τι θα κανετε?
Περιμένουμε!

 
Αρθούρος
17 Οκτ 2019 14:56

Προς Πολίτης:Η κα Κεραμέως,από την πρώτη στιγμή που πήρε το Υπουργείο Παιδείας κάνει τραγικά λάθη τα οποία και τα μετράμε συνεχώς και τα αναφέρουμε,όμως εδώ,εσείς κάνετε λάθος. Γι'αυτό πρέπει να βγείτε από το προσωπικό επίπεδο της καταγγελίας και να φτάσετε στο γενικό.Σίγουρα μαθαίνετε ότι εισακτέοι με 5000 μόρια διεκδικούν λόγω μετεγγραφών,θέσεις σε τμήματα κεντρικών ΑΕΙ με βάσεις 17000 μόρια. Σας αρέσει αυτό;Είναι δίκαιο μαθητές που δεν έπρεπε να παίρνουν ούτε απολυτήριο Λυκείου,να ξεπερνούν το νόμο περί γενικών εξετάσεων και να εισάγονται στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης;Τί θα πεί γιά σας νόμιμο;Και σε τελευταία ανάλυση,είναι ηθικό αυτό που εσείς εννοείτε νόμιμο με ακραία εφαρμογή του νόμου;
Πού πήγε η ηθική όλων μας εδώ μέσα;Σας αρέσει να ξεγελαστούν και οι φοιτητές που θα καταφέρουν να φοιτήσουν σ'αυτά τα τμήματα και οι γονείς τους,ότι μπορούν να τα τελειώσουν κάποτε,όταν ασπρίσουν τα γένια τους;

 
ΑΛΛΑΓΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
17 Οκτ 2019 15:13

Είναι αληθές ότι βρεθήκατε ενώπιον μιας συγκεκριμένης νομοθεσίας, με την οποία μάλιστα είχατε δηλώσει ότι δεν συμφωνείτε. Θα έπρεπε ωστόσο εφόσον διαπιστώνετε κάποια λάθη ή αστοχίες του νόμου, να τις διορθώσετε έστω μεταβατικά μέχρι να αποφασίσετε για το συνολικό πλαίσιο των μετεγγραφών. Η προηγούμενη Κυβέρνηση έθεσε τέτοια οικονομικά κριτήρια, που δεν συμβαδίζουν με την οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας, αλλά με την αντίληψη ότι η «μεσαία τάξη» ανήκει στους «έχοντες και κατέχοντες». Δηλαδή κάποια τετραμελής οικογένεια που έχει «αδελφό φοιτητή» στον τόπο κατοικία των γονέων, αλλά το εισόδημά της υπερβαίνει το όριο των 20.000€ (μικτά συμπεριλαμβανομένων φόρων) που θέτει η Υπουργική Απόφαση μπορεί να ανταποκριθεί, όταν επιβαρύνεται κάθε χρόνο με φόρους εισοδήματος, ακινήτων κλπ;; Και γιατί εδώ να λαμβάνεται υπόψη το κατά κεφαλήν εισόδημα επί του οποίου επιβάλλεται η εισφορά, ενώ σε άλλες κατηγορίες (ΦΕΚΒ 1241/2017) ορίζεται ως κρίσιμο το οικογενειακό εισόδημα, που καθορίζεται μάλιστα σε μεγαλύτερο ύψος ανεξαρτήτως αριθμού μελών οικογένειας;;; Η μόνη λύση συνεπώς θα ήταν να λαμβάνονται τα καθαρά εισοδήματα μετά από την αφαίρεση των πάσης φύσεως φόρων και του ΕΝΦΙΑ, γατί αυτά είναι τα πραγματικά εισοδήματα της κάθε οικογένειας. Από στέλεχος του «Ποταμιού», που σήμερα νομίζω είναι στέλεχος της Κυβέρνησης είχε προταθεί να επιτρέπονται οι μετεγγραφές εφόσον ταυτόχρονα ο δικαιούχος έχει επιτύχει τουλάχιστον το 80% των μορίων της βάσης εισαγωγής της σχολής υποδοχής. Θα μπορούσατε συνεπώς να προβλέψετε κάποια περαιτέρω οικονομικά κριτήρια και να τα συνδυάσετε έστω με κάποιο ποσοστό επί των μορίων ώστε αφενός μεν να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, αφετέρου δε να μην επιβαρύνετε τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με φοιτητές των 4.000 μορίων.

 
Εγκλωβισμένη
17 Οκτ 2019 16:36

Ντροπή σας κ Υφυπουργε. Εάν πραγματικά ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για τον Ελληνικό λαό, μπορεί ΤΩΡΑ να δώσει δικαιώμα στα αδέρφια φοιτητές να σπουδάσουν στην ίδια πόλη, ώστε οι γονείς με έναν μισθό να μην χρειάζεται να ξεπουληθούν για να συντηρήσουν 3 σπίτια. Εμείς θέλουμε να είναι στη ίδια πόλη και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου εάν θα είναι σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή ότι άλλο είναι. Πάρτε το χαμπάρι ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση οδηγούμαστε σε καταστροφή. Και για τον Θεό κ Υφυπουργε, αφού εσείς είστε οι καλοί κι οι προηγούμενοι μας έμπλεξαν, γιατί με την ανακοίνωση των αντίστοιχων σχολών δεν συμπεριλαβατε και την περίφημη παραγράφο της εγκυκλίου ότι τα πρώην ΤΕΙ δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής???
Άρα μην μας κοροϊδεύετε... Είστε 100% ένοχοι και συνένοχοι και δήμιοι της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.
Άξιος!!!!

 
fm
17 Οκτ 2019 17:37

Για τον υφυπουργό
*Βρείτε πρώτα ένα τρόπο να δηλώνουν όλοι τα εισοδήματά τους - πλην μισθωτών και μετά μοριοποιήστε τα .
*Πολυτεκνία και τριτεκνία ναι αν τα υπόλοιπα τέκνα είναι ανήλικα & προστατευόμενα - όχι εφ' όρου ζωής
*Ναι στις μεταγραφές αν τα μόρια εισαγωγής είναι τα ίδια ή περισσότερα του τελευταίου εισαχθέντα
Για τον Πολίτη
Το εισόδημα είναι κατά κεφαλή δηλ. 50.000 ευρώ για 4 μέλη
Πείτε μας σε ποια υπηρεσία εργάζεστε να ζητήσουμε μετάταξη
(εισόδημα 15500 με 29 χρόνια στην εκπαίδευση)

 
ΠΑΝΟΣ
17 Οκτ 2019 18:06

ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΤΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ.

 
ευη
17 Οκτ 2019 18:18

εγω που ειμαι ανεργη 14 μηνες γιατι να πιανεται ως εισοδημα της οικογενειας το 2018 που δουλευα? δεν ειναι αδικο?

 
Αθηνα
17 Οκτ 2019 18:28

@Προς Αρθρουρο
Αγαπητε Αρθρουρε,εχουμε χιλιοκαταλαβει το προβλημα σου με τους φοιτητες που φετος εισηχθηκαν με 4.000 μορια,αλλα εδω ο @Πολιτης αλλο λεει.Δεν επιτρεπονται φετος σε εμας τους δευτεροετεις των πρωην τει οι μετεγγραφες ,αυτο σου εξηγει..Οτι δεν ειναι σε θεση ο ανθρωπος να πληρωνει 3 ενοικια!Εμεις δεν μπηκαμε παντως με 4.000 μορια στις σχολες μας οποτε σταματα να το αναμοχλευεις συνεχως!Εγω εχω 5 μορια με πατερα με αναπηρια 80%!Γτ να μεινει απ εξω?

 
Μετεγγραφές
17 Οκτ 2019 18:35

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα, απλώς αντιμετωπίζουν τους προπτυχιακούς φοιτητές σαν βαρίδια που πρέπει να μετακινηθούν σε ένα υπερφορτωμένο πλοίο.

 
Αρθούρος
17 Οκτ 2019 19:05

Προς εγκλωβισμένη: Ό,τι κι αν λέω περί ηθικής...Στου κουφού την πόρτα,πάρ' την και φύγε.Ακόμα κι αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία,θα λέγατε ότι καλό καμωμένο αυτό το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε παιδιά που δεν έπρεπε να πάρουν ούτε απολυτήριο Λυκείου,να εισάγονται λόγω του άθλιου νόμου των μετεγγραφών όπως φαντασιακά τον έχετε στο μυαλό σας,σε πανεπιστήμια όπως το ΟΠΑ,το ΕΜΠ,το Πάντειο,το ΑΠΘ και λοιπά;Ποτέ στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων δεν έχει γίνει αυτό.
Εμείς,τα παλιά χρόνια,είχαμε ένα όπλο απέναντι στην αδικία.Απλώς χάναμε μία χρονιά,στην οποία πηγαίναμε στα φροντιστήρια,προετοιμαζόμασταν και στο τέλος περνούσαμε στη σχολή που θέλαμε.Γιατί να μην το κάνουν αυτό και τα παιδιά όλων των πολύτεκνων,των τρίτεκνων κι όλων των αναξιοπαθούντων;Γιατί είμαστε όλοι ασυγκράτητοι;Τόσο πολύ έχει χαλάσει η ηθική μας;Πού είναι εκείνη η αξιοπρέπεια που έλεγε κι ο τέως πρωθυπουργός;

 
εχετε τα γένια και τα χτένια
17 Οκτ 2019 19:37

Μετάνοιωσα που ψηφισα ΝΔ. Πιστευα οτι θα εχουν βάλει μυαλό και δεν θα επαναλάβουν οτι εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί η κ.Υπουργός κρύβετε πισω απο τον νόμο Γαβρόγλου. Θα μπορουσε απο τον Ιουνιο που περασε να τον εχει καταργήσει και ολα θα ηταν μια χαρά. (αφου διαφωνουσε αλωστε και δεν τον ψηφισε)
Τωρα κατεβαζει τροπολογίες για ανουσια θεματα κολέγια, σημαοφοροι κλπ. και οσα δεν θελει να κανει τα ρίχνει στον γαβρόγλου
Εσεις εχετε τα γένια και τα χτένια λεμε στο χωριο μου. Οφειλετε άμεσα να αποκαταστήσετε ολες τις αδικίες.
Καραργήστε τον νομο γαβρόγλου οσο ειναι ακομη νωρίς.
Οσο περνά ο καιρος θα βγαίνουν νεα προβλήματα και θα προσπαθείτε να τα μπαλωσετε.
Ομως ετσι αδικειτε κοσμο
Θα ειπραξετε συντομα την απαντηση του κοσμου στις κάλπες

 
Πρώην ΤΕΙ
17 Οκτ 2019 22:05

Έχουν ονόματα εκείνοι που δρομολόγησαν την ίδρυση τόσων σχολών ΤΕΙ και πανεπιστημίων ή μήπως το ελληνικό κράτος ξεκίνησε την ιστορία του από το 2015;

 
Εγκλωβισμένη
17 Οκτ 2019 23:56

Προς Αρθούρο... Αλλά λέει η θεια μου, αλλά ακούν τα αυτιά μου!!! Για ποια ηθική μιλάς ??? Τι δεν καταλαβαίνεις??? Ειπα δεν μας ενδιαφέρει εάν θα πάει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ... Μας ενδιαφέρει να μην χρειάζεται για τα επόμενα 5 χρόνια να συντηρούμε 3 σπίτια. Εάν εσύ μιλάς για ηθική την στιγμή που μας εγκλωβίζουν σε ένα τέτοιο τέλμα, σε συγχαίρω για την ηθική σου!!! Ξανά λέω με όσο παράπονο μπορεί να εκφράσει ένας άνθρωπος... Γιατί δεν μπορεί ο γιος μου που είναι 2ετης στους μηχανικούς πληροφορικής Καβάλας να μετεγγραφεί στο αντίστοιχο τμήμα στη Σίνδο (είναι πλέον και τα 2 τμήματα ΔΙΠΑΕ) που συνεχίζει το πρόγραμμα σπουδών των μηχ πληροφορικής, ώστε να είναι με τον αδελφό του που πέρασε στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης??? Δεν ζητάω ο γιος μου να πάει στο ΑΠΘ ή στο ΠΑΜΑΚ αλλά στη Σίνδο στο πρώην ΤΕΙ. Που είναι το παράλογο και το ανήθικο.
Παράλογο κι ανήθικο είναι αυτό που κάνει η κυβέρνηση και μας καταδικάζει σε εξαθλίωση.

 
Άλλα λέγατε
18 Οκτ 2019 00:43

Λέγατε θα καταργήσετε με ένα νόμο τα προηγούμενα. Διορθώστε το χάος, για αυτό σας ψήφισε ο κόσμος.

 
Ντροπη σας
18 Οκτ 2019 11:33

Τοσοι πολυτεκνοι,τριτεκνοι,φοιτητες με αναπηριες,παιδια γονεων με αναπηριες 67% και πανω,με πολυ χαμηλο εισοδημα,αδερφια φοιτητες,ενω λοιπον ολες αυτες οι κατηγοριες ενταχθηκαν στα πανεπιστημια,εσεις φροντισατε να πιαστειτε απο μερικες λεξεις,να βαλετε κσι δικες σας και να αλλαξετε την εννοια μιας προτασης που αλλαζει δραματικα την ζωη χιλιαδων φοιτητων και των οικογενειων τους για τα επομενα 5 χρονια...Θα τα πουμε στις καλπες...

 
Η κ.Κεραμεως
18 Οκτ 2019 11:35

Δεν μπορει να ασχοληθει με ενα τοσο μηδαμινο θεμα αυτη την περιοδο εχει πολυ σοβαροτερα προβλημα οπως π.χ.να φτιαξει ολοκληρο νομοσχεδιο για το ποιος πιτσιρικακος θα σηκωσει την σημαια στο δημοτικο......

 
Than
18 Οκτ 2019 15:02

1. "Δεν θα πειραξουμε την εγκυκλιο".
2."θα τηρησουμε αυστηρα τον νομο".
3." Δεν θα αιφνιδιασουμε κανεναν".
(Λογια κ.Νικης Κεραμεως ολο το καλοκαιρι οταν την ρωτουσαν για τις μετεγγραφες).
Τι εννοουσε στην πραγματικοτητα:
1. Θα βαλουμε α) και β) προυποθεσεις για τους φοιτητες των πρωην τει για να μην δουν μετεγγραφη στον αιωνα τον απαντα...
2.Αφου τον ερμηνευσουμε οπως μας συμφερει.....
3.Σοκ θα παθετε ολοι αλλα και τι θα μπορεσετε να κανετε....

 
Μετεγγραφές
23 Οκτ 2019 15:42

Ο αριθμός των φετινών μετεγγραφών αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ και δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τους 10.000 οι αιτούμενοι.

Αυτό το καθεστώς μετακινήσεων, σε τόσο υψηλό ποσοστό, ώστε στην ουσία τα περιφερειακά πανεπιστήμια να διατηρούν τμήματα-φαντάσματα πρέπει να αλλάξει: ανώτατο όριο μετακίνησης από τμήμα προέλευσης στο 5% ή 10%, και φυσικά συγχωνεύσεις ομοειδών τμημάτων.

Μόνο στην Κρήτη πόσα τμήματα Μηχανικών λειτουργούν, σε τρία διαφορετικά ΑΕΙ;

 
Αναξιοκρατία...
23 Οκτ 2019 21:40

Ουσιαστικά με την ερμηνεία έκτρωμα που απαγορεύεται στους φοιτητές των πρωην ΤΕΙ να μετεγγραφούν (που???? στα πρώην ΤΕΙ φυσικά!!! και όχι στα ΑΕΙ σας) τι κάνατε??? Ανοίξατε τον δρόμο παιδιά που έγγραψαν 6.000 μόρια να πάνε σε αυτά των 16.000!!! Συγχαρητήρια!!!
Αλλά κατά τα αλλά το πρόβλημα σας είναι τα πρώην ΤΕΙ και όλοι αυτοί (αδέλφια φοιτητών κτλ) που ζητάν το αυτονοητο!!!
Είστε απαράδεκτοι....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ