Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Μεταθέσεις – Αποσπάσεις εκπαιδευτικών- Πρόταση αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου

Δημοσίευση: 17/10/2019
Παληγιάννης
Alt Text: 
Παληγιάννης
Title Text: 
Παληγιάννης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Βασίλη Παληγιάννη

Με αφορμή την υποβολή χιλιάδων αιτήσεων μεταθέσεων εκπαιδευτικών εντός του Νοεμβρίου με βάση ένα αναχρονιστικό κι άδικο νομοθετικό πλαίσιο ως αιρετός κάνω έκκληση στην πολιτική ηγεσία να συγκροτήσει, σε συνεργασία με τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε., ομάδα εργασίας για την επανεξέταση και αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου μεταθέσεων και αποσπάσεων.

Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σ’ ένα απλό, δίκαιο, αντικειμενικό και αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας νομοθετικό πλαίσιο.

Με βάση την εμπειρία μου πιστεύω πως πρέπει να προχωρήσουμε:

•    Στη σύσταση οργανικών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
•    Στην αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων μετάθεσης (χρόνια υπηρεσίας, παιδιά, συνυπηρέτηση, κλπ) για μια πιο δίκαιη, ρεαλιστική και ισορροπημένη μοριοδότηση.
•    Στην άμεση τροποποίηση του άρθρου 13 του Π.Δ.50/96 για την επαναδιατύπωση και εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων των ασθενειών και την ένταξη ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με αυτές που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία.
•    Στην αντιμετώπιση του «λαβύρινθου» της ισχύουσας νομοθεσίας για ΣΜΕΑΕ, Διαπολιτισμικά, Πειραματικά και Μειονοτικά σχολεία με ξεκάθαρα κριτήρια.
•    Στην αλλαγή των κριτηρίων αμοιβαίων μεταθέσεων.
•    Στην αντιμετώπιση της πανσπερμίας νόμων, Π.Δ., υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων που αναφέρονται στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
•    Στην αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων απόσπασης.
•    Στην επανεξέταση των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων.
•    Στην πραγματοποίηση με μοριοδότηση των αποσπάσεων σε Διευθύνσεις, Φορείς, Πανεπιστήμια και στην Κ.Υ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταθέσεων και αποσπάσεων θα πρέπει να πραγματοποιείται εγκαίρως ώστε να δίνεται η δυνατότητα του προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού του κάθε εκπαιδευτικού αλλά και του καλύτερου προγραμματισμού λειτουργίας των σχολείων.

Ελπίζω η πολιτική ηγεσία να έχει τη βούληση να συμβάλλει στη δρομολόγηση των διαδικασιών, αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο των υπηρεσιακών μεταβολών.

Σχόλια (13)

 
Καρδιοχειρούργος Γιακούμπ
20 Οκτ 2019 10:44

@ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ
Το ότι χειρουργεί 20 χρόνια, είναι γνωστό υπηρεσιακό δεδομένο από το ΠΥΜ του "γιατρού". Το ότι δεν "έσφαξε" κανέναν στα 20 χρόνια, πώς το ξέρετε αγαπητέ μου? Αξιολογήθηκε ποτέ??? Για να πάρει όμως έναν μεταπτυχικό τίτλο, σίγουρα ναι.

 
ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ
20 Οκτ 2019 10:00

ΕΓΩ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙ.ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ Ή ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

 
maria kar
18 Οκτ 2019 17:42

'Exετε απόλυτα δίκιο..

 
Ηλίας
18 Οκτ 2019 15:18

Κανένας δεν ανέφερε την συνεξέταση των αιτήσεων μετάθεσης συζύγων σε Π/θμια-Δ/θμια. Φαίνεται είναι εύκολο να συντονιστούν τα Υπουργεία Παιδείας(Εκπ/κοί), Δικαιοσύνης (Δικαστικοί), Δημόσιας Τάξης (Αστυνομία-Πυροσβεστική-Λιμενικό) και Εθνικής Άμυνας (Στρατιωτικοί) μεταξύ τους για αποσπάσεις κατα προτεραιότητα ΑΛΛΑ η συνεξέταση αιτήσεων μετάθεσης μεταξύ "αδελφών" υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου φαντάζει αδύνατη!

 
Διάθεση
18 Οκτ 2019 10:45

Για άλλη μια φορά καμιά αναφορά για τους ευρισκόμενους στη Διάθεση των ΠΥΣΔΕ.
Με την ενοποίηση των περιοχών το 2013 βρέθηκαν να "διατίθενται" σε σχολεία πιο μακρινά και από τις προηγούμενες οργανικές τους.
Δεν υπήρξε καμιά δράση από τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ για το θέμα αυτό.
Αναρωτιέμαι: είναι λίγοι οι ψήφοι των ευρισκόμενων στη διάθεση και γίνεται αυτό;

 
Που τους βρίσκουμε
18 Οκτ 2019 06:40

Απολύτως τίποτε δεν λέει το άρθρο και καμία πρόταση δεν πέφτει στο τραπέζι. Η μόνη πρόταση του αρθρογράφου είναι να ... ξαναεξετάσουμε τους νόμους ! Είναι απίστευτο πως σε ένα ολόκληρο κατεβατό δεν προτείνεται ούτε μια αλλαγή. Γράφει π.χ. "Στην αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων μετάθεσης (χρόνια υπηρεσίας, παιδιά, συνυπηρέτηση, κλπ) για μια πιο δίκαιη, ρεαλιστική και ισορροπημένη μοριοδότηση." Ποια θεωρείται όμως δίκαιη μοριοδότηση ; Η απάντηση μάλλον κρύβεται στο κλπ. Κατά τον αρθρογράφο τα κυρίαρχα κριτήρια είναι τα χρόνια υπηρεσίας, τα παιδιά και η συνυπηρέτηση. Αν όμως τον ρωτήσεις ποιος θα ήθελε να τον εγχειρίσει, ένας γιατρός που υπηρετεί μαζί με τη γυναίκα του και έχει τρία παιδιά, ή ένας γιατρός με τρία πτυχία πάνω στην ειδικότητα του, θα απαντούσε σίγουρα ο δεύτερος. Αλλά φυσικά κατά τον ίδιο, ο γιατρός δεν είναι το ίδιο με τον εκπαιδευτικό. Ο γιατρός θεραπεύει, ενώ ο εκπαιδευτικός είναι απλά ένας γραφειοκράτης δημόσιος υπάλληλος. Ή μήπως δεν είναι έτσι ;

 
Φ. Κώστας
17 Οκτ 2019 23:11

1. Να καταργηθούν οι οργανικές με το 12+ και να υπολογίζονται κενά βάση ωρών και όχι βάση οργανικών.
2. Να φύγουν όλοι οι συνδικαλιστές από τις μεταβολές και να γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

 
Κοροιδο
17 Οκτ 2019 22:31

Τρέχω στις ερημίες τόσα χρόνια να μαζέψω μόρια κ στο τέλος θα μετρούν μόνο τα χρόνια υπηρεσίας! Ωραίες προτάσεις κάνετε!

 
maria kar
17 Οκτ 2019 21:33

Ενιαία μοριόδοτηση για όλες τις κατηγορίες αποσπάσεων. Κατάργηση των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων.

 
Εκπαιδευτικός
17 Οκτ 2019 14:10

Είναι γάτες,είναι γάτες οι συριζαίοι με τις μπλε γραβάτες.

 
Θανασης
17 Οκτ 2019 11:13

στην τήρηση του 4440/2016 από τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια
στην τήρηση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας από τα αρμόδια τμήματα Κινητικότητας

 
Ελένη
17 Οκτ 2019 10:58

Έγκαιρη γνωστοποίηση του αριθμού των θέσεων για αποσπάσεις σε κάθε φορέα και αποσπάσεις μόνο με μοριοδότηση!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ