Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Είναι τραγικό: Ρύθμιση για 400 φοιτητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κανένα Πανεπιστήμιο

Τυχαία η ανακάλυψη του προβλήματος
Δημοσίευση: 17/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για γεγονός που οφείλεται σε "αμαρτίες" του παρελθόντος.Τετρακόσιοι φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης βρίσκονται στον “αέρα” καθώς σήμερα δεν φαίνονται εγγεγραμμένοι σε κανένα Πανεπιστήμιο της χώρας.

Το γεγονός αποκαλύφθηκε όταν στο Πανεπιστήμιο Πατρών στάθμευσε ένα φορτηγό με 400 φακέλους.

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου “τα έχασε” όταν η αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος την ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα φορτηγό με 500 φακέλους που στάλθηκαν από το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η Πρύτανις , όπως η ίδια δήλωσε στο esos, μετά τις απαιτούμενη επικοινωνία που είχε πληροφορήθηκε ότι στο συγκεκριμένο τμήμα  που ήταν εγγεγραμμένοι 400 φοιτητές καταργήθηκε με το  Σχέδιο Αθηνά  και όφειλε ο Πρύτανης του πρώην ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος να  εντάξει τους φοιτητές  μέχρι το  Νοέμβριο του 2018 στο τμήμα Αλιείας το Μεσολόγγι , γεγονός που δεν έγινε .

Μέχρι που το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καταργήθηκε  και συγχωνεύθηκε με το Πανεπιστήμιο Πατρών , με αποτέλεσμα οι 400 φοιτητές σήμερα να είναι στον "αέρα".

Ωστόσο στο νέο νόμο κατάργησης και συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν υπήρξε πρόβλεψη για τους φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι φοιτητές αυτοί, περίπου 400 να μην είναι εγγεγραμμένοι σε κανένα Πανεπιστήμιο , ούτε στο Διεθνές με το οποίο συγχωνεύθηκε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ούτε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Έτσι μετά την “τυχαία” ανακάλυψη αυτού του σοβαρού προβλήματος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα φέρει , προς ψήφιση, στη Βουλή εσπευσμένα ρύθμιση με την οποία οι 400 φοιτητές θα εγγραφούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών

 

Σχόλια (15)

 
Και αυτό έργο Γαβρόγλου
17 Οκτ 2019 17:57

Όπως και οι αντισυνταγματικοί νόμοι του.Και από πάνω έχει το θράσος να κριτικάρει συνεχώς την κ.Κεραμέως σαν συνταξιούχος πλέον και πρώην.Ή ξέρει σε τι κοινό απευθύνεται ή μας θεωρεί επιεικέστατα αμνήμονες να μην πω κάτι βαρύτερο.

 
Εύλογη απορία
17 Οκτ 2019 18:05

Συγγνώμη αλλα σε ποιο ακριβώς τμήμα θα εγγραφούν στο Πάτρας; Υπάρχει κάτι συναφές;

 
Γ.Π.
17 Οκτ 2019 18:27

Καφενείον « Η Ωραία Ελλάς»!...
Μα κι αυτά τα παιδιά, να μη μιλούνε τόσο καιρό!...
Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να καθιερωθεί επιτέλους η «Αναφορά Σχολής»!
Παρόντες, απόντες, κωλυόμενοι!

 
ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
17 Οκτ 2019 18:30

Πόσοι από αυτούς τους φακέλους αντιστοιχούν σε φοιτητές με φυσική παρουσία και πόσοι είναι απλώς εγγεγραμμένοι στους καταλόγους αλλά δεν απέχουν από τις σπουδές τους;

Τι νόημα έχει η μεταφορά φοιτητών από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο Πανεπιστήμιο Πατρών; Η Γεωπονική Σχολή στο ΑΠΘ δεν μπορεί να απορροφήσει ένα τμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών αλλά μπορεί να συντηρούνται δύο Σχολές ΤΕΦΑΑ στο ίδιο ΑΕΙ;

 
κανείς δεν ειναι ριγμένος
17 Οκτ 2019 18:32

μα κανένας

 
Αρθούρος
17 Οκτ 2019 19:17

Σε μία γρήγορη έρευνα που έκανα στους σχετικούς ιστότοπους,το Πανεπιστήμιο Πατρών διαθέτει Τμήμα Ζωικής Παραγωγής,Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών με έδρα το Μεσολόγγι.Αντίστοιχα,στο Διεθνές Πανεπιστήμιο,το μόνο συγγενές τμήμα με το συγκεκριμένο που αναφέρεται εδώ,είναι το Τμήμα Γεωπονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Ας συνεργαστούν οι πρόεδροι αυτών των Τμημάτων κι ας κάνουν ό,τι μπορούν γιά τα θύματα της ελληνικής γραφειοκρατίας.Αυτά αξίζουν περισσότερο την προσοχή μας.Κι εμείς μπορεί να βρεθούμε στη θέση τους.

 
ΤΕΙ Μεσολογγίου
17 Οκτ 2019 19:32

Από τη Θεσσαλονίκη μερικές δεκάδες φοιτητές θα βρεθούν διοικητικά στο Μεσολόγγι. Αυτή η λογιστική πολιτική διαχείρισης πρέπει να σταματήσει.

 
Λέμε ότι μας κατέβει..
17 Οκτ 2019 21:21

Ο Γαβρόγλου γιατί φταίει; αμάν πια η μανία κάποιων..

 
University courier
17 Οκτ 2019 22:39

"Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου “τα έχασε” όταν η αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος την ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα φορτηγό με 500 φακέλους..." Ε εντάξει... Σιγά το πρόβλημα.... Αφού δεν ζητήθηκε από τον ευγενή φορτηγατζή, να τα πάει μέχρι το Παν. Κρήτης, πάλι καλά. Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά....

 
ΝικΔΓκ
17 Οκτ 2019 23:17

Μήπως είμαστε (γενικώς) για γέλια και για κλάμματα;

 
γλουπ!!
18 Οκτ 2019 08:54

Η κατάργηση και η ένταξη σε άλλο Τμήα όφειλε να γίνει πέρυσι τέτοιο καιρό.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές που ήταν; Προφανώς το ήξεραν και οι ενεργοί φρόντισαν να πάρουν πτυχίο, υποθέτω.

 
stelios
18 Οκτ 2019 08:56

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ή ΤΣΥΡΙΖΑ!

 
Το τραγικό...
18 Οκτ 2019 13:02

Κάνετε λάθος, το τραγικό είναι ότι οι 400 "φοιτητές" δεν το είχαν αντιληφθεί...

 
Εικονικοί φοιτητές
18 Οκτ 2019 15:49

Οι θέσεις εισακτέων και οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των γραμματειών συνήθως δεν απεικονίζουν το πραγματικό δυναμικό ενός τμήματος: το πόσοι φοιτητές πραγματικά ασχολούνται με τις σπουδές τους απεικονίζεται καλύτερα στον αριθμό ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.

Σε πολλά τμήματα εισάγονται π.χ. 200 πρωτοετείς, αλλά τελικά αποφοιτούν λιγότεροι από 50 - οι υπόλοιποι είναι παίρνουν μετεγγραφή είτε ξαναδίνουν πανελλαδικές είτε εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.

 
Ακόμα ποιο τραγικό από αυτό το τραγικό
21 Οκτ 2019 10:49

Και αυτό έργο Γαβρόγλου .Το κλείσιμο των ΣΤΕΦ Κοζάνης και Χαλκίδας.Των μόνων ΣΤΕΦ που καταργούνται χωρίς να ενταχθούν στα Πανεπιστήμια.Με φοιτητές που φοιτάν σε καταργημένες σχολές,και δεν τολμάν να διακόψουν στο 3ο ή 4ο έτος ελπίζοντας πως η άφωνη μέχρι τώρα Κεραμέως για λόγους ίσης αντιμετώπισης όλων των σχολών θα αποκαταστήσει την αδικία.Και δικαιοσύνης.Φρούδες ελπίδες.Το πνεύμα του ολετήρα των δυο ΣΤΕΦ Γαβρόγλου παραμένει στο Υπουργείο.Στην περίπτωση αυτή ξέχασαν τους φακέλους.Εδώ διέγραψαν δυο τμήματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean