Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας: Αλλάζει το σύστημα αποσπάσεων και μεταθέσεων

Δημοσίευση: 19/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στις προθέσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται η άμεση σύσταση επιτροπής για την αναθεώρηση του πλαισίου υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών προκειμένου να υιοθετηθεί ένα πιο απλό, δίκαιο και σύγχρονο σύστημα.

Αυτό τονίζει η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη σε γραπτή απάντηση που διαβιβάστηκε στη βουλή, ύστερα από  ερώτηση του Βουλευτή Κ. Βελόπουλου, σχετικά με τις καθυστερήσεις  αποσπάσεων εκπαιδευτικών   στο νομό Λάρισας».
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ

Σχόλια (13)

 
Εκπαιδευτικός
22 Οκτ 2019 15:48

Πρώτα να γίνουν συγχωνεύσεις όλων των σχολείων που συστεγάζονται, οι καταργήσεις των σχολικών μονάδων και μετά να γίνονται οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις. Οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνονται με διαφάνεια και με βάση τα αντικειμενικά μόρια.

 
Δήμητρα
21 Οκτ 2019 23:09

Αμήν! Σε όλες τις αποσπάσεις χρειαζόμαστε δίκαιο και λογικό σύστημα. Άντε μπράβο να απαλλαγούμε πια από αγκυλώσεις και στρεβλώσεις δεκαετιών!

 
Μοριοδότηση
21 Οκτ 2019 17:10

Να συνενωθούν πρώτα τα σχολεία και ας καταλάβουν όλοι ότι το κύριο θέμα είναι τα παιδιά. Θέλουν να είναι εκπαιδευτικοί ή απλώς θέλουν έναν μισθό; Για το δεύτερο, υπάρχουν κι άλλα επαγγέλματα, πιο προσοδοφόρα.

 
φιλόλογος
21 Οκτ 2019 15:45

Νομίζω ότι ορισμένοι συνάδελφοι έχουν ξεφύγει όταν μιλούν για επετηρίδα και αρχαιότητα. Και τα μόρια δυσμενών συνθηκών τα ξεχνάμε; Μήπως να προσμετράται και ο τρόπος διορισμού (π,χ το μέγιστο των μορίων ο γραπτός διαγωνισμός) και τα ακαδημαϊκά προσόντα (διδακτορικό - μεταπτυχιακό, ΄ξένες γλώσσες, Η.Υ);

 
Sonia
21 Οκτ 2019 11:54

Να υπάρχει επετηρίδα για τις μεταθέσεις, με κριτήριο την αρχαιότητα.

 
Θεόδωρος Γκανάτσος
21 Οκτ 2019 10:30

- Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη οργανικών κενών. Εάν υπήρχαν αρκετά οργανικά κενά, όπως παλιότερα, κανέναν δεν θα ενοχλούσαν τα κριτήρια μετάθεσης, διότι θα ήταν θέμα χρόνου να πάρει κάποιος μετάθεση.
- Πέρα από αυτό όμως, θεωρώ δίκαιο να λαμβανόταν υπόψη η απόσταση από τον τόπο συμφερόντων, για τη μοριοδότηση. Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, στο Ηράκλειο Κρήτης, μοριοδοτείται με 1 μόριο και ο Κρητικός και ο Θεσσαλονικιός. Αντίστοιχα, στη Ζάκυνθο, μοριοδοτείται με 3 μόρια και ο Ζακυνθινός, και ο Πυργιώτης (που βλέπει με γυμνό μάτι το χωριό του απέναντι στην Ηλεία) και ο Θεσσαλονικιός, που θέλει 9 ώρες για να φτάσει. Αυτό θα ήταν μια πριμοδότηση για κάποιους που έχουμε 10 και παραπάνω χρόνια μακριά από τις πόλεις μας και παίρνουμε 1 μόριο δυσμενών συνθηκών, επειδή τυχαίνει να δουλεύουμε στην έδρα του νομού όπου ανήκουμε οργανικά.
- Επίσης, σε συστεγαζόμενα ή και γειτονικά σχολεία, να αθροίζονται οι ώρες για τη σύσταση οργανικού κενού, και να μην απαιτείται το 12ωρο σε 1 και μόνο σχολείο.
- Όσον αφορά τα μουσικά σχολεία, συμφωνώ ότι δεν υπάρχει λόγος για τα κενά των γενικών ειδικοτήτων να μην δίνονται μαζί με τα κενά των υπόλοιπων σχολείων του ΠΥΣΔΕ.
- Για τις αποσπάσεις από περιοχή σε περιοχή, καλύτερα να καταργηθούν οι κατά προτεραιότητα αποσπάσεις (εκτός ίσως από θέματα υγείας) και απλά να μοριοδοτηθούν με έξτρα μόρια η συνυπηρέτηση και όλα τα υπόλοιπα. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να υπάρχει κατά προτεραιότητα απόσπαση εκπαιδευτικού συζύγου στρατιωτικού και όχι συνυπηρέτηση δύο συζύγων εκπαιδευτικών μεταξύ τους, είτε στην περιοχή του ενός, είτε του άλλου, είναι παράλογο!
- Τέλος, για τις αποσπάσεις σε Φορείς (Δ/νσεις Εκπ/σης, Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης, ΙΕΚ κ.λπ.) είναι καιρός να γίνεται κανονικά μοριοδότηση όπως γίνεται και για τις αποσπάσεις στα σχολεία, στα ΣΔΕ κλπ, με το βάρος στη διοικητική εμπειρία, στις σπουδές στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, σε αντίστοιχες επιμορφώσεις.

 
Maria
21 Οκτ 2019 09:48

Δεν μπορεί να προηγούνται οι διορισμένοι το 2008 από τους διορισμένους το 2000 και το 2002, σε καμία περίπτωση μετάθεσης και απόσπασης.

 
paradisi K
20 Οκτ 2019 21:15

Να καταργηθούν οι κατά προτεραιότητα αποσπάσεις. Μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας, όχι αυτό το κακό...πόσες εξαιρέσεις χωρά ένας νόμος?
Διαφανή κριτήρια για αποσπάσεις και μετατάξεις σε φορείς...

 
Αποσπάσεις και μεταθέσεις
20 Οκτ 2019 20:43

Συνενώσεις και συγχωνεύσεις, και μετά να καλυφθούν τα πραγματικά οργανικά κενά.

Πόσοι με άσχετα πτυχία έχουν αποσπάσεις σε υπηρεσίες Μηχανογράφησης;

 
Εκπαιδευτικός
20 Οκτ 2019 18:53

Το καλό που σας θέλω να μην κάνετε δουλειές του ποδαριού σε αυτόν τον τομέα και να μην παίξετε απερίσκεπτα με τις ζωές χιλιάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπων!!!

 
Nikos
20 Οκτ 2019 04:54

Το πιο απλό σύστημα είναι με βάση τα έτη υπηρεσίας και μόνο.

 
ευκαιρία
20 Οκτ 2019 00:06

για απλό και δίκαιο ΤΩΡΑ:
- αμοιβαίες μεταθέσεις ΚΑΙ αποσπάσεις σε πλατφόρμα του υπουργείου διαφανή σε κενά με ώρες
-συγκεκριμένος αριθμός θέσεων αποσπασεων σε φορείς
- όχι μόνο τα κοινωνικά στις αποσπάσεις αλλά και τα χρόνια και οι δυσμενείς συνθήκες !
- απόσπαση για σχολικό έτος, όχι μπερδέματα
- τέρμα οι αποκλεισμοί για αιτήσεις (βλ. στελέχη και προσκλήσεις γενικής γραμματείας διά βίου)
-μεγαλύτερη σοβαρότητα στα κριτήρια ειδικών αποσπάσεων
-να κοπούν οι ρήτρες (βλ. ΠΑΛΙ στηδιά βίου): είναι αστήρικτες και δεν έχουν νόημα , αν όλα γίνουν με σειρά. κινητικότητα και ευελιξία για την αμφίδρομη εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών και σχολείων
- τα κενά πρώτα στους μονίμους, όχι το φετινό (και παλιότερο) σκάνδαλο
-όλα νωρίς, με 2-3 φάσεις
- ΒΑΣΙΚΟ : συγχώνευση λυκείων (και μερικών γυμνασίων , ΟΧΙ δημοτικών) και αναδιαμόρφωση προγραμμάτων σπουδών, ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ! τα 6-7ωρα στη δευτεροβάθμια είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ , ΒΑΡΕΤΑ, ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΑ. τι νόημα έχει πολιτική αγωγή στη γ γυμνασίου, πολιτική παιδεία στην α λυκείου και σύγχρονος πολίτης στη β;;;;;;;; τα ίδια και τα ίδια ! ένα μάθημα στη β' γυμνασίου και ένα ένα στη β λυκείου με βασικά θέματα που αγνοούν σήμερα οι μαθητές-πολίτες 18χρονοι (ΙΚΑ < ΔΟΥ<ΕΦΚΑ κλπ κλπ). Είμαστε απαράδεκτοι.

 
Στράτος
19 Οκτ 2019 22:59

Κάθε αλλαγή στο σύστημα μεταθέσεων θα πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή και ύστερα από μελέτη και διάλογο με τους εκπαιδευτικούς.

Άμεσα χρήζει κατάργησης το σύστημα αποσπάσεων σε φορείς χωρίς μοριοδότηση! Πρέπει να αντικατασταθεί από σύστημα απόσπασης με μοριοδότηση και κριτήρια σαφή και ξεκάθαρα για όλους. Θα τολμήσει η κυβέρνηση αυτή την αλλαγή;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ