Νέες κινητοποιήσεις από τους φοιτητές

22/10/2019

Άκουσε το άρθρο

Λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης ΝΔ την ημέρα Πέμπτη 24/10 οι 14 φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ(ΝΦΕΕΜΠ), Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων(ΣΕΤ) , Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού(ΣΕΤΠ), Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών(ΣΔΟΚΕ) του ΠΑΔΑ και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

προγραμματίζουν τη δράση τους ως εξής:

Πέμπτη 24/10 ημέρα ψήφισης ισοτιμίας ιδιωτικών κολλεγίων με πανεπιστήμια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
 
•         Διοργάνωση συλλαλητηρίου φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 24/10, 12:00, Προπύλαια.
•         Συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στο συλλαλητήριο σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων 18:00 Προπύλαια.  
•         Μετά το συλλαλητήριο σύσκεψη συντονισμού φοιτητικών συλλόγων στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων για την οργάνωση των κινητοποιήσεων, ανταλλαγή πείρας και συνέχειας της αγωνιστικής δράσης.

Παρασκευή 25/10, 11:00 κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε άμεση μετεγγραφή και στήριξη όλων των φοιτητών που έχουν κάνει αίτηση, έκτακτο κρατικό κονδύλι για να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση στις σχολές μας, άμεσα μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας, ούτε σκέψη για το νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και πολλαπλασιάζει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Πέμπτη 31/10 διοργάνωση πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στη ίδια κατεύθυνση, με κοινό σχέδιο  κινητοποιούνται ΦΣ από όλη την Ελλάδα

ΜΜΕ, Ψυχολογικού, Φυσικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, MET του ΠΑΜΑΚ, Συνέλευσης Φοιτητών Τμήματος Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου και ΣΟΦΕΘ.
Μαθηματικού ,Φαρμακευτικής ,Παιδαγωγικού, Φιλοσοφίας, Οικονομικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων,Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ Πάτρας και ΣΟΦΕΠ.
Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ιστορικό- Αρχαιολογικό Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Γεωπονίας, ΠΤΕΑ, Βιοχημείας, ΣΤΕΦ- Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εστιακών Λάρισας.
Φυσικού, Βιολογικού, Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, Ψυχολογίας, Φιλοσοφικής, Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και Μουσικής Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
Νηπιαγωγών, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και συνέλευσης 1 ου έτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης.
Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

Νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης
|

Αντί να ασχολούμαστε με το ν+2, τα συμβούλια διοίκησης ή το άσυλο ας προχωρήσουμε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Τα υπόλοιπα θα φτιαχτούν εσωτερικά αρκεί να επικρατήσει λογική: ποιος φοιτητής δε θέλει να προχωρήσει στη ζωή του και να παραμείνει μια δεκαετία σε μια σχολή;

Ας ενημερώσει κάποιος το esos
|

ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχει "Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος" - ευτυχώς

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ