Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τι απάντησε η υπ. Παιδείας στην επισήμανση “Με απογοητεύσατε αφού δεν αλλάξατε το νόμο “Γραβρόγλου” για την πρόσβαση των υποψηφίων στα ΑΕΙ”

“Εάν δεν φροντίζαμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών τα σχολεία δεν θα άνοιγαν”
Δημοσίευση: 22/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την καθολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  και ταυτόχρονα την αξιολόγησή τους, προανήγγειλε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, κατά την εκδήλωση-συζήτηση για τις   σύγχρονες απαιτήσεις της Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που  διοργάνωσε η  Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία.

“Με απογοητεύσατε αφού δεν αλλάξατε το νόμο “Γραβρόγλου” για την πρόσβαση των υποψηφίων στα ΑΕΙ” είπε ένας από τους παρευρισκόμενους απευθυνόμενος στην  υπουργό Παιδείας.

Η Ν. Κεραμέως απάντησε:

“Θα ήταν πολιτικά ανεύθυνο να αλλάξουμε το σύστημα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δηλαδή τον Ιούλιο ή Αύγουστο, και ενώ οι μαθητές  της Γ Λυκείου είχαν ήδη επί της ουσίας ξεκινήσει να προετοιμάζονται, βάσει του συστήματος αυτού. Παρότι διαφωνούμε με το σύστημα, θέσαμε ως πρώτο το συμφέρον των παιδιών  της Γ Λυκείου που δεν χρωστάνε κάτι επειδή αλλάζουν οι Κυβερνήσεις".

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι "επιφέραμε βελτιώσεις στο ισχύον σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ για να διορθώσουμε σημαντικές στρεβλώσεις , όπως για παράδειγμα εξορθολογισμός ύλης, άρση κατηγοριοποίησης μεταξύ τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης και κατόπιν εξετάσεων".

Η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα ενισχυθούν , γιατί όπως είπε αποτελούν “νησίδες αριστείας”.

Σχετικά  με την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας είπε ότι με τις ρυθμίσεις που είχε κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν φροντίζαμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών τα σχολεία δεν θα άνοιγαν.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

Γιάννης Αντωνίου, Διδάκτωρ ΕΜΠ/ΕΚΠΑ – πρώην Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής  Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων

Δρ.Σωτήρης Γκλαβάς, πρώην Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τέως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Ευθύμιος Δημόπουλος, Δάσκαλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ελένη Μπούντα, Διδάκτωρ Ιστορίας, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Χρύσα Σοφιανοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, τέως Εθνική Συντονίστρια PISA.

Σχόλια (16)

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
23 Οκτ 2019 10:01

Σιγά μην το αλλάξει. Βολεύει αφάνταστα. Στην υγεία των κορόιδων που πίστεψαν ότι θα βελτιώσει το σύστημα.

 
Και εμάς μας απογοητεύετε κυρία Υπουργέ
23 Οκτ 2019 10:48

Πριν τις εκλογές τα πολιτικά σας στελέχη και η ΔΑΠ σε Κοζάνη και Χαλκίδα ορκίζονταν και έσκιζαν τα ρούχα τους ότι μετά τις εκλογές θα εντάσονταν και οι ΣΤΕΦ Κοζάνης και Χαλκίδας στα ΑΕΙ.Έλεγαν ότι θα καταργούσαν το ανοσιούργημα του καταστροφέα αυτών των ΣΤΕΦ ,Γαβρόγλου.Προς το παρόν ξεχάσατε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις.Σας υπενθυμίζουμε ότι του χρόνου πιθανότατα θα έχουμε εκλογές γιατί το μεταναστευτικό και η ανεξέλεγτη εγκληματικότητα σας φθείρουν ραγδαία και θα σας ρίξουν.Υλοποιήστε λοιπόν την προεκλογική σας υπόσχεση πριν τις εκλογές.

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης-Χαλκίδας
23 Οκτ 2019 11:27

Εάν είναι δυνατόν να μην ρυθμίσετε αυτο την καταφωρη αδικία για τις μοναδικές ΣΤΕΦ του ΤΕΙ ΔΜ και του ΤΕΙ Χαλκίδας που δεν εντάσσονται στα αντιπστοιχα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!

 
Εφαρμόστε τώρα την προεκλογική σας δέσμευση.
23 Οκτ 2019 11:45

Εντάξτε τις ΣΤΕΦ Κοζάνης, Χαλκίδας στα ΑΕΙ.Τιμήστε τον λόγο σας και τις προεκλογικές συμπαραστάσεις σας και ομιλίες σας.Εφαρμόστε αυτό που τάξατε.

 
Παναγιώτης Β
23 Οκτ 2019 12:30

Προβατόσχημος λύκος η Κεραμέως!
Τί κάνει για τις "νησίδες αριστείας;"
Τίς αφήνει να μαραζώνουν χωρίς επάρκεια καθηγητών, χωρίς επαναφορά της αξιολόγησης, χωρίς θεσμική αυτοδυναμία και χωρίς οποιοδήποτε φως στον ορίζοντα.
Κατά τον δαίμονα εαυτής!

 
Κώστας
23 Οκτ 2019 12:44

Και μένα με απογοήτευσε αφάνταστα η κυρία υπουργός. Κατά τα άλλα δηλώνανε και έτοιμοι να κυβερνήσουν. Το έκτρωμα Γαβρόγλου έπρεπε να αλλαχθεί από την επομένη των εκλογών. Δυστυχώς οι παρενέργεις του φαίνονται παντού. Στις αντιστοιχίες των τμημάτων και στις μετεγγραφές των φοιτητών έχει να πέσει πολύ γέλιο. Υπάρχουν φοιτητές που μπήκαν με 5000 μόρια και θα πάρουν μετεγγραφή σε τμήμα με βάση εισαγωγής 15000. μόρια. Και πόσα άλλα ευτράπελα προκύπτουν συνεχώς. Και του χρόνου με την συνεξέταση Γλώσσας Λογοτεχνίας θα κλάψουν μανούλες.

 
Κάποιες παρατηρήσεις
23 Οκτ 2019 14:20

Βλέπω στα σχόλια του άρθρου κάποιους (πιθανώς φοιτητές της ΣΤΕΦ Κοζάνης και Χαλκίδας να αναφέρονται σε ένταξη των σχολών τους στα ΑΕΙ. Παιδιά τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ από το 2001 μαζί με τα πανεπιστήμια. Πτυχίο θα πάρετε κανονικά αλλά αυτού του ΤΕΙ. Όταν θα γίνει η ισοτιμία των πτυχίων σας με τα πανεπιστημιακά μέσω επιπλέον εξετάσεων δεν θα έχετε πρόβλημα

 
Με ένα νόμο
23 Οκτ 2019 16:47

Λέγατε θα τον καταργήσετε με ένα νόμο. Τελικά τι συμβαίνει;

 
nikolaos
23 Οκτ 2019 17:20

Θα ήθελα επίσημα να μάθω ποιο είναι το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ με 05 έτη φοίτηση και δικές της εγκαταστάσεις και εργαστήρια. Γιατί δεν υπάρχει έως τώρα αναβάθμιση της μοναδικής αυτής Σχολής που βγάζει Παιδαγωγούς Μηχανικούς ;
Θα απαντήσει κάποιος ; Αν αξιολογηθεί και αναβαθμιστεί σε Εθνικό & Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Μηχανικών θα αποτελέσει ορόσημο για τη στήριξη και αναβάθμιση των ΕΠΑΛ και της ΤΕΕ γενικότερα σύμφωνα και με την ιστορία και προσφορά της αρχικής ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ.

 
Φοιτητης ΣΤΕΦ Κοζανης
23 Οκτ 2019 21:42

@Καποιες παρατηρησεις 14:20.Και γιατι ολες τις αλλες ΣΤΕΦ τις ενταξαν στα ΑΕΙ και μονο της Κοζανης και της Χαλκιδας καταργησαν;Ποτε σε αυτο το ερωτημα δεν απαντησε ουτε ο Γαβρογλου ουτε κανεις.Δηλαδη εμεις θα παρουμε πτυχιο απο καταργημενη σχολη ενω οι αλλες ΣΤΕΦ της χωρας θα παρουν πτυχιο απο τα ενταγμενα ΑΕΙ.Κατι δεν παει καλα και για αυτο αντιδραμε .Γιατι μονο αυτες οι δυο ΣΤΕΦ καταργηθηκαν.Με ποια κριτηρια και ποιο σκεπτικο; Κανεις ποτε δεν μας απαντησε.Για αυτο αντιδραμε και ανησυχουμε.Μας καταργησαν στην διαρκεια των.σπουδων μας.Γραφετε οτι θα γινει ισοτιμια μεσω εξετασεων.Στις αλλες ΣΤΕΦ που ενταχθηκαν στα ΑΕΙ δεν προβλεπεται αυτο.Αρα εγινε μια πρωτοφανης διακριση σε βαρος μας

 
ΒΟΥΤΣ.ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
24 Οκτ 2019 04:03

τι περιμένατε από μία υπουργό που δεν είναι σχετική με εκπαιδευτικά θέματα να κάνει το αυτονόητο δηλαδή να καταργήσει το ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ?

αμ δε , φαίνεται ότι όλοι τους τα ίδια είναι,άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν μόλις εκλεγούν, το γνωστό παραμύθι που εφάρμοσε πρώτος ο Α. Π.με τα ΘΑ........ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ,ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ την Ε.Ο.Κ. τότε Ε.Ε τώρα κ.λ.π.

 
ΒΟΥΤΣ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
24 Οκτ 2019 04:11

το σύστημα ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ δουλεύει για τα φροντιστήρια με τόσο μεγάλη ύλη μπορούν οι επιτροπές θεμάτων να βάλουν στα 18χρονα ότι θέλουν.........η κ. υπουργός δεν τόλμησε ούτε περικοπή της ύλης γαβρόγλου......αυτά που λέει για εξορθολογισμό της ύλης εμείς οι μάχιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί τα αντιμετωπίζουμε με γέλια...........

είδαμε ότι π.χ. στη ΒΙΟΛΟΓΙΑ που εγώ διδάσκω δεν έβγαλε απολύτως τίποτα.
Παραμύθια της χαλιμάς..............θα αλλάξουν το σύστημα μετά από 2 χρόνια και θα υπερηφανεύονται ότι έκαναν <<επανάσταση>>.....

 
Κάποιες παρατηρήσεις
24 Οκτ 2019 15:23

Προς: Φοιτητης ΣΤΕΦ Κοζανης
Αν κοιτάξεις το ΦΕΚ με τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, θα διαπιστώσεις οτι: α)υπάρχουν σχολές ΣΤΕΦ που έγιναν σχολές Μηχανικών (ΠΑΔΑ, ΔΙΠΑΕ, ΕΛΜΕΠΑ, Παν. Πελοποννήσου) πενταετούς φοίτησης χωρίς αντιστοίχηση με τις πολυτεχνικές σχολές καθώς και άλλες σχολές ΣΤΕΦ των οποίων τα τμήματα έμειναν σε συναφές αντικείμενο (π.χ τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου έγινε Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων) ή τμήματα που καταργήθηκαν και στην θέση του δημιουργήθηκαν τμήματα διαφορετικού προ εκείνα αντικειμένου(π.χ τα τμήματα ηλεκτρολογίας και μηχανολογίας του ΤΕΙ Καβάλας έγιναν Φυσικό και Χημικό αντίστοιχα). Υπάρχουν και τμήματα που καταργήθηκαν χωρίς να έχουν συνέχεια όπως αυτά της ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης και Χαλκίδας αλλά και το τμήμα Αισθητικής του ΑΤΕΙΘ, το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και άλλα πολλά τμήματα.
β)Υπάρχει η δυνατότητα σε "όσους το επιλέξουν" και "εφόσον τηρούν τα κριτήρια" να δώσουν επιπλέον μαθήματα για να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αντί για πτυχίο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αλλά δεν είναι κάτι που θα το κάνουν όλοι γιατί είτε δεν τηρούν τα κριτήρια είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ένα με δύο επιπλέον χρόνια φοίτησης.
Ποιά είναι όμως η παγίδα σε όλα αυτά; Το ΤΕΙ Κοζάνης ενώθηκε με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Και τα δύο έχουν σχολές με μηχανικούς. Το ένα είχε την ΣΤΕΦ και το άλλο την πολυτεχνική σχολή. Επειδή και τα δύο ιδρύματα είχαν ακριβώς τα ίδια αντικείμενα σπουδών δεν υπήρχε περίπτωση το Πανεπιστήμιο να δεχτεί φοιτητές των ΤΕΙ να πάρουν πτυχίο απο το Πολυτεχνείο για τους γνωστούς σε όλους λόγους αλλά ούτε θα δέχονταν να δημιουργηθεί δεύτερη πολυτεχνική σχολή στην Δυτική Μακεδονία. Οπότε θα έπρεπε να δημιουργήσετε σχολές των οποίων τα αντικείμενα θα ήταν στα αντικείμενα σπουδών σας(όπως έγινε και με το ΤΕΙ και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου η ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Λάρισας έγινε Σχολή Τεχνολογίας για να μην συγχωνευτεί η ΣΤΕΦ με την πολυτεχνική στον Βόλο) ή να σας καταργήσουν και να κλείσουν τα τμήματα όταν πάρετε όλοι πτυχίο. Το θέμα είναι οτι όλοι όσοι θα βγούν απο τις νέες σχολές Μηχανικών ή απο τα ΤΕΙ δεν θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα οπότε δεν είστε μόνο εσείς οι αδικημένοι

 
ΑΣΠΑΙΤΕ και ΤΕΙ
24 Οκτ 2019 17:43

Τα ΤΕΙ έπρεπε να απορροφηθούν από τις πανεπιστημιακές όχι απλώς να προστεθούν σε αυτές. Δηλαδή, να καταργηθούν τα πλεονάζοντα τμήματα και να απορροφηθεί το προσωπικό και οι θέσεις *πραγματικών φοιτητών*, οι οποίες, με βάση τα στοιχεία αποφοίτησης κάθε τμήματος, τεκμηριώνεται ότι είναι πολύ λιγότεροι από τις προσφερόμενες θέσεις εισακτέων.

Αντ' αυτού, τώρα έχουμε επιπλέον και δύο πανεπιστήμια, το Παν. Δυτικής Αττικής (ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά) και το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΤΕΙ Κρήτης) και πολλά δυσλειτουργικά ΑΕΙ εξαπλωμένα σε περισσότερες από δύο πόλεις - και κανείς δεν τολμάει να μιλήσει για το "αυτονόητο".

 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
25 Οκτ 2019 10:04

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

Αξιότιμες Υπουργοί,κ. Ν. Κεραμέως, κ. Θ. Μπακογιάννη, κ. Σ. Ζαχαράκη, αξιότιμε Υφυπουργέ κ. Διγαλάκη, και βουλευτές Ν. Χανίων.
σύμφωνα με το Ν. 4589/2019 άρθρο 6, παρ. 5 και τη σχετική Απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δίδεται η δυνατότητα στους φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ και Πολιτικών Μηχανικών οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στο Τμήμα Περιβάλλοντος και να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν επιπλέον επιλέγοντας από 15 μαθήματα τουλάχιστον 10 με συνολικό άθροισμα μονάδων ECTS τουλάχιστον 50.
Επειδή για τους φοιτητές όμως του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του πρώην ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ δεν έχει γίνει καμία τέτοια πρόβλεψη ενώ στο Τμήμα αυτό δεν εισάγονται πλέον φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2019 -20 και εφεξής παρακαλούμε για τις δέουσες δικές σας ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν και οι εν λόγω απόφοιτοι στην παραπάνω διάταξη δεδομένου ότι το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του πρώην ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ έχει παρόμοιο πρόγραμμα με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 
Και οι ΣΤΕΦ Κοζάνης-Χαλκίδας μαζί σας
25 Οκτ 2019 12:46

@Ανοιχτή επιστολή σε αξιότιμους Υπουργούς.Οι ίδιες περίπου συνέπειες από τον νόμο-έκτρωμα Γαβρόγλου που όπως φαίνεται θα συνεχίσει η κ.Κεραμέως.Όλα εδώ πληρώνονται.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ