Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Έρχονται τροπολογίες του υπ. Παιδείας στη Βουλή

Κατατίθεται την Πέμπτη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Δημοσίευση: 28/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σειρά τροπολογιών, χαρακτηριζόμενες ως επείγουσες διατάξεις, θα καταθέσει  η υπουργός Παιδείας  Ν. Κεραμέως, την Πέμπτη, προς ψήφιση, στη Βουλή  στο νομοσχέδιο  του υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη "Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις".

Ειδικότερα   πρόκειται  για τροπολογίες που αφορούν εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν.

Για παράδειγμα μια από τις διατάξεις θα αφορά τους 400 φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης βρίσκονται στον “αέρα” καθώς σήμερα δεν φαίνονται εγγεγραμμένοι σε κανένα Πανεπιστήμιο της χώρας.

Επίσης ενδεχομένως μία δεύτερη  τροπολογία αφορά την αλλαγή ημερομηνιών αιτήσεων για κατ' εξαίρεση μετεγγραφές, καθώς και αλλαγή της σύνθεσης της σχετικής Επιτροπής.

Αύριο Τρίτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ολοκληρώσει την επεξεργασία των σχετικών τροπολογιών, προκειμένου να πάρουν το δρόμο για τη Βουλή.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (14)

 
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2018-2019
02 Νοε 2019 17:17

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΔΙΓΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΤΗ κ ΣΤΥΛΙΟΥ:
Με βάση τη βαθμολογία -ποσοστό επί της βάσης εισαγωγής του τμήματος υποδοχής (βλ δηλώσεις κ. Διγαλάκη) και καθαρά εισοδήματα (βλ. ερώτηση κ. Στύλιου για τους συνεπείς φορολογούμενους).
Παρεμπιπτόντως στην ΥΑ ΦΕΚ 1241 β/2017 γιατί προβλέπεται οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000€, χωρίς αναφορά στον αριθμό μελών της οικογένειας (άρα αν πρόκειται για τριμελή οικογένεια -ένα γονιό και δύο φοιτητές -μιλάμε για κατά κεφαλήν εισόδημα 20.000€ και εάν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια μιλάμε για κατά κεφαλήν εισόδημα 15.000€ ;;) Επίσης όταν η ΥΑ αναφέρεται σε "οικογενειακό εισόδημα" εννοεί προ αφαίρεσης των φόρων ή καθαρό;;; Που ορίζεται η έννοια "οικογενειακό εισόδημα";; Άλλα οικονομικά κριτήρια εκεί;;

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
30 Οκτ 2019 19:54

Όχι στην κατάργηση της ΣΤΕΦ Κοζάνης!!!

 
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ
29 Οκτ 2019 16:52

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αξιότιμες Υπουργοί,κ. Ν. Κεραμέως, κ. Θ. Μπακογιάννη, κ. Σ. Ζαχαράκη, αξιότιμε Υφυπουργέ κ. Διγαλάκη, και βουλευτές Ν. Κοζάνης.
σύμφωνα με το Ν. 4589/2019 άρθρο 6, παρ. 5 και τη σχετική Απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δίδεται η δυνατότητα στους φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ και Πολιτικών Μηχανικών οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στο Τμήμα Περιβάλλοντος και να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν επιπλέον επιλέγοντας από 15 μαθήματα τουλάχιστον 10 με συνολικό άθροισμα μονάδων ECTS τουλάχιστον 50.
Επειδή για εμάς τους φοιτητές όμως του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Αντιρρύπανσης του πρώην ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν έχει γίνει καμία τέτοια πρόβλεψη ενώ στο Τμήμα αυτό δεν εισάγονται πλέον φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2019 -20 και εφεξής παρακαλούμε για τις δέουσες δικές σας ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούμε εμείς οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Αντιρρύπανσης στην παραπάνω διάταξη δεδομένου ότι το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Αντιρρύπανσης του πρώην ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έχει παρόμοιο πρόγραμμα με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 
Απόφοιτοι
29 Οκτ 2019 14:18

Μόνο με μεταπτυχιακά, που πλέον κάνουν σχεδόν όλοι, υπάρχει ακαδημαϊκή αναγνώριση. Επαγγελματικά, η ανεργία των νέων είναι σε υψηλότατα επίπεδα και πολλοί φεύγουν για χώρες της Ευρώπης.

Κατα τα άλλα, τα μέλη ΔΕΠ και το υπουργείο θα διαβουλεύονται μέχρι το 2030.

 
AP
29 Οκτ 2019 10:53

Θα παρακαλούσα το ΕΣΟΣ να δημοσιεύσει ένα άρθρο για τους αποφοίτους ΤΕΙ. Είμαστε δεκάδες χιλιάδες και είμαστε στον αέρα. Πρέπει να θεσπιστεί ένας μηχανισμός για να τους δοθεί το δικαίωμα να λάβουν πτυχίο ΠΕ. Αυτή τη στιγμή έχουμε πτυχίο από ιδρύματα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!!
Αυτό το κράτος συνέχεια είχε όπου υπήρχε συμφέρον. Αναδρομικά καλύφθηκαν μηχανικοί των Πολυτεχνείων, αποφοιτοι σχολών πρώην Χαροκόπειο, ΑΣΟΕΕ κλπ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ένα άρθρο!!

 
Φοιτητής
29 Οκτ 2019 10:23

Αναμένουμε εξελίξεις και για την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. επιτέλους.

 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ- προσθήκη στο Ν/Σ
29 Οκτ 2019 09:43

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

Αξιότιμες Υπουργοί,κ. Ν. Κεραμέως, κ. Θ. Μπακογιάννη, κ. Σ. Ζαχαράκη, αξιότιμε Υφυπουργέ κ. Διγαλάκη, και βουλευτές Ν. Χανίων.
σύμφωνα με το Ν. 4589/2019 άρθρο 6, παρ. 5 και τη σχετική Απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δίδεται η δυνατότητα στους φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ και Πολιτικών Μηχανικών οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στο Τμήμα Περιβάλλοντος και να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν επιπλέον επιλέγοντας από 15 μαθήματα τουλάχιστον 10 με συνολικό άθροισμα μονάδων ECTS τουλάχιστον 50.
Επειδή για εμάς τους φοιτητές όμως του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του πρώην ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ δεν έχει γίνει καμία τέτοια πρόβλεψη ενώ στο Τμήμα αυτό δεν εισάγονται πλέον φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2019 -20 και εφεξής παρακαλούμε για τις δέουσες δικές σας ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούμε εμείς οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στην παραπάνω διάταξη δεδομένου ότι το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του πρώην ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ έχει παρόμοιο πρόγραμμα με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 
George
29 Οκτ 2019 08:58

Να κατατεθεί άμεσα τροπολογία για αλλαγή των διορισμένων μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ).

 
Γιωργος
29 Οκτ 2019 08:05

Για τους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ που είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα ελπίζω να μην ασχοληθείτε παραμονές των επόμενων εκλογών

 
Αντώνης
29 Οκτ 2019 07:23

Για τους φοιτητές των ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ δε θα υπάρξει τροπολογία για να κάνουν μετεγγραφές?

 
ΑΛΕΞΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
29 Οκτ 2019 00:28

Ο νόμος 4547/2018 θα ισχύσει ακόμα με την ΝΔ?

 
Στρατής
28 Οκτ 2019 22:47

Αχ, βρε Στράτο. Κάτι να πεις και εσύ για να μην σε ξεχάσουμε τελείως...

 
Στράτος
28 Οκτ 2019 21:52

Εκείνες οι αποφάσεις ΣτΕ για τα Θρησκευτικά, τι έγιναν; Δεν θα υπάρξει κάποια απόφαση για εφαρμογή τους;

 
αγανακτισμένος ασπαιτε
28 Οκτ 2019 20:49

τροπολογία και για την Ασπαιτε τώρα!!!!!!αρκετά κοιμηθήκαμε όλοι!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.