Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Επεισόδια στη διαδήλωση των μαθητών στην Αθήνα

Σήμερα: Διαδηλώνουν οι μαθητές σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις
Δημοσίευση: 04/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας  πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι μαθητές  των Γυμνασίων και Λυκέιων

Στην Αθήνα οι μαθητές έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή.

Στη   Θεσσαλονίκη  οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, και στη συνέχεια θα διαδηλώσουν στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας, με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ.

Επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν  στην Αθήνα όταν η πορεία των μαθητών έφθασε έξω από τη Βουλή. Ομάδα ατόμων   με καλυμμένα τα πρόσωπα  πέταξε βόμβες μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι άνδρες των ΜΑΤ   απάντησαν με τη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Η κινητοποίηση των μαθητών γίνεται λίγο πριν τη 17 Νοέμβρη , χρονική περίοδο που είθισται να εκδηλώνεται “κύμα” μαθητικών καταλήψεων.

Πάντως παρότι βρισκόμαστε στη μέση του πρώτου τετραμήνου του διδακτικού έτους  χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνουν καθημερινά οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου-και σε μαθήματα που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές- επειδή  , δεν έχουν πάει στα σχολεία καθηγητές.

Παρά το γεγονός ότι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών  στην  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  προσεγγίζουν ήδη τον περσινό συνολικό αριθμό προσλήψεων, περισσότεροι από 30.000, τα κενά   παραμένουν, κυρίως στην Αττική , Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Στο “χορό” των κινητοποιήσεων και οι γονείς

Στο “χορό” των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γονείς. Οι Ενώσεις Δυτικού και Βορείου Τομέα της Αττικής καλούν Συλλόγους Γονέων , μαθητές  και  εκπαιδευτικούς σε κοινή παρέμβαση διαμαρτυρίας
την Τρίτη 5/11 στις 2:00 μ. μ. στο υπουργείο Παιδείας για τις 1000δες χαμένες ώρες στην Εκπαίδευση.

Μαθητές της Α΄ Λυκείου σε πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει Μαθηματικά, Φυσική και Φιλολογικά μαθήματα

“Στην  πλειοψηφία των σχολείων  μας υπάρχουν περισσότερες από 20 ώρες  κενών  την εβδομάδα. Μαθητές της Α΄ Λυκείου σε πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει Μαθηματικά, Φυσική και Φιλολογικά μαθήματα” τονίζει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και υπογραμμίζει:

  • Αμέτρητες είναι και οι ώρες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα!!!!
  • Η διαδικασία της β΄& γ΄ ανάθεσης που βάζει τους Χημικούς να διδάσκουν Βιολογία και τους καθηγητές Γαλλικών να διδάσκουν Ιστορία  επιδεινώνει  ακόμα  πιο  πολύ  την κατάσταση.Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στην Ειδική Αγωγή.

Υφ. Παιδείας: Ακόμη συλλέγουμε τα κενά στα σχολεία

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, προχθές Τετάρτη από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή συλλέγουμε τα κενά από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων, τα κατηγοριοποιούμε και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι και με αριθμούς”, και πρόσθεσε:  

 “Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα έχουμε και την επομένη ευρεία φάση πρόσληψη αναπληρωτών, νομίζω το αργότερο σε 10 μέρες”.

Σχόλια (25)

 
χχ
09 Νοε 2019 11:41

Οι προτάσεις που έρχονται είναι περικόψτε από το μάθημά σας, που είναι 2ωρο και Α΄ανάθεσης, για να κάνετε και το μάθημα β΄ανάθεσης για να μην φαίνεται ότι δεν διδάσκεται. Εννοείται ότι το αρνήθηκα...άλλοι το δέχτηκαν....επιλογή τους!!!
Το διδακτικό μου ωράριο ήταν και είναι πλήρες ( 18 ώρες ).
Τα παραπάνω διαδραματίστηκαν 20 Οχτώβρη περίπου!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ....

 
Αγγελική
04 Νοε 2019 16:12

Η κατάσταση δε διαφέρει καθόλου από προηγούμενες χρονιές όπου μάλιστα γίνονταν ακόμη χειρότερα πράγματα όπως: μειώνονταν αυθαίρετα οι ώρες των μαθημάτων π.χ από δυο σε μια σε κάποιες τάξεις προκειμένου ο/η εκπαιδευτικός να πάει και σε διπλανά σχολεία. Είχε ενεργοποιηθεί ακόμη και η Γ' ανάθεση μετά από 50 χρόνια ενώ τώρα, τουλάχιστον, γίνονται προσπάθειες για διορισμούς αναπληρωτών οι οποίοι είναι προ των πυλών. Και άλλες χρονιές τα παιδιά, δυστυχώς βέβαια, δεν είχαν εκπαιδευτικούς και πολύ αργότερα αλλά δεν τα ξεσήκωνε κανείς να φεύγουν από τις τάξεις για να διαδηλώνουν...

 
Περίεργο
04 Νοε 2019 13:19

Πώς και διαδηλώνουν ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία και όχι το Σαββατοκύριακο? Δεν τους νοιάζει αν χάσουν μάθημα? Τους δασκάλους τους δεν τους ενδιαφέρει αν χάνεται μάθημα? Συμφωνούν ή διαφωνούν?

 
Φρούτζε
03 Νοε 2019 21:45

@Εκπαιδευτικός
Κανένας εκπαιδευτικός δεν θα έγραφε "Στο σχολείο ΓΕΛ που δουλεύω"....

 
@ Εκπαιδευτικός
03 Νοε 2019 21:16

Είναι επειδή μετά από 10 χρόνια βγήκαμε από την οικονομική κρίση, όπως δηλώνουν συνεχώς όλοι οι πολιτικοί, και οι γονείς έχουν απαιτήσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Εσείς ως εκπαιδευτικός ποια είναι η στάση σας; Να συνεχίσουμε υπο καθεστώς κρίσης, χωρίς διορισμούς νέων εκπαιδευτικών;

https://www.esos.gr/arthra/64862/horis-kathigites-1o-peiramatiko-gel-ath...

 
Ντροπή
03 Νοε 2019 21:13

@Εκπαιδευτικός
Ως εκπαιδευτικό (αν είστε τελικά) θα έπρεπε να σας απασχολεί το πως θα κάνετε τη δουλειά σας και όχι πως θα στηρίξετε το αγαπημένο σας κόμμα. Τα κενά είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα κι εσείς σφυράτε αδιάφορα. Ντροπή πραγματικά.

 
Εκπαιδευτικός
03 Νοε 2019 20:46

Στο σχολείο ΓΕΛ που δουλεύω δεν υπαρχει κενό κανένα οπως κ πολλών συναδέλφων που συζητώ.Απορια εύλογη πως μετα απο 4,5 χρονια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ολα έβαιναν καλως και δεν διαμαρτυρόταν κανεις και τωρα θυμήθηκαν ολα τα στρεβλά πριν ακομα ξεκινήσουν τα σχολεία άρχισαν καταληψεις .Ο καλός εννοουμενος συνδικαλισμός εν πλήρη δράση .

 
Οχι άλλος κομματισμος
03 Νοε 2019 17:41

Στο σχολειο του παιδιου μου το κενο στη Φυσική δώθηκε απο τον Ιούνιο και σημερα 3 Νοεμβρίου ακομα Φυσικός δεν υπαρχει ,μιλάμε για Γ Λυκείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Οσοι έχουν καθηγητές στο σχολείο τους μπράβο,αλλά καλο θα είναι να σέβονται και αυτά τα παιδιά και τους γονείς που αγωνιούν για το πότε θα διοριστούν αναπληρωτές.Πετάξτε τις κομματικές παρωπιδες και ελάτε στη θέση αυτων των παιδιών.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
03 Νοε 2019 11:05

Τα κενά έχουν ζητηθεί και είναι γνωστά από τον περασμένο Ιούνιο και επικαιροποιημένα από το τέλος Αυγούστου και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή οι μαθητές των οικονομικών του σχολείου μου δεν κάνουν Α.Ο.Θ., μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο. Φαίνεται ότι για το ΥΠΑΙΘ τα κενά είναι απλά αριθμοί, δεν αντιστοιχούν σε ανθρώπους, οπότε δεν βιάζεται κανείς να τα καλύψει.
Και ήμαρτον πια με τον κομματισμό σε αυτήν τη χώρα!!!! Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι είναι η καταστροφή της.

 
Ηλεκτρονικό σύστημα
02 Νοε 2019 21:07

Αυτά θα έπρεπε να είχαν λυθεί από τον Οκτώβριο το αργότερο, είμαστε μια μικρή χώρα με 10 εκατομμύρια κατοίκους.

Πόση πια ασυνεννοησία;

 
Spiros
02 Νοε 2019 20:50

Γιατί...
1. Δεν ξέρουν τα κενά από τις 11 Σεπτέμβρη; Το myschool δεν συμπληρώθηκε κανονικά; Οι ώρες που λείπουν δεν φαίνονται; Οι υπεύθυνοι για την συμπλήρωση δεν ελέγχονται; Αν συμπληρώθηκαν κανονικά, που πιστεύω έγινε γιατί αλλιώς οι αντίστοιχες διευθύνσεις φωνάζουν, οι υπεύθυνοι για την κάλυψη των κενών δεν ελέγχονται;
2. Τόσα χρόνια μια κατάληψη για σοβαρά θέματα, μια σοβαρή απεργία δεν είδα. (Διορθώστε με αν κάνω λάθος). Τώρα;
3. Οι αναπληρωτές ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ αυτόν που υπάρχει και απουσιάζει μακρόχρονα για κάποιον λόγο (ασθένειας, εγκυμοσύνης, απόσπασης σε άλλη υπηρεσία κλπ). Υπάρχουν και απουσιάζουν τόσες χιλιάδες;
4. Τα κενά, αν φαίνονταν από την αρχή, που επαναλαμβάνω, πιστεύω ότι φαίνονταν, γιατί δεν δόθηκαν από την αρχή; Μια πιθανή απάντηση είναι για να αναγκάσουν αναπληρωτές να καλύψουν δύσκολες περιοχές και μια άλλη για να βολευτούν κάποιοι σε "καλές" περιοχές. Υπάρχει τρίτη πιθανή απάντηση;
5. Ακούω για τα εκπαιδευτικά επιτεύγματα άλλων χωρών και μου έρχεται στο μυαλό μια απλοϊκή απορία. Ποιο το status των εκπαιδευτικών σε αυτές; Καλά τα επιτεύγματα αλλά οι επιτεύξαντες, οι μαθητές, χρειάζονται ανάλογους εκπαιδευτικούς που να είναι σεβαστοί και σε εκτίμηση. Εδώ; (Ο μπαμπάς μου βγάζει περισσότερα. Γιατί να ακούσω τον αποτυχημένο; Οι γονείς μου ξέρουν τα πάντα και πάνε στο σχολείο και τους βάζουν στη θέση τους ή τους κάνουν αναφορά. Εγώ θα τους σεβαστώ;) Ας αφήσω στην άκρη την αλλαγή κάθε χρόνο σε εκπαιδευτικούς από πόλη σε πόλη.
Και κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από την πολιτική ηγεσία, τα ίδια.

 
XX
02 Νοε 2019 17:43

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ....ΛΑΟΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ!!!!!!!!!!!!

 
κανονικότητα
02 Νοε 2019 08:54

Όλοι εσείς που κατηγορείτε το ΣΥΡΙΖΑ, δε βλέπετε ποιος είναι ο στόχος της ΝΔ? Πληρώστε τωρα τα κολέγια και τα ΙΕΚ, για να βάλετε μυαλό. Δυστυχώς αυτοι που σας κατέστρεψαν οικονομικά σας κουνάνε τωρα τι δάκτυλο και ζητάνε κι αλλα.

 
Αριστοτέλης
01 Νοε 2019 23:14

Και αν γίνουν καταλήψεις θα κερδίσουν τα μαθήματα; Μου φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τα κουστούμια και έπιασε τα αμπέχονα.

 
Κυβέρνηση και αντιδράσεις
01 Νοε 2019 23:03

Μετά την περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης αφενός κουράστηκε ο κόσμος αφετέρου υπήρχε η προσδοκία της αλλαγής πορείας μετά το τέλος του μνημονίου. Τώρα εφόσον έχουμε την γενική αίσθηση ότι πάλι ανακάμπτει η οικονομία ανάλογα φουντώνει πάλι η δυσαρέσκεια για τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα.

Κύκλοι δράσης και αντίδρασης είναι αυτά, και όλες οι κυβερνήσεις τους γνωρίζουν.

 
Εκπαιδευτικός
01 Νοε 2019 22:54

Θα τελειώσει ποτέ αυτή η διελκυστίνδα δεξιών-αριστερών;
Τα κενά είναι μετρημένα και αν υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν κενά, αυτά μπορεί να είναι 60-70-80%, αλλά δεν είναι 100% που πρέπει να είναι από τις 11 Σεπτεμβρίου, εκτός αν διαφωνούν οι δεξιοί σήμερα και οι αριστεροί πέρσι.
Μπράβο στους μαθητές που ξεσηκώνονται. Τα πράγματα στην παιδεία πρέπει κάθε χρόνο να γίνονται καλύτερα και όχι χειρότερα.
Όσο για τον "εκπαιδευτικό" από ιδιωτικό σχολείο, θα πρέπει να σκέφτεται πριν γράψει κάτι δημόσια, έστω και ανώνυμα

 
νικος
01 Νοε 2019 20:40

Τώρα που έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ απο την κυβερνηση γυρναμε πάλι στους αγωνες. ΑΡχισαν να εμφανιζονται παλι οι ΚΚΕ στα σχολεια για αγωνες παλι.

 
aggeliki
01 Νοε 2019 19:22

εγώ πάλι γιατί στο σχολείο που υπηρετώ γιατί κάνουμε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ πρόγραμμα από την αρχή του Οκτώβρη;; για να μην πω από το τέλος Σεπτέμβρη και βγει κανένας γνωστός αριστερός-πονηρός-ο Θανάσης(!!!) και με κατηγορήσει ότι για τις 2 μέρες του μήνα ανέφερα ολόκληρο μήνα.
Καλό μήνα....ήδη κλείσαμε μήνα όπου το σχολείο (και φαντάζομαι και άλλα πολλά) δεν κάνουν ΚΑΝΕΝΑ κενό ΚΑΜΙΑ χαμένη ώρα...τόσο απλά

 
ΠΑΠΑΣ
01 Νοε 2019 17:34

ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ .....ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ......ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ......ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΣΙΓΑ .....ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 2015.....!!! ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ .....!!!

 
Anna
01 Νοε 2019 17:02

Αυτό με τα κενά σε Αττική και Θεσσαλονίκη αδυνατώ να το καταλάβω. Γιατί τότε δεν δίνονται περισσότερες μεταθέσεις- και όχι μόνο σε κ ενα 12 ωρών και επανω-ή έστω αποσπάσεις εφόσον αυτά τα κενά ειναι λειτουργικά να πάνε και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί σπίτι τους επιτέλους που έχουν δεκαετίες στα νησια;

 
Βικτωρία
01 Νοε 2019 15:27

Φυσικά και πληρώνονται συνάδελφε. Και έτσι πρέπει για κάθε εργαζόμενο που παρουσιάζεται κανονικά στη δουλειά του αλλά δεν μπορεί να εργαστεί γιατί ο χώρος εργασίας του δεν είναι προσβάσιμος!
Όσο για την φετινή κατάσταση, η οποία είχε πολλά χρόνια να δημιουργηθεί, αρχίζει να δημιουργεί υποψίες μήπως τελικά προλειαίνεται το έδαφος για την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την έλευση της "σωτήριας λύσης" της ιδιωτικής. Γιατί τα κενά των σχολείων 1,5 μήνα μετά τη λήξη των εγγραφών είναι μετρημένα κουκιά και η κάλυψή τους θέμα στοιχειώδους διαχείρισης και όχι πρόβλημα πυρηνικής φυσικής!

 
OO
01 Νοε 2019 14:13

Κύριε καθηγητά του ιδιωτικού τομέα, απ' όλο το άρθρο αυτό βρήκες να σχολιάσεις; Κανονικά πληρώνονται, γιατί είναι εκεί ως οφείλουν και αναπληρώνουν και τις ώρες. Τώρα, αν λιγουρεύεσαι τόσο το δημόσιο, περίμενε τον ΑΣΕΠ που θα κάνει η Κεραμέως και ετοίμασε τα πραγματάκια σου για κανένα νησάκι

 
Απάντηση
01 Νοε 2019 13:55

Πληρώνονται κανονικά. Είναι αντίστοιχο με την περίπτωση που ένα σχολείο κλείνει για λόγους καιρικών συνθηκών.

 
whatever
01 Νοε 2019 12:50

Μην αγχώνεστε παιδιά. Τα ''κολλέγια'' είναι εδώ και σας περιμένουν. Μην ξοδεύετε ούτε για ''ιδιαίτερα'', δώστε τα όλα σε αυτά τα ιδρύματα. Τώρα που θα μειωθούν και οι εισακτέοι..χα χα χα
Γαβρόγλου θα λέτε και θα κλαίτε......

 
Καθηγητής ιδιωτικού τομέα
01 Νοε 2019 12:46

Ξέρει κανείς συνάδελφος να μου απαντήσει οι καθηγητές των σχολείων που είναι σε κατάληψη πληρώνονται κανονικά;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ