Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας : Θα εισάγουμε μάθημα οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα

Δημοσίευση: 01/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την εισαγωγή μαθήματος οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

«Ως υπουργείο Παιδείας, είμαστε ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με ινστιτούτα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα και μέσω εγκεκριμένων προγραμμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να γίνει η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων », είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας , απευθυνόμενη στους Βουλευτές.

Οπως τόνισε η Σ. Ζαχαράκη το μάθημα θα έχει τρεις άξονες:ο μαθητής   ως οδηγός, ως πεζός και ως επιβάτης.

Η υφ. Παιδείας σχετικά με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, είπε: "Βρισκόμαστε αρκετά πίσω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το μάθημα της οδικής ασφάλειας σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη".

 

Σχόλια (4)

 
ΓΣ
04 Νοε 2019 12:34

"Ο μαθητής ως οδηγός".... επειδή οι μαθητές οδηγούν ΙΧ, μηχανές, φορτηγά...
Αντί να υπάρχει τροχαία στους δρόμους που εφαρμόζει τον κοκ, θα βάλουμε άλλη μια άχρηστη ώρα στο πρόγραμμα, ενώ σοβαρά μαθήματα μένουν στο περιθώριο.

 
DIM
02 Νοε 2019 18:26

Όσο για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών στα δημοτικά σχολεία , ελεύθερη επιλογή Ξένης Γλώσσας για τους μαθητές της Α Τάξης του Δημοτικού Σχολείου από του χρόνου - μεταξυ Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής ( ή ίσως και Ιταλικής) . Η υποχρεωτικότητα της εκμάθησης της Αγγλικής ως Α Ξένης Γλώσσας είναι ξεπερασμένη - οι νέοι μαθητές όταν μεγαλώσουν , θα ζήσουν σε μια Ε.Ε.που τα γερμανικά ή τα γαλλικά θα είναι απολύτως κυρίαρχα - μετά και την αποχώρηση της Μ.Βρετανίας από την Ε.Ε. Σαφώς και με το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ξένης γλώσσας, τα περισσότερα παιδιά και οι γονείς τους θα επιλέξουν Αγγλικά. Είναι πάρα πολλοί όμως που έχουν επαφές με άλλες χώρες πια - π.χ.ολόκληρες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως που έχουν συγγενείς στη Γερμανία και ενδιαφέρονται να μάθουν πρώτα απ' όλες τις γλώσσες τη γερμανική. Ή νησιά π.χ.που έχουν τουρισμό κυρίως από τη Γαλλία, Γερμανία ή Ιταλία π.χ., οπότε ενδιαφέρονται να μάθουν ως πρώτη ξένη γλώσσα τις γλώσσες των χωρών αυτών.

 
nikos
01 Νοε 2019 20:37

Εδώ δεν έχουμε καθηγητές για τα βασικά μαθήματα. Ο Φίλης μείωσε τις ώρες για να μην γίνουν προσλήψεις.

 
Ηλίας
01 Νοε 2019 15:03

Μάλιστα! Υπάρχουν 1ωρα μαθήματα και διδακτικά αντικείμενα που φυτοζωούν και θα μπει και η οδική ασφάλεια στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα των σχολείων... Και θα σχολάνε το βράδυ τα παιδιά...

Κάποιος θα πει... "Μα μόνο μάθημα-μαθημα-μάθημα; Αυτά δεν είναι σημαντικά;" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!!! Αλλά οι καινοτόμες δράσεις (προγράμματα), στα οποία εντάσσονταν μία χαρά όλα αυτά, φυτοζωούν εδώ και χρόνια ειδικά στη Δ/θμια! Ουσιαστικά το ίδιο το υπουργείο, πέρα του ότι έκοψε οποιοδήποτε ηθική ή υλική αμοιβή για τον εκπ/κό, θέτει και πάμπολλους περιορισμούς στην εφαρμογή τους που λειτουργεί αποτρεπτικά. Γραφειοκρατία, εφαρμογή εκτός ωραρίου σχολείου και χωρίς να μετράει στο ωράριο εργασίας του εκπ/κού κτλ.

Άρα τι έρχεστε να διορθώσετε; Αυτά που διαλύσατε τα προηγούμενα χρόνια;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ