Placeholder

ΒΟΥΛΗ

40 ευρώ την ώρα για τους καθηγητές στο πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών Βουλευτών

Στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική
Δημοσίευση: 05/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση για την εφαρμογή προγράμματος    εκμάθησης των Βουλευτών, των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και των παιδιών στο Νηπιαγωγείο της Βουλής των Ελλήνων, στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική , υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Το πρόγραμμα διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων με τη συμβολή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο υποδεικνύει το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το κόστος για την ωριαία αποζημίωση των καθηγητών που είναι λειτουργοί ή υπάλληλοι Δημοσίου έχει καθοριστεί  στο ποσό των 32,38 €, ενώ για τους λοιπούς  στο ποσό των 40 €.

Σχόλια (15)

 
Παναγιώτης Β
06 Νοε 2019 15:56

@Ian: Όπως προανέφερα, είμαι κουτός και δεν διάβασα στην ανακοίνωση ότι, οι εν δυνάμει συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα θα αποκλειστούν από τις γλώσσες που διδάχτηκαν στο σχολείο. Ευτυχώς που εσείς, που δεν βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζετε, καταλαβαίνετε καλύτερα και διαβάσατε ότι, "πιθανότατα εννοεί ότι θα μάθουν άλλες, διαφορετικές, επιπλέον ξένες γλώσσες από αυτές που έκαναν στο σχολείο." Μένει, επομένως, να δούμε την σχετική εγκύκλιο και να επιβεβαιωθεί το δικό σας συμπέρασμα.
Όσον αφορά τους πατρίκιους, παράλειψή μου, όφειλα να διευκρινίσω ότι, οι εν Ελλάδι τέτοιοι δεν γεννιούνται αλλά γίνονται πατρίκιοι, από την ώρα που εκλέγονται ή διορίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ως εκ τούτου, επ' ουδενί θα συμπέραινα ότι, φοίτησαν σε ιδιωτικό σχολείο. Και απορώ πώς εσείς, σωφρονέστερος γαρ, συμπεράνατε (έστω με ερωτηματικά) κάτι τέτοιο!
Σε κάθε περίπτωση, γεγονός (και όχι συμπέρασμα με ερωτηματικά) παραμένει ότι, τα παιδιά μου, εγώ και η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού δεν έχει την ίδια μεταχείριση με τους βουλευτές, τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου και με τα παιδιά τους σε ό,τι αφορά την εκμάθηση (επιπλέον) ξένων γλωσσών!
Ως κουτός που είμαι, δεν γνωρίζω, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος πως, δεν είναι καν διψήφιος ο αριθμός εκείνων που έχουν πιστοποίηση Β2 σε ξένη γλώσσα (π.χ. "lower") έχοντας διδαχθεί την γλώσσα αυτή αποκλειστικά στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος.
Πιστέψτε με, είναι υπέροχο να είναι κανείς κουτός και να μην συμπεραίνει ότι, όσοι "κάνουν με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο," έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους χρεωκοπία της χώρας από τέτοιες ενέργειες, αυτοκατατάσσονται σε "πατρίκιους," ΣΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

 
Βουλή
06 Νοε 2019 15:45

Τα ειδικά προνόμια πρέπει να περιοριστούν.

 
Ian
06 Νοε 2019 11:11

@ Παναγιώτης Β: Πως βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζετε; Δεν λέει το άρθρο ότι θα μάθουν τις ξένες γλώσσες που υποτίθεται (δεν) έμαθαν στο σχολείο. Πιθανότατα εννοεί ότι θα μάθουν άλλες, διαφορετικές, επιπλέον ξένες γλώσσες από αυτές που έκαναν στο σχολείο. Γι΄αυτό και στο πρόγραμμα εκμάθησης της Βουλής περιλαμβάνονται πέντε (5) γλώσσες. Κάποιες από αυτές δεν υπήρχαν διαθέσιμες στα σχολεία όταν αυτοί φοιτούσαν! Αλλά η ευκολία να απαξιώσουμε το δημόσιο σχολείο είναι χαρακτηριστική μιας νοοτροπίας.
Από την άλλη, εφόσον, όπως λέτε, "οι Βουλευτές, οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου και τα παιδιά τους έχουν άλλη μεταχείριση από τους πληβείους", αυτό σημαίνει ότι αυτοί είναι οι "πατρίκιοι", οι οποίοι φυσικά δεν περίμεναν να μάθουν τις ξένες γλώσσες στο "άχρηστο" δημόσιο σχολείο (sic) και προφανώς πήγαν στα φροντιστήρια ή μάλλον, μιας και μιλάμε για την ελίτ του τόπου, φοίτησαν στα ιδιωτικά σχολεία, όπου, σύμφωνα με το σκεπτικό σας, δεν έμαθαν ξένες γλώσσες για να χρειάζονται τώρα εκμάθηση! ΆΡΑ, για να σας παραφράσω: Άχρηστη η πληρωμένη ιδιωτική παιδεία;;;

 
Γ.Π.
05 Νοε 2019 20:39

Να ανακληθεί η ανακοίνωση! Αν την πάρουν είδηση οι μαθητές, θα γενικευτούν οι καταλήψεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις... Δεν ανακοινώνουμε Νοέμβριο μήνα τέτοια προνόμια. Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος. Προτιμήστε την παραμονή των Χριστουγέννων ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

 
VASILEIOS SICHLIMIRIS
05 Νοε 2019 20:14

Αυτά τα χρήματα θα τα πληρώνουν οι βουλευτές?....οι εμείς οι έλληνες φορολογούμενοι?...γιατί αν τα..πληρώνουν..αυτοί...10000 το μ.ηνα που παίρνουν...καλά ειναι...αν τα πληρώνουμε εμείς.....

 
Ελληνας ( θύμα )
05 Νοε 2019 19:46

Καλά είναι υπάλληλοι της βουλής και δεν έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο Αγγλικών; Και για να κάνεις μια αίτηση για μιά κολοθεσούλα στον ΑΣΕΠ σου ζητάνε Β1, Β2 και μεταπτυχιακό;

 
John Kider
05 Νοε 2019 19:41

Και ας κάθονται οι ωρομίσθιοι αναπληρωτές να παίρνουν 6,44 ανά ώρα... Ξεφτίλα!!!

 
dim
05 Νοε 2019 17:41

Έτσι για να θυμηθούμε πως θα ξαναπάμε στη χρεοκοπία!!!
Εάν θέλουν να μάθουν οι ενήλικοι μια ξένη γλώσσα να πληρώσουν όπως κάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες της ίδιας ηλικίας . Για τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο δεν υπάρχει στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών ξένη γλώσσα!!!!!!
Και εγώ θέλω να βελτιώσω τα αγγλικά μου. Μπορώ να πάω στη Βουλή για να κάνω μαθήματα???
Αυτή είναι η κανονικότητα..

 
ΠΑΠΑΣ
05 Νοε 2019 15:01

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ . ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8.000 ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ .ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ......ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΜΑ ΕΛΕΓΧΕ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ .....ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ

 
χμμ...
05 Νοε 2019 14:10

ξεκινησαν οι σπαταλες. ακους εκει 40€ την ωρα!!!

 
Με τα βασικά παιδιά
05 Νοε 2019 13:28

Για πρώτο μάθημα έχω να προτείνω, να μάθουν πώς είναι στις 5 γλώσσες η φράση "επιστροφή στην κανονικότητα τώρα με τη ΝΔ".

 
Παναγιώτης Β
05 Νοε 2019 11:32

Πρόγραμμα Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών... δηλαδή φροντιστήριο.
Γιατί όμως; Με τόσα χρόνια στο σχολείο, υποχρεωτικό μάθημα σε δύο ξένες γλώσσες, πώς και καταφεύγουν στο φροντιστήριο; Άχρηστη η δωρεάν δημόσια παιδεία;;;
Και γιατί οι Βουλευτές, οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου και τα παιδιά τους έχουν άλλη μεταχείριση από τους πληβείους; και μάλιστα, με χρήματα των πληβείων;;;
Τελικά... είμαι πολύ κουτός, για να κάνω τέτοιες ερωτήσεις!

 
stelios
05 Νοε 2019 11:16

το ωριαίο κόστος για κάθε καθηγητή του δημοσίου είναι 10 ευρώ μικτά, το ΙΕΠ για κατόχους μεταπτυχιακού πληρώνει 18 ευρώ μικτά . Η βουλή 32 ευρώ, τι να πει κανείς και εκεί ακόμη ανισότητα!

 
Καθόλου μέτρο..
05 Νοε 2019 09:58

" των Βουλευτών, των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και των παιδιών στο Νηπιαγωγείο της Βουλής των Ελλήνων"...
Ποιων βουλευτών??

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ