Μετεγγραφές: Σήμερα τα αποτελέσματα

Σήμερα, με μια μικρή πιθανότητα αύριο Παρασκευή, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών φοιτητών, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.
Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των αιτήσεων για μετεγγραφή από ΑΕΙ σε ΑΕΙ είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι.
Πέρσι συνολικά υποβλήθηκαν 8.412 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής με μοριοδοτούμενα κριτήρια, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 4.675, δηλ. ποσοστό 55,58%, και 2.562 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 799, δηλ. ποσοστό 31,18%.
Επιπλέον στις παραπάνω υποβλήθηκαν 83 αιτήσεις μετεγγραφής με μοριοδοτούμενα κριτήρια από Έλληνες Πολίτες Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 49 αιτήσεις δηλ. ποσοστό 59% και 19 αιτήσεις θεραπείας από τις οποίες οι 13 έγιναν δεκτές, δηλαδή ποσοστό 68,42%.
Συνολικά, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, με τη διαδικασία των μοριοδοτούμενων κριτηρίων υποβλήθηκαν 8495 αιτήσεις, έγιναν δεκτές 5.536 (4724 αρχικές αιτήσεις + 812 ενστάσεις), δηλαδή ποσοστό 65,17%.
Αναλυτικά τα στοιχεία των περσινών αρχικών αιτήσεων ανά κατηγορία έχουν ως εξής:
Α) Γενική κατηγορία με ποσοτικό περιορισμό (15% επί του αριθμού των εισακτέων): 8412 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 5.474, δηλ. ποσοστό 65,07%.
Β) Ειδική κατηγορία χωρίς ποσοτικό περιορισμό: 230 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 224, δηλ. ποσοστό 97,4%.
Γ) Ειδική κατηγορία Ελλήνων φοιτητών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης: 83 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 62, δηλ. ποσοστό 74,7%.
Δ) Ειδική κατηγορία φοιτητών κυπριακής καταγωγής: 33 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 33, δηλ. ποσοστό 100%.
Ε) Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές: 3298 αιτήσεις για μετεγγραφή και έγιναν δεκτές 3189 δηλαδή ποσοστό 96,7%.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Τι είπε ο Γ. Βούτσινος στους εκπαιδευτές των ΙΕΚ
- ΠΕΚ: Ο νεοφιλελευθερισμός στην ουσία και στο περιεχόμενο της παιδείας δεν θα περάσει!
- Παρασκευή και "13" η απόφαση του εκλεκτορικού για τη σύντροφο (σύζυγο) του Α. Τσίπρα
- Ξεκίνησαν οι διαδικτυακές παρουσιάσεις – συζητήσεις της αλυσίδας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) playSTR...
- Διάκριση Αριστείας για το ΟΠΑ-Πιστοποίηση EFQM 4 star
- Υφ. Παιδείας: Νέες προσλήψεις αναπληρωτών στις ΔΥΕΠ και τάξεις υποδοχής
- Υφ. Παιδείας: Ο Ν. Φίλης ερωτά στη Βουλή για τις οφειλές “Γαβρόγλου” για τα συγγράμματα
- Διάταξη για τη συνέχιση λειτουργίας των Ερευνητικών Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων
- Διάταξη για το ΕΑΠ: Επανασύναψη ισχυουσών συμβάσεων προσωπικού
- Η υφ. Παιδείας για το καθεστώς έπαρσης της σημαίας στα σχολεία
Σχόλια (7)
Κάθε χρόνο, η ίδια ιστορία. Με τόσα τμήματα ΑΕΙ, το μόνο που συμβαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι ανισορροπίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Παράλληλα θα έπρεπε να ανακοινωθούν οι αριθμοί των φοιτητών που έχουν αποφοιτήσει τα τελευταία 5 χρόνια από κάθε τμήμα ΑΕΙ, που αποτελούν το πραγματικό δυναμικό των τμημάτων.
Το υπουργείο και οι γραμματείες των σχολών έχουν στοιχεία και παρακολοθούν τα πτυχία που χορηγούν.
Καλημέρα
Πριν από λίγο μίλησα με μια κυρία στο υπουργείο και δεν γνώριζε πότε θα βγουν οι μετεγγραφές.
Θα μπορούσαν να βγουν από το υπουργείο και να δώσουν επίσημα μια ημερομηνία και όχι αόριστα την άλλη εβδομάδα που έγραψε το esos η μέσα στο μήνα που μου είπε η κυρία από το υπουργείο.
Αυτό είναι απαράδεκτο γιατί πολλά παιδιά δεν έχουν πάει στα Πανεπιστήμια και περιμένουν τις μετεγγραφές.
Τα αδέρφια περνούν σίγουρα μεταγραφή δηλαδή είναι 100%; Γιατί ειδα πέρσι 100 περίπου δεν πήραν
Κάθε χρόνο, χιλιάδες (10.000) φοιτητές ζητούν μετεγγραφή. Τι αποδεικνύει αυτό για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία του ακαδημαϊκού χάρτη των ΑΕΙ;
Από τη στιγμή που η Ελλάδα ποτέ δε χρειαζόταν τόσα διάσπαρτα τμήματα ΑΕΙ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ) είναι ακατανόητη η εμμονή, όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε μια αυτοκαταστροφική πορεία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ας μην συνεχιστεί και το 2021.
Να γίνει συζήτηση/ερώτηση στη Βουλή για το καθεστώς των μετακινήσεων φοιτητών στη μέση του ακαδημαϊκού έτους.
Αυτό είναι το "εσωτερικό Erasmus", το έχουμε σιωπηλά ανεχτεί τόσα χρόνια
Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. Οι κύριοι του υπουργείου καλό είναι κάποια στιγμή να αποκτήσουν επαφή με την πραγματικότητα. Να έρθουν να δούνε με ποιες συνθήκες καθηγητές κάνουν μάθημα σε τμήματα υπερκορεσμένα λόγω μετεγγραφών. Ή θα πρέπει να περιοριστούν οι μετεγγραφές δραστικά ή να κλείσουν τμήματα της περιφέρειας και το προσωπικό τους να ενισχύσει τα τμήματα που δέχονται όλο το δυσβάσταχτο φορτίο.