Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρύτανις Παν. Πατρών: Είναι δουλειά μόνο του Πρύτανη εάν θα μπει η Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο

Δημοσίευση: 05/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Δεν υπάρχει καμία περίπτωση   η αστυνομία να μπει μέσα σε πανεπιστήμιο αν δεν το ζητήσει ο Πρύτανης, είχα επισημάνει μέσα στη Βουλή , πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος για το άσυλο και το επαναλαμβάνω και τώρα.

Αυτό δήλωσε   η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση του esos, εάν ο νέος νόμος μπορεί να εφαρμοστεί, λόγω των αυξημένων καταλήψεων Πανεπιστημιακών σχολών που απ ότι φαίνεται θα κλιμακωθούν όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία εορτής του Πολυτεχνείου, τη 17η του Νοέμβρη..

Αυτό είναι δουλειά μόνο του Πρύτανη, κανενός άλλου , μας είπε η Πρύτανις του Παν. Πατρών, και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα: << Eάν εφαρμοστεί πιστά ο νέος νόμος για το ακαδημαϊκό άσυλο φαντάζεστε τι θα γίνει, εάν ένας πολίτης περνώντας απέξω από μία διαμαρτυρία φοιτητών καλέσει την αστυνομία, επειδή  θα ενοχληθεί  από το  θόρυβο; >>

Άλλωστε , πρόσθεσε η κ. Κυριαζοπούλου  << πιστεύω ότι η Αστυνομία πάντα θα ζητάει τη γνώμη του Πρύτανη ανεξαρτήτως νόμων>>.

Σχόλια (24)

 
ΠΑΠΑΣ
05 Νοε 2019 17:43

ΚΥΡΙΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ......ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ......ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ........ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.......ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.........ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ......!!!

 
ert
05 Νοε 2019 19:03

Σου έχω νέα, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ.-

 
Νικος
05 Νοε 2019 19:18

Αλήθεια;Ο πρύτανης θα αποκαταστήσει τις ζημιές;Η πολιτεία δεν έχει ρόλο;

 
Γιατι θα ερωτηθει κιολας;
05 Νοε 2019 20:43

Ο λαος εξελεξε κυβερνηση για να νομοθετει. Τα οργανα της πολιτειας δεν θα ρωτησουν κανεναν για να επιβαλλουν τη βουληση του λαου.

 
Γ.Π.
05 Νοε 2019 21:58

" Eάν εφαρμοστεί πιστά ο νέος νόμος..."
Τη λογική της «απιστίας» την έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός κυρία Πρύτανι και για να την εξοφλήσει, θα χρειαστεί αρκετές δεκαετίες ακόμη.

 
Δημήτρης
05 Νοε 2019 22:19

Είναι δουλειά του Πρύτανη να καλέσει την Αστυνομία και όλων των υπολοίπων να πληρώσουν τα σπασμένα !

 
Επέμβαση
05 Νοε 2019 22:28

Αυτοί που επιθυμούν διακαώς την επέμβαση της αστυνομίας στα ακαδημαϊκά ιδρύματα έχουν σκεφτεί τις συνέπειες αυτής της πράξης; Ή λένε δυνατά ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι βγάζοντας τα απωθημένα τους; Η προστασία της περιουσίας των ιδρυμάτων θα γίνει βάζοντας μια διμοιρία των ΜΑΤ σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα;

 
Στράτος
05 Νοε 2019 22:33

Η ίδια Πρύτανις που με ευκολία λέει ότι η Αστυνομία οφείλει να κινείται όχι βάσει νόμου αλλά βάσει εντολών του εκάστοτε Πρύτανη, είναι η ίδια που ζητούσε την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, όντως χρειαζόταν Νομική εκεί για να τους διδάξει ότι ο νόμος είναι νόμος και δεσμεύει τους πάντες. Ούτε οι πρυτάνεις είναι υπεράνω των νόμων ούτε η αστυνομία έχει προϊσταμένη αρχή την πρυτανεία για να λαμβάνει εντολές από αυτήν.

 
Μέλος ΔΕΠ
05 Νοε 2019 22:58

Φανταστείτε τι ακριβώς προτείνετε. Αύριο το πρωί οποιοσδήποτε διαφωνεί με τη νομοθεσία θα πράττει κατά βούληση. Πού οδηγούμε επιτέλους τα παιδιά;

 
Μέλος Δεπ
06 Νοε 2019 00:25

Ας μας πείτε κύριοι που τα βάζετε με την κα Κυριαζοπούλου αν επιθυμείτε μια παρέμβαση των αρχών κατ’ εφαρμογή του νόμου επειδή κάποιος άσχετος θεωρεί ότι πρέπει να καλέσει αστυνομία. Να φτειαξουμε νέους ήρωες και νέο κίνημα εκεί που οι λιγοστοί ακτιβιστές φοιτητές επιθυμούν να συλληφθούν. Σύνεση. Δεν είναι κέντρα ναρκεμποριου τα ιδρύματα όπως προβλήθηκε.

 
K.G.
06 Νοε 2019 00:37

Ερώτημα απλό. Αφού τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, γιατί δεν πρέπει να ερωτώνται; Το αυτοδιοίκητο είναι μόνο για τις αμοιβές των μεταπτυχιακών; Ούτε καν για την ίδρυση κάποιου τμήματος;

 
Προκλήσεις
06 Νοε 2019 08:51

Είναι σαφές ότι παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι πολύ χαμηλού επιπέδου. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν την Κυβέρνηση για να επέμβει η αστυνομία. Να δημιουργηθεί ο χώρος για να μιλήσουν για δήθεν ζητήματα δημοκρατίας. Εμείς τα λέγαμε πριν γίνει το κακό και δεν μας ακούσατε..

 
@Μέλος Δεπ
06 Νοε 2019 09:12

Ακριβώς αυτό επιθυμούμε. Ο κάθε άσχετος να προστατεύει το πανεπιστήμιο και να καλεί την αστυνομία γιατί οι σχετικοί αποδείχθηκαν μικροί και ελλιπείς.

 
Αρθούρος
06 Νοε 2019 10:07

Έχω ξαναπεί ότι στη Δημοκρατία μας,εδώ και πολλά χρόνια,οι θεσμοί δε δουλεύουν λειτουργικά,έτσι ώστε να μην αναμειγνύονται ο ένας στις αρμοδιότητες του άλλου,αλλά αντίθετα,υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων σε πολλούς απ'αυτούς.Η αυτονομία κάποιων απ'αυτούς,όταν συνδυάζεται με την άμεση ψηφοφορία γιά την εκλογή τους από πολλούς εκλέκτορες,τους δίνει την αίσθηση καπεταναίων των πρώτων επαναστατικών χρόνων.
Μη σας εντυπωσιάζει η θέση της πρύτανης.Υπάρχουν κι άλλες θέσεις πρυτάνεων και προς την αντίθετη πλευρά και γιά άλλα θέματα.Αντί να ασχολείται με τα θέματα του αντικειμένου της που είναι ήδη πολλά, επεκτείνεται και στην τήρηση της δημόσιας τάξης.Αλλά,όπως εκτίθεται τώρα μ'αυτή τη θέση,πώς να πείσει και περισσότερους φορείς εκτός των αχαϊκών γιά τα πραγματικά δίκαια επιχειρήματά της γιά ίδρυση της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών;
Εγώ θα'λεγα,να κάνει πιό πεζά πράγματα του τομέα ευθύνης της,όπως το μάζεμα των αδέσποτων σκύλων από την τεράστια έκταση του Πανεπιστημίου, που κινδυνεύουν όχι μόνο φοιτητές,αλλά και γέροντες επισκέπτες του ΠΠΓΝΡ που είναι στους χώρους του Πανεπιστημίου.Οι φοιτητές,μάλιστα,έφτασαν να διαμαρτυρηθούν και στο δήμαρχο Πατρέων γι'αυτό το θέμα.

 
μα τι λεει ο Ναπολεον??
06 Νοε 2019 10:46

είναι δυνατόν τόση ματαιοδοξία?? Ο νομος εφαρμόζεται από συγκεκριμένο όργανο.....

 
Ο Πρύτανη ας αναλάβει τις ευθύνες του.
06 Νοε 2019 10:56

Έχει δίκιο, δουλειά του Πρύτανη είναι αν θέλει να καλέσει την αστυνομία.
Αν ωστόσο υπάρχουν σπασμένα πρέπει ο Πρύτανης να βρει χρήματα για να τα πληρώσει.
Αυτό είναι το αυτοδιοίκητο.

 
Νόμος
06 Νοε 2019 15:47

Το πρόβλημα είναι το νομικό πλαίσιο των ΑΕΙ, ας μην παρουσιάζεται ομως διαρκώς μια στρεβλή εικόνα: γενικά τα Πανεπιστήμια είναι ασφαλή χώροι.

Όπου δημιουργούνται επεισόδια είναι επειδή όλη η περιοχή έχει πρόβλημα αστυνόμευσης (π.χ. ορισμένες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας).

Χιλιάδες φοιτητές σπουδάζουν κάθε χρόνο με ασφάλεια - το θέμα είναι με τη ποιότητα και ποιο μέλλον θα έχουν ως επιστήμονες και εργαζόμενοι;

 
μελος δεπ
06 Νοε 2019 16:24

Kυρία Κεραμέως
το αυτοδιοίκητο θέλει και θεσμικό αντίβαρο. Διαφορετικά ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και από την άλλη θα πληρώνει ο φορολογούμενος.

 
Γιώργος Π.
06 Νοε 2019 18:54

Στρατό αυτή τη φορά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Διάβασα την είδηση, άρχισα να διαβάζω τα σχόλια σκεφτόμενος πόσο αναγκαία είναι η νομική σχολή στην Πάτρα με πρώτη φοιτήτρια την κ. Πρύτανη Με καλυψες πλήρως.

 
Δρ. Δρ. ΕΚΠΑ
06 Νοε 2019 22:17

Οπως τη βολεύει, εκφράζεται η Πρυτανις, πάντες είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι και είναι συμφωνα με το Σύνταγμα...εκτελεστές της θελησεως του κράτους και υπηρετούν τον λαό...ας συνέλθουμε....πριν είναι πολύ αργα...

 
Makis
07 Νοε 2019 00:13

Ωραία δήλωση απο Πρύτανη! ΟΧΙ κυρία μου αν κάποιος τρώει ξύλο μέσα στο πανεπιστήμιο ή αν γίνεται κλοπή ή οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ΔΕΝ θα σας ρωτήσει. Θα παίρνει το 100 όπως θα έκανε και οπουδήποτε αλλού. Αυτοί που γαλουχήθηκαν με τα περι "άπιστης" εφαρμογής του νόμου και κλείσιμο ματιού στους κάθε λογής μπαχαλάκηδες, να καταλάβουν ότι θα τελειώσει αυτή η παράνοια. Εκτός και αν θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι την οικονομική και ποινική ευθύνη.

 
Ερώτηση στην Πρύτανη
07 Νοε 2019 11:20

Για αυτό που έγινε χθες στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ με θύμα την φοιτήτρια και τον αχαρακτήριστο που αφού τον έπιασαν οι φύλακες κάλεσαν την αστυνομία ,πως θα αντιδρούσατε;Αν περίμεναν να ειδοποιήσουν τον Πρύτανη που θα ειδοποιούσε μετά την αστυνομία ο δράστης θα την είχε κοπανήσει γιατί πόση ώρα θα μπορούσαν να τον κρατήσουν ακινητοποιημένο;Οι γονείς έστειλαν την κόρη τους να σπουδάσει προστατευμένη.Με τα λεγόμενα σας δεν προστατεύεται.Οι ιδέες σας δεν συναντώνται σε κανένα ΑΕΙ του κόσμου.Είστε η μοναδική αν αυτό σας ικανοποιεί και το θεωρείτε και τίτλο τιμής.

 
Dimitrios VENTZAS
08 Νοε 2019 05:56

Δεν είναι όμως έτσι στο Νόμο ...
Όταν στην Σύνοδο των Πρυτάνεων ΔΕΝ κάνατε μνεία στο Νόμο για την κατάργηση τους ΑΣΥΛΟΥ,το καλοκαίρι, το ξεχάσατε;
Η κατάργηση του ΑΣΥΛΟΥ έγινε με Νόμο χωρίς να υπάρχει ούτε μία φορα η λέξη ΑΣΥΛΟ ...
Διαβάστε παραπάνω, όλοι οι πολέμιοι του ΑΣΥΛΟΥ μιλάνε για καταστροφές, τίποτε άλλο ... ΔΕΝ σημαίνει για αυτού η λέξη ..

 
ΔΕΠ
08 Νοε 2019 11:15

Η κα. Πρυτανης μας λεει πως οταν γινεται ζημια αυτη θα μιλαει, η ζημια θα πλασαρεται στο θυμα κ στο φορολογουμενο και φυσικα ολα καλα γιατι τα λεει ωραια

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ