Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τέσσερις συμβουλές ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Κεραμέως

"Αν τις ακολουθήσει θα έχει την συμπαράσταση και την υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης"
Δημοσίευση: 07/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τέσσερις συμβουλές  προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, σχετικά με τον προυπολογισμό για την παιδεία, επανήλθε με σημερινή ανακοίνωση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Mάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ  προειδοποιεί   την υπουργό Παιδείας ότι “αν τις ακολουθήσει  θα έχει την συμπαράσταση και την υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει στη Ν. Κεραμέως τις ακόλουθες συμβουλές:

Α. Να μην συνεχίσει την ίδια πολιτική που εφάρμοσε μέχρι τώρα.

Β. Να μη συνδέσει το όνομά της με περικοπές στην Παιδεία, επαναφέροντας μνήμες από την εποχή των μνημονίων, του κλεισίματος σχολείων, του εξανδραποδισμού εκπαιδευτικών και της βίαιης καταστολής.

Γ. Να ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, τουλάχιστον στο ύψος που προέβλεπε η εγκύκλιος του ΓΛΚ της 5ης Ιουλίου 2019.  

Δ. Να αφήσει στην άκρη τις υπεκφυγές και τις παραπειστικές  δικαιολογίες και να μεριμνήσει ώστε να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2020 οι πιστώσεις για τους 5.250 μόνιμους διορισμούς (από τους συνολικά 10500 για τη διετία 2020-2021 που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ) και να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, στον ανακοινωθέν, τονίζει επίσης τα εξής:

Στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης: Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑαπέδειξε πρόσφατα, με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, τη σχεδιαζόμενη από τη ΝΔ μείωση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση. Η περικοπή των δαπανών είναι της τάξης του 0.1% του ΑΕΠ, δηλαδή τουλάχιστον 200 εκατ. €, καταρρίπτοντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του ΥΠΑΙΘ για δήθεν αύξηση της χρηματοδότησης το 2020.

Σιωπή: Το υπουργείο Παιδείας, μην έχοντας τίποτα να αντιτείνει, προτίμησε την απόλυτη σιωπή.

Αυταρχισμός,   οπισθοδρομικότητα,   αναξιοπιστία: Η αδυναμία της ηγεσίας του υπουργείου, η οποία εκτίθεται σχεδόν καθημερινά με τον αυταρχισμό, την οπισθοδρομικότητα, την αναξιοπιστία, τη διαχειριστική αδυναμία, την άγνοια σε κρίσιμα ζητήματα και τον παλαιοδεξιό ρεβανσισμό που επιδεικνύει, είναι πλέον φανερή.

Σιγή   του μιντιακού συστήματος: Η εκκωφαντική σιωπή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα του προϋπολογισμού, αποσκοπεί στο επικοινωνιακό black-out ώστε το μήνυμα των περικοπών να μη φτάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία. Η επιτυχία της συγκεκριμένης τακτικής βασίζεται στη σιγή επί του θέματος του μιντιακού συστήματος που στηρίζει την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Έλλειψη πολιτικών αντανακλαστικών: Επιπρόσθετα, συνεπικουρείται από την έλλειψη πολιτικών αντανακλαστικών που έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία αν και προσέρχονται στο διάλογο με το υπουργείο Παιδείας, «ξεχνούν» να θέσουν το ζήτημα των περικοπών στο επίκεντρο της συζήτησης, κρίνοντας από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Ψεύδη για τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ: Ωστόσο, όσο και αν η κυβέρνηση επιμένει στα ψεύδη σχετικά με τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμένει ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα επιτρέψουμε το πέπλο της συσκότισης, του αποπροσανατολισμού και της διαστρέβλωσης να σκεπάσει τη δημόσια συζήτηση και την ενημέρωση των πολιτών.

Ερωτήματα: Επανερχόμαστε λοιπόν, ρωτώντας για μια ακόμη φορά:

  •     Είναι σωστά ή λάθος τα στοιχεία που παραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ;
  •     Το ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να υποστηρίζει πως ο προϋπολογισμός του 2020 θα είναι αυξημένος έναντι του 2019, όταν η επεξεργασία των στοιχείων και οι στοιχειώδεις πράξεις απλής αριθμητικής αποδεικνύουν το αντίθετο;
  •     Με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει εξοικονόμηση 500 εκ. € από τις δαπάνες των υπουργείων, ποια θα είναι η συνεισφορά του ΥΠΑΙΘ στη μείωση αυτή;

Οι μάσκες θα πέσουν: Στα ερωτήματα αυτά αμφιβάλλουμε αν θα λάβουμε απάντηση. Θα απαντηθούν όμως σύντομα, όταν κατατεθεί το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού και πέσουν οι μάσκες. Γνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα της κυρίας Κεραμέως· το διαπιστώσαμε και στην πρόσφατη συνάντησή μας στο ΥΠΑΙΘ. Κινδυνεύει να είναι η υπουργός που στην αρχή της θητείας της θα μειώσει τις δαπάνες για την παιδεία, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχών αυξήσεων. Κινδυνεύει να είναι υπουργός περικοπών τύπου ΔΝΤ ακόμα κι αν η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια.

Στα σκουπίδια οι 10.500 διορισμοί: Επίσης, κινδυνεύει να είναι η υπουργός που δε θα προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, παρά το γεγονός ότι φέτος έχουν χρειαστεί περισσότερες από 36.000 προσλήψεις αναπληρωτών, πετώντας στα σκουπίδια τη δυνατότητα των 10.500 διορισμών που της κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι όλα αυτά, την ώρα που ο πρωθυπουργός της κομπάζει στην Κίνα για ανάπτυξη πάνω από 3%.

Άδοξη ακύρωση μιας υπουργικής θητείας: Πρόκειται, για το απόλυτο αδιέξοδο και την άδοξη ακύρωση μιας υπουργικής θητείας λίγους μήνες μετά το ξεκίνημά της. Κυρίως όμως, πρόκειται για ένα μεγάλο πισωγύρισμα που θα πληρώσει ακριβά το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες. Η αρνητική αυτή προοπτική είναι που κινητοποιεί τη νεολαία, τους φοιτητές και τους μαθητές, οι οποίοι σχεδόν καθημερινά διαμαρτύρονται και διεκδικούν.

  •     Θα επιτρέψει αυτό στον εαυτό της η υπουργός Παιδείας;
  •     Θα θέσει τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις της κυβέρνησης πάνω από το συμφέρον της εκπαίδευσης και θα αποδεχτεί το δόγμα πως οι περικοπές των δαπανών του κοινωνικού κράτους και η μείωση της φορολογίας των οικονομικά ισχυρών αποτελούν μοχλό οικονομικής ανάπτυξης;
  •     Θα κάνει καθεστώς την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης στην εκπαίδευση;

Σχόλια (16)

 
Συμβουλές
10 Νοε 2019 23:18

Ας ξεκινήσουν από Πρωτοβάθμια και μετά ας αλλάξουν το Γυμνάσιο, που είναι πιο εύκολο να πετύχουν συναίνεση. Η διαφιλονικία για τα ΑΕΙ και άλλα ζητήματα (παρελάσεις, αριστεία) έχει κουράσει τους πολίτες και πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων.

 
Νικος
10 Νοε 2019 18:10

Είναι αυτή ανακοίνωση κόμματος για ζητήματα παιδείας;Το κόμμα αυτό από την εμμονή του εθελοτυφλεί και δεν έχει αθσθηση της πραγματικλοτητσς.

 
papas
08 Νοε 2019 16:13

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΟΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥ Σ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

 
Χρήστος Αθανασίου
07 Νοε 2019 23:31

Οταν εμείς οι από κάτω βλέπουμε ότι Σύριζα κ' ΝΔ (κ' ΠΑΣΟΚ πιο πριν) μας κάνουν την ίδιας μορφής χοντρή πλάκα όταν ανοίγουν το στόμα τους να μιλήσουν για τον ιερό χώρο της Παιδείας, εμείς γιατί δεν τους παίρνουμε με τις ντομάτες???

 
@Κεραμέως
07 Νοε 2019 21:27

Θεωρώ ότι η κα Κεραμέως θα πρέπει να βγει και να δηλώσει ότι "ουδέποτε είχαμε την συμπαράσταση και υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν την ανοχή του για οτιδήποτε, αντιθέτως είχαμε ολοφάνερη εχθρότητα σε όλους τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λοιδορίες, υποτίμηση της νοημοσύνης μας, κατεδάφιση ολοσχερή του έργου που είχαμε επιτελέσει και κυρίως...... έστειλε όλα τα δικά μας παιδιά στη σύνταξη.....και τώρα μας ζαλίζουν να τα πάρουμε πίσω".

 
Γιάννης
07 Νοε 2019 19:41

Μιλάνε στον ΣΥΡΙΖΑ που πετάξανε 400.000 αποφοίτους των ΤΕΙ στα σκουπίδια!!!
Τέτοιο θράσος!!!

 
Παναγιώτης Β
07 Νοε 2019 16:17

Είναι θλιβερό. Είναι ακόμα νωπή η τριπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατά την άποψή του οφείλεται στην αχαριστία των πολιτών. Κατά την άποψή μου, η ήττα οφείλεται στην ανυπέρβλητη αλαζονεία και έπαρση της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους είναι καταδικασμένοι να τα επαναλάβουν.

 
Μακης
07 Νοε 2019 15:53

Συμβουλές από ΣΥΡΙΖΑ....ψωνίσαμε απο σβέρκο σα να λέμε.... οι πρωταθλητές των αντισυνταγματικών διατάξεων, του μπάχαλου και της αποδόμησης δίνουν συμβουλές για να τους έχουν λεει στο πλευρό τους... Μάλιστα... Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο τραγικό.

 
Μείωση προϋπολογισμού
07 Νοε 2019 15:23

Να αποφασίσουν στο Υπουργείο τι είδους θητεία θα έχουν γιατί θα φτάσουμε στο 2020 και μόνο φωτογραφίες θα έχουμε ως αποτέλεσμα

 
Δεν παίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ
07 Νοε 2019 14:02

Ο ροζ ,χωρίς γραβάτα δηλ.ο ορίτζιναλ ΣΥΡΙΖΑ δίνει συμβουλές στον μπλε ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα.Θα τα παίξουμε εντελώς.

 
Πλατάρος Γιάννης
07 Νοε 2019 13:42

Ενώ η Κυβέρνηση έχει την δεδηλωμένη, απειλούν να κάνει η Κυβέρνηση αυτό που της υποδεικνύουν αλλιώς η Κυβέρνηση «...δεν θα έχει την συμπαράσταση και την υποστήριξη της Αξιωματικής Αντιπόλίτευσης...»
Θεωρώ ότι η κα Κεραμέως θα πρέπει να βγει και να δηλώσει ότι «ουδέποτε είχαμε την συμπαράσταση και υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν την ανοχή του για οτιδήποτε, αντιθέτως είχαμε ολοφάνερη εχθρότητα σε όλους τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λοιδορίες, υποτίμηση της νοημοσύνης μας, κατεδάφιση ολοσχερή του έργου που είχαμε επιτελέσει και κυρίως επικράτηση ιδεολογημάτων και λαϊκισμού και καμίας ιδεολογίας αριστερής...»
Νομίζω ότι κάτι ανάλογο πρέπει να δηλωθεί, διότι η προβοκατόρικη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ομιλεί για «πρότερη» συνεργασία, που πρέπει να τηρηθεί για να έχουμε και «μελλοντική»
Καθαρή προβοκάτσια δηλαδή...

 
οικονομου
07 Νοε 2019 13:24

Καλά η Κα ακουλουθεί πολιτική Συριζα 100% και δέν εχει την συμπαράσταση σας??..Μάλλον ο Κος Φίλης δεν ακολουθέι την πολιτική συριζα, να το κοιτάξει!!

 
Εδώ γελάμε δυνατά
07 Νοε 2019 13:23

Αρχή: Συμβουλές από αποτυχόντες δεν λαμβάνουμε!!Γιατί απλά αν ηταν αξιόλογες δεν χρειαζόταν να διορθωθεί το σημερινό "μπάχαλο¨της παιδείας.

 
ανώνυμος
07 Νοε 2019 13:01

"πετώντας στα σκουπίδια τη δυνατότητα των 10.500 διορισμών που της κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ"
Πότε έγινε αυτό; Το μεσοπρόθεσμο (που ισχυρίζεται η Τζούφη ότι γράφει για τους διορισμούς) δεν γράφει τίποτα σχετικό.

 
Συμβουλές ΣΥΡΙΖΑ
07 Νοε 2019 12:23

Οι πρωταθλητές των αντισυνταγματικών νόμων δίνουν ...συμβουλές στην υπουργό που ακολουθεί σχεδόν σε όλα τους νόμους και τις επιλογές τους των στελεχών.Κάποιος πρέπει να τους πει ότι έχασαν τις εκλογές.Να έχει όμως υπομονή για να πεισθούν και να το πιστέψουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ