Δεν διαπιστώθηκε τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος εκπαιδευτικού ή βοηθητικού προσωπικού

08/11/2019

Άκουσε το άρθρο

Προ ημερών είδε το φως της δημοσιότητας περιστατικό κατά το οποίο μαθητής Γυμνασίου της Μαγνησίας, λιποθύμησε μέσα στο σχολείο εξ αιτίας χρήσης εξαρτησιογόνου ουσίας (σ.σ. κάποια ΜΜΕ έγραψαν, λανθασμένα, ότι ο μαθητής λιποθύμησε μέσα στις τουαλέτες).

Αμέσως, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διέταξε Προκαταρκτική Εξέταση με σκοπό τη διαπίστωση τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος και των συνθηκών τέλεσής του.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε σε έμπειρο Διευθυντή Λυκείου με Γραμματέα εκπαιδευτικό κλάδου νομικών επιστημών.

Η Προκαταρκτική Εξέταση περατώθηκε και το αποτέλεσμά της ήταν ότι δεν διαπιστώθηκε τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος εκπαιδευτικού ή βοηθητικού προσωπικού.

Το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης προέκυψε κατόπιν των διαπιστώσεων ότι οι εκπαιδευτικοί τόσο του Σχολείου όσο και της συστεγαζόμενης Σχολικής Μονάδας, επιτελούσαν απαρέγκλιτα τα καθήκοντά τους, υπήρχαν εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί και το σχολείο επιβλέπονταν από εκπαιδευτικούς και σχολική φύλακα ακόμη και στις ώρες διδασκαλίας και πολλές φορές και εκτός ωρών μαθημάτων. Πραγματοποιούνταν προληπτικές δράσεις όπως ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, υλοποιούνταν σχολικές δραστηριότητες κατά των εξαρτήσεων και συνεχείς νουθεσίες από τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές. Ακόμη υπήρχε συνεργασία του Σχολείου με φορείς της εκπαίδευσης όπως το ΚΕΣΥ, με εξωεκπαιδευτικούς φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ Πιλότος και η Πρόταση Ζωής με σκοπό την πρόληψη αυτών των καταστάσεων αλλά και με την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας με σκοπό την προστασία των μαθητών από εξωσχολικούς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο τον τελευταίο μήνα, η Αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 6 εξωσχολικούς, μέσα σε προαύλια σχολείων, εκτός ωρών μαθημάτων να κάνουν χρήση ή να κατέχουν εξαρτησιογόνες ουσίες.

Με βάση το Πόρισμα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σαβελίδης Σωκράτης έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο τον τελευταίο μήνα, η Αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 6 εξωσχολικούς, μέσα σε προαύλια σχολείων, εκτός ωρών μαθημάτων να κάνουν χρήση ή να κατέχουν εξαρτησιογόνες ουσίες.

Σημειώνεται επίσης ότι στη Μαγνησία, με πρωτοβουλία των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιείται ευρείας κλίμακας εκστρατεία ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων μαθητών της Α’ Γυμνασίου και ΣΤ’ Δημοτικού για την αντιμετώπιση κάθε είδους εξαρτήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

@κ.Πολυχρονόπουλο Π
|

Σε ποιό άρθρο του Πειθαρχικού Δικαίου αναφέρεται η πανελλήνια δημοσιοποίηση πορίσματος Προκαταρκτικής Εξέτασης;Παρακαλώ να πείτε το συγκεκριμένο άρθρο.Αλλιώς μην επικρίνετε μη στηριζόμενος στην νομοθεσία.Δεκάδες ή εκατοντάδες απείρως σοβαρότερες από αυτήν έρευνες ΠΕ ή ΕΔΕ διεξάγονται κάθε χρόνο.Δείξτε μια έστω και σε βάθος χρόνου ΠΕ ή ΕΔΕ που δημοσιεύτηκα το πόρισμα.Η δημοσιότητα για πράξεις δημοσίου λειτουργού πρέπει να κινούνται στα όρια του μέτρου και της νομιμότητας.Στην συγκεκριμένη περίπτωση τηρήθηκαν;Το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα που αναφέρεται στην δημοσιότητα πορίσματος ζητώ και πάλι να μας πείτε.Ο ανώτερος Πειθαρχικώς Προιστάμενος Περιφερειακός Θεσαλίας και το Υπουργείο συμφωνούν μαζί σας;Τί θα κάνουν για την υπόθεση;

Παντελής Πολυχρονοπουλος
|

Καλό θα ήταν να διαβάζουμε προσεκτικά το πειθαρχικό δίκαιο πριν γράψουμε η δημοσιεύσουμε κάτι ιδίως αν είναι ανώνυμο. Σωστά έγινε η δημοσιοποίηση από τον ΔΔΕ Μαγνησίας ώστε να μην υπάρχουν σκιές μια που το θέμα είχε πάρει δημοσιότητα και είναι εντελώς νόμιμη και κατά τη γνώμη μου επιβεβλημένη. Παντελής Πολυχρονοπουλος Δ/ντης Γυμνασίου Αγριάς.

Φτάνει πια κε.Σαββελίδη.Σταματήστε.
|

Το πόρισμα κ.Σαββελίδη βάση του νόμου ΔΕΝ δημοσιοποιείται ,ούτε και το συμπέρασμα του όπως εδώ,για πανελλήνια ενημέρωση.Αφού είναι προκαταρκτική τίθεται,όπως κάνατε,στο αρχείο ,αλλά ΠΟΤΕ δεν δημοσιοποιείται.Αντίκειται στο Πειθαρχικό Δίκαιο.Μα τέλος πάντων ας σταματήσουν δημόσιοι λειτουργοί να κάνουν ότι θέλουν χάρη της δημοσιότητας.Ο Περιφερειάρχης ,σαν ο ανώτερος σας Πειθαρχικώς Προιστάμενος ή το Υπουργείο τί άποψη έχουν επί του θέματος;Θα κάνουν τα προβλεπόμενα επ αυτού;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ