Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

(Φωτό-βίντεο) Κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη βρέθηκαν από την αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου
Δημοσίευση: 10/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις.

Ετικέτες: 
ΟΠΑ

Σχόλια (26)

 
pacifist anarchist
10 Νοε 2019 13:10

Αυτό που βλέπουμε δεν έχει καμιά σχέση με την αναρχική ιδέα. Ο Αναρχικός Μαλατέστα στο δοκίμιό του "Αναρχία και Βια" αναφέρει: ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗ ΒΙΑ. Ο Φιλοσοφικός Αναρχικός Μαχάτμα Γκάντι ήταν υπέρ της ειρηνικής επανάστασης και απέδειξε στην πράξη ότι η αποικιοκρατία (ιμπεριαλισμός) καταργείται με καθιστική διαμαρτυρία εκατομμυρίων ανθρώπων και όχι με μολότοφ 10 μπαχαλάκηδων.

 
Σοκ και δέος
10 Νοε 2019 13:34

"Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης....".
Επίσης 3 γλυφιτζούρια, 2 σοκοφρέτες και 1 πλαστικό κουρδιστό τάνκς. Να παρασημοφορηθεί αύριο κι όλας ο Χρυσοχοίδης παιδιά. Καθάρισε το Πανεπιστήμιο επιτέλους!

 
Άριστος
10 Νοε 2019 15:05

Το επικοινωνιακό σόου συνεχίζεται. Κανονικά για τα 10 κράνη και τα μερικά μπουκάλια έπρεπε να φωνάξετε τους πρασινοσκούφηδες από το Μεγάλο Πεύκο. Μπράβο, το βράδυ θα συνεχιστεί η αγαπημένη τεχνική εξύμνησης του μεγάλου αρχηγού από όλα τα κανάλια.

 
Νιο
10 Νοε 2019 15:06

Τρομερά ευρήματα, φαντάζομαι θα παιξει την και το cnn

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
10 Νοε 2019 17:20

Αυτό ήταν (είναι) χώρος Πανεπιστημίου ?

 
ΠΑΠΑΣ
10 Νοε 2019 19:26

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ .....ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.....ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .....ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !!!

 
Γ.Π.
10 Νοε 2019 20:01

Κάπως έτσι το έχει το σπίτι και η μάνα μας.

 
Xm
10 Νοε 2019 20:21

Εσάς που τα ευρήματα δε σας εκπλήσσουν, συμφωνείτε με την εικόνα αυτή του πανεπιστημίου;

 
Παναγιώτης Β
10 Νοε 2019 20:48

@ pacifist anarchist: χωρίς να διαφωνώ μαζί σας, δεν θα κατέτασσα τον Γκάντι σε Aναρχικό, αλλά στον πλέον χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της Πολιτικής Ανυπακοής και πιο συγκεκριμένα του Υπερβατισμού (Τranscedentalism), πρωτοστάτης του οποίου ήταν ο Η.D.Thoreau.
Εν πάση περιπτώσει, το μόνο "φιλοσοφικό ρεύμα" που εκπροσωπούν οι φωτογραφίες αυτές είναι το ΜΠΑΧΑΛΟ, ίσως την πιο επικίνδυνη σχολή των ημερών μας.
Ντροπή σε όλους μας!

 
γλουπ!!
10 Νοε 2019 21:13

Γιατί δεν περίμεναν 4-5 μέρες να πιάσουν και κανένα μπαχαλάκια εντός, λόγω του εορτασμού του πολυτεχνείου;
Μάλλον είχε πέσει σύρμα και την κοπάνησαν όλοι.

 
Jason
10 Νοε 2019 22:43

Καταπατείται το ακαδημαϊκό άσυλο, άλλως η ιερή αγελάδα της καθ' ημάς αριστεράς. Επειγόντως να ξυπνήσει το "ρωμαλέο" φοιτητικό κίνημα!

 
Χρυσοχοκούγιας
10 Νοε 2019 22:56

"κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις"??? Δηλαδή τα πετούν και μετά πηγαίνουν και τα ξαναμαζεύουν για την επόμενη φορά?
Επίσης, από τις παραπάνω 18 φωτογραφίες, πόσες και ποιές ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ότι γίνονταν "προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις", όπως λέει το ρεπορτάζ? Ααα ο Χρυσοχοίδης το λέει?

 
@ Παναγιώτης Β
10 Νοε 2019 23:09

Χωρίς να διαφωνώ μαζί σας στη διαπίστωση ότι ο Γκάντι δεν ήταν αναρχικός και διαφωνώντας με τον pacifist anarchist στο ότι δεν πέτυχαν οι καθιστικές διαμαρτυρίες την αποχώρηση των Βρετανών από την Ινδία αλλά η κατάρρευση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (απλά ο Γκάντι έτυχε να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή), θα πρέπει να πω ότι η πολιτική ανυπακοή είναι μια στάση την οποία μοιράζονται οι φιλελεύθεροι με τους αναρχικούς, ένας εκ των οποίων ως ατομικιστής αναρχικός ήταν και ο Thoreau...

 
Σφυρί Πρωτοπ
10 Νοε 2019 23:33

Δέκα κράνη μηχανής, μερικά ζευγάρια γάντια, κοντάρια και μπουφάν και είκοσι σύνεργα οικοδομής. Είναι αυτά τα ευρήματα *αστυνομικής* έρευνας;

Γκραφιτι σε τοίχους μπορούν να καλυφθούν μέσα σε μία εβδομάδα και όλες οι φοιτητές παρατάξεις είναι υπεύθυνες για την αφισορύπανση σε διαδρόμους πανεπιστημίων, ειδικά η πρώτη πανελλαδικά "σοβαρή" παράταξη.

 
EDIP
10 Νοε 2019 23:46

Αυτό είναι δημοκρατία για τους νεο-αντί . το δίκιο με το μέρος τους μονα ζυγα δικά τους, οι υπόλοιποι ας ψοφήσουν. Μόνο έτσι ισχυροποιούν την θέση τους. Με γκλοπ και βια απέναντι σε όποιον διαφωνεί και ας είναι και η ίδια η κοινωνία. ταξική είναι εξάλλου, ας πεθάνει. το αλάθητο το έχουν μόνο αυτοί. άντε και αυτοί που δίνουν την γραμμή τους ..

 
Κάποιοι απογοητεύτηκαν
11 Νοε 2019 00:01

από τα .....λιγοστά ευρήματα και τις λιγοστές...παρεμβάσεις σε τοίχους του Πανεπιστημίου.
Αυτά είναι τα χάλια μας, δίπλα μας είναι οι μπαχαλάκηδες!

 
φοιτητρια
11 Νοε 2019 00:23

πραγματικα δεν μας εκπλησει καθόλου το γεγονός ότι αυτό γίνεται λίγες μέρες πριν την 17 Νοέμβρη, και μάλιστα την πιο βαρυσήμαντη της μεταπολίτευσης με κατάργηση ασύλου, νομοσχέδια-εκτρώματα, κλπ; δεν μας εκπλήσει καθόλου ότι μετα τις τόσες ΜΜΕτζίδικες προβοκάτσιες βγαίνει η σύγκλητος του οικονομικου και λέει ''κλειστά μέχρι και 17 Νοέμβρη''; και τι είναι πια αυτό το τόσο τρομερό που βρήκαν στο στέκι; σιγά τα αυγά, εμένα κάπως ετσι είναι και το γκαράζ του παππού μου μέσα, αν είναι να το εκκενώσουμε και αυτό...εργαλεία διάρρηξης λεει..παω στοίχημα ότι θα βρήκαν κανένα γαλλικό κλειδί η καμία πένσα.. λίγο κάπου εκεί που η λογική χωλαίνει, καιη προβοκάτσια πάει σύννεφο, ας υπάρχει τουλάχιστον και ο αντίλογος.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
11 Νοε 2019 02:21

κανένας δεν εβλεπε τίποτα απο αυτά μέχρι τώρα;, και συγνώμη τι θα ήταν εντυπωσιακό κανένα τανκ και χειροβομβίδες; για χώρο Πανεπιστημίου μιλάμε που στηχίζει πολύ ακριβά να σπουδάσει το παιδί απο την επαρχία και την συγκεκριμένη σχολή την έχουν όνειρο πολλά παιδιά οι καθηγητές ευθύνονται για όλη την ανομία που δεν έκαναν τιποτα τόσα χρόνια είναι υπόλογοι όχι μόνο στους φοιτητές αλλά και στους γονείς τους

 
άσχετος
11 Νοε 2019 09:46

Καλό που αποδόθηκε ο χώρος στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αλλά καμιά σύλληψη και καμιά εγγύηση ότι δεν θα ξανακαταληφθεί αύριο. Με μπούκες μόνο δεν λύνεται το πρόβλημα.

 
@φοιτήτρια
11 Νοε 2019 10:12

Με τη μόνη διαφορά αγαπητή μου ότι
α. το γκαράζ του παππού σας είναι ιδιωτικός χώρος και μπορεί να έχει μέσα ό,τι αυτός επιθυμεί. Το πανεπιστήμιο ΔΕΝ ανήκει ούτε στον παππού σας ούτε σε εσάς, είναι χώρος εκπαίδευσης κι όχι αποθήκη.
β. αν ο παπούς σας είχε ένα καθ όλα τακτοποιημένο γκαράζ και μια μέρα επέστρεφε και το έβλεπε σε αυτή την κατάσταση, θα του λέγατε τα ίδια; "Αμάν βρε παππού και το πανεπιστήμιό μου κάπως έτσι είναι... γιατι ταράχθηκες?"
Τελικά αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία όχι η κατάσταση των πανεπιστημίων μας, αλλά ότι πρέπει να επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα...

 
ΑΣΟΕΕ
11 Νοε 2019 14:29

Η πραγματική έρευνα πρέπει να είναι οικονομική, να δούμε στα ΑΕΙ πώς αξιοποιούνται οι πόροι και τα ερευνητικά κονδύλια. Επετειακές εντάσεις μόνο τον κύκλο ειδήσεων εξυπηρετούν.

Δείτε και στη Γαλλία, τόσους μήνες κινητοποιήσεων

 
Νικόλας
11 Νοε 2019 14:34

Περιμέναμε κι εμείς εκρηκτικές ύλες, πυρίτιδα και ΤΝΤ ... και μας έδειξαν κράνη και κοντάρια για πανό ... Αυτά δεν είναι ευρήματα από τρομοκρατική οργάνωση.

 
Η κατάσταση στο ΑΠΘ
11 Νοε 2019 19:08

Ένα από πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται αυτή την εποχή είναι ο ακήρυκτος κλεφτοπόλεμος που γίνεται στο ΑΠΘ "ενάντια στα κλειδώματα". Ο Πρύτανης, σε μια Σισύφια προσπάθεια ελέγχου της πρόσβασης στο campus, αποφάσισε από την αρχή του ακαδ. έτους να περιορίσει τον αριθμό των εισόδων, και να τις κλείνει εντελώς το σαββατοκύριακο. Οι αντιεξουσιαστικές παρατάξεις κάθε μέρα κόβουν τις αλυσίδες και τα λουκέτα στην εξωτερική περίφραξη, καθώς και τα λουκέτα που ασφαλίζουν την είσοδο στα κτίρια, και σκορπάνε σχετικά φειγ βολάν. Η υπηρεσία φύλαξης κάθε μέρα αποκαθιστά τις ζημιές. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό (κάθε λουκέτο κάνει 15-20 ευρώ και το πληρώνουν οι γονείς όλων των φοιτητών) αλλά θεσμικό/αθλητικό: να αναδειχθεί ο νικητής, δηλαδή το "ποιος κάνει κουμάντο εδώ μέσα" όπως είναι γραμμένο και στον τοίχο της ΑΣΟΕΕ (βλ. φωτογραφία 6).

Το πρόβλημα αποκατάστασης της τάξης δεν θα λυθεί με επιχειρήματα, όπως πολλοί ελπίζουν: η αταξία και η ανυπακοή είναι κατάλοιπο της τουρκοκρατίας και η ιδεοληψίες το έχουν μετατρέψει σε κατεξοχήν ελληνικό πολιτικό-ποδοσφαιρικό άθλημα. Μόνο αν η σιωπηλή πλειοψηφία αρχίσει να καταλαβαίνει ποιο είναι το συμφέρον της, παίρνοντας παράδειγμα από το τι συμβαίνει στην Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ (βλ. άρθρο του Απ. Λακασά στην Καθημερινή της 9.11.2019), και αρχίσει να απομονώνει τα ξένα προς το πανεπιστήμιο στοιχεία, θα αλλάξει ο χάρτης των συσχετισμών. Αν οι φοιτητές καταλάβουν πόσο κοστίζει η κατάσταση αυτή και στην ποιότητα των σπουδών τους και στην αξία του πτυχίου τους (φανταστείτε μετά από τα σημερινά κάποιος να θέλει να πάρει μια θέση σε μια επιχείρηση με πτυχίο ΑΣΟΕΕ, τι πρόκειται να σκεφτεί ο εργοδότης), θα αναγκαστούν να πάρουν θέση και να αντιδράσουν.

Όσον αφορά τα "στέκια", αυτά αποτελούν πλέον αυτοσκοπό. Κάθε γειτονιά πρέπει να έχει και από ένα. Ακόμα και οι χώροι που έχουν χαρακτηριστεί επίσημα από τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων ως χώροι χρήσης των συλλόγων φοιτητών (δηλ. όλων των φοιτητών και όλων των παρατάξεων) σήμερα έχουν καταληφθεί αποκλειστικά από τις αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, οι οποίες θεωρούν τιμή τους να τις χαρακτηρίζουν ως "καταλήψεις". Η σιωπηλή συλλογική ενοχή του ότι σε κάθε πανεπιστήμιο του εξωτερικού οι φοιτητές έχουν χώρους, ακόμα και ξεχωριστά κτίρια για τις διάφορες δραστηριότητές τους, ενώ στην Ελλαδίτσα μας δεν περισσεύουν τα κτίρια, ίσως οδήγησε τις πρυτανικές αρχές σε κάποια ανοχή. Δυστυχώς, το περιεχόμενο των "στεκιών", και συχνάζοντες σε αυτά, αν ποτέ διερευνηθούν, θα οδηγήσουν σε απογοητευτικά αποτελέσματα, σαν αυτά που βλέπουμε στο ρεπορτάζ.

 
Οικονομικό Πανεπιστήμιο
11 Νοε 2019 19:40

Τίποτα το ιδιαίτερο, ας κάνουν μια έρευνα σε πιάτσες με λαθραία προϊόντα και άλλα που ευδοκιμούν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου

 
ποιός δουλεύει ποιόν.
11 Νοε 2019 22:40

Σφυρί Πρωτοπ@ σωστός...μας στοιχισε η επιχείρηση κάτι χιλιάρικα σε φόρους για να ανακαλύψουν κράνη και αναπτήρες!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ