ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως διόρισε τη συνεργάτιδά της ως Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ

Η απόφαση της υπουργού Παιδείας αποτελεί προκλητική πράξη θεμελίωσης του κομματικού κράτους της Δεξιάς,
Δημοσίευση: 11/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προέκταση του πολιτικού της γραφείου μετατρέπει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), έπειτα από το διορισμό της στενής της συνεργάτιδας και υποψήφιας βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Ιωάννας Λυτρίβη.

Τα παραπάνω καταγγέλλει, με ανακοινωθέν,  ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει τα εξής:

Καθαρά κομματική επιλογή: Η ανακοίνωση του βιογραφικού της κυρίας Λυτρίβη επιβεβαιώνει πως πέραν των ζητημάτων επάρκειας για τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του οργανισμού, η τοποθέτησή της αποτελεί καθαρά κομματική επιλογή καθώς το ουσιαστικό βιογραφικό της είναι κυρίως κομματικό:

  •     το Σεπτέμβριο του 2011 διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο (κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου),
  •     το Δεκέμβριο του 2011 διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  (κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου),
  •     το Μάϊο του 2012 διορίστηκε εκ νέου στη Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης (κυβέρνηση Π. Πικραμμένου),
  •     τον Ιούνιο του 2013 διορίστηκε σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη (κυβέρνηση Α. Σαμαρά),
  •     στη συνέχεια προσλήφθηκε στο βουλευτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως κατά την προηγούμενη βουλευτική της θητεία.

Προκλητική πράξη θεμελίωσης του κομματικού κράτους της Δεξιάς: Η απόφαση της υπουργού Παιδείας αποτελεί προκλητική πράξη θεμελίωσης του κομματικού κράτους της Δεξιάς, αν και δεν έχουν περάσει λίγοι μήνες από τότε που ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δήλωνε πως το κομματικό κράτος θα ξηλωθεί και θα σταματήσουν οι αναξιοκρατικές τοποθετήσεις στη δημόσια διοίκηση. Στο ενδιάμεσο, ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδώσει το κράτος στους ευνοούμενούς του, τους αποτυχημένους πολιτευτές, σε συγγενείς και φίλους.

Σχόλια (17)

 
Λεύκη η τρεμοφυλλοειδής
17 Νοε 2019 23:01

@Ευτυχία Παπασταύρος
Αφήστε το αγαπητή μου. Φύλλο δεν κουνιέται εδώ και 1 εβδομάδα. Ούτε λεύκας. Και ξέρουν από καλές λεύκες οι Γεωπόνοι.
Θα έβαζα στοίχημα κι όλας, πως ΔΕΝ υπήρχαν άλλες υποψηφιότητες. Ή υπήρχαν από Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επειδή όμως υπάρχει ποσοστό 1% να το χάσω, δεν θα βάλω στοίχημα.
Μια παράκληση μόνο στο esos. Την προκήρυξη ρε παιδιά! Πότε βγήκε, πού δημοσιεύθηκε, πόσες μέρες είχε προθεσμία για κατάθεση υποψηφιότητας? Αυτονόητα πράγματα δηλαδή σε μια ευνοούμενη πολιτία. Ή και όχι?

 
Ευτυχία Παπασταύρος
17 Νοε 2019 20:28

Διαβάζοντας το βιογραφικό της κ. Λυτρίβη Ιωάννας παρατήρησα ότι τελείωσε το (ΕΚΠΑ) Φιλόλογος το 2005 και στη συνέχεια έκανε ένα Μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου το τελείωσε το 2008. Στη συνέχεια όπως γράφει η ίδια διορίστηκε Επιστημονική Σύμβουλος από 19/12/2010 έως 30/06/2011 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στη συνέχεια διορίστηκε από 02/08/2012 έως 27/01/2015 στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στη συνέχεια διορίστηκε από 01/04/2015 έως 11/06/2019 στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως Νίκης.
Όλοι μας θεωρώ διαβάζοντας αυτό το βιογραφικό καταλαβαίνουμε ότι η κ. Λυτρίβη Ιωάννα από το 2010 έως το 2019 διοριζότανε σε Βουλευτικά και Υπουργικά Γραφεία αυτή δε είναι και η προϋπηρεσία που επικαλείται ότι έχει η κ. Λυτρίβη Ιωάννα. Η απορία μου είναι, υπάρχει νόμος με τον οποίο πιάνετε ως διδακτική υπηρεσία η υπηρέτηση σε Πολιτικά Γραφεία Βουλευτών και Υπουργών, διότι αυτό μας παρουσιάζει στο βιογραφικό της η κ. Λυτρίβη Ιωάννα ως προϋπηρεσία. Άλλη προϋπηρεσία, εκτός από αυτή έχει να μας παρουσιάσει η κ. Λυτρίβη, που να έχει σχέση με το θέμα που διαπραγματεύεται ο ΕΟΠΠΕΠ.
Επειδή όπως φαίνεται για την κ. Κεραμέως οι λέξεις αξιολόγηση, διαφάνεια, αξιοκρατία (λέξεις βέβαια που συνεχώς επικαλείται αλλά πουθενά δεν εφαρμόζει) είναι άγνωστες, πρέπει και είναι ανάγκη μέλη της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με ερώτηση τους στην Υπουργό κ. Κεραμέως να ζητήσουν να έλθουν τα Βιογραφικά όλων των Υποψηφίων για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Να καλεστούν στη συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι να δουν αν είναι τα βιογραφικά πράγματι αυτά που κατέθεσαν στο Υπουργείο Παιδείας ή έχει επέλθει κάποια αλλοίωση. Στη συνέχεια με βάση το Νόμο 4622/2019 ΦΕΚ 133/Α/07-08-2019 «Επιτελικό Κράτος, οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης , των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» που ψηφίστηκε από αυτή την Κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2019, και σύμφωνα με την νέα διοικητική οργανωτική δομή του επιτελικού Κράτους για διαφάνεια, λογοδοσία και ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση, να αναρτηθούν άμεσα όλα τα βιογραφικά των υποψηφίων για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και να αποφασίσει το ΑΣΕΠ για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ.
Το ερώτημα προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως είναι γιατί δεν εφαρμόστηκε ο Νόμος 4622/2019 για την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ που υπήρχε από τον Αύγουστο, αφού η προκήρυξη για την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ έγινε από την Υπουργό κ. Κεραμέως στις 13/09/2019, να υποθέσουμε άγνοια Νόμου από την Υπουργό καθ΄ ότι είναι και Νομικός δεν επιτρέπεται και δεν συγχωρείται. Πρέπει όλοι οι υποψήφιοι για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ να καταγγείλουν την απαράδεκτη στάση αυτή της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη κατά της Υπουργού.

Ευτυχία Παπασταύρος

 
Οικονομου
13 Νοε 2019 15:47

Ευτυχία Παπασταύρος % Συναινώ απολύτως...Οπως ακριβώς τα λέτε

 
Πού είναι οι λαλίστατοι?
13 Νοε 2019 11:43

Εκείνοι που σε άλλα άρθρα του esos, σκίζουν τα ιμάτιά τους για επιστροφή στην κανονικότητα, για διαφάνεια, αξιοκρατία, αριστεία τώρα με τη ΝΔ, το Μητσοτάκη και την Κεραμέως? Γιατί τέτοια σιγή μικροφώνου εδώ κύριοι? Μέχρι και λεπτομερέστατο σύστημα αξιολόγησης-επιλογής Στελεχών πρότειναν κάποιοι. Για αυτή την επιλογή, δεν έχουν άλλο μελάνι να γράψουν δύο γραμμές?

 
Αδιαφανείς διορισμοί
12 Νοε 2019 15:53

Παράδοση ετών στην ελληνική δημόσια διοίκηση που έχει μετατραπεί σε διαφιλονικούμενο πεδίο της εκάστοτε κομματικής πλειοψηφίας

 
Ευτυχία Παπασταύρος
12 Νοε 2019 00:48

Διορισμός της συνεργάτιδας της, κ. Λυτρίβη Ιωάννας ως Διευθύνοντος Συμβούλου του (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως Νίκης.Είναι απαράδεκτη η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως(που αναφέρεται συχνά στην αξιοκρατία) να διορίζει την συνεργάτιδα της κ. Λυτρίβη Ιωάννα Διευθύνοντα Σύμβουλο στον (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Θα είχε κάποια δικαιολογία η Υπουργός αν η κ. Λυτρίβη Ιωάννα είχε κάνει παρεμφερείς σπουδές με το αντικείμενο του (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π). Δυστυχώς η υποψήφια είναι τελείως άσχετη με το αντικείμενο του (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) που είναι η Συμβουλευτική και ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση οφείλει να ζητήσει από την Υπουργό Παιδείας να δώσει όλα τα Βιογραφικά των Υποψηφίων για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στη δημοσιότητα και εάν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι που οι σπουδές τους συνάδουν με το αντικείμενο του (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) να ζητήσει την αποπομπή της κ. Κεραμέως από τον κ. Μητσοτάκη ως καθαρά προσωπική της συμφεροντολογική επιλογή. Αν δε αποδειχθεί ότι υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι που έχουν ανάλογα προσόντα που απαιτεί ο (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) οφείλει από μόνος του άμεσα ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει την κ. Κεραμέως , αν θέλει να διατηρήσει το κύρος του, και να μην κατρακυλήσει μαζί με την κ. Κεραμέως, στον κατήφορο της αναξιοπιστίας και αναξιοκρατίας. Στην παιδεία κ. Πρωθυπουργέ μπορεί να μην δίνονται τα ανάλογα κονδύλια , ας διατηρήσει τουλάχιστον το προσόν της αξιοκρατίας, σε διαφορετική περίπτωση θα γίνουμε ζούγκλα.

 
Κων-νος
11 Νοε 2019 20:55

Να αναρτήσει άμεσα η Υπουργό τον πίνακα με τα προσόντα των άλλων υποψηφίων(ανώνυμα) και το πρακτικό της επιλογής από την επιτροπή επιλογής!
Διαφάνεια και αριστεία δεν είπαμε! Εμπρός λοιπόν περιμένουμε...

 
Α.σ.Σ
11 Νοε 2019 18:41

Δηλαδή ο Γαβρόγλου είχε βάλει δεξιά;

 
σταχτοπουτα
11 Νοε 2019 17:36

κομματική ταυτότητα η κυρία
ασφαλώς και ένας Γαβρόγλου είναι ισάξιος με την Κεραμέως αφού και αυτός δεξιός είναι

 
χμμ...
11 Νοε 2019 17:22

@Δασκαλος
@Σωτήρης

το θεμα ειναι οτι η ΝΔ ψηφιστηκε επειδη μιλουσε για αριστεια, καταργηση ρουσφετιων και διορισμο των ημετερων. κανοντας τα ιδια , μας αποδεικνυει οτι ειπαν ψεματα (και αυτοι)

 
σταχτοπουτα
11 Νοε 2019 17:15

άρα λέμε ψέματα για αξιοκρατία , ζήτω ο σκοταδισμός

 
Διδάκτωρ
11 Νοε 2019 15:22

Ντροπή στο τρίο της συμφοράς. Προκαλείτε χιλιάδες επιστήμονες με λαμπρά βιογραφικά προωθώντας τα κομματικά σας παιδιά. Να δημοσιευτεί άμεσα η λίστα με τους συνυποψήφιους και τα βιογραφικά τους.

 
Ακομμάτιστος
11 Νοε 2019 15:01

Και η υφυπουργός Ζαχαράκη με υπογραφή Φίλη αποσπάστηκε δίπλα από το γραφείο του.Το έχει το εσος.Διαβάστε το.Όλοι οι υπουργοί δυστυχώς για την χώρα και τους νέους διορίζουν χωρίς δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος.Ειδικά ο Γαβρόγλου το τερμάτισε.Δημιουργούσε επιτροπές για να διορίζει.Αυτούς όλους όμως όλων των κομμάτων κάποιοι τους ψηφίζουν.Ας πρόσεχαν.Αυτή η γάγγραινα της αδιαφάνειας σε βάθος αιώνων είναι μια από τις κατάρες του τόπου.

 
Ανοιχτές διαδικασίες
11 Νοε 2019 14:19

Αυτές οι θέσεις θα έπρεπε να είναι ανοικτές σε ικανούς υποψηφίους και όχι σε διορισμένους, ίσως και μέσω συνεντεύξεων-αξιολογήσεων ΑΣΕΠ.

 
Σωτήρης
11 Νοε 2019 14:01

Ξεχνάτε πολύ εύκολα. Να μην αναφέρω ονόματα....

 
Δασκαλος
11 Νοε 2019 13:39

Κοίτα ποιοι μιλάνε για αναξιοκρατία: οι συριζαιοι!!!

 
Ανμπιλίβιμπιλ
11 Νοε 2019 13:34

Ε Συριζαίικες υπερβολές τώρα....αφού είναι υποψήφια διδάκτωρ ρε παιδιά. Και άλλωστε, κάθε 25χρονη φιλόλογος που θα έκανε αίτηση για να διοριστεί σε γενικές γραμματείες και σε υπουργεία, θα την είχαν πάρει. Ααα είναι και το άλλο... αφού επιλέχθηκε με ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ! Επειδή δηλαδή κατά σύμπτωση έτυχε να δουλεύει στο γραφείο της Κεραμέως και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί Μητσοτάκη, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε παρέμβαση στην επιτροπή για να την επιλέξουν??? Ε όχι!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.