Placeholder

Είστε εδώ

Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας για τη συνάντηση του υφ. Παιδείας για τα πενταετή προγράμματα σπουδών

Δημοσίευση: 11/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συνάντηση με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Π. Καλδή και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Α. Κατσή είχε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης, παρουσία του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών κ. Γ. Ιωαννίδη καθώς και Προέδρων και μελών ΔΕΠ των Τμημάτων Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Η συνάντηση έλαβε χώρα στους χώρους του πρώην ΤΕΙ Αθήνας, αφότου ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ έκανε μια σύντομη ξενάγηση του κ. Διγαλάκη στους χώρους του Πανεπιστημίου. Μάλιστα ο Υφυπουργός Παιδείας επαίνεσε την άριστη κατάσταση και την καθαριότητα των χώρων του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας το οποίο παρατέθηκε προς τιμήν του κ. Διγαλάκη, υπήρξε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, τέθηκαν ενδιαφέροντα ερωτήματα και προτάσεις οι οποίες καταγράφηκαν εν όψει και του διαλόγου για τον νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του κάθε Τμήματος Μηχανικού, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία και με την εμπλοκή της ΑΔΙΠ.

Για την εκκρεμότητα της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενημέρωσε ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στη φάση της έγκρισης από τις οικονομικές υπηρεσίας και διαβεβαίωσε ότι τα σχετικά τμήματα μηχανικών θα καταστούν 5ετούς φοίτησης από το φετινό ακαδημαϊκό έτος.

Στο πλαίσιο της όλης συζήτησης, ο Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα των εισακτέων και των μετεγγραφών για τις οποίες το Υπουργείο, όπως τόνισε θα λαμβάνει ισχυρά υπόψη τις προτάσεις των τμημάτων καθώς επίσης και για τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να προωθηθεί η χρήση του χρηματοδοτικού εργαλείου των ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών εστιών.

 

Σχόλια (2)

 
nikolaos
11 Νοε 2019 18:59

Για την ΑΣΠΑΙΤΕ με 5 έτη φοίτησης καμιά ανακοίνωση....οι Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί της ΑΣΠΑΙΤΕ με 5 έτη σπουδές πουθενά στο χάρτη της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης..........................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί
11 Νοε 2019 19:39

Το ερώτημα είναι γιατί οι σχολές των ΤΕΙ Αττικής (ΑΣΠΑΙΤΕ, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά) δεν απορροφήθηκαν από τα Πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΠΑΠΕΙ, Γεωπονική, Σχολή Καλών Τεχνών) που έχουν ήδη καθιερωμένες σχολές.

Άνετα το προσωπικό θα μπορούσε να ενταχθεί στα υφιστάμενα τμήματα ενώ οι φοιτητές δε θα ήταν στον αέρα.

Το θέμα με τους αποφοίτους δεν πρόκειται να λυθεί διότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, απλώς θα περάσουν τα χρόνια και θα βγουν στη σύνταξη οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ: τα ίδια έλεγαν για την ανωτατοποίηση το 2001, και φτάνουμε αισίως στο 2021!

οι Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί της ΑΣΠΑΙΤΕ με 5 έτη σπουδές πουθενά στο χάρτη της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης...

...Τι διαφορά έχουν από τα υπόλοιπα ΤΕΙ; Δεν είναι Πολυτεχνική Σχολή, παρά την πενταετή διάρκεια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ