Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ: Ο Γ. Αντωνίου είναι ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου του ΙΕΠ

Δημοσίευση: 11/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ακατάλληλο  για τη θέση του προέδρου του ΙΕΠ, χαρακτηρίζει τον Γιάννη Αντωνίου, με ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ, κι εξηγεί γιατί:

Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του προτεινομένου για την θέση του Προέδρου του ΙΕΠ κ. Ι. Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου απευθύνθηκε με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο για τον ρόλο των συνδικάτων και των συνδικαλιστών όπως άλλωστε έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο ρόλος του Προέδρου ενός κατεξοχήν επιστημονικού θεσμού, όπως είναι αυτός του ΙΕΠ, που σκοπό έχει να εισηγείται τις κατευθυντήριες γραμμές στη Δημόσια Εκπαίδευση, τη βελτίωση του περιεχομένου και την ποιοτική αναβάθμισή της, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να επιδιώκει την αμέριστη συμπαράσταση και συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να εκπληρώσει αυτούς τους στόχους. Το αντίθετο δηλαδή από αυτά τα οποία  δηλώνει πριν καν επιλεγεί σε αυτή τη θέση ο κ. Αντωνίου. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επιδίωξή του για την επαναφορά της «κανονικότητας» σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Δηλαδή:

 •     στην επαναφορά και επέκταση του θεσμού των προτύπων πειραματικών και της «αξιολόγησης» που ο ίδιος είχε επιβάλλει όταν ήταν μέλος της ΔΕΠΣ με τις περίφημες συνεντεύξεις
 •     την επαναφορά της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και την κατηγοριοποίησή τους
 •     την επαναφορά της ατομικής τιμωρητικής αξιολόγησης με ποσοστώσεις
 •     την απομάκρυνση των αιρετών εκπροσώπων από τα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών Διοίκησης κ.λπ.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΟΛΜΕ ήταν αντίθετη με την «κανονικότητα» του κ. Αντωνίου και αγωνίστηκε:

 •     για μια Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλα τα παιδιά
 •     για την επαναφορά των διαθεσίμων συναδέλφων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στα σχολεία
 •     για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιούσε τους αγώνες των μαθητών
 •     για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών
 •     για την κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας
 •     για την κατάργηση της τιμωρητικής ατομικής αξιολόγησης
 •     για την αύξηση των δαπανών της Δημόσιας Εκπαίδευσης
 •     για μόνιμους μαζικούς διορισμούς
 •     για επαναφορά του ωραρίου στα πλαίσια του 2013

Δυστυχώς λοιπόν, είναι σε εμάς γνωστή η πορεία του κ. Αντωνίου και τον διαβεβαιώνουμε ότι η ΟΛΜΕ θα αγωνιστεί ενάντια στην επιβολή των απόψεων και των σχεδίων του.

Επειδή οι θέσεις του συγκεκριμένου υποψηφίου είναι μακριά από τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του κλάδου,

Επειδή ο εν λόγω υποψήφιος αδυνατεί να κινηθεί με το απαραίτητο πνεύμα συναίνεσης που επιβάλλει η συγκεκριμένη θέση,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, κρίνει ότι είναι ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου του ΙΕΠ.

Σχόλια (14)

 
Argy Bargy
14 Νοε 2019 20:05

Για να τον απορρίπτει η ΟΛΜΕ, καλός θα είναι.

 
Μίμης
12 Νοε 2019 12:23

Μα για αυτό ακριβώς είναι κατάλληλος. Γιατί είναι ακατάλληλος για την ΟΛΜΕ!

 
@ΝΕΦΕΛΗ
12 Νοε 2019 10:00

Την κυβέρνηση την ψήφισε το 22% του εκλογικού σώματος, θες να πεις πως δεν νομιμοποιείται να κυβερνά??? Το σίγουρο είναι ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν την ψήφισε και από αυτούς που ψήφισαν το 60% δεν επιθυμούν αυτά που σκέφτεσαι και λες.

 
@Στράτος
12 Νοε 2019 09:40

Δεν είναι γνωμοδότηση αλλά ξεκάθαρη τοποθέτηση. Είναι φτύσιμο και όχι ψιχάλες. Αλίμονο αν συλλογικό όργανο εκφέρει γνώμη μόνο όταν του ζητείται για θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντός του.

 
ΝΕΦΕΛΗ
12 Νοε 2019 07:44

Οι θέσεις του κ. Αντωνίου βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την παιδεία. Ο κ. Αντωνίου είναι πολύ κατάλληλος για το ΙΕΠ. Ο χαρακτηρισμός της ΟΛΜΕ είναι ακατάλληλος. Η ΟΛΜΕ είναι μια συντηρητική μειοψηφία. Την ψηφίζει περίπου το 20% των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Αντωνίου μπορεί να προωθήσει τις αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική εκπαίδευση όπως η επαναφορά του θεσμού των ΠΠΣ, η θέσπιση της αυτοαξιλόγησης των σχολικών μονάδων, η εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μετά από 35 χρόνια, η εκπόνηση νέων αναλυτικών προγραμμάτων, η κατάργηση της συνδιοίκησης της εκπαίδευσης με τους συνδικαλιστές κ. ά. Αυτά αποτελούν σύγχρονες δημοκρατικές αλλαγές ου επιθυμεί να γίνουν η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος και μάλιστα όχι μόνο οι οπαδοί της ΝΔ. Είναι αυτονόητα για ευρωπαϊκή χώρα. Τα σχολεία υπάρχουν για τους μαθητές, τις μαθήτριες και την κοινωνία. Πρέπει να σταματήσει η χαλαρότητα και η διάλυση της ελληνικής εκπαίδευσης.

 
ΕΛΕΝΗ
12 Νοε 2019 07:40

Αναχρονιστική συντεχνία ΟΛΜΕ. Για αυτό προκόψατε!

 
Χ. Χατζημήτρος
12 Νοε 2019 06:24

1) Ας ξεκινήσουμε από το εξής: Η ΔΕΠΣ γράφεται ΔΕΠΠΣ.

2) Το προσωπικό που βρίσκεται στα ΠΠΣ, μετά από τις "περίφημες συνεντεύξεις" όπως τις λέει η ΟΛΜΕ (που βέβαια καταγράφονταν και είχαν βαρύτητα μόνο 25%) κρατάει τα ΠΠΣ, ώστε να λειτουργούν όσο καλύτερα γίνεται, κόντρα στο ρεύμα και απόδειξη για αυτό είναι οι πάρα πολλές αιτήσεις είτε για κλήρωση είτε για εξετάσεις.

3) Τη θετική κοινή γνώμη απέναντι στα ΠΠΣ, ως θεσμό, πώς γίνεται κάποιος να μην την αντιλαμβάνεται; Η ΟΛΜΕ την αντιλαμβάνεται; Θυμάμαι μία ομιλία, πρόσφατη, στη Βουλή..

4) Δεν είδα πουθενά τον Γ. Αντωνίου να μιλάει για "αξιολόγηση με ποσοστώσεις", πόσο μάλλον τιμωρητική. Μάλιστα, για όσους παρακολουθούσαν το 2014, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ΠΠΣ (δηλαδή η αξιολόγηση του Αντωνίου, για να γίνει κατανοητό) δε θα είχε ποσοστώσεις.

5) Ο Γ. Αντωνίου παρέδωσε σημαντικά πεπραγμένα, όταν έφυγε, το 2014, έθεσε στόχους, που είχαν αποδοχή από την ελληνική κοινωνία (κι όχι μόνο από την επαγγελματική του ομάδα) τους περισσότερους τους υλοποίησε. Οι κρίνοντες ποιους στόχους τους έχουν υλοποιήσει;

6) Πώς γίνεται να βγουν συμπεράσματα σε οτιδήποτε χωρίς εξωτερική αξιολόγηση;

 
ντΟΛΜΕ
12 Νοε 2019 04:53

Ερώτηση: κάποιος που δεν ξέρει τον κ. Αντωνίου τι συμπεράσματα βγάζει από την αρνητική γνώμη των συνδικαλιστών για αυτόν;

Λέω πώς μάλλον συμπεραίνει πώς έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του...

 
@Στράτος
12 Νοε 2019 00:39

Μόνο που κανένας νόμος δεν προβλέπει προτεινόμενο Πρόεδρο του ΙΕΠ χωρίς πνεύμα(συναίνεσης). Αυτό δα μας έλειπε...

 
Γεια σου ρε Στρατο
12 Νοε 2019 00:15

Επιτρέπεται να εκφέρει κάποιος γνώμη, σχόλια ή οτιδήποτε βρε παιδί μου για την αγαπημένη σου κυβέρνηση ή είναι ποινικό αδίκημα και θα μας δικάσει το λαϊκο δικαστήριο του Γιώργη Αυτιά;

 
@ΟΛΜΕ
12 Νοε 2019 00:04

Ακόμα δεν απαντήσατε πόσα χρόνια έχετε διδακτική υπηρεσία σε τάξη.Πραγματική βέβαια.Ως τότε άραγε δικαιούστε να κρίνετε τους άλλους;

 
Παναγιώτης Β
11 Νοε 2019 23:37

Χαχαχα Σε καλό να μάς βγει! Καιρό είχα να γελάσω τόσο! Πιο άκυρο συλλογικό όργανο... πεθαίνεις!

 
Στράτος
11 Νοε 2019 23:25

Μόνο που κανένας νόμος δεν προβλέπει γνωμοδότηση της ΟΛΜΕ για τον προτεινόμενο Πρόεδρο του ΙΕΠ. Αυτό δα μας έλειπε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ