Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας Αθηνών και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

12/11/2019

Ενημερώθηκε: 12/11/2019, 14:41

Άκουσε το άρθρο

Ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών ξεκινάει σύντομα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών. Το πρόγραμμα θα έχει θεματολογία σχετική με την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Ακαδημαϊκός Στέφανος Ήμελλος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας υπέγραψαν σήμερα το πρωί Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

 Η διοργάνωση του κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος θα γίνει μέσω του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας (ΚΕΦΑΚ) της Ακαδημίας, ενώ το νέο πρόγραμμα υπολογίζεται να ξεκινήσει από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα είναι αγγλόφωνο και πιλοτικά θα ενταχθεί στην τεχνολογικά προηγμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα και στο νέο μοντέλο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το ακριβές πρόγραμμα σπουδών θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες, ενώ το ΕΑΠ βρίσκεται σε σειρά συζητήσεων με άλλα ανώτατα Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού για την διοργάνωση και νέων προπτυχιακών προγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ