Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ Γ. Αντωνίου

Ναι από ΝΔ , ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση-Αποχώρησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Όχι από ΚΚΕ και Μέρα25
Δημοσίευση: 12/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπερψηφίστηκε ο προτεινόμενος από την υπουργό  Παιδείας Ν. Κεραμέως , νέος πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου, από τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ και της αντιπολίτευσης ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση , μετά από μια “Θυελλώδη” συνεδρίαση   της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντεγκλήσεις,  μεταξύ των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Αποτέλεσμα είχε οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης  να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Βουλής,λίγο πριν την ψηφοφορία, παρά τις προσπάθειες του προεδρεύοντα της Επιτροπής , Γιάννη Ανδριανού  να πέσουν οι τόνοι.

Οι Βουλευτές των δύο άλλων κομμάτων του ΚΚΕ και Μέρα25 ψήφισαν όχι στην επιλογή του Γ. Αντωνίου, ως προέδρου του ΙΕΠ.

Υπουργείο: Το συναινετικό κλίμα διέρρηξε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Βουλή

Το συναινετικό κλίμα διέρρηξε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, επιλέγοντας να αποχωρήσει πριν καν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ακρόασης, πριν καν ακούσει τις κυβερνητικές τοποθετήσεις, κάνοντας λόγο για «μαύρες ημέρες». Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του, τις ενέργειές του, τη στάση του.

Αυτό τονίζεται σε ανακοινωθέν του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και σημειώνει  και σημειώνει πως « Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα είναι πάντοτε ανοιχτό στο διάλογο και θα επιδιώκει τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις στον ευαίσθητο αυτό χώρο της Παιδείας».

Ν. Φίλης: Γιατί αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Τους λόγους αποχώρησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, εξήγησε με δήλωσή του  προς τους δημοσιογράφους ο τομεάρχης παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

"Ακούσαμε τον κ. Αντωνίου, προτεινόμενο από την κυβέρνηση για πρόεδρο του ΙΕΠ, και αποχωρήσαμε. Αποχωρήσαμε λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς, της κομματικής του εμπάθειας, καθώς και για το γεγονός ότι δεν απάντησε σε 50 ερωτήσεις που έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης.

Ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής στην αναστάτωση και τη διάλυση της εκπαίδευσης κατά την περίοδο των μνημονίων, για αυτό προχθές, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ με ανακοινώσεις τους, τον θεωρούν ανεπιθύμητο για πρόεδρο του ΙΕΠ. Τον ξέρουν τον κ. Αντωνίου πολύ καλά οι εκπαιδευτικοί.

Επέμεινε σε προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της στην εκπαίδευση. Είναι αυτός που πριν από 15 ημέρες, σε δημόσια εκδήλωση παρουσία της κας Κεραμέως, είχε πει «ότι πρέπει να γκρεμίσουμε όσα έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ και να γυρίσουμε το ρολόι στο 2014». Και σήμερα, με την τοποθέτησή του επέμεινε εμφανίζοντας τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως μια παρένθεση.

Περιμέναμε να επανορθώσει, διότι ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από συναινέσεις και όχι από γκρεμίσματα, όπως ο ίδιος είπε. Δεν είχε καν την ευαισθησία να αναφερθεί στις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Η επιλογή του κ. Αντωνίου είναι μια στενά κομματική επιλογή, υπηρετεί την παλινόρθωση του κομματικού κράτους της δεξιάς στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία. Το τονίζουμε με πλήρη συνείδηση. Μαύρες μέρες για τα σχολεία· για τα παιδιά, τις οικογένειες, για το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση".

Σε λίγο διαβάστε στο esos αναλυτικό  ρεπορτάζ από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

Σχόλια (9)

 
Σχολιαστής
13 Νοε 2019 21:08

Το ζήτημα της επιλογής προέδρου για το ΙΕΠ ξεκινά από τις νέες προϋποθέσεις...
Εαν δεν υπήρχε η απαίτηση παραίτησης των υποψηφίων από τις θέσεις τους, τότε θα υπήρχαν πολύ πιο αξιόλογοι υποψήφιοι.
Τώρα καλείται ο κύριος Γιάννης Αντωνίου που δείχνει έμπρακτα, με τις δηλώσεις του, εντελώς άπειρος στην εκπαιδευτική πολιτική, να αναλάβει την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και να εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς.
Από τους συνεργάτες και τους συμβούλους του, θα φανεί πολύ σύντομα, το μέλλον του ΙΕΠ και ίσως και όσων τον επέλεξαν...

 
Σύμβουλος
13 Νοε 2019 19:38

Από το μακρινό 2005. Με τέτοιες επιλογές φτάσαμε σε αδιέξοδο, κοιτάμε συνέχεια το παρελθόν σε πρόσωπα και καταστάσεις.

 
Παναγιώτης Β
13 Νοε 2019 15:11

@Γ.Π.: Από το στόμα μου τό πήρε ο προλαλήσας Νίκος. Ο Κων/νος Δασκαλάκης θα "καεί" αν ασχοληθεί με οργανισμούς της Ελλάδας. Και δεν είναι καθόλου κουτός. Έχω, μάλιστα, την βεβαιότητα, πως είδε τί έπαθε πριν λίγο καιρό ο Σταμάτης Κιρμιζής!!!

 
Νίκος
13 Νοε 2019 14:10

@Γ.Π.
Αφήστε τον Κ. Δασκαλάκη ήσυχο να δουλέψει, είναι νέος, έχει μέλλον εκεί που βείσκεται, όχι εδώ.

 
Παναγιώτης Β
12 Νοε 2019 21:52

@ Νίκος: Το διευκρινίζει: "Η επιλογή του κ. Αντωνίου είναι μια στενά κομματική επιλογή, υπηρετεί την παλινόρθωση του κομματικού κράτους της δεξιάς..." Αυτό που αποσιωπά ο κ. Φίλης είναι ότι, ο κ. Αντωνίου δεν εντάχθηκε ποτέ σε κάποιο σώμα της δεξιάς. Αντίθετα, μόνο σε παρατάξεις της αριστεράς (ΚΚΕ, Ε.ΑΡ., Συνασπισμό, ΔΗΜ.ΑΡ.) έχει ενταχθεί. Όμως, για τον κ. Φίλη, ό,τι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ είναι ...δεξιά!

 
Συνεργασία και σύμπνοια
12 Νοε 2019 20:44

Οι καλές μέρες μεγάλης ακμής της ελληνικής Πολιτείας (της παιδείας συμπεριλαμβανομένης!) ... επανέρχονται. Με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΛΑΟΣ και τη στήριξη της ΝΔ. Ή και αντίστροφα, δεν έχει σημασία καμιά εξάλλου η σειρά, κοινή ιδεολογία και συμφέροντα έχουν κατά βάση. Τι κατάντια πραγματικά για το κάποτε "σοσιαλιστικό" και ισχυρό κόμμα στις λαϊκές τάξεις, πλέον ένα κόμμα δεκανίκι, ένα κόμμα ονοματολαγνεία. Η εκπαιδευτική κοινότητα και ο λαός μας (οι ασθενέστερες τάξεις) θα πληρώσουν πάλι τις εμμονές τους. Το momentum όπως λέει κι ο κ. νέος πρόεδρος του ΙΕΠ είναι κρίσιμο! Η επίθεση τους στα κοινωνικά δικαιώματα επανέρχεται, με τον συνήθη μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό μανδύα που μας συνήθισαν τα τελευταία χρόνια.

 
Νικος
12 Νοε 2019 20:41

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο Σύριζα αποχώρησε επειδή ο νέος πρόεδρος του Ιεπ δεν μίλησε με καλά λόγια για το έργο του Σύριζα. Επίσης επειδή είναι "κομματικός" αν και δεν διευκρινίζει ποιου κόμματος. Θεωρεί βέβαια ότι ο δικός του τέως πρόεδρος, ούτε κομματικός ήταν, ούτε αντίθετος με το έργο των προ Σύριζα κυβερνήσεων. Τελείως εσωτερικής κατανάλωσης δηλώσεις του κ Φίλη

 
κωστας
12 Νοε 2019 20:40

Το προβλημα οι σύμβουλοι είναι ή η αξιολογηση των εκπαιδευτικών και το ωραριο των καθηγητών . Αχ θεε μου ... κοιμαστε ορθιοι ...

 
Γ.Π.
12 Νοε 2019 19:58

Να ενισχυθεί το ΙΕΠ και με εξωτερικούς συμβούλους υψηλού κύρους. Πολύ θα ήθελα να δω τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη στο ΙΕΠ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ