Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Υπό κατάληψη δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές

Νέα διαδήλωση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας
Δημοσίευση: 14/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπό κατάληψη τελούν δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές, με αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ σήμερα Πέμπτη ,στις 12 το μεσημέρι, οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας κατά της νέας μεταρρύθμισης για τα ΑΕΙ που ετοιμάζει η υπουργός Ν. Κεραμέως.

Παράλληλα οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σχόλια (11)

 
Πόσες δηλαδή;
13 Νοε 2019 22:20

Δύο, τρεις, τέσσερις δεκάδες Τμήματα;
Μπροστά στα συνολικά 400+ Τμήματα σε όλη την Ελλάδα, το ποσοστό είναι μικρό.
Για την εισβολή των αναρχο-μπαχαλάκηδων στα Πανεπιστήμια δε βλέπω να διαμαρτύρονται οι φοιτητές.

 
Πόσους δηλαδή?
14 Νοε 2019 07:27

Αν έχει πχ τραυματίες στις 17 (που κανείς δεν θέλει ούτε να το σκέφτετε), θα ρωτάτε πάλι πόσους? Δύο, τρεις, τέσσερις δεκάδες? Μπροστά στους χιλιάδες+ σε όλη την Ελλάδα, το ποσοστό είναι μικρό??? Τί λέτε!

 
Μακης
14 Νοε 2019 09:07

Πότε θα μπει τέλος σε αυτή τη φαρσοκωμωδία; Μια χουφτα όσων επιθυμούν το μπάχαλο και το να στερούν απο τους υπόλοιπους το δικαίωμα να κάνουν μάθημα, "κλείνουν" τις σχολές; Δεν είναι ιδιοκτησία τους. Να πάνε να κλείσουν την επιχείρηση του πατέρα τους αν θέλουν. Αλλά "απόφαση" να στερούν ένα δημόσιο αγαθό απο άλλους δεν νομιμοποιείται. Μπανανία...

 
m
14 Νοε 2019 09:24

Πρόκειται για διαφορετικά πράγματα. Άλλο θέμα το ν+2, που πρέπει βέβαια να υπάρχει κάποια ρήτρα αλλά όχι το ν+2, άλλο θέμα είναι ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ενδεχομένως όμως τα δύο αυτά θέματα να πρέπει να συνδυαστούν και άλλο η εκκαθάριση των πανεπιστημιακών χώρων από την ανομία. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι έπρεπε να αφεθεί αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται? Και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, προσφέροντας σε αυτούς τους ανθρώπους τριαντάφυλλα? Εντάξει υπήρξε μία ένταση, δεν γινόταν διαφορετικά, σιγά σιγά θα καταλαγιάσει αυτό και τα Πανεπιστήμια θα δοθούν σε αυτούς που ανήκουν, ώστε να επιδοθούν ανεμπόδιστα το έργο τους.

 
Και ανοιχτά, πάλι "κλειστά".
14 Νοε 2019 12:14

@Μακης
Πότε θα μπει τέλος σε αυτή τη φαρσοκωμωδία;
Μα όταν τα Πανεπιστήμιά μας γίνουν όπως πρέπει αγαπητέ μου. Ήταν τέλεια μέχρι χθες, τα "ανοιχτά" μας Πανεπιστήμια? Ήμασταν ικανοποιημένοι με το δημόσιο αγαθό για το οποίο μιλάτε και άρα και οι φοιτητές, θα έπρεπε να μην διαμαρτύρονται ποτέ και για τίποτα?
Εδώ ακόμα και σε χώρες που παρέχουν υψηλότατου επιπέδου τριτοβάθμια δωρεάν δημόσια εκπαίδευση(βλ. Γαλλία), υπάρχουν τακτικά φοιτητικές εξεγέρσεις και καταλήψεις. Αν υπάρχουν, που σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που επιθυμούν το μπάχαλο, θα είχαν άραγε την παραμικρή δικαιολογία-ψευδεπίγραφη νομιμοποίηση, εάν τα πανεπιστήμια μας ήταν εντάξει?

 
Και αλλά κλείνουν με το φόβο..
14 Νοε 2019 13:57

Και το ΠαΔΑ είναι κλειστό από σήμερα το απόγευμα μέχρι Κυριακή βράδυ λόγω «εορτασμού» του Πολυτεχνείου...

 
άεργος
14 Νοε 2019 14:11

Πολλοί κατηγορούν (κάποιους ) φοιτητές , οτι κλείνουν αυθαίρετα τις σχολές , καταστρέφουν την δημόσια περιουσία κ.τ.λ . Προφανώς και έχουν δίκιο .
Η ερώτηση η απλή είναι η εξής : Ποιός επιτρέπει στους φοιτητές να κλείσουν μια σχολή ? Mήπως το επιτρέπει ο ίδιος ο νόμος ? Αν ναι προς τι η διαμαρτηρία , αν όχι γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία ?
Επίσης μια ερώτηση προς όλους τους φοιτητές .
Γιατί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του πολιτισμένου κόσμου δεν μπορούν
οι φοιτητές να κλείσουν μια σχολή και δεν υπάρχουν κομματικές παρατάξεις ? Τι γίνεται , εκεί δεν έχουν δικαιώματα οι φοιτητές ?
Και γιατί όταν τελειώνουν εδώ οι φοιτητές κόβονται για να πάνε στις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες για μεταπτυχιακά , διδακτορικά κ.τ.λ ?
Επίσης , μήπως οι καθηγητές έχουν ευθύνες για την κατάντια των σημερινών ελληνικών πανεπιστημίων . Καλά δεν μιλάμε για τους πολιτικούς . Αυτοί προφανώς είναι άμοιροι ευθυνών .
Επίσης , ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του για μια καλύτερη παιδεία κ.τ.λ . Υπάρχει όμως και ο ταξικός παράγοντας που οι περισσότεροι δεν συζητούν .Όπως για παράδειγμα ένα παιδί να θέλει να σπουδάσει και οι γονείς του να μην μπορούν να το βοηθήσουν γιατί ας πούμε μπορεί να συμβαίνει το σπανιότατο ενδεχόμενο να είναι και οι δυό άνεργοι ή να έχουν περιστασιακή απασχόληση . Ενώ το παιδί του διπλανού μπορεί να έχει να σπουδάσει . Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός της αδικίας , τότε ποιός είναι ??
Δεν πειράζει κοιμηθείτε τον ύπνο του δικαίου

 
Δημόσια Παιδεία
14 Νοε 2019 15:48

Ανοιχτές σχολές σε αυτό το καθεστώς χρησιμεύουν μόνο για παραγωγή πτυχίων-χαρτιά για εξωτερικό.

Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο πρέπει να αναδομηθεί και το έργο των καθηγητών είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα της κοινωνίας και των φοιτητών τους, που αποτελούν το μέλλον. Αλλιώς ας βουλιάξουμε όλοι αδιαμαρτύρητα, για να μην ενοχλούμε καθόλου...

 
Γαλλία
14 Νοε 2019 19:24

Σε όλη την Ευρώπη γίνονται φοιτητικές καταλήψεις, ήδη από την περασμένη εβδομάδα έκλεισαν πανεπιστημιακές σχολές στη Γαλλία

 
@και ανοιχτά πάλι κλειστά
14 Νοε 2019 22:32

Να διαμαρτυρηθούν όσο θέλουν οι φοιτητές. Αλλά να το κάνουν χωρίς να εμποδίζουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους και φοιτητές. Δεν είναι ιδιοκτησία τους τα ΑΕΙ. Και γω μπορώ να θέλω να διαμαρτυρηθώ για οτιδήποτε αγαπητέ/ή - αλλά δε μπορώ να το κάνω κλείνοντας το μαγαζί σου ή το σπίτι σου ή τη δημόσια υπηρεσία στην οποία πάς για να κάνεις τη δουλειά σου. Από πότε υπάρχει αυτό το "δικαίωμα";
Μη μας κάνετε και γελάμε για δήθεν "εξεγέρσεις" στη Γαλλια ή αλλού. Πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο δεν έχει το δικαίωμα - και δε συμβαίνει - μια μειοψηφία να κλείνει πανεπιστήμια ή υπηρεσίες.

 
Alors qui est-ce?
15 Νοε 2019 01:03

Εντελώς λάθος καταλάβατε το νόημα του σχόλιου μου. Ας είναι. Πουθενά δεν μίλησα για "δικαίωμα" κι εσείς μου το βάλατε ακόμα και σε εισαγωγικά! Ξαναδιαβάστε εάν θέλετε. Για "δικαιολογία-ψευδεπίγραφη νομιμοποίηση" έκανα λόγο.
Για τα Γαλλικά μου, όσο θέλετε μπορείτε να γελάτε αγαπητέ-τη μου. Προφανώς και δεν ξέρετε τί γίνεται στη Γαλλία. Τα κανάλια μας άλλωστε, έχουν κάθε λόγο να μην τα προβάλλουν, τέτοιες μέρες.
Άλλοι πάλι γελάνε, όταν κάποιος λέει ότι απλά θα διαμαρτυρηθεί, χωρίς να κατεβάσει διακόπτη ή να κλείσει δρόμο. Τέτοιες "διαμαρτυρίες", δυστυχώς, δεν υπάρχουν ούτε στην Ελβετία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.