Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Α. Τσίπρας με Κ. Γαβρόγλου στο Παν. Δυτ. Μακεδονίας: Εκδικητική η απόφαση της Ν. Κεραμέως για τα 37 τμήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

"Βάλαμε ένα λιθαράκι, ιδιαίτερα με την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"
Δημοσίευση: 14/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Ο πρώην πρωθυπουργός,πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχοντας μαζί του  τον Σύμβουλό του για θέματα παιδείας, πρώην υπουργό   Κώστα Γαβρόγλου, επισκέφθηκε σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου κατά τη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές προέτρεψε την  σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας,  να αποσύρει την άστοχη και εκδικητική , όπως είπε, απόφασή της για την αναστολή της λειτουργίας έξι τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

 “Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια χώρα και μια κοινωνία με προοπτική αν δεν επενδύσουμε στη γνώση, στη μόρφωση, στην εκπαίδευση, αν δεν επενδύσουμε στη νέα γενιά του τόπου μας” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε τα εξής:

  • Βάλαμε ένα λιθαράκι, ιδιαίτερα με την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  •  Φύγαμε από αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχανε ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών.
  • Το γεγονός ότι σήμερα έχουν ιδρυθεί μια σειρά από νέες σχολές σε όλη την Ελλάδα και νέα τμήματα σε όλη την Ελλάδα που έχουν ουσιαστική ποιοτική εκπαιδευτική αξία, μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον, στο βαθμό όμως που η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα χάσει τον προσανατολισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (17)

 
Δρ. Δρ. ΕΚΠΑ
17 Νοε 2019 18:43

Καθε Πόλη και Στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο...Ούτε..μελάνι , ούτε χαρτί...αγοράζουμε...απ την τσέπη μας τα πάντα...μπάχαλο..η ενοποίηση με τα ΤΕΙ...Ανώτατη Εκπαίδευση...Κοινωνία ώρα μηδέν....

 
Γιάννης
15 Νοε 2019 08:17

Μιλάνε για εκδικητικές αποφάσεις ο Τσίπρας και ο Γαβρόγλου!
Α ρε κακόμοιροι 400.000 απόφοιτοι, πως μπλέξαμε έτσι σε αυτή τη μπανανία!

 
ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης
14 Νοε 2019 23:36

Ο ολετήρας της ΣΤΕΦ Κοζάνης και της Χαλκίδας κ.Γαβρόγλου επιμένει στο καταστροφικό του έργο για την ΣΤΕΦ Κοζάνης,συμπαρασύροντας και τον κ.Τσίπρα που αμφιβάλλω αν ξέρει αυτές τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πέραν κάθε λογικής ενέργεια του ακόμη απολαμβάνοντος την εμπιστοσύνη του συνεργάτη του,μη αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι η παιδεία δεν έχει ανάγκη να την ποδηγετούν συνταξιούχοι αλλά πολύ νεότεροι στην ηλικία ειδήμονες.Μου αρέσει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν στην Βουλή τον νέο πρόεδρο του ΙΕΠ σαν συνταξιούχο ,παραβλέποντας τον δικό τους συνταξιούχο κ.Γαβρόγλου.Καλά κάθονται στην αντιπολίτευση.

 
Ομοίως
14 Νοε 2019 22:34

Ομοίως και το Πελοποννήσου, έγινε ΤΕΙ.

 
αναμόρφωση
14 Νοε 2019 22:25

Υπάρχει περιθώριο. Έχει μείνει πόλη χωρίς πανεπιστήμιο; Συνεχίστε με τα χωριά, τα βουνά τα λαγκάδια...

 
Μάρκος
14 Νοε 2019 22:22

Συγγνώμη αλλά επένδυση στη γνώση ήταν η υπογραφή για την ίδρυση των 37 τμημάτων και τόσων άλλων; Έτσι προχωρά η γνώση; Ο ελληνικός λαός θα τα πλήρωνε όλα αυτά; Για ποιο λόγο;

 
Ανάπτυξη
14 Νοε 2019 19:23

Η ανάπτυξη είχε έρθει με Τμήμα Μαθηματικών στη Σάμο και τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (δίπλα σε τμήμα Μαθηματικών) στην Κρήτη.

 
Η άποψη του Συριζα για τα ΤΕΙ
14 Νοε 2019 19:10

" Φύγαμε από αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχανε ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών ".

Αφιερωμένο σε αυτούς που νόμιζαν ότι ο Σύριζα θα τους έδινε Ε.Δ, θα τους αναβάθμιζε τις σχολές και -προσοχή εδώ- θα φρόντιζε για τους αποφοίτους των καταργημένων ΤΕΙ. Δεν υπήρχε καμία ελπίδα εξ αρχής. Σκέψου τώρα αυτούς που δεν έταξαν τίποτα.

 
προς την κ. Υπουργό
14 Νοε 2019 19:01

Η συγχώνευση αυτή έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Τειοποιήθηκε το αει δυτικής μακεδονίας.
Πάρτε τώρα αυτές τις συγχωνεύσεις και προτείνετε νέο ακαδημαικό χάρτη!
Εξάλλου είχατε πει ότι δεν συμφωνείτε παρά μόνο για το Δυτικής Αττικής!
Αναμένουμε....

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
14 Νοε 2019 18:47

Θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές της ΣΤΕΦ να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντίστοιχα νέα τμήματα.Τώρα φοιτούν σε καταργημένα τμήματα.
Αναμένουμε κάποια απόφαση προκειμένου μα αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία.

 
sxoliastis
14 Νοε 2019 18:11

Λιθαρακι οπωσδηποτε βαλατε στο χαρτη της Τριτοβαθμιας κκ Τσιπρα και Γαβρογλου και μαλιστα κοτρωνα που πηρε σβαρνα την Τεχνολογικη Εκπαιδευση και την ισοπεδωσε!! Μπορειτε να κομπαζετε για την μεγαλη Ανοησια που διαπραξατε ...γυρνοβολατε τωρα απο εδω και απο εκει να πεισετε αραγε ποιον? μαλλον τους ιδιους σας τους εαυτους...

 
μέλος δεπ
14 Νοε 2019 16:48

Η κ. Κεραμέως έπραξε άριστα
Τώρα δηλαδή θα πρέπει να πιστέψω ότι η ανάπτυξη θα έρθει πχ στην Καστοριά με Τμήμα Μαθηματικών;; Aν δεν ήταν η Κεραμέως να πληρωσει τα νέα Τμήματα με τα 0 μέλη δεπ δεν θα λειτουργούσε τίποτε!
ήταν που τα είχε έτοιμα ΟΛΛΛΛΑ ο κ. Γαβρόγλου! Εργαστήρια, προσωπικό, αστα να πάνε!

 
ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
14 Νοε 2019 16:46

"αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχανε ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών"
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΕΙ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΑΤΕΙ...
ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΛΩΣΕΙ Ο Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

 
σχολιαστής
14 Νοε 2019 16:45

"νέα τμήματα σε όλη την Ελλάδα που έχουν ουσιαστική ποιοτική εκπαιδευτική αξία"
νέα τμήματα με 0 μέλη δεπ, βάση 3!Χωρίς βιωσιμότητα και σκοπιμότητα...
πραγματική ποιοτική αξία.

 
σταχτοπουτα
14 Νοε 2019 15:49

τραγικό για το σύριζα να κουβαλούν αυτόν τον άνθρωπο
δεν βλέπει την κατάντια της παιδείας

 
Απορρόφηση ΤΕΙ
14 Νοε 2019 15:41

Σωστή η κίνηση, λανθασμένη η οργάνωση και η τελική δομή: έπρεπε να είχαν ενωθεί με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ Αθηνών, Πειραιά και Κρήτης.

Εξάλλου, η απορρόφηση των ΤΕΙ έπρεπε να έχει δρομολογηθεί ήδη από το 1993 ή το 2003, να μην περιμένουμε να φτάσουμε σε αδιέξοδο με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα προγράμματα των σπουδών μετά από σαράντα χρόνια.

 
ΜΙΚΗΣ
14 Νοε 2019 14:31

Αμ δε βάλατε λιθαράκι. Ξεχαρβαλώσατε, γκρεμίσατε με τις προχειρότητές σας την έννοια της ακαδημαϊκής έρευνας και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.