Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Α. Διαμαντοπούλου: Γιάννης Αντωνίου-Ένας γενναίος άνθρωπος

Ένας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ με όλα κεφαλαία
Δημοσίευση: 18/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του νέου προέδρου του ΙΕΠ Γιάννη Αντωνίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

17 Νοεμβρίου 2019. Γιάννης Αντωνίου. Ένας γενναίος άνθρωπος. Ένας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ με όλα κεφαλαία.

Έτσι έχω στο μυαλό την γενιά του Πολυτεχνείου.

Άνθρωποι γενναίοι, αντισυμβατικοί, που παίρνουν τα μηνύματα των καιρών, που εξελίσσουν ιδέες και σκέψεις, που σπάζουν τα δόγματα, που παλεύουν για το κοινό καλό, για την Πατρίδα για τα παιδιά της.

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ κρατώντας ζωντανό το πάθος για Ελευθερία, Δημοκρατία και Παιδεία.

Οι ήρωες του οδηγούν στο μέλλον ...οι εχθροί του στο παρελθόν.

Σχόλια (22)

 
Για την Πατρίδα
25 Νοε 2019 19:10

Το μέλλον της Ελλάδας είναι τα παιδιά και δεν περιμένει σωτήρες από τα παλιά. Κάποιο σχέδιο θα καταθέσουν ή μονο με τις παρελάσεις και τις εξετάσεις θα ασχολούμαστε έναν χρόνο;

 
Μόνο γέλιο
25 Νοε 2019 12:48

Το μόνο το οποίο θυμάμαι εγώ από την κυρία, είναι η επική τηλεφωνική φάρσα της Ελληνοφρένειας στο παιδείας, επί υπουργίας της. Δείτε το στο youtube (Ελληνοφρένεια - ΦΑΡΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ). Είναι όλα τα λεφτά.

 
Αναπληρώτρια
19 Νοε 2019 23:07

Κάθε λίγο με το κάθε τι παρεμβαίνει η κα Διαμαντοπούλου.
Με ποιό ηθικό και πολιτικό έρεισμα;
Ποιος τη ρωτάει;
Αρκετά υποφέραμε κι απ' αυτή.
Θέλει νάρθει πάλι ατα πράγματα; Στο επικρατείας κάποιου κόμματος; Για εξωκοινοβουλευτική υπουργός;
Για πρόεδρος Δημοκρατίας;

 
σταχτοπουτα
19 Νοε 2019 12:56

μαζι με τον σημιτη τα δώσατε ολα

 
Εκπαιδευτικός
19 Νοε 2019 02:18

Το ΠΑΣΟΚ είναι και εδώ,ενωμένο δυνατό.Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι συνεργάτες της κας Διαμαντοπούλου με επικεφαλής τον Γραμματέα του γραφείου της κ.Μαστρογιώργο προσχώρησαν στην ΝΔ με τον ίδιο να γίνεται και αναπληρωτής επικοινωνίας και τύπου της ΝΔ.Ο κ.Αντωνίου πάντα στην αριστερά ανήκε και ανήκει.Κάποτε το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε,μετά κυβέρνησε με Σαμαρά ,μετά κυβέρνησε μέσω ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κυβερνά μέσω ΝΔ.Για αυτό το σύνθημα "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ,ενωμένο δυνατό" είναι διαχρονικό και ταιριάζει σε όλες τις κυβερνήσεις.Πάει με όλους και με όλα.Αθάνατο.Ας ευθύνεται μαζί με την ΝΔ για την καταστροφή της χώρας.

 
Να γιατί
18 Νοε 2019 23:05

Πρόσφερε ως σύμβουλος της Διαμαντοπούλου τις υπηρεσίες του για την επιβολή της εξωτερικής αξιολόγησης. Το ξέρει από τα παλιά!

 
Γ.Π.
18 Νοε 2019 20:52

Ο κ. Αντωνίου είναι ένας εκπαιδευτικός που έχει, κατά τη γνώμη μου, δεχτεί να επαναλάβει τους « δώδεκα άθλους του Ηρακλή». Να μετατρέψει - μαζί με άλλους κατάλληλους, μάχιμους δασκάλους και καθηγητές - ένα κατασκεύασμα ''πλίνθων και κεράμων ατάκτως ερριμμένων", σε εκπαιδευτικό σύστημα αποδεκτό από τους εκπαι-δευτικούς αλλά και από την κοινωνία. Ελπίζω πως θα ανήκει στην κατηγορία των λαμπρών δασκάλων και καθηγητών που από τη δεκαετία του 80 είτε ως απλοί δάσκαλοι και καθηγητές είτε ως σχολικοί σύμβουλοι, διαμαρτύρονταν και ειση-γούνταν αλλά δεν εισακούονταν, καθότι πολλοί «βαρήκοοι και μύωπες» πολιτικοί είχαν κατακλύσει το κόμμα της «Αλλαγής»...
Έχω τη γνώμη πως οι συνειρμοί που προκαλούνται από τις δηλώσεις αυτών των πολιτικών, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος που είναι απαραίτητο για την πιο μεγάλη εκπαιδευτική αλλαγή που σχεδιάζεται.

 
ΠΕ04
18 Νοε 2019 20:02

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ τι διδακτορικό έχει ? πόσες δημοσιεύσεις και πού?
Δεν βλέπω στο scopus ούτε στο scholar κάποιον με αξιοπρεπές βιογραφικό (καλύτερο του μέσου Αναπληρωτή).

 
Παναγιώτης Β
18 Νοε 2019 19:42

@ darkstar: Υποκλίνομαι! Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις πηγές σας, αλλά ...τό είπατε κι έγινε! Το ΙΕΠ συγχωνεύεται με τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων και γίνεται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ! Πείτε κι άλλα τέτοια!!!

 
ΠΑΥΛΟΣ
18 Νοε 2019 19:02

Και μόνο που έχει την υποστήριξη της Διαμαντοπούλου, μόνο για κακό είναι.

 
Τι μας ενδιαφέρει;
18 Νοε 2019 18:22

Γιατί πρέπει να ακούμε κάθε άποψη της εν λόγω κυρίας;

 
Τασος
18 Νοε 2019 18:10

Για να δούμε τι θα εφαρμοστεί απο όσα εξαγγέλει ο κος Αντωνιου Οι καρεκλοκένταυροι θα αντιδράσουν αλλά οι καιροι άλλαξαν. Μπράβο και στην Κα Διαμαντοπουλου και στο αξιοπρεπές προφίλ της.

 
Άσε...Δεν γίνεται τίποτα
18 Νοε 2019 16:48

Όσο σάλιο και να ρίξεις Αννούλα, «θεσούλα» δε βλέπεις. Περιμένουν άλλοι στη σειρά.

 
@αυτονόητα
18 Νοε 2019 16:20

αν θεωρούνται αυτονόητα να γίνεται αξιολόγηση σε ένα εξαθλιωμένο εκπαιδευτικά , παιδαγωγικά και ηθικά σύστημα, λυπάμαι αλλά είστε εκτός τόπου και χρόνου. χρειάζονται πρώτα τομές - γενναίες αλλά πολύ απλές- ώστε η νοσηρή κατάσταση να έρθει σε ισορροπία και μετά βλέπουμε. δεν πάει άλλο με τα σχολεία (με την έλλειψη ουσίας, αποτελεσματικότητας και την επικτάρηση του θράσους σε όλα τα επίπεδα. συμπεριφορά ΔΕΝ έχουν οι μαθητές και παιδαγωγούνται στο μπάχαλο, πάρτε το χαμπάρι. θεσμικές αλλαγές χρειάζονται. οι εκπαιδευτικοί έχουν φτάσει στα όριά τους. καλά , οι ωχαδερφιστές μια χαρά περνάνε. αλλά οι ευσυνείδητοι δεν... και η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα)

 
Στελέχη από το 1976
18 Νοε 2019 15:30

Αν η εικόνα του μέλλοντος είναι η επαναφορά προσώπων του μακρινού παρελθόντος δυστυχώς θα χαθεί και η επόμενη δεκαετία για την Ελλάδα

 
darkstar
18 Νοε 2019 15:05

Το ΙΕΠ έπρεπε να είναι ανεξάρτητη αρχή για το καλό της παιδείας. Και όχι να βολευει κομματικούς η κάθε κυβέρνηση. Και όποιος βγαίνει, φτου και από την αρχή!

 
Παναγιώτης Β
18 Νοε 2019 13:35

@Γ.Π.: Πιθανόν να παρερμηνεύω τον υπαινιγμό σας, αλλά η Διαμαντοπούλου δεν έκαψε τον Αντωνίου. Απεναντίας, τόν άκουσε και πριν και μετά την ψήφιση του ν.4009/2011. Μακάρι, όλοι οι πολιτικοί να άκουγαν τόσο καλά!

 
Γ.Π.
18 Νοε 2019 12:29

Να σε κάψω Γιάννη μου, να σ' αλείψω λάδι!

 
Πανος
18 Νοε 2019 11:54

Ο κ. Αντωνίου λέει τα αυτονόητα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα τον τιμούσαν. Εδώ μια το συνδικαλιστικό σύμπλεγμα μια το βόλεμα δεν μας αφήνει να δούμε παραπέρα

 
Οι δρόμοι που τραβάνε
18 Νοε 2019 11:36

Έτσι! Οδηγήστε μας εσείς στο μέλλον κα. Διαμαντοπούλου. Βάλτε επιτέλους υποψηφιότητα για Βουλευτής. Με μεγάλο κόμμα όμως τώρα!

 
Κων-νος
18 Νοε 2019 11:27

Αυτή η αμετροέπεια υπονομεύει εξαρχής κάθε προσπάθεια του κορυφαίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Αντωνίου!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ