Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

«Συμμαχία» εννέα σημείων Πρυτάνεων Πανεπιστημίων Ελλάδας –Κύπρου

Στα «σκαριά» Μνημόνιο Συνεργασίας
Δημοσίευση: 18/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στα «σκαριά» βρίσκεται πλαίσιο «συμμαχίας» εννέα σημείων των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και  Κύπρου, μέσω Μνημονίου Συνεργασίας, που θα συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Πρυτάνεων  που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η  «συμμαχία» των δύο Συνόδων Πρυτάνεων, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, περιλαμβάνει:

1. Ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης, ανάπτυξης και αξιολόγησης Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Σχολών και Τμημάτων.

2.  Ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα διεθνούς δικτύωσης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων στους τομείς της εκπαίδευσης, της Δια-βίου μάθησης, της έρευνας και της καινοτομίας.

3.  Ανάληψη συντονισμένων ενεργειών ενθάρρυνσης και υποστήριξης της κινητικότητας ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και φοιτητών μεταξύ των δύο χωρών ως προϋπόθεση για τη δημιουργία συνθηκών προς μελλοντικές συνεργασίες σε όλους τους τομείς.

4.  Ανάληψη συντονισμένων ενεργειών για την υλοποίηση ειδικού προγράμματος το οποίο θα στοχεύει στην διεύρυνση της δυνατότητας πρόσβασης στη γνώση μέσα από τη συνεργασία και διασύνδεση πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών και επιστημονικών βάσεων δεδομένων.

5.  Ανάληψη συντονισμένων ενεργειών για την υλοποίηση ειδικού προγράμματος δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα διαδίδονται πανεπιστημιακές σημειώσεις μαθημάτων καθώς και αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας.

6.  Ανάληψη συντονισμένων ενεργειών για την υλοποίηση ειδικού προγράμματος δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα είναι εφικτή η παρακολούθηση διαλέξεων που οργανώνονται σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

7.  Ανάληψη πρωτοβουλιών και ενθάρρυνση ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών από τις δύο χώρες για την οργάνωση συνεδρίων, συμποσίων, σεμιναρίων και ειδικών ημερίδων, για τη δημιουργία επιστημονικών εταιρειών και άλλων φορέων προαγωγής της γνώσης, της επιστήμης και της έρευνας καθώς και υλοποίησης κοινών εκδόσεων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, πρακτικών συνεδρίων και επιστημονικών περιοδικών.

8.  Διοργάνωση από τις Συνόδους των Πρυτάνεων των δύο χωρών ανά διετία και εναλλάξ σε κάθε χώρα, Επιστημονικού Συνεδρίου σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Συνόδων των Πρυτάνεων. Η θεματολογία και οι ομιλητές σε κάθε συνέδριο θα καθορίζονται από τις Συνόδους των Πρυτάνεων των δύο χωρών.

9.  Υλοποίηση ειδικής μελέτης διερεύνησης δυνατοτήτων και προοπτικών για τη θεσμοθέτηση κοινού φόρουμ μεταξύ των Συνόδων των Πρυτάνεων των δύο χωρών.

Σχόλια (5)

 
Ερώτηση
19 Νοε 2019 06:43

Θα υπάρξει "συμμαχία" και ως προς το μισθολογικό;
Ξέρετε τι μισθούς παίρνουν οι πανεπιστημιακοί στην Κύπρο;

 
Ερώτηση
19 Νοε 2019 09:54

Ξέρετε τι μισθούς παίρνουν οι δάσκαλοι και καθηγητές στην Κύπρο;

 
@Ερώτηση 9:54
19 Νοε 2019 12:23

Ξέρετε εσείς πόσες προσωπικές αξιολογήσεις έχουν από τον Επιθεωρητή(εδώ σχολικό σύμβουλο) και από τον Διευθυντή του Σχολείου μέσα στην τάξη;Ξέρετε ότι απλά ο Επιθεωρητής ή ο Διευθυντής απλά ανακοινώνουν στον εκπαιδευτικό ότι την τάδε μέρα θα τον αξιολογήσουν στην τάξη του;Και μην με διαψεύσετε γιατί ήμουν παρών σε τέτοια.Με ημέρα,ώρα και σχολείο.Οι εκπαιδευτικοί ζητάνε την αξιολόγηση για την προσωπική τους εξέλιξη.Και κάτι σοβαρότερο.Ο Διευθυντής του σχολείου κάνει συνεχώς δειγματικές διδασκαλίες σε κάθε τάξη και όχι ομαδικά.Ή μουν παρών.Ξέρετε ότι ο σημερινός Υπουργός Παιδείας ήταν και Διευθυντής σχολείου και έκανε εκατοντάδες ατομικές δειγματικές διδασκαλίες σε όλα τα μαθήματα ;Μην συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις.

 
@Ερωτηση 6:43 Αριθ.2
19 Νοε 2019 12:36

Οι πανεπιστημιακοί στην Κύπρο εργάζονται σε ιδιωτικά πανεπιστήμια όπου οι μισθοί είναι ελεύθεροι.Εξ άλλου η πλειονότητα των εκεί διδασκόντων πανεπιστημιακών προέρχεται από εδώ και είναι είτε εν ενεργεία,είτε ομότιμοι.Ωμά πληρώνονται και από εδώ σαν τακτικοί εν ενεργεία πανεπιστημιακοί ή ομότιμοι συνταξιούχοι και εκεί σαν διδάσκοντες στα Κυπριακά ιδιωτικά ή με όρους ιδιωτικούς πανεπιστήμια.Νομιμότατο.Ξέρετε πόσες αξιολογήσεις τους κάνουν;Ειρωνία.Εδώ δεν υπάρχει αξιολόγηση και δεν αξιολογούνται στην πρώτη τους εργασία αλλά αξιολογούνται εκεί στην δεύτερη τους εργασία.Άρα αφού τους αξιολογούν εκεί και τους κρατάνε σημαίνει ότι αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν.Κατανοητό;

 
Σπουδές Ελλάδα Κυπρος
19 Νοε 2019 13:33

Οι Κύπριοι φοιτητές φοιτουν δωρεάν στην Ελλάδα με ειδικό καθεστώς και μένουν στις εστίες.
Οι Έλληνες φοιτητές πληρώνουν ακριβά τις σπουδές στα Ιδιωτικά στην Κύπρο και ξοδεύουν μικρές περιουσίες στην διαβίωση εκεί.
Έλληνες καθηγητές διδάσκουν σε Κυπριακά Πανεπιστήμια και συνταξιοδοτούνται εκεί!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.