Placeholder

ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΠ/ΚΗ

Ορίστηκε νέα Επιτροπή για τα ΕΠΑΛ στην οποία πρόεδρος ήταν ο Θ. Κοτσιφάκης

Δημοσίευση: 18/11/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα Επιτροπή Συντονιστικής Επιτροπής Έργου στο πλαίσιο της επέκτασης της πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ - Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ», με κωδ. ΟΠΣ 5010706, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014 - 2020, όρισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Πρόεδρος της Επιτροπής αυτής ήταν ο σύμβουλος του Κ. Γαβρόγλου , Θέμης Κοτσιφάκης, που αρχικά ήταν θέση αμειβόμενη και στη συνέχεια, μετά από πολλά αρνητικά σχόλια στο esos, τροποποιήθηκε και έγινε μη αμειβόμενη.

Ειδικότερα τα μέλη της νέας Συντονιστικής Επιτροπής, έχουν  ως εξής:

1. Καπουτσής Ιωάννης του Αθανασίου,   Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος της Επιτροπής.

2. Μαυρικάκης Ευάγγελος του Εμμανουήλ,  ως Αναπληρωτής Πρόεδρος της επιτροπής, εκπαιδευτικός ΠΕ80 αποσπασμένος στο ΙΕΠ.

3. Αλεξανδρής Ανδρέας του Αθανάσιου,  Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου.

4. Οικονόμου Ευδοκία του Κωνσταντίνου,  εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Περιστερίου, κλάδου ΠΕ83.

5. Κουτουλάκος Χρήστος του Ηλία,   Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, κλάδου ΠΕ83 και ΠΕ84.

6. Χαρακλιάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου,  Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, κλάδου ΠΕ82.

7. Κερασιώτης Σεραφείμ του Φώτιου,   Συνταξιούχος, πρώην Διευθυντής ΕΠΑΛ.

8. Αλεξόπουλος Ανδρέας του Δημητρίου,  Συνταξιούχος, πρώην Διευθυντής ΕΠΑΛ.

9. Ανδριτσάκη Αικατερίνη του Νικολάου,   εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 του ΕΠΑΛ Γα- λατσίου.

10. Μόρφης Πέτρος του Ιωάννη,  εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82 Μηχανολόγος.

11. Φύκαρης Γεώργιος του Νικολάου,  εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ90, αποσπασμέ- νος στο ΙΕΠ.

12. Καλαθά Κυριακή του Βασιλείου,   εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06, αποσπασμέ- νη στο Τμήμα Μαθητείας ΕΠΑΛ και Μάθησης στο χώρο εργασίας.

13. Γιοχάλα Μαριάννα του Θωμά,  στέλεχος της Μονάδας Β2 της ΕΔ ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποσπασμένη εκπαιδευτι- κός κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής.

14. Βαλιάντζας Κωνσταντίνος του Δημήτριου,   Προϊστάμενος της Ε.Δ. ΕΣΠΑ Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

15. Γαλανοπούλου Ζωή του Γεωργίου,   στέλεχος της Μονάδας Γ της ΕΔ ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποσπασμένη εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής.
 

Σχόλια (5)

 
Αλλεργικοί στο Κουτόχορτο
19 Νοε 2019 14:14

Αξιότιμη κυρία Κεραμέως για την προηγούμενη επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που αντικαθιστάτε σήμερα είχατε καταθέσει συγκεκριμένη ερώτηση στη βουλή 2 Νοεμβρίου 2018 με αριθμό 3010 και είχε ως Θέμα: «Συγκρότηση αμειβόμενης επιτροπής στο πλαίσιο έργου ΕΣΠΑ με μεθόδευση που δημιουργεί ερωτηματικά»
Σας θυμίζω το πρώτο από τα ερωτήματά σας:
"Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα πρόσωπα που στελεχώνουν τη Συντονιστική Επιτροπή;"
Θα έχει κάθε δικαίωμα να σας ρωτήσει το ίδιο ακριβώς ο κ. Γαβρόγλου στον οποίον απευθύνατε την ερώτηση τότε, και δεν πήρατε ποτέ απάντηση από τον ίδιο. Σας είχε απαντήσει όμως περί ανέμων και υδάτων ο γενικός γραμματέας διαχείρισης τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΚΤ !!!
Για να μη ψάχνετε στο αρχείο σας η ερώτηση βρίσκεται στη διεύθυνση του κοινοβουλευτικού ελέγχου της βουλής:

Το ερώτημα μου είναι και εμένα με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα μέλη της επιτροπής αυτής?

 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ
20 Νοε 2019 11:05

Παρατηρήσεις σε σχέση με την προηγούμενη επιτροπή:
Δεν υπάρχει εκπροσώπηση από τον κλάδο υγείας πρόνοιας.
απουσιάζουν παντελώς σχολικοί σύμβουλοι - συντονιστές εκπαιδευτικού έργου
απουσιάζουν φιλόλογοι
Δεν αναφέρεται ο πρόεδρος
υπάρχουν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί
κλπ

 
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ
20 Νοε 2019 16:47

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ esos.gr
Δεν καταλαβαίνω γιατί αναπαράγετε ένα γεγονός στο οποίο έχω δώσει εξηγήσεις δημόσια.
Αρχικά η Υ.Α. για την προηγούμενη συντονιστική επιτροπή του ΜΝΑΕ που όριζε και τα πρόσωπα, έλεγε ότι είναι αμειβόμενη (αφού είναι πρόγραμμα ΕΣΠΑ συνηθίζεται) και παρέπεμπε σε ΚΥΑ για την αμοιβή. Το ότι μια επιτροπή είναι αμειβόμενη ΔΕΝ σημαίνει ότι ΟΛΑ τα μέλη της αμείβονται (για παράδειγμα δεν αμείβονται οι συνταξιούχοι κλπ).
Είχα δηλώσει στην επιτροπή ότι εγώ (με προσωπική μου απόφαση) δεν επιθυμούσα αμοιβή από την επιτροπή αυτή.
Όταν υπογράφτηκε η ΚΥΑ, η οποία καθυστέρησε να εκδοθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων του προγράμματος, ΕΚΕΙ καταγράφηκε η μη αμειβόμενη θέση του Πρόεδρου.
Δεν έγινε λοιπόν αυτό "λόγω των αρνητικών σχολίων στο esos" όπως γράφετε, αλλά λόγω της δικής μου αρχικής απόφασης.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Ελπίζω να την αποκαταστήσετε στο site σας.
Για την ουσία της επιτροπής θα επανέλθω.
Θέμης Κοτσιφάκης, εκπαιδευτικός

 
@Κοτσιφάκη
20 Νοε 2019 19:52

Όταν διοριστήκατε χωρίς δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΝ κάνατε άμεσα καμμία νύξη για παραίτηση από την αμοιβή σας.Όταν άρχισαν να δημοσιεύονται τα αρνητικά σχόλια στο έσος αποποιηθήκατε την αμοιβή.Πόσοι μήνες πέρασαν κ.Κοτσιφάκη από την ημέρα του διορισμού σας μέχρι την στιγμή που σχολίασαν αρνητικά και παραιτηθήκατε της αμοιβής;Απαντήστε αν και υπάρχει στα αρχεία του εσος.

 
Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83@Επιτροπές
20 Νοε 2019 21:54

Ας μη συζητάμε για κριτήρια.Κάθε κομματική ηγεσία φτιάχνει τις επιτροπές της.Τα πρόσωπά τους τη στηρίζουν εξάλλου πολιτικά..Το θέμα είναι αυτές οι επιτροπές να λειτουργούν και να παράγουν έργο.Η αμοιβή προβλέπεται αφού υπάρχει το κονδύλι του ΕΣΠΑ.Όταν είσαι παιδί της κομματικής εξουσίας προηγείσαι στις επιτροπές αυτές στις οποίες μπαίνουν και άλλα στελέχη και συνάδελφοι για να συμπληρωθούν και να μη φαίνονται κραυγαλέες!Αδιαμφισβήτητα ¨"προηγούνται πάντα τα δικά μας παιδιά" και δεν είδαμε ακόμα την αριστερή εξαίρεση...θα ήταν εξάλλου παγκόσμια πρώτη..Ας μην μεμψιμοιρούμε όμως .Ακόμα δεν είμαστε στη φάση που οι όποιες επιτροπές του υπουργείου μας θα στελεχώνονται από τους προσοντούχους και τους εξιδεικευμένους και θα ορίζονται από κάποια σοβαρή επιτροπή επιλογής.Αυτό το σύστημα το αγγλικό είναι βραδυκίνητο μεν αλλά εντελώς αντικειμενικό δε.Δεν μπαίνεις εκεί σε καμιά επιτροπή αν δεν είσαι αποδεδειγμένα προσοντούχος..Αν δεν έχεις σοβαρό βιογραφικό και πρότερη εμπειρία.Βλέπεις κάποια πρόσωπα σε κάποιες επιτροπές και λες ναι,γιατί όχι?Βλέπεις και άλλα δίπλα τους και μειδιάς...Ετσι είναι τα πράματα.Και γι'αυτό εδώ σερνόμαστε.Και θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε..όσο προηγείται το κομματικό μανδαρινάτο..Μάλιστα κάποτε παίρνει υψιπετές ύφος και νομίζει ότι μπορεί να παράξει και εκπαιδευτική πολιτική !ενώ στα βασικά παραμένει απαίδευτο και αναλφάβητο..θεωρεί τη κομματική προυπηρεσία επιστημοσύνη!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.