Πρύτανης Παν. Κρήτης: Δεν δώσαμε στην αστυνομία κατόψεις και σχέδια των κτηρίων

"Το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξε συνεργασία με την αστυνομία, με αφορμή κρούσματα του Ποινικού Δικαίου"

22/11/2019

Άκουσε το άρθρο

"Με την Αστυνομία αλλά και με την Πυροσβεστική υπάρχει συνεργασία , όπως και στο παρελθόν, στο πλαίσιο της ασφάλειας   του Πανεπιστημίου μας, αλλά κατόψεις και σχέδια των κτηρίων, δεν δόθηκαν.Το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξε συνεργασία με την αστυνομία, με αφορμή κρούσματα του Ποινικού Δικαίου. Η συνεργασία αυτή δεν έχει καμία σχέση με το κλίμα των τελευταίων ημερών.Τη ελευθερία του λόγου το Πανεπιστήμιό μας την διατηρεί και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον".

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Τσακαλίδης, απαντώντας σε  ερώτηση του esos,σχετικά με την καταγγελία του τμήματος Κοινωνιολογίας του Ιδρύματος ότι η αστυνομία ζήτησε από τις πρυτανικές αρχές   κατόψεις και σχέδια των κτηρίων.

Ειδικότερα το τμήμα Κοινωνιολογίας κατήγγειλε ότι λίγους μήνες μετά την νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το άσυλο, προβληματιζόμαστε για την σκοπιμότητα και τον πολιτικό συμβολισμό της έμπρακτης επικύρωσης της παραβίασης του ασύλου με την παρουσία αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι ζήτησαν από τις πρυτανικές αρχές να τους δοθούν κατόψεις και σχέδια των κτηρίων.

Οι πρακτικές αυτές, τονίζει το τμήμα Κοινωνιολογίας, είναι ασυνήθιστες σε ένα δημοκρατικό πανεπιστήμιο χωρίς καν ενδείξεις παράνομων πράξεων, στο οποίο καλλιεργείται ανεμπόδιστα η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, η επιστημονική καινοτομία και γνώση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Κοινωνιολόγος πκ
|

Πράγματι για τέσσερις δεκαετίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μάθαμε να λύνουμε τα προβλήματα μας με διάλογο και συζήτηση με βάση την αρχή του αυτοδιοίκητου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μεμονωμένα περιστατικά παραβατικότητας βρίσκαμε τρόπους να τα διαχειριζόμαστε με διαδικασίες που προέβλεπε ο νόμος για το άσυλο χωρίς να διαμορφώνουμε ένα τεχνητό κλίμα τρομολαγνείας και ανασφάλειας. Τώρα τι άλλαξε;
Κάποτε και η χούντα των συνταγματαρχών στο όνομα της παραβίασης "του νόμου και της τάξης" ζήτησε την επέμβαση των αστυνομικών και στη συνέχεια των στρατιωτικών αρχών με τα γνωστά αποτελέσματα. Πολιτικές καταστολής και αυταρχισμού είναι ασυμβίβαστες με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την ελεύθερη σκέψη. Στα Πανεπιστήμια μιας δημοκρατικής κοινωνίας οι ιδέες κυκλοφορούν ελεύθερα δεν καταστέλλονται.

πολίτης ΠΚ
|

ΤΟ Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει κατορθώσει να επιλύει χρόνια τώρα τα προβλήματα του με διάλογο, συνεργατικότητα και επαγρύπνιση.
ΤΟ ίδιο κανουν τα περισσότερα Πανεπιστήμια στη χώρα.
Η ασφάλεια των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι υποχρέωση και δικαίωμα των αρχών τους.
Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία αντίκειται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και υπηρετεί άλλες πολιτικές σκοπιμότητες.
Φαίνεται ότι το ζητούμενο είναι να ακονιστούν τα ατσάλια...
Ομως ας θυμούνται οι κρατούντες ότι...

Οποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...

Πλάκα μας κάνει ο Πρύτανης;
|

Αυτά βρίσκονται στα αρχεία της Πολεοδομίας,των κατασκευαστικών εταιρειών κλπ.Δεν είναι όμως ιδιοκτησία του Πρύτανη που αρνείται να τα δώσει.Δεν έχτισε τα κτήρια από την τσέπη του.Είναι δημόσια όπως και τα σχέδια .Και μετά λένε ότι θα φιάξει η χώρα.Με τέτοιες νοοτροπίες δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο.Θα τολμούσε να το πεί πρύτανης άλλου κράτους χωρίς να πάει σπίτι του;

Τοπογραφικό δε ζήτησαν;
|

Πριν λίγα χρόνια είχαν βρει χασισο-καλλιέργειες μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου Κρήτης. Γι αυτό χρειάζονται.

Πλακα
|

Καλά κκ. του τμήματος Κοινωνιολογίας, είναι "παραβίαση του ασύλου" η παρουσία της αστυνομίας; Της πυροσβεστικής; Απο που κι ως που; Ποιού ασύλου; Ποιανού τα δικαιώματα παραβιάζονται αν μπορεί να ερθει η αστυνομία να τον βοηθήσει όταν τον χτυπούν; Ποιός ευνοείται αν - όπως φαίνεται ότι θέλετε - ΔΕΝ μπορεί να έρθει η αστυνομία όπως θα ερχόταν παντού αλλού στη χώρα και σε όλες τις χώρες του κόσμου;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ