Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υφ. Παιδείας: Τον Ιανουάριο ο νέος νόμος για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης , τις νέες Δομές Εκπαίδευσης, την αξιολόγηση και επιμόρφωση

Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί ανά συστάδα σχολείων
Δημοσίευση: 23/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τέλη Ιανουαρίου θα αναλάβει η πολιτική ηγεσία τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη συγκρότηση νέων Δομών Εκπαίδευσης και τη διαδικασία επιλογής των Στελεχών Εκπαίδευσης (Διευθυντών Εκπαίδευσης, Περιφερειακών Διευθυντών, Διευθυντών Σχολείων,Σχολικών Συμβούλων), ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός παιδείας Σ. Ζαχαράκη , μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος στη Λαμία, στην εκδήλωση της   ΝΟΔΕ Φθιώτιδας.

“Ως προς τα στελέχη εκπαίδευσης θα προχωρήσουμε σε ένα καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα έρθει περίπου στα τέλη Ιανουαρίου, και θα αφορά την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης και τις,νέες Δομές Εκπαίδευσης”,είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας, και σημείωσε:

 • Δεν θέλουμε υδροκέφαλα συστήματα τα οποία δεν θα φτάνουν ποτέ στην τάξη και τον εκπαιδευτικό.  
 • Συγχρόνως θα έχουμε στο νομοθετικό πλαίσιο αναφορές στην επιμόρφωση. Οι εκπαιδευτικοί  μας έχουν να επιμορφωθούν πάρα πολλά χρόνια και “διψούν” γι αυτό.
 • Και βέβαια το κομμάτι της αξιολόγησης ή της αποτίμησης που θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν μιλάμε για τιμωρητική αξιολόγηση αλλά για αποτύπωση και εντοπισμό των αναγκών που μετά από 10 και 20 χρόνια στην τάξη έχουν προκύψει.

Η Ν. Κεραμέως

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα  η  υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε συνάντηση με την τομεάρχη παιδείας  του ΚΙΝΑΛ Χ. Κεφαλίδου, ανακοίνωσε, ότι το μικρό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο αμέσως επόμενο διάστημα , θα περιλαμβάνει:

Δομές Εκπαίδευσης: Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Εκπαίδευσης κλπ.

Σε ερώτηση εάν αυτός θα είναι ο νόμος για τις διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι γι αυτό το μικρό νομοσχέδιο επεξεργάζεται διατάξεις  για ενδιάμεσες λύσεις όσον αφορά την ισχύουσα λειτουργία των δομών εκπαίδευσης.

Η Νίκη Κεραμέως απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πέρα του γνωστού γεγονότος ότι αμέσως μετά το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που τοποθετείται πριν τα Χριστούγεννα θα ακολουθήσει ενα άλλο νομοσχέδιο που θα αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σ αυτό το νομοσχέδιο θα ενταχθεί ο νέος νόμος επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί  ανά συστάδα σχολείων

Η Σ. Ζαχαράκη, στη ΝΟΔΕ στη Λαμία, αναφερόμενη στη ζητήματα προστασίας των μαθητών μέσα στο σχολείο ανακοίνωσε:

 • Προχωράμε σε Διυπουργική Επιτροπή για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν  να κάνουν με την ενδυνάμωση και την προστασία του παιδιού.
 • Το παιδί σήμερα μέσα στο σχολείο μπορεί να δέχεται, είτε εκφοβισμό, είτε ψυχολογικές πιέσεις.
 • Συζητάμε την ύπαρξη περισσοτέρων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών , ανά συστάδα σχολείων

Ο Κ. Γαβρόγλου φταίει για τα κενά στα σχολεία

Η υφυπουργός Παιδείας για τα κενά στα σχολεία επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση, λέγοντας τα εξής:

 • Η προηγούμενη κυβέρνηση και ο κύριος Γαβρόγλου φρόντισαν να εκτοξευθούν φέτος οι ανάγκες στα σχολεία, τα γνωστά κενά. ο κ. Γαβρόγλου έκοψε τη διπλή μοριοδότηση έτσι ώστε να έχουμε αυτή τη στιγμή  πάνω από 2.500 εκπαιδευτικούς που στείλαμε για τις ανάγκες των σχολείων και παραιτήθηκαν ή δεν παρουσιάστηκαν ποτέ για να αναλάβουν υπηρεσία.
 • Ήταν μια δύσκολη εξίσωση και για έναν ακόμη λόγο  ότι δεν υπήρχαν πιστώσεις και υπήρχαν 4.500 καταγεγραμμένα πρώτα κενά στη ΔΕ, που υπήρχαν μόνο 1.700 πιστώσεις.
 • Αυτή τη στιγμή έχουν πάει πάνω από 37.000 αναπληρωτές στα σχολεία, ξέρετε ο αριθμός είναι πρωτοφανής, είναι και πάρα πολύ μεγάλος και ως προς τη διαχείριση και για τις επόμενες χρονιές, οπότε η μέριμνά μας αυτή τη στιγμή είναι σε δύο μέτωπα, πρώτα απ' όλα να δούμε ακριβώς τις ανάγκες και να πιέσουμε και τις διευθύνσεις Εκπαίδευσης και  Περιφερειακές Διευθύνσεις   να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να μετράνε σωστά τα κενά, να χρησιμοποιούν σωστά το myschool   και συγχρόνως να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες για τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, στο κομάτι των εκπαιδευτικών αλλά και στο κομμάτι των παιδιών μας.Γιατί εδώ πέρα είμαστε για τα παιδιά.
 • Δεύτερο μέτωπο που θέλουμε ως προς την τακτοποίηση των αναπληρωτών να δούμε είναι να πηγαίνουν νωρίτερα στα σχολεία.
 • Κάνουμε λοιπόν έναν προγραμματισμό έτσι ώστε να μπορούν οι αναπληρωτές, γιατί θα χρειαζόμαστε αναπληρωτές τα επόμενα χρόνια, ακόμη και ανα γίνουν διορισμοί μονίμων,  να πηγαίνουν νωρίτερα εκεί όπου θα υπηρετήσουν, έτσι ώστε να μη παίρνουν τη βαλίτσα, την οικογένεια, ή χωρίς την οικογένεια, πέντε, έξι, εφτά, οκτώ, δέκα Σεπτεμβρίου και ακόμη αργότερα να μπορούμε και ως κράτος και ως υπουργείο να τους ενημερώνουμε έγκαιρα.

Ενδυναμωμένος και ο Διευθυντής

Η Σ. Ζαχαράκη αναφερόμενο στο νέο σχολείο , είπε τα εξής:

 • Τι θέλουμε να αλλάξει το σχολείο;  Πρώτα απ όλα Θέλουμε ένα σχολείο στο οποίο θα είναι πιο ενδυναμωμένος και ο Διευθυντής, αλλά , μια δυναμική σχέση,  και ο σύλλογος διδασκόντων.
 • Θέλουμε ένα σχολείο το οποίο να έχει μεγαλύτερη σχέση με το τι γίνεται γύρω μας.Γι αυτό και ακούτε συνέχεια να λέμε, και θα γίνει πράξη σε πιλοτικό στάδιο από του χρόνου η ενσωμάτωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα νέων θεματικών ενοτήτων .
 • Θέλουμε τα  παιδιά μας να ξέρουμε τι σημαίνει εθελοντισμός, να ξέρουν τι σημαίνει περιβαλλοντική εκπαίδευση, να ξέρουν τι σημαίνει επιχειρηματικότητα, να ξέρουν τι σημαίνει αγωγή υγείας, να ξέρουν τι σημαίνει σέβομαι τον άλλον.
Ετικέτες: 
Σοφία Ζαχαράκη

Σχόλια (54)

 
nikolaos
03 Δεκ 2019 16:14

Για τα Πρότυπα ΕΠΑΛ και τα ΔΙΕΚ υπάρχει σχέδιο;

 
@ Σπύρος
28 Νοε 2019 00:06

Τίποτα δεν θα γίνει. Θα λήξει αισίως η θητεία των ΣΕΕ και πιθανώς να πάρουν παράταση. Το έργο είναι γνωστό,προσυμφωνημένο και εμείς απλοί θεατές, παθητικοί που ελπίζουν ότι θα αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες. Καμια πρόθεση δεν υπάρχει. Τι εννοεί μίνι νομοσχέδιο? Που είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα νομοσχέδια είναι έτοιμα? Για άλλη μια φορά ναχαμε να λεγαμε

 
Σπύρος
27 Νοε 2019 16:29

Κυρία υπουργέ, εσείς και το κόμμα σας δεν είχατε υποσχεθεί την αποκατάσταση της αδικίας στις επιλογές των ΣΣ; Αλλά μάλλον τώρα δε σας απασχολεί, γιατί λάβατε τις ψήφους τους.... Αποστολή εξετελέσθη...

 
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ε.
27 Νοε 2019 09:06

@ΡΥΘΜΟΙ ΧΕΛΩΝΑΣ
Φανταστείτε ότι ήταν και προετοιμασμένη η κυρία Κεραμέως όπως δήλωνε προεκλογικά , που να μην ήταν κιόλας . Πολύ λυπάμαι για αυτή την προκλητική αδράνεια . Τουλάχιστον μια διευκρίνιση όσον αφορά τις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης που είναι σε παράταση και υποψήφιοι έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις από τον Απρίλιο. Όφειλε να ενημερώσει ως νέα Υπουργός Παιδείας. Ίσως να υπάρχει κάποιος λόγος!

 
ΡΥΘΜΟΙ ΧΕΛΩΝΑΣ
27 Νοε 2019 01:35

Κυρία Κεραμέως είστε πιο αργή και από την καθυστέρηση . Πρωτοφανή στα χρονικά ! Τελικά οι προεκλογικές δηλώσεις τι να υποθέσουμε ότι ήταν? Το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας απομακρύνετε όχι για τίποτε άλλο , αλλά για το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» μετά την εφαρμογή του νόμου 4547/2018.

 
Κυριάκος
26 Νοε 2019 16:59

Η υπουργός άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει. Το ζητούμενο είναι πλέον αν τα στελέχη-τώρα, πριν τις νέες επιλογές, αλλά και μετά τις επιλογές- μπορούν να απολαμβάνουν το σεβασμό των εκπαιδευτικών. Όταν παίρνουν διαρκείς παρατάσεις θητείας, όταν προκύπτουν από διαδικασίες αμφιβόλου νομιμότητας και το κυριότερο, όταν στην πράξη τελικά δεν υποστηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών, πώς περιμένουν να έχουν κύρος και αποδοχή;;;
Αν κάποτε υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία και μπορέσουν να μας βοηθήσουν πραγματικά, τότε θα χαίρουν της εκτίμησης όλων..... Ως τότε όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις νέες επιλογές, γιατί πάλι θα κινηθούν στο γνωστό μοτίβο...

 
Νίκη
26 Νοε 2019 16:40

Για διορισμούς στα σχολεία λεφτά δεν υπάρχουν. Για ειδικούς φρουρούς και ΕΠΟΠ όμως υπάρχουν. Κάθε κράτος με τις προτεραιότητες που θέτει.

 
Γ.Π.
26 Νοε 2019 15:09

Καιάδας η τάξη!... Είναι δύσκολη η επιστροφή στην τάξη μετά από τόσα... χρόνια. Δείξτε λίγη κατανόηση, δεν είναι εύκολη η πορεία από το Γουέμπλεϊ στη μικρή χωμάτινη αλάνα, με τις λακούβες, τις πέτρες και τους αγκαθωτούς θάμνους...

 
@Παράνοια
26 Νοε 2019 13:47

Αν είναι έτσι όπως τα γράφετε θα είχατε πάει στα δικαστήρια.ΔΕΝ είναι όμως έτσι.Η παράταση θητείας διακόπτεται νόμιμα όποτε κρίνει το κράτος.Παράταση είναι και όχι θητεία.Και θεωρώ ότι προσβάλετε την παιδεία,τον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία όταν κάνετε τόση φασαρία για άλλους επιπλέον 6 μήνες παράτασης στα 3 χρόνια και δέκα μήνες της παράτασης που είχατε.Δηλαδή ζητάτε παράταση 4 χρόνια και 4 μήνες στην τετραετή θητεία σας με μόνο μια επιλογή.Και μόνο αυτό αρκεί για αυτό που πολύ καλά έκανε ο Γαβρόγλου.Έπρεπε να το κάνει πολύ νωρίτερα.Μπράβο του πάντως.Καλή σας επιτυχία στις επιλογές του 2021.

 
Φιλική συμβουλή
26 Νοε 2019 12:47

Αγαπητή κυρία Υφυπουργέ:Όταν το ποδήλατο δεν κινείται ο ποδηλάτης πέφτει!!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
26 Νοε 2019 09:22

@ Ο θεσμός των ΣΣ δεν ταυτίζεται με πρόσωπα

 
Ο θεσμός των ΣΣ δεν ταυτίζεται με πρόσωπα
26 Νοε 2019 04:10

@Δίκαιος @ Πρώην ΣΣ και δασκαλα.Τί είναι αυτά που γράφετε;Για ποιές παρανομίες μιλάτε.Αν είναι παρανομίες πάντε στο ΣτΕ.Έγιναν επιλογές και δεν επιλεγήκατε.Αν ήσασταν σε διάρκεια θητείας και παυόσασταν τότε θα υπήρχε πρόβλημα.Ήσασταν τέσσερα χρόνια σε παράταση.Άρα δεν υπάρχει παρανομία.Ανέλαβαν οι ΣΕΕ και εσείς που δεν επιλεγήκατε πήγατε κάπου αλλού.Φυσικότατο και έτσι γίνονταν πάντα.Στις επιλογές δεν υπάρχει ισοβιότητα που επιθυμείτε διακαώς.Ταυτίζεται έναν θεσμό με τα πρόσωπα σας.Αυτό μόνο σε μοναρχίες γίνεται.Η Κεραμέως είπε για τον θεσμό με νέες επιλογές και ποτέ επιστροφή των με ληγμένη θητεία ετών προσώπων και ευτυχώς.Άρα όταν γίνουν νέες επιλογές πάρτε μέρος και διεκδικήστε την θέση και όχι με συνεχείς παρατάσεις.Η ιστορία αυτή τελείωσε.Πάρτε το επιτέλους απόφαση.Θα επιστρέψετε αν έχετε τα προσόντα με τις νέες επιλογές και μην κάνετε το άσπρο μαύρο με τα σχόλια σας.Η ίδια η ΠΕΣΣ ζητά συνεχώς αναβολή για την προσφυγή σας στο ΣτΕ.Τί δεν καταλαβαίνετε;

 
Παράνοια
26 Νοε 2019 00:51

@[@Δίκαιος]
Στο ΦΕΚ 3813 τ. Β΄/04-09-2018 που δημοσιεύθηκε η αριθμ. Φ.351.1/ 22 / 141872 /E3/03-09-2018 Υπουργική Απόφαση: «Παράταση προθεσμίας», ανέφερε ότι «Το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), των Προϊσταμένων των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, αποφασίζουμε: Παρατείνεται για έξι (6) μήνες από την 1-9-2018 η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 20 του ν. 4547/2018 για την παύση λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ίδιου νόμου, καθώς και για την έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ.» Εκείνη την ημερομηνία (5-10-2018) εκκρεμούσαν τοποθετήσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου σε αρκετά ΠΕ.ΚΕ.Σ κάποιων Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και σε σημαντικούς κλάδους πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων πχ. Μαθηματικών. Που υπήρξε η έναρξη πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ; Η « ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΚΕΣ» ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, άρα τίθεται ζήτημα νομιμότητας. Γιατί δεν δόθηκε παράταση στον προηγούμενο θεσμό (τέως ΣΣ), εφόσον οι νέες δομές δεν ήταν έτοιμες;; Αυτό δεν αποτελεί νομική παρατυπία; Οι τέως ΣΣ καταργήθηκαν, χωρίς να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη. Ας υλοποιούσε την έναρξη πλήρους λειτουργίας όλων των δομών και ας τους καταργούσε, εκεί δεν θα είχαν λόγο διαμαρτυρίας. Εξάλλου δική του υπουργική απόφαση ήταν. Τι δεν καταλαβαίνεται;

 
@Δίκαιος
25 Νοε 2019 22:17

Οι ΣΣ είχαν παράταση θητείας όση σχεδόν και η θητεία δηλ περίπου 8 χρόνια με μία επιλογή και γράφετε για μια ακόμα παράταση 4 μηνών στην αιώνια παράταση.Προς Θεού λίγη λογική.Σε μορφωμένους απευθύνεστε.Και δεν παύθηκαν γιατί δεν υπάρχει παύση στην αιώνια παράταση.Δεν παύθηκαν από θητεία.Αμαν ποιά.Πόσες δεκαετίες θέλατε να είστε στην ίδια θέση;Ξέρετε τί γράφετε;Ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 βρίσκονταν στα 3 χρόνια και 10 μήνες παράταση θητείας και έπρεπε να κάτσουν άλλους 4 μήνες παράταση για να συμπληρώσουν πλήρη 4ετία παράτασης ,όση ακριβώς και η θητεία.Σε ποιούς νομίζετε ότι απευθύνεστε;Και μετά αναρωτιέστε που κανείς δεν σας συμπαραστέκεται.Ταυτίσατε τον θεσμό με τα πρόσωπα σας που υποτιμά τον θεσμό.

 
Γ.Π.
25 Νοε 2019 21:53

Κατά την περίοδο της κρίσης βρέθηκε τρόπος και τα σχολικά βιβλία βρίσκονται επιτέλους στα σχολεία εγκαίρως! Έξυπνη, εύκολη λύση που θα μπορούσε να φέρει ψηφαλάκια, αν συνοδευόταν βεβαίως κι από άλλες παρεμβάσεις που θα αναβάθμιζαν την Δημόσια Παιδεία. Την περίοδο των «παχέων αγελάδων» - από τη δεκαετία του 80 και μετά - πήγαιναν οι δάσκαλοι με τα αυτοκίνητά τους στα κέντρα διανομής και φόρτωναν... Μερικές φορές κάποιοι δήμοι έπλεναν ένα ανοικτό απορριμματοφόρο και το έστελναν για να το φορτώσουν οι δάσκαλοι... Τότε, την εποχή της «Αλλαγής», την εποχή που η ΝΔ ήταν κλειδωμένη στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!...
Το μόνο πρόβλημα που δεν γίνεται να λυθεί είναι η έγκαιρη, προσωρινή στελέχωση των σχολείων, γεγονός απολύτως φυσιολογικό αφού ποτέ δεν ασκήθηκε η αναγκαία κοινωνική πίεση. Η ιδέα της μόνιμης, σταθερής στελέχωσης, προκαλεί τρόμο! Εάν λυθεί το πρόβλημα, τι θα απογίνουν οι υπόλοιποι 150.000 πτυχιούχοι καθηγη-τικών και παιδαγωγικών σχολών, οι χιλιάδες φοιτητές αυτών των σχολών αλλά και οι μαθητές του Λυκείου που ονειρεύονται...; Κι αν οι μαθητές καταλάβουν, τι θα τα
κάνουμε τα αμφιθέατρα αυτών των σχολών; Και οι καθηγητές, τι θα απογίνουν;...
Και οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τον νόμο της μόνιμης στελέχωσης, πότε θα ξαναδούν βουλευτικό έδρανο;
Όχι, όχι, όχι!!! Όλα βαίνουν καλώς...

 
ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ Δ ' ΤΑΞΗΣ
25 Νοε 2019 21:18

@ ΔΙΚΑΙΟΣ
Να μας δώσει εδώ και τώρα την εξάμηνη παράταση που μας στέρησε ο κ. Γαβρόγλου σε μία νύχτα και μας πέταξε παράνομα κακήν κακώς στο καιάδα χωρίς καν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα οι νέες δομές πανελλαδικά. Αυτό το γνωρίζει η κ.Κεραμέως; Νομίζω πως ναι γιατί τον Αύγουστο του 2019 υπέγραψε αξιολογικούς πίνακες υποψήφιων ΣΕΕ στο 1ο ΠΕΚΕΣ Αιγαίου. Πέρυσι στις προγραμματικές δηλώσεις άλλα έλεγε για τον νόμο 4547/2018. Γιατί υποτιμά την νοημοσύνη μας δεν τρώμε κουτόχορτο που την εμπιστευτήκαμε. Να συμπεριληφθούμε στις «ενδιάμεσες λύσεις στο μικρό νομοσχέδιο εδώ και τώρα. Τέρμα δεν πάει άλλο!

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
25 Νοε 2019 20:09

H υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι: "Γι αυτό το μικρό νομοσχέδιο επεξεργάζεται διατάξεις για ενδιάμεσες λύσεις". Και αυτό είναι το ζητούμενο. Η υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τι έχει γίνει. Πώς οι πρώην σχολικοί σύμβουλοι παύθηκαν τον Οκτώβριο ενώ τους είχε δωθεί παράταση μέχρι το Φεβρουάριο!

 
Παναγιώτης Β
25 Νοε 2019 17:17

Αυτό που επείγει είναι να καλυφθούν τα διδακτικά κενά. Και δεν αναφέρομαι στα τυχόν κενά στην 2η ξένη γλώσσα ενός σχολείου με 12 τμήματα. Θλίβομαι για το κενό διδασκάλου σε κάθε ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ σχολείο, που δεν έχει καλυφθεί τέλη Νοεμβρίου!!!
Αυτοί είμαστε; Επειδή κάποια παιδιά ζουν σε ορεινά χωριά πρέπει να τά κάνουμε γίδια;
Πολιτισμένο θα έκρινα αυτόν που θα καταχέριζε τον διευθυντή της α΄βάθμιας, που απέρριψε ως παράνομη (άκουσον! άκουσον!) την πρόταση συνταξιούχου δασκάλου να διδάξει αμισθί στα παιδιά του ορεινού εκείνου χωριού, που ο δάσκαλος επικαλέστηκε συνδικαλιστική άδεια και δεν πήγε ποτέ (ναι, σε μονοθέσιο)!!!

Από την άλλη, αν ερωτηθούν 10 εξ ημών ως προς το τί επείγει περισσότερο, θα πάρουμε 11 απαντήσεις!

 
geo
25 Νοε 2019 13:01

Πραγματικα. Με τους Συντονιστες εξωτερικου γιατι δεν εχουμε καποιο νεο; Δεν θα γινουν οι επιλογες; Δεν θα αλλαξει ο νόμος να θεωρειται η θητεια σε σχολειο του εξωτερικου προσον και οχι κωλυμα; Γιατι ας μην ξεχνουμε , οτι προκειται για θεση στελεχους και οχι για θεση εκπαιδευτικου. Αυτα πότε θα ρυθμιστουν;

 
Άξιον απορίας
24 Νοε 2019 22:42

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ; ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ......

 
Γ.Π.
24 Νοε 2019 19:22

Αυτό που επείγει είναι να βρω μια χαρτοταινία να κλείσω αύριο το πρωί τα κενά στα παράθυρα της τάξης μου για να μην μπει ο Γηρυόνης μέσα...

 
ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ
24 Νοε 2019 19:03

Μας έλεγε η κ. Κεραμέως ότι το Μάη θα ολοκληρωθούν οι κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης. Το πιο καλό ανέκδοτο που έχει κυκλοφορήσει τα 100 τελευταία χρόνια. Με 13% μπροστά ποιος μας κρατάει. Το ρουσφετάκι θα...... πάει σύννεφο.

 
STAV
24 Νοε 2019 18:58

Να είναι υποχρεωτικό προσόν η γνώση Ξένης Γλώσσας σε επίπεδο Β2 για τους υποψήφιους Διευθυντές, όπως είναι και η κατοχή επιπέδου ΤΠΕ Α Επιπέδου - ECDL. Τόσα ευρωπαικά προγράμματα τρέχουν...σε αυτά συμμετέχουν σήμερα σχολεία στα οποία ο Διευθυντής - και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί - κατά βάση ξέρουν καλά μια ξένη γλώσσα . Πώς θα ενεργοποιήσει ο Διευθυντής τη συμμετοχή των σχολείων σε τέτοια προγράμματα , αν δεν ξέρει ο ίδιος καλά μια γλώσσα.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
24 Νοε 2019 18:39

Για να είμαστε αντικειμενικοί. Αυτό που επείγει είναι η αλλαγή δ/ντών εκπ/σης που έχει λήξει η θητεία τους. Η επαναφορά του θεσμού των ΣΣ (προσωρινά) γίνεται εύκολα με μεταβατικές διατάξεις έως ότου ψηφιστεί ο νέος νόμος. Αν θέλει η κα υπουργός να ικανοποιήσει και κάποιους ΣΕΕ που είναι στον πίνακα ας αυξήσει τον αριθμό των ΣΕΕ με νέο καθηκοντολόγιο.

 
ΝΤΡΟΠΗ
24 Νοε 2019 14:30

@ Φ.Φ
Ακριβώς αυτό που είπες θα γίνει , όλα όμως εδώ πληρώνονται . Ντροπή τους που κατάφεραν και εξαπάτησαν τόσο κόσμο!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ

 
Φ.Φ.
24 Νοε 2019 13:37

"Σε ερώτηση εάν αυτός θα είναι ο νόμος για τις διαδικασίες επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι γι αυτό το μικρό νομοσχέδιο επεξεργάζεται διατάξεις για ενδιάμεσες λύσεις όσον αφορά την ισχύουσα λειτουργία των δομών εκπαίδευσης."
Αυτά είναι τα χειρότερα! Δεν θα πειράξει τους Σ.Ε.Ε. πριν τη λήξη της θητείας τους. Το μόνο που θα κάνει είναι να τους επιβάλει να έχουν πιο στενή σχέση με τα σχολεία.

 
Μάιο -Ιούνιο έχουμε εκλογές.Ποιές επιλογές;
24 Νοε 2019 13:29

Ο Μητσοτάκης θα πάει εκλογές με λίστα για να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό του πεδίο.Άρα αυτιδυναμία δεν θα έχει.Επομένως επιλογές δεν πρόκειται να γίνουν σε βάθος χρόνου.Αυτά για τους ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν καταλαβαίνουν πιους ψήφισα.Και για τους ελπίζοντες για τις επιλογές.Ξαναψηφίστε τους.

 
σανό
24 Νοε 2019 12:45

καλό σανόοοοο... πάτε καλά, συνεχίστε (ευτυχώς που ήσασταν έτοιμοι)

 
Τάκης
24 Νοε 2019 12:35

Ο απλός Λαός καταλαβαίνει την πλήρη ασυνεννοησία στο υπουργείο Παιδείας, δηλαδή ασυνεννοησία υπουργού και υφυπουργού. Εμπαίζουν μαθητές, γονείς και στελέχη εκπαίδευσης. Με δικηγόρους δεν διοικείται το υπουργείο. Κύριε Μητσοτάκη για κοίταξε τι έκανε ο Βενιζέλος στο υπουργείο Παιδείας το 1928 - 1930, μήπως και πάρει μπρος η Παιδεία στην Ελλάδα.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ