Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ο “Στράτος” σχολιάζει τις δηλώσεις της υφ. Παιδείας

Δημοσίευση: 24/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εάν τώρα η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη , με τις νέες δηλώσεις , ανακοινώνει  ότι το νέο πλαίσιο/νόμος επιλογής στελεχών θα έρθει "περίπου στα τέλη Ιανουαρίου", εγώ υπολογίζω ότι o ψηφισμένος νόμος δεν πρόκειται να υπάρξει πριν το τέλος Φεβρουαρίου το νωρίτερο ή τον Μάρτιο το πιθανότερο.

Εδώ είμαστε και θα το δούμε.

Που σημαίνει;  Παράταση θητείας Διευθυντών σχολείων, νέα παράταση θητείας Διευθυντών Εκπαίδευσης;

Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι πλήρως ως φαίνεται, όταν έγραφα πολλούς μήνες πριν τις εκλογές, ότι η Ν.Δ. ιστορικά αργοπορεί χαρακτηριστικά στις διαδικασίες επιλογής στελεχών.

Και αυτή η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Κι ας μας διαβεβαίωναν κάποιοι σχολιαστές του esos ότι γνώριζαν, δήθεν από εσωτερική πληροφόρηση από τη Ν.Δ., ότι οι αλλαγές στελεχών θα γινόταν πολύ γρήγορα.

Στράτος

Ετικέτες: 
Στράτος

Σχόλια (17)

 
Μανώλης
24 Νοε 2019 10:09

Εγώ λυπάμαι εκείνους τους πρώην ΣΣ που ακόμα περιμένουν και περιμένουν... θα τους επαναφέρει άραγε στις προηγούμενες θέσεις τους;

 
@Στράτος
24 Νοε 2019 11:46

1) Κι έτσι που τα λες να γίνουν (που είναι το πιθανότερο), οι διευθυντές σχολείων γιατί να πάρουν παράταση; Στο τέλος της σχολικής χρονιάς δεν λήγει η θητεία τους; Εκτός αν πιστεύεις ότι μεταξύ Φεβρουαρίου/Μαρτίου και Αυγούστου δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για τις κρίσεις. Εγώ πιστεύω πως υπάρχει.
2) Δεν αναφέρθηκες στους συντονιστές/συμβούλους. Θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι να μην εξαντλήσουν τη θητεία τους οι νυν συντονιστές, αλλά να γίνουν κρίσεις το διάστημα που προανέφερα και να αναλάβουν οι νέοι σύμβουλοι με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Ποια είναι η γνώμη σου;

 
Στράτος
24 Νοε 2019 12:33

Υπολογίζω ότι και οι Διευθυντές σχολείων θα πάρουν παράταση γιατί, όπως τουλάχιστον έχουν πει τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, η επιλογή στελεχών θα γίνει από πάνω προς τα κάτω. Οπότε πρώτα επιλογή Περιφερειακών, μετά Διευθυντών Εκπαίδευσης και τέλος Διευθυντών σχολείων. Επομένως Μάρτιος - Αύγουστος δεν είναι ικανός χρόνος για επιλογή στελεχών τριών επιπέδων διοίκησης.

Για τους Συντονιστές και τα ΠΕΚΕΣ, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχεδιάζουν. Ασφαλώς δεν απαιτείται παράταση θητείας Συντονιστών αλλά, υποτίθεται, ότι υπάρχει δέσμευση επαναφοράς του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, προφανώς πριν τη λήξη θητείας των Συντονιστών. Και φυσικά δεν μπορεί να υπάρχουν ταυτόχρονα Συντονιστές και Σχολ. Σύμβουλοι. Επομένως;

 
εγώ
24 Νοε 2019 12:48

λέω να το στρίψουμε ... διαλιέχτε : κορόνα ή γράμματα.
πώς φαίνονται όσοι προετοιμάστηκαν και είχαν πρόγραμμα για την εξουσία ! μπράβο , κοιμόμαστε ήσυχοι ότι θα γίνει το καλυτερότερο, αριστότερο, λειτουργικοτερότερο για την παιδεία μας , το μέλλον μπλα μπλα μπλα . ΕΣΑΣ θέλουμε (και οι άλλοι καλοί ήταν, εξάλλου στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπετε).

 
@Στράτο.Ξέχασες τις εκλογές
24 Νοε 2019 14:09

Αν θα το Α'εξάμηνο του 2020 ,λόγω λίστας που συμφέρει ΟΛΟΥΣ τους αρχηγούς των κομμάτων και καψίματος της απλής αναλογικής,πάμε σε εκλογές οι επιλογές μπορεί και να μη γίνουν το 2020.Αν δε δεν πάρει η ΝΔ στις αμέσως μεθεπόμενες εκλογές αυτοδυναμία και συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε καλό 2021 και βάλε .Αυτήν την παράμετρο δεν την σκέφτηκες.

 
Δρ.Σ. Καραγιάννης@ΣΕΕ versus Σχ.Συμβ[Enduring dilema]
24 Νοε 2019 14:10

Χίλιοι τόσοι υποψήφιοι ΔΔΕ και ΔΠΕ. Δυο χιλιάδες και.. υποψήφοι Σχολικοί Σύμβουλοι.Σύνολο τρεις χιλιάδες υποψήφιοι..Και αν δεν εξαιρεθούν από τις κρίσεις οι 4(2+2 ανά βαθμίδα) αιρετοί, με την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ να αγριεύουν, αν αυτό δε γίνει,τότε,αν ο νόμος βγει τον Γενάρη και υποβληθούν οι υπψηφιότητες τον Μάρτη,και... αρχίσουν οι κρίσεις τον Ιούνη(κεντρικές παρακαλώ),τότε, σαν μαθητής της έκτης Δημοτικού, διαιρείς το 3000 με το 30 και βλέπεις ότι χρειάζονται 100 μέρες εντατικής εργασίας των συμβουλίων επιλογής, για να ολοκληρωθούν οι πολύπαθες κρίσεις αυτών των δύο κατηγοριών στελεχών της εκπαίδευσής μας.Άρα δεν χρειάζεται να υποβάλλονται ειδικά ερώτήματα στον οποιοδήποτε "ειδήμονα" για τους ΣΕΕ και τους ΣΣ και για το τάιμινγκ της απόσυρσης των πρώτων και της επαθέσμισης των δεύτερων...Αν προηγηθούν οι κρίσεις των ΔΔΕ και ΔΠΕ,που είναι το πιο λογικό, οι ΣΕΕ θα αποσυρθούν λίγο πριν ή μετά το πέρας της θητείας τους.Επί το κομψότερον μετά το πέρας..

 
ΑΛΕΚΟΣ
24 Νοε 2019 19:16

@Δρ.Σ.Κ. Πότε πρόλαβε και έγινε enduring dilemma όταν η μια δομή έχει 36 χρόνια παρουσίας και ή άλλη 1 ; Όσο για τον απαιτούμενο δυνάμει χρόνο, ο μαθητής δημοτικού ξέρει ότι οι κρίσεις ΔΔΕ-ΔΠΕ και ΣΣ γίνονταν/νται από διαφορετικά Συμβούλια ταυτόχρονα. Χρειάζεται επάνοδος στην ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.

 
ΑΣΕΠΙΤΗΣ
24 Νοε 2019 20:11

ποιός είναι ο Στράτος βρε παιδιά;;
Ο αντίστοιχος αποδυτηριάκιας του Φίλαθλου;;

 
GEORGE
24 Νοε 2019 21:17

Όλη η φασαρία γίνεται για ελάχιστο αριθμό τέως ΣΣ που δεν έγιναν ΣΕΕ;
Και αυτό γιατί κάποιοι λέγοντας ¨επαναφορά θεσμού ΣΣ" εννοούν επαναφορά θεσμού ή προσώπων; Και πώς είναι σίγουροι ότι θα ξαναγίνουν ΣΣ;
Μήπως οι θέσεις έχουν γίνει προσωποπαγείς και δεν το ξέρουμε;

 
Πού είναι οι σχολιαστές πριν τις εκλογές
25 Νοε 2019 02:57

που κάθε μέρα μας πληροφορούσαν ότι ο νόμος για τις επιλογές ετοιμάστηκε στην ΝΔ...όπου δουλεύουν νυχθημερόν για να τον ετοιμάσουν...ότι είναι έτοιμα τα χρονοδιαγράμματα των επιλογών...ότι την επομένη των εκλογών οι σύμβουλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους για να δουλέψουν τα σχολεία και λοιπές φανταστικές μεγαλοστομίες.Και ήταν και αρκετοί.Ή εν γνώση τους έλεγαν τις κρυφές τους ονειρώξεις ή η ΝΔ τους δούλευε και αυτούς μέχρι να πάρει την ψήφο τους.Μόνο ο Στράτος διαφωνούσε και ένας που υπέγραφε σαν παλιός νεοδημοκράτης που ειδικά αυτόν οι παραπάνω τον ...διέγραψαν μέσω των σχολίων τους από την ΝΔ.Ας το χωνέψουν οι νεοδημοκράτες:Με τα δεδομένα παραπάνω της Ζαχαράκη οι επιλογές θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι και θα τελειώσουν το 2021.Αν γίνουν ενδιάμεσα διπλές εκλογές οι επιλογές θα ξεκινήσουν ίσως το 2021.

 
ΤΑΣΟΣ
26 Νοε 2019 16:04

Αγαπητέ σχολιαστή Στράτο, το σχόλιό σου ότι "... η Ν.Δ. ιστορικά αργοπορεί χαρακτηριστικά στις διαδικασίες επιλογής στελεχών" με προκαλεί να σου θυμίσω κάτι που ξεχνάς ή ίσως σκοπίμως αποσιωπάς.
Σου θυμίζω λοιπόν, ότι τον Ιούλιο του 2004, τέσσερις δηλαδή μήνες μετά τις εκλογές του Μαρτίου, η Μαριέττα Γιαννάκου με μια διάταξη τριών σειρών σε άσχετο νομοσχέδιο έπαυσε όλους τους τότε Δντές Εκπ/σης και Προϊσταμένους Γραφείων, οι οποίοι είχαν επιλεγεί μόλις 2 χρόνια πριν (επιλογές 2002). Μάλιστα, στη θέση των καρατομηθέντων στελεχών, η Υπουργός της ΝΔ είχε τοποθετήσει νέους, με μια απλή αίτηση, χωρίς ανακοίνωση μορίων και... χωρίς συνέντευξη! Και συμπτωματικά όλοι ήταν στελέχη ή μέλη της ΔΑΚΕ! Η δικαιολογία εκείνης της πρωτοφανούς και απροκάλυπτης άλωσης της Διοίκησης της Εκπ/σης ήταν ότι τα νέα στελέχη θα τοποθετούνταν προσωρινά, για ένα μόνο έτος, καθώς θα ακολουθούσε νέος νόμος επιλογής. Και όλοι θυμούνται ότι ο ένας εκείνος χρόνος έγινε... τρία, αφού η επόμενη επιλογή έγινε το 2007.
Άρα φίλε Στράτο η Ιστορία, την οποία επικαλείσαι, αποδεικνύει ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν αργεί, όπως λες, αλλά μάλλον το αντίθετο κάνει.
Το ζητούμενο είναι αν το ίδιο κόμμα σήμερα θα κάνει και πάλι τα ίδια (υπό την πίεση πάλι των στελεχών του) ή αν, ως σύγχρονο κόμμα που διδάχθηκε από τα λάθη του, σεβαστεί την ηθική και τη νομιμότητα. Και, η ηθική και η νομιμότητα, απαιτούν το αυτονόητο. Δηλαδή, δίκαιο και αντικειμενικό νόμο επιλογής, διαφανή διαδικασία συνέντευξης και σταθερή θητεία. Όλα τα άλλα, περί διορισμού προσωρινών Δντών Εκπ/σης, παύσης ΣΕΕ και αντικατάστασης Περιφερειακών Δντών, το μόνο που κάνουν είναι να μας γυρίζουν 15 χρόνια πίσω.

 
Σ.Καραγιάννης@versus ανυπομονησία
26 Νοε 2019 20:52

Ναι αλλά το 2007 είχαμε εκατό ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής πριν την συνέντευξη και τέσσερα χρόνια αργότερα μελέτες περίπτωσης.Κι αυτά από δυο γυναίκες υπουργούς..Μήπως πρέπει να περιμένουμε τον νέο νόμο? Γυναίκα θα τον υπογράψει κι αυτόν..

 
Γιώργος
26 Νοε 2019 22:13

Γιατί τόση βιασύνη;
Όποτε και να το φέρουν θ αρχίσουν οι προσφυγές στο ΣΤΕ και μια από τα ίδια.
Ήδη έχει ετοιμαστεί προσφυγή αν μοριοδοτηθει το Διδασκαλείο που θα μοριοδοτείται ...

 
Τέως ΣΣ
27 Νοε 2019 16:36

Γιατί οι ΣΣ πιστέψαμε στην αποκατάσταση της αδικίας που υποστήκαμε στις επιλογές των ΣΕΕ; Δε γνωρίζαμε ότι και οι μεν και οι δε τα πάνε καλά και τα είχαν προσυμφωνήσει; Πολλά ονόματα είχαν ήδη κυκλοφορήσει προτού τις επιλογές... Ύστερα περιμένουμε να μας αποδεχθούν οι εκπαιδευτικοί; Ας απαλλαγούμε πρώτα από τις κομματικές ''σκιές'' που μας ακολουθούν και μετά βλέπουμε. Πάντως πώς γίνεται και η ΝΔ κυβερνά με αριστερά στελέχη, κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει....

 
ΠΕ04
27 Νοε 2019 18:03

Επιλογή ΠΔΕ δεν μπορεί να γίνει, επειδή ήδη έγινε και είναι για μια τριετία. Τώρα, αν τους αλλάξει όνομα που σίγουρα μπορεί να το κάνει αρκεί να το θέλει, τότε θα γίνει και επιλογή ΠΔΕ.
Συμφωνώ απόλυτα με τον @ΤΑΣΟΣ, γι αυτό και εκτιμώ ότι θα πάει σε διορισμό ΔΕ.
Όσον αφορά τους τέως ΣΣ δεν καταλαβαίνω που αδικήθηκαν, αφού η μοριοδότηση ήταν για όλους ίδια, στη συνέντευξη υπήρξε διάκριση για τους πρώην ΣΣ; Δεν είχαν διδακτικά χρόνια μήπως; Ας μην ξεχνάνε ότι αυτή την πατέντα με διαχωρισμό της προυπηρεσίας σε διδακτική και εκπαιδευτική την εφηύρε η ΝΔ για να κάνει τις κομματικές της κρίσεις την περίοδο 2004-2009.
Αν δεν είχαν πτυχίο Β2 μιας ξένης γλώσσας, τότε δεν μπορούν να επικαλούνται αποκλεισμό, όταν Β2 έχουν σχεδόν όλα τα παιδιά ως 15 χρόνων.
Αν θέλει να κάνει διαφορετικές κρίσεις για ΣΣ και θέλει να επιλέξει τους άριστους, τότε ας θεωρήσει το διδακτορικό απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στην κρίση/επιλογή. Με απλά λόγια να μην μπορείς να συμμετέχεις σε κρίση/επιλογή ΣΣ, εάν δεν έχεις ΔΔ.

 
@Γιώργος 22:13
27 Νοε 2019 20:38

Για να προσφύγεις στο ΣτΕ για το διδασκαλείο θέλεις 5.000-7.000€.Έχεις να τα βάλεις σε μια υπόθεση που θα χάσεις;Κάντο λοιπόν αν νομίζεις ότι έχεις δίκαιο και ρίσκαρε για μια χαμένη υπόθεση.Όχι μόνο λόγια και σχόλια.Κάντο λοιπόν.

 
@Γιώργος 22:13 Αρ.2
27 Νοε 2019 22:39

Η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή θα βγεί περίπου στην λήξη της θητείας των επόμενων επιλογών,όπως γίνεται πάντα για να μην υπάρχει αναστάτωση.Δες την προσφυγή που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 για την αντισυνταγματική ψηφοφορία των Διευθυντών σχολείων.Η απόφαση βγήκε λίγο πριν την λήξη της θητείας τους το 2017 ακριβώς για να μην διαταραχθεί η θητεία.Δες την προσφυγή των σχολικών συμβούλων πάλι στο ΣτΕ πέρσι.Χώρια από τις συνεχείς αναβολές μέχρι του χρόνου η απόφαση με την εξάμηνη καθαρογραφή θα βγεί λίγο πριν την λήξη της θητείας των ΣΕΕ το 2021.Και αυτές οι προσφυγές έγιναν ομαδικά λόγω δυσβάστακτου οικονομικού κόστους.Κάνε λοιπόν προσφυγή ,πλήρωσε αδρά και ...χάσε,γιατί και εσύ ξέρεις ότι θα χάσεις,άσχετα με αυτά που γρσφεις.Ή καλύτερα φρόντισε μέχρι τότε να πάρεις κάποιον επιπλέον τίτλο για να μην ζητάς να μην μοριοδοτούνται αυτά που δεν έχεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ