Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από 24 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου για Χριστούγεννα

Δημοσίευση: 24/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέχρι και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου τα   Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα σχολεία θα κλείσουν  στις 24 Δεκεμβρίου  για τις εορτές  των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων και  θα ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου.

Σχόλια (16)

 
Στράτος
24 Νοε 2019 12:36

Καλώς το υπενθυμίζετε γιατί υπήρξε λανθασμένο δημοσίευμα που αναδημοσιεύτηκε σε διάφορες ιστοσελίδες και έκανε λόγο για λήξη μαθημάτων την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και έναρξη στις 7 Ιανουαρίου.

 
ολγα
24 Νοε 2019 13:29

Και στα Νηπιαγωγεια...

 
Στράτος του 2015.Στράτος του σήμερα
24 Νοε 2019 15:29

Διαβάστε τα σχόλια του το 2015 όπου εξυμνούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, τις αντισυνταγματικές ψηφοφορίες κα και τι τον ρωτούσαν τότε οι σχολιαστές και απαντούσε σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος.Το ίδιο ακριβώς κάνει και τώρα το 2019 με κυβέρνηση ΝΔ.Άρα ο γαλάζιος γραβατωμένος ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια του ροζ αγραβάτωτου ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος @Στράτος παρέμεινε ο ίδιος.

 
Γ.Π.
24 Νοε 2019 15:37

Παράλογο. Η τυπικότητα που σκοτώνει τη φαντασία.
Οι διακοπές 20/12 - 7/1 διευκολύνουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Τη Δευτέρα 23/12 θα είμαστε «τρεις κι ο κούκος»... Ιώσεις, λοιμώξεις, γαστρεντερίτιδες, ατυχήματα ορθοπαιδικής φύσεως, εμβοές ώτων, ασθένειες συγγενών, έκτακτα υδραυλικά προβλήματα... Θα μείνουν λίγοι και θα φορτωθούν τα παιδιά των άλλων...
Κυρία Ζαχαράκη, βοήθεια!

 
@Γ.Π.
24 Νοε 2019 16:56

Μην ενοχλείτε την κ. Ζαχαράκη. Όταν τελειώσει την περιοδεία της και τα κομματικά της καθήκοντα θα αρχίσει να ξαναμετράει τα κενά.

 
Στράτος
24 Νοε 2019 17:40

@Στράτος του 2015.Στράτος του σήμερα
Είμαι πράγματι ο ίδιος Στράτος από το 2015 έως σήμερα.
Είχα καιρό να μπω στη διαδικασία "απολογίας". Κάνω μια μικρή εξαίρεση. Και τότε και σήμερα έγραφα ελεύθερα τη γνώμη μου στο φιλόξενο esos. Δεν εκπροσωπούσα κανένα κόμμα, δεν ταυτίστηκα ποτέ με κανένα κόμμα. Υπήρχαν και υπάρχουν κυβερνητικές αποφάσεις, αποφάσεις των Υπουργών Παιδείας, με τις οποίες συμφωνώ και άλλες με τις οποίες διαφωνώ. Όταν κρίνω ότι ένα σχόλιο μπορεί να συνεισφέρει κάτι στον διάλογο, γράφω τη γνώμη μου πέρα και πάνω από πολιτικά κόμματα. Το ίδιο δεν κάνουν και οι άλλοι σχολιαστές;
Δεν θα επανέλθω "επί προσωπικού". Είναι ανάξιον λόγου.

 
Ιδέα
24 Νοε 2019 21:05

Στις 23 μπορεί να κλείσει το σχολείο για απολύμανση...

 
Σχολείο
25 Νοε 2019 01:23

Αν δεν αρχίσει το 2020 η συζήτηση για το Νέο Σχολείο θα χαθεί πολύτιμος χρόνος για την επόμενη δεκαετία - πρέπει να καλυφθούν τα κενά στη Δευτεροβάθμια με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό και να αναμορφωθεί η σχολική ύλη.

 
ζορρο
25 Νοε 2019 13:19

στις 23 θα παμε εκκλησιασμο στις 20 θα προετοιμαστουμε για τον εκκλησιασμο στις19 θα παμε εκδρομη στις 18 θα εχουν εκλογες οι καθηγητες στις 17 κατι θα βρουμε στις 16 μπορει να κανουμε καμμια δραση για τα χριστουγενα 15 και πιο πριν μπορει να κανουμε μαθημα ..........ολα καλα πανε!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Εκπαιδευτικός
25 Νοε 2019 22:24

Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Είναι ο ορισμός του λαΪκισμού.
Όλοι γνωρίζουν ότι (τουλάχιστον στη Δευτεροβάθμια) ΔΕΝ γίνονται μαθήματα την 23η Δεκεμβρίου.
Στην Κύπρο, που ευτυχώς δεν έχουν λαΪκιστική προσέγγιση στα πράγματα (όσο γίνεται) θα κλείσουν τα σχολεία στις 20, διότι είναι α-νόητο να στέλνεις τα παιδιά για μια μέρα στο σχολείο, όπου απλώς θα τα παρκάρουν οι γονεις (μη μου πείτε ότι γίνεται καθημερινά αυτό....).
Πιο σοβαρό είναι να κλείσουν στις 20 και να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

 
Κεραμιδογατος
26 Νοε 2019 12:28

Συγχαρητήρια στην κ. Υπουργό! Για να ικανοποιήσει μια μερίδα της κοινωνίας , επιδιώκει να στερήσει από χιλιάδες εκπαιδευτικούς που ταλαιπωρούνται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, την ευκαιρία να περάσουν τουλάχιστον τα Χριστούγεννα με τους δικούς τους ανθρώπους.
Δε θα το πετύχετε όμως. Απλώς θα χρεωθούν μια μέρα άδειας παραπάνω για τη Δευτέρα 24/12.

Τα σέβη μου κυρία Υπουργέ!

 
Τζίμης
30 Νοε 2019 10:22

ότι νάναι … πάντα, κάθε χρόνο, τα σχολεία κλείνουν στις 23 Δεκέμβρη και ανοίγουν στις 8 Γενάρη … όσο για τους εκπαιδευτικούς παραμεθόριων, αυτοί, πάγια, έχουν την δυνατότητα να αποχωρούν νωρίτερα …

 
Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα
30 Νοε 2019 16:04

Η ημερομηνία είναι μια χαρά. Έχει δίκιο ο Τζίμης. Αυτή ισχύει πάντα στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κανονικά, μέχρι δυο μέρες πριν τα χριστούγεννα θα πρέπει να γίνονται μαθήματα. Την παραμονή χριστουγέννων κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Δύο εβδομάδες το χειμώνα, δύο εβδομάδες την άνοιξη και τρεις μήνες περίπου το καλοκαίρι, συνολικά 4 μήνες περίπου, είναι κλειστά τα σχολεία.

 
Μανόλης Βουγιούκας
03 Δεκ 2019 19:05

Τα σχολεία παλαιότερα άνοιγαν 7 Ιανουαρίου ("του Αη-Γιαννιού"). Έτσι οι διακοπές ήταν ακριβώς 2 εβδομάδες. Από όσο θυμάμαι το ΠαΣοΚ έκανε "λαϊκή παροχή" την αργία της 7ης Ιανουαρίου σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (δεν ισχύει για την τριτοβάθμια).... Πιστεύω ότι μια ορθολογική αντιμετώπιση των ενδιάμεσων αργιών (ακέραιες εβδομάδες) είναι αναγκαία.

 
ΧΡΗΣΤΑΛOΣ
05 Δεκ 2019 17:35

Καλό είναι να σκεφτόμαστε και συνάδελφους που υπηρετούν στη νησιωτική Ελλάδα. Για παράδειγμα:
αν το καράβι έχει δρομολόγιο την Κυριακή και το επόμενο είναι Τρίτη βράδυ, το θεωρείτε λογικό να ταξιδεύει κάποιος ανήμερα τα Χριστούγεννα; Ακόμα και στο στρατό ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σου έπαιρνες και τις αντίστοιχες ημέρες οδοιπορικών. Μήπως θεωρείτε ότι για μια μέρα θα χαθεί ο προγραμματισμός της ύλης και θα πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη η μόρφωση των μαθητών μας; Για τα σχόλια που υπονοούν ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί καθόμαστε 4 μήνες, μάλλον ο υπογράφων θα κρίνει εξ ιδίων. Να σταματήσει το τσουβαλιασμα. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 
noname
13 Δεκ 2019 11:58

Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα στο εξωτερικό κλείνουν παραπάνω μέρες. κοίταξε το λίγο

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean