ΜΑΘΗΤΕΣ

Οδηγίες για τη διεξαγωγή πτυχιακών εξετάσεων για τους μαθητές/τριες των πρώην ΕΠΑ.Σ.

Δημοσίευση: 27/11/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

O τρόπος και η διεξαγωγή των πτυχιακών εξετάσεων για τους μαθητές/τριες των πρώην ΕΠΑ.Σ. του υπουργείου Παιδείας του ν.3475/2006 (Α ́146 ) πραγματοποιείται όπως αναφέρεται στην υπ ́αρίθμ. 6561/Γ2/19-01-2011 εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αυτό αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, ύστερα από ερωτήματα, στην αρμόδια υπηρεσία.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος 6561/Γ2/19-01-2011

Η υπ ́αρίθμ. 6561/Γ2/19-01-2011 εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει τα εξής:

Όσοι μαθητές οφείλουν να εξεταστούν σε κάποια μαθήματα για να πάρουν το πτυχίο του Τ.Ε.Λ.., μπορούν να εξετάζονται στις εξεταστικές περιόδους Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Για να πραγματοποιηθεί η εξέταση, οι μαθητές οφείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ., ο Δ/ντής του οποίου διαβιβάζει τις αιτήσεις στο αρμόδιο Γραφείο Ε.Ε., ή Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δεν υπάρχει Γραφείο Ε.Ε., μαζί με την πρότασή του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία διενεργεί τις εξετάσεις και εκδίδει τα αποτελέσματα που αναγράφονται σε σχετική πράξη που συντάσσει η Επιτροπή.

Οι μαθητές εξετάζονται προφορικά και γραπτά και η έκδοση των αποτελεσμάτων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν για τα πρώην Τ.Ε.Λ.

Τα πτυχία και παντός είδους πιστοποιητικά που θα χορηγούνται θα έχουν τον τίτλο του σχολείου έκδοσης (ΕΠΑ.Λ.) και το κείμενο που ίσχυε για τα πρώην Τ.Ε.Λ. με την παρατήρηση στο τέλος του κειμένου: «Το παρόν αποτελεί τίτλο απόλυσης Τ.Ε.Λ. του άρθρου 8 του Ν.1566/1985» και θα υπογράφεται από το Δ/ντή του ΕΠΑ.Λ., τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, τον συντάκτη του τίτλου (και τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα πτυχία ή τα απολυτήρια).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.