Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ν. Κεραμέως: Το 37% των ερωτήσεων δεν απαντήθηκαν επί των ημερών μου όταν ο Κ. Γαβρόγλου άφησε αναπάντητες το 72% των ερωτήσεων

“Προκλητική είναι η κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία είχε λάμψει δια της απουσίας της κατά τη διάρκεια της τελευταίας υπουργικής θητείας”
Δημοσίευση: 28/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ποσοστό των αναπάντητων ερωτήσεων από τη Νίκη Κεραμέως , των οποίων έχει παρέλθει η προθεσμία που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής ανέρχεται στο 37% , ενώ επί θητείας του Κ. Γαβρόγλου το ποσοστό των ερωτήσεων παρέμειναν αναπάντητες άγγιξε το 72%.

Αυτό υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή το σημερινό ρεπορτάζ του esos για τις αναπάντητες ερωτήσεις της  νυν πολιτικής ηγεσίας στη Βουλή, ενώ διευκρινίζει τα εξής:

Τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου που μας έχουν ασκηθεί (ερωτήσεις-επίκαιρες-αναφορές-ΑΚΕ) από την έναρξη της υπουργικής θητείας (από 23-7 ) είναι 440.

·  Από αυτά, για τα 129 δεν έχει παρέλθει η προθεσμία απάντησης, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθούν αναπάντητα.

·  Έχουν ήδη απαντηθεί 102 ερωτήσεις, 22 αναφορές (102+22=124 και όχι 78 όπως λανθασμένα αναφέρεται), 1 ΑΚΕ, 5 ερωτήσεις με ΑΚΕ, 21 επίκαιρες, σύνολο 151.

·  Το ποσοστό, επομένως, ανταπόκρισης της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ στις κοινοβουλευτικές της υποχρεώσεις ξεπερνά το 63,64%, έναντι των αναφερόμενων 26%, 34%, 1/3 κ.ά., ενώ στις επίκαιρες ερωτήσεις φτάνει το 100%! Έχουν απαντηθεί 19 από τις 23, εκ των οποίων οι 2 αποσύρθηκαν και οι 2 έχουν δρομολογηθεί για τη Δευτέρα 2/12.

Προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις δηλώσεις της Αν. τομεάρχου παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ Τζούφη στο esos, σχετικά με τις αναπάντητες ερωτήσεις , η Νίκη Κεραμέως, απαντά:

"Αξιοσημείωτα προκλητική, δε, είναι η κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία είχε λάμψει δια της απουσίας της κατά τη διάρκεια της τελευταίας υπουργικής θητείας, οπότε και απαντήθηκαν συνολικά 993 από τα 3498 μέσα ελέγχου που της ασκήθηκαν, ποσοστό χαμηλότερο του 28,4%. Ενδεικτικά, μόλις 90 μέσα ελέγχου απαντήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, όταν η νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, παρά την ανάληψη καθηκόντων εν μέσω θέρους και σωρείας κληροδοτημένων προβλημάτων, έχει ανταποκριθεί σε περισσότερα από 150 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε λιγότερο από 5 -πρώτους- μήνες".

 

Σχόλια (8)

 
Νίκος
28 Νοε 2019 19:17

Δηλαδή στόχος της κυρίας είναι να κάνει τα ίδια με τους προηγούμενους; Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα; Είσαι σοβαρή υπουργός αυτή;

 
Ερωτήσεις και νόμοι
28 Νοε 2019 19:58

Το θέμα είναι να παράγεται έργο, οι γενικόλογες απαντήσεις σε ειδικές ερωτήσεις δεν εξυπηρετούν τους πολίτες. Καλό θα ήταν στη Βουλή να βλέπαμε περισσότερη ουσιαστική συζήτηση και λιγότερο πολιτικές μάχες για τα μάτια του κόσμου.

Νομοθετικό και διοικητικό έργο είναι το βαρόμετρο για την αξιολόγηση κάθε υπουργού.

Ας απαντούν στις ερωτήσεις ηλεκτρονικά, μιας και θέλουν να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά.

 
Χμ
29 Νοε 2019 01:08

Το θέμα είναι ο Σύριζα να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα. Εννοείται ότι η Κεραμεως δε θα άφηνε αναπάντητες τις συκοφαντίες.

 
Θανασης
29 Νοε 2019 05:17

Σαν τα παιδιά, που όταν τους κάνεις μια παρατήρηση στην τάξη επικαλούνται το γεγονός ότι ο διπλανός κάνει περισσότερη φασαρία.

 
Μπου χου
29 Νοε 2019 07:40

να.. και εσείς έτσι δε μου κάνατε; θα σας δείξω εγώ... άντε!

 
teacher
29 Νοε 2019 07:46

@Θανάσης "Σε αυτόν που μιλάει γιατί δεν λέτε τίποτα."

 
Λογική κόμματος
29 Νοε 2019 07:46

Αυτή η λογική υπάρχει γενικότερα στην κυβέρνηση: "τα λεφτά σου αγρότη τα έχασες επί Τσίπρα, άρα εμείς είμαστε σωστοί και δεν έχεις δικαίωμα ποτέ να μας κρίνεις και να μας μιλήσεις και να μας απευθυνθείς, εκτός αν μας συμφέρει ή αν έχεις να πεις κάτι που μας παινεύει", "ας μην απαντάει η οποιαδήποτε Υπουργός σε ερωτήματα, τουλάχιστον λέει τα δικά της, άρα κάνει καλά τη δουλειά της, μπου χου"

 
Ερωταπάντηση
29 Νοε 2019 07:49

Πώς υπολογίζεται το ποσοστό των απαντήσεων; Αρκεί να απαντηθεί; Με οποιοδήποτε τρόπο και καταγράφεται ως απάντηση; Έστω και ανεπαρκής, ανακριβής, κουκου ρούκου ή "μπου χου";

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ